User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
113 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: AV'mış, AVınız batsın !

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bulut Y. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayvanlar kafeslerde idrarlarının pisliklerinin içinde duruyor çok mu doğru şimdi bu
    Bu bambaşka boktan bir konu ne yazıkki.

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amk bu kadar düşünüyosanız rakı balık yapmayın artık

arkadaşlar avcılık ayrı bir şey canilik ayrı bunları birbirine karıştırmayalım

gerek dini açıdan gerekse hukuksal açıdan kurallara uyduğunuz müddetçe bu hem yasal hem caizdir.

he şuraya gelelim dini açıdan diyoruz yaa tabiki bilmemkaçyüzyıl önce ki imkanlar ile şuanki imkanlar arasında dağlar kadar fark var. şuanda istediğimiz herşey elimizin altında bakkal market kasap ne ararsak var. bunlar dururken gidip hobi amaçlı avlanmak ne kadar doğru buda kişinin kendi vicdanı ile alakalı bir durum bunu biz yargılayamayız. ( bu söylediklerim eti yenen hayvanlar içindir )

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avcılıgın dinimizdeki yeri yada kuralları nerede var? yoksa bazı olaylardan yorumlamaylamı buna ulaşıyorsunuz? merak ediyorum varsa kaynak okumak isterim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İhtiyaç, zaruriyet ve zevk-hobi için canlı öldürme.. Kırılma noktası bu..

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntıdır ;

İslamda Avcılığın Hükümleri Nelerdir ?

Avlanmak meşru bir iş ve mübah bir meşguliyettir. Cenab-ı Hak Kur'ân-ı Kerimde insanların deniz ve karada avlanabileceklerini bildirmiş, bu yolla da nimetlerinden istifade edebileceğimizi beyan etmiştir.
    Bu husustaki Mâide Sûresinin 96. âyetinin meâli şöyledir:
    “Deniz avı ve yiyeceği istifadeniz için size helâl kılındı. Kara avı ise, ihramda bulunduğunuz müddetçe size haram kılınmıştır. Kıyamet Günü huzurunda toplanacağınız Allah'tan korkun ve yasaklarını çiğnemekten sakının.”

Avlanma başlıca üç maksat için yapılır:
    1. Etinden istifade etmek için.
    2. Dişi, boynuzu ve derisinden istifade etmek için.
    3. Tehlike ve zararlarından kurtulmak için.

Bunlar birer ihtiyaçtır ve bir yerde de zarurettir. Bunun içindir ki, Cenab-ı Hak koyun, keçi ve benzeri evcil hayvanları kesmeyi helâl kıldığı gibi, av hayvanlarından istifade etmeyi de mübah ve meşru kılmıştır.

Sırf spor, eğlenme ve zevk için avlanmak dinen haram olmasa da bu işle meşgul olmak insanın canlılara olan merhamet ve şefkat duygularını törpüler, kalbe katılık ve gaflet verir.

Peygamber Efendimiz (a.s.m.) bir hadis-i şerifte bu hususa şöyle işaret ederler:
    “Çölde oturan kimse sert tabiatlı olur. Avcılıkla meşgul olan kimse gafil olur. Bir sebep ve ihtiyaç yokken sultana yaklaşan kimse de fitneye maruz kalır.”

Bu arada “Yerdekilere merhametli ve müşfik davranın ki, göktekiler de size acısın” meâlindeki hadis-i şerifi de hatırdan uzak tutmamak gerekir.

Geyik ve ceylan gibi hayvanları avlamak, esas itibariyle caiz ve mübahtır. Ancak yukarıda hadis-i şeriflerde geçen hususlara ilave olarak, bir de meselenin bilinen şu ciheti vardır: Bu hayvanların nesli gittikçe azalmakta, bazı cinsleri de tamamen yok olmaya yüz tutmaktadır.

Dünyada ekolojik denge denen bir hâdise var. Tabiatta yaratılan ne varsa hepsi birbiriyle alakadardır. Birinin eksikliğini, öbürü kapatmakta, telafi etmektedir. Bir canlı türünün ortadan kaybolması, neslinin tükenmesi bu dengeyi bozmaktadır.

Bu dengenin muhafazasına yardımcı olmak içindir ki, kara ve deniz avcılığı hususunda devlet çapında tedbirler alınmakta, yasaklar konmaktadır. Ayrıca avlanmanın serbest olduğu aylar da tespit edilerek ilan edilmektedir.

Şayet çevrenizdeki geyik ve benzeri hayvanların avlanması devlet tarafından serbest edilmişse avlanmak mümkündür, yoksa o hayvanların neslinin azalmasına sebep olunur ki, bu da birtakım mahzurları beraberinde getirir.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendimi çok tuhaf hissettim. yazık valla
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

arsenikli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok kötü ya çok üzüldüm
    babam yıllardır avcılık yapar bikere olsun memeli hayvan vurduğunu görmedim aslada vurmayacağını söyler bunlar insan olamaz ya

