User Tag List

Sayfa 4/21 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
394 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: 354.Dönem Şubat 2014 Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oo. Benim acemilik yaptigim yer. 351. Donemim ben de su an safak 45.

Polatli guzeldir. Koguslar 12 kisiliktir. Devamli sicak su vardir. Yemekler disarda yemek sirketinde yapilir gelir ve 10 nunaradir. Ayrica karavana tepsisi, demir bardak yoktur. Cay porselen fincanda icilir, yemekler porselen tabaklarda servis edilir.

Komutanlar seker gibiydi. Ustegmen soyadi Şahin, kel bir komutanimiz vardi basimizda cok iyi birisiydi. Belki yuzbasi oomustur simdi. Adini hatirlamiyorum kendisinin ama soyadi Şahin'di dedigim gibi.

Bu arada ben meslekci astegmen grubundaydim. Yani 18 gun acemilik yaptim. 2.aydan itibaren maas almaya basladim. Son 3 ay kala tegmen oldum.

Umarim meslekci olursunuz siz de. Yoksa 90 gun bildigin suruneceksiniz Polatlı'da. 90'liklar yani usta birliginde takim-tim komutani vs olacak astegmenler daha fazla zorlaniyordu bize gore.

Biz 18 gun sadece yuruduk. Onlar 10. Gun silahi astilar basladilar silahli egitime, yat kalk surune.. Bi de normal astegmenler yani meslekci olmayanlar 4.aydan itibaren maas aliyorlar. Tezkereye son 1 hafta kala tegmen oluyor yanlis bilmiyorsam.

Giderken fazla para goturmeye gerek yok. Para ile alisveris yapiliyor orada. Kisla icinde ptt ve teb subesi var. Size teb'de hesap acacaklar ve yol harcirahinizi oraya yatiracaklar acemilik bittiginde.

Hakkinizda hayirlisi olsun. 12 ay nasil gecer diyordum son 45 gunu sayiyorum simdi. Ama Polatlı baska guzeldi.
    Geldigimde 12 kişiydi koguslar
    20 gün sonra bu sayi 8 kisiye düştü (meslekciler gittigi icin )
    Yemeklerlen ilgili dedigin gibi demir tablot ve demir bardak yerine porselen tabaklar ve cam bardaklar ile yiyoruz
    Şahin ustegmen ile hic karsilasmadim veya denklesmedik ...
    Ben normal Astegmen olarak Ateş İdare Subayiligi bransinda burda egitimlerimi aliyorum
    31 Ocakta acemiligim bitiyor ...24 Ocakta kuramiz var ...25-26 'Ocak gibi yeni körpe meslekciler gelmeye basliycak
    Acikcasi meslekcilere göre baya zorladilar fakat bunlari icra ederken kesinlikle ahhh vahhh etmedim hatta bilakis cokta mutlu oldum...
    1.boluk ve 2.boluk var su an
    1boluk biraz sikintili komutanlari var
    Ben 2.bolukteyim komutanlarimizdan cok memnunum
    Maaslari 3.ay almaya basliyoruz ...Bu zamana kadarda ogrenci maasi aldik...
    Son 1ay teğmen olarak bitircez ...
    Burasi genel itibari ile cok iyi bir yer
    Kesinlikle iyiki buraya düşmüşüm diyorum...

Su an nerede gorevlisin ?
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geldigimde 12 kişiydi koguslar
    20 gün sonra bu sayi 8 kisiye düştü (meslekciler gittigi icin )
    Yemeklerlen ilgili dedigin gibi demir tablot ve demir bardak yerine porselen tabaklar ve cam bardaklar ile yiyoruz
    Şahin ustegmen ile hic karsilasmadim veya denklesmedik ...
    Ben normal Astegmen olarak Ateş İdare Subayiligi bransinda burda egitimlerimi aliyorum
    31 Ocakta acemiligim bitiyor ...24 Ocakta kuramiz var ...25-26 'Ocak gibi yeni körpe meslekciler gelmeye basliycak
    Acikcasi meslekcilere göre baya zorladilar fakat bunlari icra ederken kesinlikle ahhh vahhh etmedim hatta bilakis cokta mutlu oldum...
    1.boluk ve 2.boluk var su an
    1boluk biraz sikintili komutanlari var
    Ben 2.bolukteyim komutanlarimizdan cok memnunum
    Maaslari 3.ay almaya basliyoruz ...Bu zamana kadarda ogrenci maasi aldik...
    Son 1ay teğmen olarak bitircez ...
    Burasi genel itibari ile cok iyi bir yer
    Kesinlikle iyiki buraya düşmüşüm diyorum...

