Günaydın.
O değil de ne kadar yaygın bir rahatsızlıkmış.Bunu da öğrenmiş oldum.Babam da aynı dertten muzdarip ama o ilaç kullanıyor diye sıkıntı çekmiyor.Zaten baharattan hiç haz almayan birisi sadece sigara ve sinir stress herhalde.
Yorumu ve tavsiyesini esirgemeyen , yardımcı olan herkese teşekkürü borç bilirim.
- Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.
Bana gore daha dogrusu bende bu hastaligin olusma sebebi tamamen kotu beslenme.On yildir bekar yasiyorum ***** hazir yemekler yada fast food tarzi beslendim hep asiri kola ve alkolde vardi tabi.Sabah iki pogaca bi kutu kola oglen pizza hamburger kola aksam kokorec kofte kola gece alkol sigara gibi 6-7 yil boyle devam etti. Aslinda iyi bile dayanmis mide.
Yemek borusunda bulunan kapakcik assagi dogru aciliyor ama yukari dogru acilmiyor buda mide asitinin yukari cikmasini engelliyor.Iste reflu bu kapakcigin gorevini yapamamasi aslinda.Tahrip olmasi sonucu.
Doktorun verdigi diyete tam anlamiyla uymak zor cunku bir arkadasin dedigi gibi geriye yiyecek bisey kalmiyor.
Benim tavsiyem bu rahatsizligin basinda olanlar yediklerine biraz dikkat etsin ilerlemesin hastalik.
Alkol sigara gazli asitli icecekler portakal suyu dahil baharatli yiyecekler ozellikle aci asiri yemek hastaligi tetikliyor.
Arabanın koltuğundaki eşekse kaputun altındaki beygirler ne yapsın...
benimde ayni sorunum var , kac sene oldu bilmiyorum , reninle basladim gaviscon devam ettim ama bende bi ise yaramadi , cok midem yandiginda yarim cay bardagi kadar soguk sut ve renin aliyorum kesiliyor hemen , reflu yuzunden kalp krizi gecirdigimi bile sanmistim , koroner anjiyografi bile yaptirmistim . Acikcasi hala sorunum devam ediyor pek sallamadigimdan duzgun bir doktora gidip tedavide gormedim .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
Aynı göğüs ağrısını 3 ay önce bende yaşadım. Kalp krizi geçiriyorum sandım. Tek yaşarken o kadar çok oldu ki artık gidiyorum diye bırakmıştım kendimi. Göğüs ağrısı ile beraber sol kolda uyuşma, çarpıntı herşey vardı. Göğüs ağrısı sonucu panik atak da geçiriyordum muhtemelen. Ekg, MR, akciğer filmi hiç bir şey çıkmadı.
Aynı rahatsızlığı yaşadığını anlatan bir arkadaşımın uyarması ile Reflü olabileceğimi anladım. O na uygun yaşama başladığım 2 haftadan beri ağrım yok denecek kadar az.
Sigara pek tüketen biri değildim ama yine de kestim hiç içmiyorum.
Asitli içecekleri bıraktım. Yaklaşık 5 ay kadar oldu ( günde 1lt yakın içerdim)
Çay içeceksem genelde papatya çayı yada meyva çayları içiyorum.
Yemekten önce ve sonra mutlaka su içiyorum ki eskiden pek su içmezdim.
Kahveyi ve çikolatayı da hayatımdan çıkarttım.
Günde en az bir muz yiyorum.
Kalp kontrolü için de yine de Doktor'a gittim. Holter ve Eko için gün bekliyorum. Sonrasında da duruma göre endoskopi yapılabilir.
Herkese geçmiş olsun...
alıntıya HAYIR...
bu hastalık sebebiyle doktora giden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa,gitmeyen arkadaşlara bende dahil faydalı olabilir belki,,internetten araştırdıgıma göre kansere kadar gidiyormuş,,,
şiddetli şekilde reflü rahatsızlığım vardı. helipak diye bir ilaç var, onu kullandım koca koca haplar sonra geçti gitti. Bilmiyorum artık geçeceğimi vardı yoksa hap mı geçirdi denemek lazım.
Fusion35 ------> OnurD.
Evet ilerlemis reflu yemek borusu kanseri veya girtlak kanserine yol acabilirmis.Doktor bana diyetine dikkat etmezsen olabilir demisti.
Yedigine ictigine dikkat ediceksin kisacasi bol bol su icmek az ama SIK yemek mideyi cok doldurmamak alkol sigara asitli gazli icecekleri azaltmak yada birakmak asiri baharatli yiyecekler tuketmemek bunlar yapilacak en iyi seyler.
Gunde 2.5 lt kola her aksam alkol icen adamdim bir yildan beri kola yada asitli bisey icmiyorum alkolde kirk yilda bire dusurdum.
Arabanın koltuğundaki eşekse kaputun altındaki beygirler ne yapsın...
bende bu mesele bir ara duraksama dönemine girmişti şimdi yeniden hortladı sanırım , son 4 gündür felaket mide yanmaları yaşıyorum ve özellikle yemek yedikten yarım saat 1 saat sonra başlıyor , acı acı geğirmek zorunda kalıyorum çayı yudum yudum içsem bile mideye indiği saniyede acı bir yanma oluyor 3-5 saniye sonra geçiyor, her yudumda boyle. reflu dedik ama başka birşey olabilir mi acaba varmı gırtlagı yemekten sonra yanmaya başlayan ? ve yemegi sindiremeyen ? yemek yiyip ayaga kalkınca inanılmaz carpıntılar yaşamya basladım hareketsiz oturdugum yerde sindirmeye calısıyorum yemekleri
Benimde var reflum, gercekten cok illet bir hastalik.
Yedigine dikkat etmen lazim ilk oncelikle, sana dokunan seylerin farkindasindir, malesef bunlari yemiceksin, icmiceksin.
Rennie, Talcit, Gaviscon tarzi ilaclari kullanirken iyi ama kullanmayi kesince gene geri geliyor.
Sodyum Karbonatli su icmeyi denedin mi?
Ben her sabah ve aksam ac karna, bir tatli kasigi sodyum karbonat atiyorum bir buyuk bardak suya ve iciyorum.
Uzun zamandir bu problemi yasamiyorum.
Vucuda baska yararlarida war tabiki sodyum karbonatin, bunu arastirin bence.
Facebookta Kemal Milar diye biri war onu takip edin.
Insanlarin refluye ne kadar iyi geldigi ile ilgili yazilarini okuyabilirsiniz ve ayrica sodyum karbonatin insan vucuduna yararlariyla ilgili.
saolasın burak suan takip ediyorum dedigin kişiyi , peki sende nefesle ilgili problem oluyomuydu ? sanki bogazımı biri sıkıyo nefes alamıyorum gibi oluyorum. karbonat dediğin markette satılan karbonatlar mı yoksa eczanelerdeki mi ?
geçmiş olsun öncelikle,
dikakt edersen çok hafif hale getirebilirsin.
- öncelikle geceleri yatmadan en az 3 saat önce yemek yemiş ol.
- reflü yastığı alabilirsin.
- rahat sıoz eden yiyecekleri belirle ona göçre beslen.
çok şikayetin varsa raharlatmak için;
- sabahları aç karna; nexium
- yemeklerden önce ve yatarken ; motilium
- ve yatarken gaviscon şurup. (üstüne hiç birşey içilmeyecek)
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
bende de fazlasıyla var reflü. sabahları nexium alırsanız zaten işi çözersiniz. atak durumlarında da talcid çakarım ben. oldu bitti.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)