User Tag List

Sayfa 8/11 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
201 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Kış lastiği olmayana 77 lira ceza.

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasal olarak hususi araçlara zorunluluk gelmemesine rağmen bence iyi oldu.Kış lastiği kullanım oranını arttıracaktır bu keyfi uygulama.Bir aydır araştırmama rağmen hala alamamıştım kış lastiği.Bu sayede hemen sipariş verdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılanları okumadım ama bununla ilgili resmi bir açıklama yok. hatta bu sene sadece ticari araçlarda, seneye tüm araçlarda uygulama olacagına dair açıklamalar var.
    Aynen bende bu yönde bilgi sahibiyim. Elbette çıksın bir yasa çıkacaksa adam gibi çıksın çıkardım oldu mantığı ile değil.
    Bununla ilgili süreler verilsin bir kontrol mekanizaması olsun. denk geldi kestim denk geldi kesmedim gibi olmasın.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Muayenem bitti, muayeneye gidecegim, kis lastigi olmazsa gecmeme gibi bir durumu olur mu acaba?
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye
    Powered by Sistem Honda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    antalya da geçerlimi acaba bu kural
    Dr.Ecu AntaLya

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 gün önce yeni aldıgım aracıma normal lastik aldım şimdi bide kış lastigimi alacaz yandık

rahmi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Time-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muayenem bitti, muayeneye gidecegim, kis lastigi olmazsa gecmeme gibi bir durumu olur mu acaba?

Aynı durumdayım cuma günü gitmeyi düşünüyordum muayeneye.

gkhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün muayeneye girdik yazlık lastikle, sorun yapmadılar. kurtköy orhanlı da..

Osmrdn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, başta İstanbul olmak üzere 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

DENETİMLER BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü, kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde bugün kış lastiği denetimine başladı. Bugün başlayan denetimler, 20 Aralık'a kadar devam edecek.
    İl merkezlerinde iki noktada, ilçe merkezlerinde bir noktada iki saat süreyle lastik denetimi yapılacak. Kış lastiği takmayana ilk seferde para cezası verilirken, ikinci seferde trafikten men edilecek.

AMAÇ TRAFİK CEZALARINI AZALTMAK

Emniyet Genel Müdürlüğü, kış mevsimi nedeniyle karayollarında araç kayması sonucu yaşanan trafik kazalarını en aza indirmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından il merkezinde en az iki noktada, ilçe merkezlerinde ise en az bir noktada 16-20 Aralık 2013 tarihleri arasında günde 2 saat süre ile Kış Lastiği Denetimi yapma kararı aldı.

İŞTE CEZASI

Yapılacak denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesinden İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edilerek Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 125 inci maddesine göre 1 inci kez de 7 güne kadar izin verilecek, 2 nci kez de ise araç trafikten men edilecektir.

Yapılacak denetimlerde şu hususlara dikkat edilecek:

1. Kış lastiği; üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 °C'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu arttırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği olarak değerlendirilecektir.

ONLARA TAKOZ, ZİNCİR, ÇEKME HALATI DA ZORUNLU

2. Özellikle kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlarda başta kış lastiği olmak üzere, kar lastiği, lastik diş derinlikleri, hava basıncı ile patinaj zinciri, çekme halatı, takoz gibi avadanlıkların araçların teknik yapısına uygun olarak bulundurulması ve kullanılır durumda olması kış mevsimi süresince aranacaktır.

3. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerekmektedir.

4. Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkları çeken çekicilerdeki tahrikli dingiller üzerindeki lastiklerin (çeker lastikleri) kış lastiği olması zorunludur.

5. Kamyon, çekici, tanker, otobüs türü araçların lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti; minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanaklarında ise (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kartanesi (snowflake) işareti aranacaktır.

DEĞİŞEN LASTİK DE KIŞ LASTİĞİ OLACAK

6. Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur.

7. Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilecektir.

8. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur.

EDİRNE'DE UYGULANDI

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de genelgenin ardından D-100 karayolunda kış lastiği uygulaması yaptı.

Şehir merkezinden çıkan şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ve otomobilleri durdurarak lastiklerini kontrol eden polis ekipleri, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira ceza kesti.

Edirne Emniyet Müdürü Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun sadece kamyonet ve yük taşımada kullanılan araçlara değil, otomobillere de zorunlu olduğunu söyledi.

Uygulama kapsamında trafikte seyreden tüm araçların kış lastiği takıp takmadıklarını kontrol ettiklerini belirten Bahadır, şöyle konuştu:

"Artık tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla biz de ilimizde uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadıkları zaman yollarda kalıyor. Kış lastiği takan sürücülerin de yola devam etmesine engel oluyorlar. Ayrıca buzlu ve karlı yollarda kış lastiği kaza yapma riskini azaltıyor."

