User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
111 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Reflü hakkında | Yardım ve bilgi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gastroösofagial reflü hastalığının ortaya çıkardığı belirtiler çok geniş bir spektruma yayılır. Bu belirtileri genel olarak tipik ve atipik bulgular olarak sınıflandırmak mümkündür. Tipik bulguların hemen hepsi mide-bağırsak sistemiyle ilintili iken; atipik bulgular diğer organ sistemleriyle ilintili yakınmalar oluşturur. Laringofaringeal reflü olarak adlandırılan ve öncelikle kulak-burun-boğaz uzmanlarınca görülen hasta grubunda çoğu kez atipik bulgular belirgindir ve tipik yakınmalar hiç olmayabilir.

Duyumsanan yakınmalarla hastalık düzeyinin her zaman örtüşmeyebileceği göz ardı edilmemelidir. Kanser öncülü (prekanseröz) değişimlere yol açan Barrett Ösofagus özellikle yaşlı hastalarda çok fazla belirti vermezken, ileri boyutta yakınmaları olan ve yaşam kalitesinin bozukluğundan şikayet eden hastalarda endoskopide ileri düzeyde yangı saptanmayabilir.

Tipik Belirtiler
    1) Göğüste göğüs kemiği arkasında yanma
    2) Ağıza acı ekşi sıvı gelmesi
    3) Geğirme, şişkinlik
    4) Ağıza gıda artıkları gelmesi
    5) Yutma güçlüğü, yutakta takılma duygusu

Atipik Belirtiler
    1) Ses kısıklığı
    2) Gıcık öksürüğü
    3) Ağız kokusu
    4) Çarpıntı, kalbe bası hissi
    5) Nefes darlığı, nefes yetmezliği duygusu
    6) Astım
    7) Diş çürüğü
    8) Süreğen yutak yangısı (kronik farenjit)
    9) Hıçkırık
    10) Süreğen sinüzit
    Hmmm 'kısmi reflü' diye bir şey varsa benim o.. Ekşi sıvı gelme olayı, yutma güçlüğü, yutakta takılma hissi, gıcık, az birazda nefes darlığı var, nadiren oluyor.. Doktor ne tür iyileştirme sürecine gidiyor? Kalıcı bir şey sanırım bu komple geçmiyor mu?

canimrecepcim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günaydın.

O değil de ne kadar yaygın bir rahatsızlıkmış.Bunu da öğrenmiş oldum.Babam da aynı dertten muzdarip ama o ilaç kullanıyor diye sıkıntı çekmiyor.Zaten baharattan hiç haz almayan birisi sadece sigara ve sinir stress herhalde.

Yorumu ve tavsiyesini esirgemeyen , yardımcı olan herkese teşekkürü borç bilirim.
    - Doğruları konuştuğundan dolayı hüküm giymiş user.

free13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana gore daha dogrusu bende bu hastaligin olusma sebebi tamamen kotu beslenme.On yildir bekar yasiyorum ***** hazir yemekler yada fast food tarzi beslendim hep asiri kola ve alkolde vardi tabi.Sabah iki pogaca bi kutu kola oglen pizza hamburger kola aksam kokorec kofte kola gece alkol sigara gibi 6-7 yil boyle devam etti. Aslinda iyi bile dayanmis mide.
    Yemek borusunda bulunan kapakcik assagi dogru aciliyor ama yukari dogru acilmiyor buda mide asitinin yukari cikmasini engelliyor.Iste reflu bu kapakcigin gorevini yapamamasi aslinda.Tahrip olmasi sonucu.
    Doktorun verdigi diyete tam anlamiyla uymak zor cunku bir arkadasin dedigi gibi geriye yiyecek bisey kalmiyor.
    Benim tavsiyem bu rahatsizligin basinda olanlar yediklerine biraz dikkat etsin ilerlemesin hastalik.
    Alkol sigara gazli asitli icecekler portakal suyu dahil baharatli yiyecekler ozellikle aci asiri yemek hastaligi tetikliyor.
    Arabanın koltuğundaki eşekse kaputun altındaki beygirler ne yapsın...