Su an nerede gorevlisin ?
    Ben de yeni gideceksiniz sandim megersem gitmissiniz bile.

Kura cekildi ve Diyarbakır cikti bana. Ranzada ustumde yatan adama Kıbrıs, yanimda yatan adama Istanbul karsimda yatana da Hakkari Yüksekova cikti..

Polatli her bakımdan iyiydi buraya gore.

Vakit gecmiyor gibi oluyor ama geciyor. Hele calisirken is yaparken vakit daha guzel geciyor.

Insallah hakkinizda hayirlisi olur ve iyi bir yere gidersiniz.

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de yeni gideceksiniz sandim megersem gitmissiniz bile.

Kura cekildi ve Diyarbakır cikti bana. Ranzada ustumde yatan adama Kıbrıs, yanimda yatan adama Istanbul karsimda yatana da Hakkari Yüksekova cikti..

Polatli her bakımdan iyiydi buraya gore.

Vakit gecmiyor gibi oluyor ama geciyor. Hele calisirken is yaparken vakit daha guzel geciyor.

Insallah hakkinizda hayirlisi olur ve iyi bir yere gidersiniz.
    Kismet dogu bati farketmez yeterki üstüm / komutanlarim iyi kişiler olsun mantigini guduyorum
    Torbaciya genelde iyi cikiyor diyorlar sizdede aynisi yasandi mi ??
    Dereceye girme ihtimalim var... Diyarbakiri seçebilirim ...Nasil oralar kisaca bilgilendirme rica etsem ?
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kismet dogu bati farketmez yeterki üstüm / komutanlarim iyi kişiler olsun mantigini guduyorum
    Torbaciya genelde iyi cikiyor diyorlar sizdede aynisi yasandi mi ??
    Dereceye girme ihtimalim var... Diyarbakiri seçebilirim ...Nasil oralar kisaca bilgilendirme rica etsem ?
    Kesinlikle calisma arkadaslarinin iyi olmasi, cins olmamasi gerekiyor.

Derece olayi bizde nerdeyse herkes derecedeydi. 0,00xx kusurat puanlar vardi 1. Ile 40. Arasinda. Ilk 40 kisi tercih yapiyordu.

Sinava calismadigima pisman oldum 44. olduktan sonra. O derece kolay ama birazcik calisma isteyen bir sinavdi girdigim.

Nitekim benim torbada en son Maslak'taki Itu'nun yanındaki 3.ordu mi neydi bir de burasi kalmisti. Ilk D.bakir'i cektim, sonra İstanbul'u aldim elime ama yine ilk cektigimi aldim. Yani D.bakir'i. Tum bunlar 7-8 sn. Icinde oldu.

Ama gercekten de rahatim cok iyi. Komutanim arkadaşım gibi. Hani İstanbul'u ceksem belki bu kadar rahat etmezdim.

Diyarbakır'da gayet iyi. Ben 16.mknz piyade tugayindayim. Burasi merkezdeki Kolordu'ya nispeten daha rahat. Ama Kolordu'da da calisan Polatlı'dan karsi kogustan arkadaşlarım var ve hallerinden sikayetci degiller. Benim nobetim olmadigi ve dedigim gibi kendi komutanimla arkadas gibi olmam sebebiyle onlara gore 1 tik daha rahatim.

Sehir ise guzel. Bir sikinti vs yok. Gayet rahat.

Ama su var torbacilarin biri haric hepsi de kibris, istanbul, ankara, izmir, antalya, bursa gibi yerlere gittiler. Birisi Şırnak Uludere'ye gitmisti sadece bizde.

Nasip kismet isi.

Ama sinava calisin derim imkan varsa. Hani 1 soru yapsam belki 20. Filan olurdum 44. Olmak yerine. O derece puan farklari azdi 1. Ile 40. Arasinda. Dogal olarak herkes asagi yukari ayni seyleri yapti minicik farklar belirledi tercih yapacaklarla kura cekecekleri.