Bahadır, kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza yazdıklarını kaydetti.

KIŞ LASTİĞİNİN ZORUNLU OLDUĞU İLLER

İşte kış lastiği takılmaması durumunda ceza uygulanacak iller:

AFYONKARAHİSAR
    AĞRI
    AMASYA
    ANKARA
    ARTVİN
    BİLECİK
    BİTLİS
    BOLU
    BURDUR
    BURSA
    ÇANKIRI
    ÇORUM
    DENİZLİ
    EDİRNE
    ELAZIĞ
    ERZİNCAN
    ERZURUM
    ESKİŞEHİR
    GÜMÜŞHANE
    HAKKARİ
    ISPARTA
    İSTANBUL
    KARS
    KASTAMONU
    KAYSERİ
    KIRKLARELİ
    KIRŞEHİR
    KOCAELİ
    KONYA
    KÜTAHYA
    MANİSA
    MUŞ
    NEVŞEHİR
    NİĞDE
    SAMSUN
    SAKARYA
    SİVAS
    TEKİRDAĞ
    TOKAT
    TUNCELİ
    UŞAK
    VAN
    YOZGAT
    ZONGULDAK
    AKSARAY
    BAYBURT
    KARAMAN
    KIRIKKALE
    BATMAN
    ŞIRNAK
    ARDAHAN
    IĞDIR
    KARABÜK
    DÜZCE

Otomobillere de Kış Lastiği Takma Zorunluluğu Getirildi - TIKLA İZLE
    link;

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takmayacağım valla inat ettim kar yağdığında 5 gün çıkarmadım arabamı kafam rahattı şuan durumum yok takmam çıkartmam aracımı... yaza kış lastiği fiyatları düşünce bakarız alırız belki bir takım jantla beraber
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amk sanki devlet olarak herşeyi kusursuz yapıyorlar, yollarımız mükemmel asfaltlarımız son derece kaliteliymiş gibi birde avrupa standartlarında kış lastiği takma zorunlulugu getırıyorlar. sızın elde edecegınız ranta sokayım. ayıptır be.

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Osmrdn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur
    Stepneyidemi kışlık alıcaz ? Bu işe kimse güvenlik can zart zurt demesin tamam yararlı ve olması gerekn bi durum ama burda resmen rant sağlıyolar birilerinin cepleri doluyor yine.. önce yolları asfaltları kış şartlarına uygun yapsınlar sonra benim lastiğime karışssınlar...
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

Falmor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devlet yollara ısıtma taksın,üstünede branda gersin ki bizde kış lastiği takmak zorunda kalmayalım.Hatta yollar yürüyen bant şeklinde olsun.Hem benzin almayız hemde kaza olmaz.

BLuEBoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Metrobüs kullanın ozaman iyidir
    Alıntı AhmetYılmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bisikletle bile gitsem yanıma blueboyu alırım beyler kırılmayın...
    Murat Ç. ( ZiYa Corsa ) - ( KN 206 RC ) - ( VU GOLF VII ) - ( PM FABİA III)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Isitmaya brandaya gerek yok. Kraterleri kapatılsın yeter. Transitin 6 tekerine de kış lastiği takıyorum. Kar yağsın da lastiğin farkını görelim.

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi bu uygulama harikadır süperdir diyen biraz geniş açıyla bakmalı.

Amaç, vatandaşı korumak ve trafikte güvenlik standardını yükseltmekse, bu genelge yazın yayımlanır. Mesela ağustos ayının sonunda denir ki; "Bak bu kıştan itibaren binek araçlara da lastik zorunlu." Bunun üzerine de elbette yine fiyat artar ancak, kışın bir anda bu uygulamayı getirdiğin takdirde artan miktarda artmaz.

Yani, şimdi kışın başında bunu söylemek var, bir de iyi niyetli olarak yazın bu genelgeyi yayımlamak var.

Bilmem anlatabildim mi?

cerkez_kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi bari biz mersindeyiz etkilemiyo bizi :=)
    Dilinin İddiasını Yüreğin İspatlamıyorsa Sükût Et..

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sadece onlere taktım bır sorun olmaz heralde? aracım onden cekıslı cunku?

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda olması çok saçma. ben istanbulda anadolu yakasında sahilde oturuyorum. ne kış lastiğinden bahsediyorlar. kar yağdığı zaman 4-5 gün arabayı çıkarmıyordum olup bitiyor. saçma salak uygulamalar. zaten çevirmeden kaçıyorum kaçmaya devam.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kış lastiğine sadece kar da işe yarar gözüylede bakmamak lazım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)