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde ayni sorunum var , kac sene oldu bilmiyorum , reninle basladim gaviscon devam ettim ama bende bi ise yaramadi , cok midem yandiginda yarim cay bardagi kadar soguk sut ve renin aliyorum kesiliyor hemen , reflu yuzunden kalp krizi gecirdigimi bile sanmistim , koroner anjiyografi bile yaptirmistim . Acikcasi hala sorunum devam ediyor pek sallamadigimdan duzgun bir doktora gidip tedavide gormedim .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

Jerky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı göğüs ağrısını 3 ay önce bende yaşadım. Kalp krizi geçiriyorum sandım. Tek yaşarken o kadar çok oldu ki artık gidiyorum diye bırakmıştım kendimi. Göğüs ağrısı ile beraber sol kolda uyuşma, çarpıntı herşey vardı. Göğüs ağrısı sonucu panik atak da geçiriyordum muhtemelen. Ekg, MR, akciğer filmi hiç bir şey çıkmadı.

Aynı rahatsızlığı yaşadığını anlatan bir arkadaşımın uyarması ile Reflü olabileceğimi anladım. O na uygun yaşama başladığım 2 haftadan beri ağrım yok denecek kadar az.

Sigara pek tüketen biri değildim ama yine de kestim hiç içmiyorum.
    Asitli içecekleri bıraktım. Yaklaşık 5 ay kadar oldu ( günde 1lt yakın içerdim)
    Çay içeceksem genelde papatya çayı yada meyva çayları içiyorum.
    Yemekten önce ve sonra mutlaka su içiyorum ki eskiden pek su içmezdim.
    Kahveyi ve çikolatayı da hayatımdan çıkarttım.
    Günde en az bir muz yiyorum.

Kalp kontrolü için de yine de Doktor'a gittim. Holter ve Eko için gün bekliyorum. Sonrasında da duruma göre endoskopi yapılabilir.

Herkese geçmiş olsun...
    alıntıya HAYIR...

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu hastalık sebebiyle doktora giden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa,gitmeyen arkadaşlara bende dahil faydalı olabilir belki,,internetten araştırdıgıma göre kansere kadar gidiyormuş,,,

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şiddetli şekilde reflü rahatsızlığım vardı. helipak diye bir ilaç var, onu kullandım koca koca haplar sonra geçti gitti. Bilmiyorum artık geçeceğimi vardı yoksa hap mı geçirdi denemek lazım.
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu hastalık sebebiyle doktora giden arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa,gitmeyen arkadaşlara bende dahil faydalı olabilir belki,,internetten araştırdıgıma göre kansere kadar gidiyormuş,,,
    Sürekli olarak mide asidinin yukarı doğru çıkmaya çalışması , yemek borusu kanserine yol açıyormuş.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be bütün forumda reflü varmış
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

free13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet ilerlemis reflu yemek borusu kanseri veya girtlak kanserine yol acabilirmis.Doktor bana diyetine dikkat etmezsen olabilir demisti.
    Yedigine ictigine dikkat ediceksin kisacasi bol bol su icmek az ama SIK yemek mideyi cok doldurmamak alkol sigara asitli gazli icecekleri azaltmak yada birakmak asiri baharatli yiyecekler tuketmemek bunlar yapilacak en iyi seyler.
    Gunde 2.5 lt kola her aksam alkol icen adamdim bir yildan beri kola yada asitli bisey icmiyorum alkolde kirk yilda bire dusurdum.
    Arabanın koltuğundaki eşekse kaputun altındaki beygirler ne yapsın...

ersandeniz
    Misafir
    Alıntı OnurD. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şiddetli şekilde reflü rahatsızlığım vardı. helipak diye bir ilaç var, onu kullandım koca koca haplar sonra geçti gitti. Bilmiyorum artık geçeceğimi vardı yoksa hap mı geçirdi denemek lazım.
    helipak reflü değil, gastrit ilacıdır. Gastrit ülseri tetikler

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    helipak reflü değil, gastrit ilacıdır. Gastrit ülseri tetikler
    İçim yanıp gırtlağıma doğru çıkıyordu. Adı artık herneyse doktora gittim bunu kullan dedi ve geçti.
    Birde dipnot geçeyim. Muratti içen varsa değiştirsin sigarayı çok fazla tetikliyordu
    Fusion35 ------> OnurD.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende bu mesele bir ara duraksama dönemine girmişti şimdi yeniden hortladı sanırım , son 4 gündür felaket mide yanmaları yaşıyorum ve özellikle yemek yedikten yarım saat 1 saat sonra başlıyor , acı acı geğirmek zorunda kalıyorum çayı yudum yudum içsem bile mideye indiği saniyede acı bir yanma oluyor 3-5 saniye sonra geçiyor, her yudumda boyle. reflu dedik ama başka birşey olabilir mi acaba varmı gırtlagı yemekten sonra yanmaya başlayan ? ve yemegi sindiremeyen ? yemek yiyip ayaga kalkınca inanılmaz carpıntılar yaşamya basladım hareketsiz oturdugum yerde sindirmeye calısıyorum yemekleri

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde var reflum, gercekten cok illet bir hastalik.