Jackie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    foruma takılmasaydım ve bu konuyu görmeseydim aklımın ucundan bile geçmeyecekti askerlik ?

şimdi düşünceler bastı

galatasarayın maçlarını nasıl izleyeceğim ? her zamanki gibi sabah 11 de kalkıp nasıl kaçak çay keyfi yapıp foruma sözlüğe takılabileceğim ? arkadaşlarla pes çevirip taktik savaşı yapabilecek miyim ? akşama doğru 3 tane kırmızı tuborg alıp neşet ertaşı , kazancı bedihi nasıl dinleyeceğim askerde ? tantuni yiyebilecek miyim (ki zor gözüküyor ) ? vs. vs. kafamda bi ton deli sorular
    Valla ilce jandarma karakolundayken LigTv vardi butun maclari izliyorduk,simdi cezaevi jandarmasiyim birak ligTv yi haberleri bile izleyemiyorum
    Kacak cay olur da , cok da keyifli olmaz
    Tuborg falan zaten hikaye
    Kazanci Bedihi dinleyemezsin ama kazanci askere her gun kufredersin sicak su yoklugundan
    Tantunici varsa siparis verip catir catir yersin
    Charged & Supercharged

Buğra A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay torunlarıma bak be

nereye geldim ben diyeceksiniz ilk gün =) zurna ve davul seslerine pek güvenmeyin. içeride güzel bir karşılama olacak Allah yardımcınız olsun.

askere gidecek kısa dönem arkadaşlara bir kaç öneri de benden olsun;

