User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Nissan Navara Bilgi Talebi

Mert G - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nissan Navara Bilgi Talebi

Arkadaşlar selam, aileye 2 yeni bebek katılması ve doktorların 2 yıl AVM yasağı koymasının ardından (hoş bu yasak işime geldi), dağ bayır dolaşabileceğim, büyük ve uygun fiyatlı bir araç arayışına girdim. Şehiriçi kullanımımda eşim 3008 kullanıyor, onun bile bagajı zor yetiyor. Araştırmalarım sonucunda 2006-2007 Nissan Navara 4x4 düz viteste karar kıldım, fakat bu araçlar hakkında çok da bir bilgim yok. Forumu araştırıp bir takım bilgiler buldum ama aşağıdaki sorulara özellikle kullanan ve gerçekten bilenler cevap verirse sevinirim,

1)herkes arkası dar demiş forumda, dardan kasıt diz boyu mu yoksa koltuk eni olarak mı dar? arkaya 2 bebek puseti koyacağım bu yüzden bir miktar diz mesafesi gerekiyor.
    2)kasanın arkasının savrulmasından bahsedilmiş, merak ettiğim, tabi araba gibi kullanmayacağım ama 4 çekerlerde de savrulma olayı çok var mı?
    3)Özellikle düz viteslisinin yakıtı yaklaşık ne kadar, otomatik almaya karar versem kronik arıza veya yüksek tüketim gibi dertleri var mı?
    4)4 çeker sistemi iyi midir, herhangi bir kilit falan orjinalinde var mı?

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Crash Test 2006 - Present Nissan Frontier , Navara , Suzuki Equator (Side Impact) NHTSA - YouTube

Nissan Navara Car Crash 24.02.12 Realy BAD accident! - YouTube

Kamyonla Çarpışan Jipte Bulunan TÜPRAG Mühendisi Hayatını Kaybetti!

Sonuncu olay bizzat tanıdığım iki adet gencecik mühendisti. O madende çalışmışlığım var. Çocuk var, eşiniz var, aman diyeyim. Hilux ya da L200 iyidir.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

sinanbaysal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence hilux bakin hakkinda guzel yorumlar duymustum . Navaraya gelince 2008 model sirkette kullanma firsatim oldu sehir icin yarim
    Depo kadar. Manevra kotu, frenleri berbat geldi durmuyordu araba lastikler orda dereceydi. Crafter kullaniyorum normalde navaraya binince acayip rahatsiz hisettim kendimi. Arkasi dar, performans konusunda zevkli bi araba. Karar sizin fakat aileyle binicekseniz cokda arazi sartlarinda olmucaksa pek tavsiye etmem

onurunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Crash Test 2006 - Present Nissan Frontier , Navara , Suzuki Equator (Side Impact) NHTSA - YouTube

Nissan Navara Car Crash 24.02.12 Realy BAD accident! - YouTube

Kamyonla Çarpışan Jipte Bulunan TÜPRAG Mühendisi Hayatını Kaybetti!

Sonuncu olay bizzat tanıdığım iki adet gencecik mühendisti. O madende çalışmışlığım var. Çocuk var, eşiniz var, aman diyeyim. Hilux ya da L200 iyidir.
    ya şimdi gerçekten anlayamadım ne demek istediniz samimiyetle soruyorum çok mu dandik bu navaralar? crash testleri bilmiyorum ama 2. video çoğu aracın başına gelebilecek bir şey gibi duruyor.. !? yanılıyor muyum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayda okadar mı kötü ya. Ben haftasonu ormana, dağa bayıra gider hem temiz hava alırız hem de bana ufaktan eğlence olur diyodum. Navaralar daha bi jip havasında diye düşündüm aslında. Hiluxlar da güzel ama onlarda tam kamyonet gibi duruyor.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amarok nasildir

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzenimde var 4x4..Cok bi tecrübem olmasada ben cok keyif alarak kullandım..Yakıtı dizel olmasına ragmen yüksek geldi bana (gerçi yüksek hacimli arabaya hiç binmedim ama) Şehiriçi 60-65 kuruş arası..

Arkası dar demişler- Kime,neye göre dar..Normal boyutlarda bi insan evladı bence gayet rahat oturabilir arkada..

Yol tutuşunu ahım şahım bisey olmasada dedigim gibi bu tarz araç daha önce kullanmadığımdan mukayese edemicem ama bana göre alıp binilebilecek bi araç..Elektrikli deri kotuklar,oto. vites, sunroof falan gayet keyifliydi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzenimde var 4x4..Cok bi tecrübem olmasada ben cok keyif alarak kullandım..Yakıtı dizel olmasına ragmen yüksek geldi bana (gerçi yüksek hacimli arabaya hiç binmedim ama) Şehiriçi 60-65 kuruş arası..