Yedigine dikkat etmen lazim ilk oncelikle, sana dokunan seylerin farkindasindir, malesef bunlari yemiceksin, icmiceksin.

Rennie, Talcit, Gaviscon tarzi ilaclari kullanirken iyi ama kullanmayi kesince gene geri geliyor.

Sodyum Karbonatli su icmeyi denedin mi?

Ben her sabah ve aksam ac karna, bir tatli kasigi sodyum karbonat atiyorum bir buyuk bardak suya ve iciyorum.

Uzun zamandir bu problemi yasamiyorum.

Vucuda baska yararlarida war tabiki sodyum karbonatin, bunu arastirin bence.

Facebookta Kemal Milar diye biri war onu takip edin.

Insanlarin refluye ne kadar iyi geldigi ile ilgili yazilarini okuyabilirsiniz ve ayrica sodyum karbonatin insan vucuduna yararlariyla ilgili.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolasın burak suan takip ediyorum dedigin kişiyi , peki sende nefesle ilgili problem oluyomuydu ? sanki bogazımı biri sıkıyo nefes alamıyorum gibi oluyorum. karbonat dediğin markette satılan karbonatlar mı yoksa eczanelerdeki mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende bu mesele bir ara duraksama dönemine girmişti şimdi yeniden hortladı sanırım , son 4 gündür felaket mide yanmaları yaşıyorum ve özellikle yemek yedikten yarım saat 1 saat sonra başlıyor , acı acı geğirmek zorunda kalıyorum çayı yudum yudum içsem bile mideye indiği saniyede acı bir yanma oluyor 3-5 saniye sonra geçiyor, her yudumda boyle. reflu dedik ama başka birşey olabilir mi acaba varmı gırtlagı yemekten sonra yanmaya başlayan ? ve yemegi sindiremeyen ? yemek yiyip ayaga kalkınca inanılmaz carpıntılar yaşamya basladım hareketsiz oturdugum yerde sindirmeye calısıyorum yemekleri
    Mevsimlerle mi alakalı acaba diyesim geldi ya.4 gündür inan beni uyutmuyor o derece.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun öncelikle,

dikakt edersen çok hafif hale getirebilirsin.

- öncelikle geceleri yatmadan en az 3 saat önce yemek yemiş ol.
    - reflü yastığı alabilirsin.
    - rahat sıoz eden yiyecekleri belirle ona göçre beslen.

çok şikayetin varsa raharlatmak için;
    - sabahları aç karna; nexium
    - yemeklerden önce ve yatarken ; motilium
    - ve yatarken gaviscon şurup. (üstüne hiç birşey içilmeyecek)
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Kasim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde var reflum, gercekten cok illet bir hastalik.

Yedigine dikkat etmen lazim ilk oncelikle, sana dokunan seylerin farkindasindir, malesef bunlari yemiceksin, icmiceksin.

Rennie, Talcit, Gaviscon tarzi ilaclari kullanirken iyi ama kullanmayi kesince gene geri geliyor.

Sodyum Karbonatli su icmeyi denedin mi?

Ben her sabah ve aksam ac karna, bir tatli kasigi sodyum karbonat atiyorum bir buyuk bardak suya ve iciyorum.

Uzun zamandir bu problemi yasamiyorum.

Vucuda baska yararlarida war tabiki sodyum karbonatin, bunu arastirin bence.

Facebookta Kemal Milar diye biri war onu takip edin.

Insanlarin refluye ne kadar iyi geldigi ile ilgili yazilarini okuyabilirsiniz ve ayrica sodyum karbonatin insan vucuduna yararlariyla ilgili.
    bilgiğin toz karbonat mı bu? soda diye de geçen?
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende de fazlasıyla var reflü. sabahları nexium alırsanız zaten işi çözersiniz. atak durumlarında da talcid çakarım ben. oldu bitti.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)