* az ve öz konuşun.
    * üst rütbelilerinizle iyi geçinin.
    * yavşak olmayın.
    * banyo yapmak nimet, iyi değerlendirin.
    * giderken yüklü bir bavul ile gitmeyin. mümkünse alabileceğiniz kadar en az eşyayı alın (bir kaç don, atlet ve çorap. zaten her şeyi orada verecekler.)
    * uzun dönem asker kardeşlerinizle iyi geçinin fakat yüz vermeyin ve kesinlikle alışveriş yapmayın.
    * façalı tiplerden korkmayın, aksine üzerlerine gidin.
    * dışarıdan yemek söylerken dikkatli olun. yemek söylediğiniz kişinin güvenilir birisi olmasına dikkat edin. zira zehirlenmeniz söz konusu olabilir. üst rütbeliler tarafından da yakalanırsanız, başınız derde girebilir.
    * içtimalardan kaçmayın (zaten kaçma gibi bir şansınız pek olmayacak)
    * istanbul'dan olan arkadaşlar her zaman 1 adım öndedir.
    * ben üniversite mezunuyum, kaliteliyim modunda olan varsa vay haline. havasının nasıl indiğini anlayacak vakti bile olmayacak.
    * onbaşı ve çavuşlarla iyi geçinmek zorunda değilsiniz. siz zaten hukuki olarak çavuşsunuz. hukuki şartlarınız subay statüsünde. bir problem yaşadığınız zaman bunu her daim dile getirin.
    * hiçbir alt rütbeliden ve er/erbaştan çekinmeyin. saygısızlık yapmadığınız sürece kimse size durup dururken bir şey yapamaz.
    * kimsenin ayak işlerini yapmayın fakat güzellik baabında sevdiğiniz kişilere hizmet etmeyi unutmayın.
    * size iş itelemelerine izin vermeyin. uyanık çok, dikkat edin.
    * hiçbir kısa dönem bulaşık yıkamaz ve mıntıka temizliği yapmaz. aklınızı kullanın. (eğer rütbeli birisi emir verirse tabi ki yapmak zorundasınız ama ben verdiklerini duymadım.)
    * yatak ve dolap temizliğinize önem gösterin.
    * cep telefonunu alenen kullanmayın. acemi birliğine de cep telefonu götürmekten çekinmeyin. sizden cep telefonunuzu isteyecekler, vermeyin, getirmedim diyin. 5000 kişiyi kimse tek tek aramaz. usta birliğine de geçerken cep telefonunuzu götürmeyi unutmayın ama ilk 2 hafta mümkünse emanetçide tutun, öyle alın. nabzı ve havayı koklayın. eğer olurda cep telefonunuzu yakalatırsanız korkmayın. cep telefonundan ötürü kimse size dava açamaz. çünkü böyle bir yönetmelik ve hukuki işlem yok!
    * ıslak mendil, kolonya gibi ürünleri askeriyeye sokmaya çalışmayın. girerken el koyuyorlar.
    * sakın kavga etmeyin ve disiplin suçu işlemeyin.
    * esrar, alkol vb. tarzı işlerden içeride uzak durun. ne bunları içen insanlarla konuşun ne de görüşün. ne demek istediğimi orada anlayacaksınız.
    * acemi birliğinde ve usta birliğinde çarşı izninden dönerken cep telefonunuzu çıkartın, korkmayın. dönerken bir kuruyemişçiye uğrayın ve cep telefonunuzu büyük bir çekirdek torbasının içerisine dahil etmesini isteyin. kuruyemişçi alışkın olduğu için nasıl yapılacağını anlatacak ve rahatlıkla askeriyeye cep telefonunuzu sokabileceksiniz.
    * uzun dönem asker arkadaşlarınızı küçümsemeyin ve hor görmeyin. mümkünse arada sırada yardım edin, saygınlık kazanırsınız.
    * her şeyden önce KSD demek ABİ demek. orada abilik yapın, kurabiye olmayın.
    * hiç kimseye söz veremeyeceğiniz bir işin garantisini vermeyin. sivil hayatta başınız ağrıyabilir (susmayan telefonlar).
    * orada tanıştığınız insanlarla görüşmüyorsunuz, görüşmekte istemeyeceksiniz.
    * acemi birliğinde kalmanızı isterlerse kalın, sakın dağıtıma gitmeyin.
    * askeri eşofmanları ve askeri pijamaları kullanmayacaksınız. bavulda ve dolaplarda yer kaplamasına izin vermeyin.
    * ortopedik terlik ve ortopedik bot kullanın. ayrıca ortopedik tabanlıklarıda unutmayın.
    * boş beleş tiplere selam dahi vermeyin.
    * sizin devreniz yok, bu yüzden kimse size devrecilik yapamaz. bunu unutmayın.
    * hazır çorba, kahve ve hazır çay gibi karnınızı doyuracak, açlığınızı yatıştıracak malzemeleri şimdiden stoklayın ve çantanıza dahil edin. hatta 5-6 kupa koyun, orada para kazanırsınız =)
    * askeri shoplardan kontörlü kart alın.
    * acemi birliğinde her zaman yemekler kötüdür. her asker (ksd), acemi birliği süresince 1 defa gün boyunca bulaşık yıkayabilir. uyanık olan yıkamaz, biraz aklınızı kullanın.
    * revire gidip rapor alma derdine girmeyin. eğer illa rapor alacaksanız cinsel sebepleri dile getirin (penisimde problem var, ağrım var, götüm yanıyor vs..)
    * acemi birliklerinin çoğunda radyo çekmiyor, bilginiz olsun. ya mp3 playerınızı şimdiden düzenleyin ya da huzura erin =)
    * uyku nimet. boşa gezmeyin.
    * her sabah kahve için.
    * askerde 10 kilo vermiştim, sizde vereceksiniz. bence yiyebildiğiniz kadar yiyeceği şu an yemelisiniz. çok özleyeceksiniz.
    * bazen soğuk su ile duş alın. vücudunuz dinçleşir, gününüz hit geçer.
    * içtima alanında sakın gülmeyin. ağır başlı olun.
    * bütün askerliğiniz süresince abi gibi davranın ve saygınlığınızı yitirmeyin.
    * ortopedik botu yineliyorum. mümkünse fermuarlı. şükrediceksiniz =)

Bu askerlik çok acaip bir şey. Herkes bir şeyler söyler, atar ve tutar. En iyisi beklemek, görmek ve yaşamak. Bu arada sürgün yerlerine düşen olursa da Allah yardım etsin, bol bol dua edin. Evet, sürgün yeri diye bir olay maalesef ki var. Şans işi biraz. Ben cezaevindeydim. Cezaevlerinin tek güzelliği, mangalar kalabalık fakat odalarda az yatak oluyor ve temizlik üst noktada.

Ayrıca; Jandarma olmak kötüdür. Çok yorulursunuz. Umarım piyade gidersiniz.