Arkası dar demişler- Kime,neye göre dar..Normal boyutlarda bi insan evladı bence gayet rahat oturabilir arkada..

Yol tutuşunu ahım şahım bisey olmasada dedigim gibi bu tarz araç daha önce kullanmadığımdan mukayese edemicem ama bana göre alıp binilebilecek bi araç..Elektrikli deri kotuklar,oto. vites, sunroof falan gayet keyifliydi..
    Ya işte asıl kastettiğim bu, herkes dar demiş o kadar mı dar yani, 30-35 aralığında fiyatları, bunlar yerine jip almaya kalksam yine bu kadar yakıcak en az 2 katı da para vericem. Bende o yüzden alıp olduğu kadar biniyim diyorum.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert G Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya işte asıl kastettiğim bu, herkes dar demiş o kadar mı dar yani, 30-35 aralığında fiyatları, bunlar yerine jip almaya kalksam yine bu kadar yakıcak en az 2 katı da para vericem. Bende o yüzden alıp olduğu kadar biniyim diyorum.
    çok dar diğil abi ortalama biri sığar 2008 de sıfır navara almıştık çok memnunduk sadece biraz fazla yakıyo du.

4*4 ünü de bi müddet kullandık alıp satmıştık onu gayet zevkliydi hafif arazi şartlarında çok zorlanmıyodu.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sıkıntısız,masrafsız bulunup keyif alarak binersiniz.. Darlık,yol tutuş denmiş ama birazda beklentiler, hangi araçtan inip navaraya binildiği önemli burda Kafanıza iyice takılırsa en kötü 2.el galerilerden falan alın test edin azda olsa fikir sahibi olursunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000 km kadar otomatik navara tecrübem olmuştu. izlenimlerim; arkası gerçekten dar uzun yolculuklarda büyük sıkıntı, performansı gayet iyiydi,frenler çok iyi değil, arkasını da bırakmaya biraz meyilli bi pick-up

evolander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert G Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya Mert bi ...git yaa

naapacakmış navara alıcakmış bla bla bla

sen ilk önce telefona bakmayı ögren sonrada danışıcan asıl adama danış
    /// Swap 30

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Selcuk abı uzun suredır kullnıyor ona bır pm atın herseyı soyler sıze..

Fakat eger butce uygunsa ben amarok derım hem yuenı hem az yakıyor arkasıda daha genıs
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok dar diğil abi ortalama biri sığar 2008 de sıfır navara almıştık çok memnunduk sadece biraz fazla yakıyo du.

4*4 ünü de bi müddet kullandık alıp satmıştık onu gayet zevkliydi hafif arazi şartlarında çok zorlanmıyodu.
    Ya zaten arabanın boyutlarına bakınca ne kadar dar olabilir diyorum dediğin gibi en fazla hafif arazide kullanırım.

Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence sıkıntısız,masrafsız bulunup keyif alarak binersiniz.. Darlık,yol tutuş denmiş ama birazda beklentiler, hangi araçtan inip navaraya binildiği önemli burda Kafanıza iyice takılırsa en kötü 2.el galerilerden falan alın test edin azda olsa fikir sahibi olursunuz
    Ya haklısın da bebeklerden sonra çok zaman kalmıyo, en iyisi sizlerden bilgi alıp öyle işe girişiyim dedim. 2.araba olucak şimdiye kadar peugeot panelvandan s2000e kadar değişik arabaya binince bi de 4 çeker deniyim dedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkada uzun yolculuk hiç olmuyacak bebek koltukları sığsın yeter.

Amarok bariz iyi ama bütçeyi çok aşıyo, en en fazla 35'e çıkabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı evolander Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya Mert bi ...git yaa

naapacakmış navara alıcakmış bla bla bla

sen ilk önce telefona bakmayı ögren sonrada danışıcan asıl adama danış
    Haklısın kardeşim ya unuttum valla dönmeyi

Hoş sana sorsam grand cherokee aldırcan, bana ufak tepe çıksın yeter

Ghan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Navarada gerçekten bir jeep havası var. Dolu bir araba. Otomatiğini tecrübe etme şansım oldu,yakıtı içiyodu resmen. Ancak rahat araba, performansı da oldukça tatmin ediciydi. Arka koltuklar dar değil anca insanlara dar gelmesinin sebebi birazda oturma pozisyonu,gerçekten çok dik bir oturma pozisyonu var o yüzden dar gelmiş olabilir. Benim kullandığım 4*4 dü ancak sürekli 4 çeker değildi kendiniz konsolun altında bir düğmeyle 3 modu vardı oradan kendiniz ayarlayabiliyordunuz. Yol tutuşu hiluxtan bayağı bir gömlek üstündü onuda söyleyebilirim.