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok ben şahsa yazmadım genel yazdım.
    Av olmazsa canlılar türeyip öyle denizde yüzülmeyecek duruma gelmez Neyse bunu çok detaylı anlatmaya gerek yok.
    Din için diyorsan o senin bileceğin iş. Kolay gelsin.
    Ben herhangi bir dine inanmadığım için, sadece doğanın bir parçası olduğuma ve hiçbir canlıyı yaşamam için gereksinimim dışında öldürmeyeceğim.
    Din tartışmasına çevirmeyeyimde gene
    Doğru yaptığınıza inanıyorsanız, hiç problem yok.
    kardeşim senin inancın sana ben ne diyim şimdi beni ilgilendirmezki kimin hangi dinden oldugu yada inandıgı ben saygı duyarım

sende bana saygı duyucaksın benim inancımda bu
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kurtbil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avlanmak nasıl bir spor oluyor ben de bunu alamıyorum. Uçan kaçan kendi halinde doğasında yaşayan hayvanlara ateş etmek nasıl bir spor anlayışıdır acaba ? Sene 2013 olmuş ve insan mağaralardan çıkıp ekip biçmeye başlayalı 10000 sene olmuş ama hala bir hayvan vurma sevdasıdır almış başını gidiyor. El kadar kuşun etine mi ihtiyacımız var yoksa dağda bayırda gezen geyiğin derisine etine mi ? İhtiyacı olmadığı halde bir canlıyı öldürmeyi insan kendine nasıl hak görür anlamış değilim.
    Sonuna kadar katılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arsenikli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok kötü ya çok üzüldüm
    babam yıllardır avcılık yapar bikere olsun memeli hayvan vurduğunu görmedim aslada vurmayacağını söyler bunlar insan olamaz ya
    Kardeşim avcılık değil zaten bu

dikkatli bakın kurşun yarası yok saçma izi yok

Farklı birşey avcıların yaptıgı vahşet ibi gösterilmeye çalışılıyor

daha öncede yazdım avcılar arasında karaca hikayeleri meşhurdur genelde Türkler karaca avlamaz ve karacaya tüfek atmazlar
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin içinde hayvan oldumu bi başka oluyorum.

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim avcılık değil zaten bu

dikkatli bakın kurşun yarası yok saçma izi yok

Farklı birşey avcıların yaptıgı vahşet ibi gösterilmeye çalışılıyor

daha öncede yazdım avcılar arasında karaca hikayeleri meşhurdur genelde Türkler karaca avlamaz ve karacaya tüfek atmazlar
    aynen +656154455

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karacaya tufek atmazlar mı? O kadar avcı varkı,ozellıkle koyluler kacak avlayıp hemen cukkalıyorlar yada buyuk avcılra satıyorlar etını...
    Etını yemıyorsan/yedırmıyorsan vurmak oldurmektır(zıraı/guvenlık mucadelesı harıc)
    Spor ıcın oldurmek olmaz,Av spordur=oldurmek demek degıldır.
    Gercek avı merak eden arkadasım varsa benımle ava cıksın,av ve avcılıgı az da olsa gorur...
    Av evden cıkaken baslar eve donmekle bıter.Icıne bır cok ayrıntı gırer.Yemek yapmak-dogaya saygı-duzgun canta hazırlamak-dogayı tanıyıp mucadele etmek-guvenlı surus/dogada surusu bılmek gıbı daha bır cok detay gırer.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    av ve avcılık bambaşka birşeydir sezonu gelince avlanırsın çok sert havalarda çıkarsın doğaya yemleme yaparsın uzaktan uzaktan hayvanları sevmeyle avlamayın demeyle birşey olmaz

ates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neden balık yıyosunuz ozaman bende bunu anlamıyorum ?

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesinlikle masum bir hayvanın vurulmasına karşıyım avcılık sporu deniyor bir vahşet bu.git başka spor yap
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakikaten doğa da ava çıkıp da doğaya zarar vermemek adına ne kadar hassas avcılar çok merak ediyorum. Yani oralara gidince doğada işemeyen, içtiği sigara izmaritini cebine koyan hatta gördüğü plastik türevi çöpü toplayan ve EKOLOJİK DUYARLILIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK kaygısı olan bir avcı nın doğaya zarardan çok faydası olur, ama günümüzde 'Av' a çıkıyoruz diyenler içinde bu % kaç a tekabül eder, soru işaretidir.. Açıkçası bu sadece bir hobiyse ve olay gidip iki el sıkmak avı almak gelmekse vahşet, ama yukarıda çok yüzeysel bahsettigim duyarlılıklar varsa 'gerçek hayat tecrübeleri' boyutundaysa ve gerekli kaygılar varsa, saygı duyarım. Aksi davrananıda Allah'a havale ederim.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Balık avı muhabbetini duymuşlar beyler
    Olta sallamak artık yasak!- Sözcü Gazetesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karacaya tufek atmazlar mı? O kadar avcı varkı,ozellıkle koyluler kacak avlayıp hemen cukkalıyorlar yada buyuk avcılra satıyorlar etını...
    Etını yemıyorsan/yedırmıyorsan vurmak oldurmektır(zıraı/guvenlık mucadelesı harıc)
    Spor ıcın oldurmek olmaz,Av spordur=oldurmek demek degıldır.
    Gercek avı merak eden arkadasım varsa benımle ava cıksın,av ve avcılıgı az da olsa gorur...
    Av evden cıkaken baslar eve donmekle bıter.Icıne bır cok ayrıntı gırer.Yemek yapmak-dogaya saygı-duzgun canta hazırlamak-dogayı tanıyıp mucadele etmek-guvenlı surus/dogada surusu bılmek gıbı daha bır cok detay gırer.....
    Onlar cahil köylüler abi

Ona bakarsan tilki avlıyorlar yılanın başını eziyorlar sonra tarla faresi çoğaldı diyip zirai ilaç satın alıp toprağı zehirliyorlar bu yüzden keklik bıkdırcın gibi kuşlarda zehirlenip ölüyor

Benim bahsettiğim içinde kan duygusukabarmamış öldürmek için avcı olmayan insanlar için geçerli

Ve sen duymadıysan bilemicem ama avcılar arasında çok yaygındır karacanın dedikodusu çoğu kişi tüfek atmaya korkar
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)