Not : Eğer ki şu kısacık dönem içerisinde askerde çok bunaldıysanız ve izin kullanmak istiyorsanız size şöyle bir önerim olacak; GATA sevki alın. biraz çeneniz kuvvetliyse ve yalan söyleme kabiliyetine sahipseniz devlet hastanesinden bu kağıdı almak kadar kolay bir şey yok. eğer kağıdı başhekime imzalatırsanız 15 günlük bedava tatiliniz hayırlı olsun =)
    Not-2 : Yedek Subay olmanın sınav ile bir alakası yok. 1 soruda yapsanız, 100 soruda yapsanız ihtiyaca göre seçiyorlar. Eğer ön elemede kriterlere uygunsanız yedek subay olmanızı öneririm. 1 sene rütbeli askerlik, 6 aylık erlikten kat ve kat iyidir.
    Not-3 : Her şeyden önce siz şubat ayından itibaren T.C. askerisiniz. Size 1 sene boyunca bir Allah'ın kulu dokunamaz.
    Not-4 : 6 ay dediğiniz askerlik göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Eğer çok takarsanız, gün geçmez, belirteyim.

Unutmadan; "Buğra Akpınar - Ankara" EMRET KOMUTANIM!

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu bilgiler sanırım baya işimize yarayacak, çok teşekkürler Şu sunumdan sonra benim sormak istediğim şeyler var bari bazı şeyleri netleştirelim ona göre bilelim ne yapacağımızı
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Emre Abdik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Buğra üşenmeyip bizimle bunları yazdığın bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim... Allah razı olsun
    24 Ocak'ta yerler belli olucak... Allah hepimizin yardımcısı olsun
    ECUFAST REMAPPING & CHIPTUNING
    34VY7761

DoDo_hamann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlısı ile sayılı günler kaldı bir an önce gidip geliriz inşallah.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet Olasıca Sokak Yarışçıları...

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trt duyurusu için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

http://www.asal.msb.gov.tr/esasiceri...20DUYURUSU.doc
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar yaş oldu 28..askere agustosta gidecegim...bana ne gibi önerileriniz olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tecrübeli arkadaşlar, askere giderken bavulumuzda nelerden kaçar adet, ne tip, ne renk, ne boyutta olması gerekli?
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

Jem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı umut01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tecrübeli arkadaşlar, askere giderken bavulumuzda nelerden kaçar adet, ne tip, ne renk, ne boyutta olması gerekli?
    Aynen benimde sorum bu olucaktı en gereklileri nelerdir?
    http://i37.tinypic.com/ruy141.png

Alıntı Jem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seviyosunuz bu hayatı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jem ve umut01 arkadaslar sizdemi yapmadınız... bende yaşlı asker bi tek ben olacagım askere gidince sanıyordum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı paulharris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jem ve umut01 arkadaslar sizdemi yapmadınız... bende yaşlı asker bi tek ben olacagım askere gidince sanıyordum
    Şubatta askeriz işte nasipse bu yaşta giden kasımda çok arkadaş vardı buarada

Seviyosunuz bu hayatı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şubatta askeriz işte nasipse bu yaşta giden kasımda çok arkadaş vardı buarada
    valla bende agustosda gidecegim...gittimmi 93 lu 94 lu cocuklara hic takılmam valla ...nerde yasıtım gorsem gidip asker arkadaslıgı baglarını guclendiririm

saclar bile kalmadı kel olduk yaw

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı paulharris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bende agustosda gidecegim...gittimmi 93 lu 94 lu cocuklara hic takılmam valla ...nerde yasıtım gorsem gidip asker arkadaslıgı baglarını guclendiririm

saclar bile kalmadı kel olduk yaw
    Daha var senin askerliğe sıkıntı yaratma anı yaşa keyfini çıkar

Biz 24 ocağı beklemedeyiz şubat askerleri olarak..

Seviyosunuz bu hayatı

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    353.dönemlerin konusunu bir karıştırın isterseniz , onlar liste yapmışlardı.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buğra lam olmmmmm yazdıklarının hepsini notepad e kaydetttim bunlar bana lazım olur inat ettim hala gitmiyorum kafama ne zaman eserse o zaman tecili bozucam gideceklere allah sabır versin şimdiden hayırlı teskereler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)