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklasik 1,5 yildir navara kullaniyorum 4x2 manuel 2011 model arac guzel evet arkasi biraz dar cocuk puseti sigar evet ama yani sonuc itibari ile bi taksi konforu yok cok sallaniyor arkasi yakit olayina gelince 8 litrenin altina inmesi imkansizdi ama ecufast yazilim yaptirdim gecen hafta suan harika hem yakit hem gidis fazlasi ile tatminkar 6 litrelerde arka kayma meselesi bence kulaktan dolma seyler araba gayet guzel yol tutuyor yani istem disi hic kayma yasamadim, he bu arada ic aksam olarak biraz dandik diyebilirim direksiyon ve kapi tutmaclari cabuk yipraniyor soyuluyor ben garantiden degistim hatta daha bir sene olmadan direksyonu yani uzun lafin kisasi arac guzel ama ben olsam temiz 2006 2007 4x4 hilux bakarim daha guzel kullanim daha saglam ve 4ceker fiyatta daha makul sanirim ve arazi kosullarinda cok basarili bir arac onuda daha once 1 sene kadar kullandim

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun uzun yazayım;
    şirketimizde full donanım otomatik vites navaralarımız mevcut. jeofizik mühendisiyim ve sismik ekipte olduğum için sabah 5 akşam 6 saatleri arasında navara ile arazideyim.

1.arka diz mesafesi bence normal hatta gayet iyi şöyle ki ben 185 boyundayım ve koltuğu yatırarak kullanıyorum ve zaman zaman arka koltuğa işçi arkadaşları alıyoruz çoğu zaman uyarmazlar bile. arka kapı küçük evet ama skystar' da ekipte mevcut olduğu için ona göre gayet iyi.
    2.arka savurma olayı söyle resimde de gördüğün üzere arazideyiz çoğu zamanımız stabilize yolda geçiyor bazen farkında olmadan gaza abanıp keskin dönüşler yapıyorum evet ama ağır off road koşullarına alışkın biri olarak sizin açıkçası arazide arkasını savuracağınızı düşünmüyorum. s2000 kullandığınıza göre hiç sorun olmayacaktır bence. bu yazılanlar genelde 4x2 aktarmada oluyor. 4x4 hızlı seçeneğini en son ne zaman kullandım hatırlamıyorum büyük ihtimal zorlu bir tırmanmada arka tekerler patinaja düştüğünde kullanmışımdır. 4x4 ağırı sadece nehir geçişlerinde yada bataklıklarda kullanıyoruz bu sezon (mayıstan bugüne kadar) hiç kullanmadık.
    burada belirtmek istediğim bazen 4x4' ten 4x2' ye geri geçişlerimiz sorun oluyor geri viteste biraz gidince düzeliyor. ama normalin üzerinde şartlarda kullandığımız unutulmamalı.
    +önden çekiş araba kullanırım ve arkadan itiş hayalim olduğu için akşamları şehre döndüğümüzde asfaltta dönüşlerde gaza abanıp arkayı savurmaya çalışırım ama savurmadan hemen toparlar.(arkası tamamen boş)
    3.otomatik vitesi sevmiyorum açıkçası 4 vites oluşu ilk 2 viteste nazlanması filan sinir krizi geçirtiyor bana. ama yenge için baya kullanışlı olur. kendi yakıt tankerimiz olduğu için tüketim hakkında bir şey yazamıyorum.
    otomatik vites sollamalarda geriyor güven vermiyor ve hepimiz hemen düze geçip vites küçültüyoruz.
    bunların dışında sormak istediğin her şeyi pm atarsan cevaplarım hatta resim filan çeker merakını gideririm.

bence araç gayet kaliteli sırasıyla ranger thunder, L200, skystar, d-max kullandım. navara çok ayrı bir araç eski bir model olmasına rağmen amarok çok az bir farkla geçebildi navarayı.

kişisel görüşüm; illa pick up olacaksa navara iyi bir seçenek olabilir. yakıt ve kaliteli servis hizmeti konusunda emin olabilirseniz.(aklıma gelmişken parça fiyatları yüksektir)
    crossover yada caddy muadili yenge için sehiriçi kullanımda daha iyi bir seçenek olur. yada çoçuklarınızın annesinin isteğini yerine getirmek ailenizi daha mutlu kılabilir.
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)