ne yaparsan yap istersen yüz derin erisin kesinlikle tetra yada roaccutane bu ikisini kullanma , yağlı yeme sac sampuanını degistir ıvır zıvır yeme ve belli bi yaşa gelince kendi kendine dengeye girer
ne yaparsan yap istersen yüz derin erisin kesinlikle tetra yada roaccutane bu ikisini kullanma , yağlı yeme sac sampuanını degistir ıvır zıvır yeme ve belli bi yaşa gelince kendi kendine dengeye girer
Yagli cilt in varsa cozumu yok ama sabun vs.kulanarak azaltabilirsin.
Gunde 2 veya 3 kez yuzunu yika fazla yikama sen cildni kuruladikca daha cok yaglanicak ,
Asitli icecekleri birak ,karacigeri yoran icki vs icme , cikolata yiyeceksen bitter , ceviz i yeme , badem yiyebilirsin
En guzeli de kafana takmiyacaksin , cok yagli oldugu zaman temiz bir pecete ile biraz.bastirabilirsin
bende 6 ay kadar roaccutane kullanmıştım 5 yıl kadar önce,sivilceleri tamamen bitirmişti.kalp ritmi bozukluk vs sıkıntı olcagını sanmam zaten her isteyen alamıyordu hatırladıgım kadarıyla bi takım testlerden geçiyorsun.
Zoretanin, bünye seçen bir hap ama sıkıntını çözer.
Zoretaninde 8 ayımin bitmesine 15 gün kaldı benim skıntım yüzde değildi kulak arkası ve sırttaydı, yüzde 99.5 temizlendi hemen hemen her ay doktor istemese bile kan tahlillerimi yaptırdım çeşitli yan etkileri var evet fakat sabırlı olunursa tedavi olumlu sonuç veriyor kişilere göre yan etkisi değişmekte
bendeki yan etkileri :
kilo kaybı : 86 dan 72 ye
dudaklarda kuruluk çatlama ( blistex med ) dudak kremi tek kullanacağın ürün
burun çepherinde kuruma sonucunda kanama
Aşil tendonunda ve dirseklerde ağrı
kolestrolün yükselmesi sonucunda halsizlik
çeşitli psikolojik yan etkileri var bunlardan bahsetmeme gerek yok burdan okuyup kafanda kurma sonra ilacı eczaneye gidip testlerini yaptırmadan alma sorununun ciltte olduğu kesinleşsin
Yalniz roccutane vs ilaclar asiri sivilce ve iltihapli buyuk sivilcen varsa doktorlar veriyor,eger suratinda ufsk tefek kirmizi sivilceler varsa.sakin kullanma derim . Hatta yoksa kesinlikle klullanma
Cild doktoruna gittiğimde yağlı yeme konusunda konuşmuştuk.Bilimsel olarak yağlı gıdalar tüketmenin, akne oluşturduğuna dair kanıtlanmış bir araştırmanın olmadığını söyledi.Örnek olarak,benden önceki hastanın cildi aşırı kuruluk ve çatlama vardı.Yağlı yeme cild yağlanması yapıyorsa kuru cildli olanların yağlı yiyerek cilde yağlanma yapması gerekir gibi birşeyler söyledi.Fakat yağlı yeme,cild nemlendirme ürünleri kullanması bile sonuç vermemiş.Ben açıkcası ikna oldum.Yağlı yiyecek,çerez gibi gıdaların yağlanma ve sivilce yaptığına inanmıyorum.
aynı sıkıntı bendede var 19 yasındayım bıtsın artık dedım tahlil yapıldı suan roaccutane baslayalı 5. gün henüz çatlaklar falan baslamadı baslayıncada napalım gezicez biraz sonrası güzel olucak inşallah
istanbulda kolsuz agop var bi ona muayene ol böyle kimyasal ilaçlara gerek kalmadan tedav ieder seni , ama ücreti bayagı pahalı.ben gitmiştim tüm doktorların roaccutane tavsiyelerine ragmen adam reddederek reçeteye eczanede yaptırılacak ilaç yazdı bana , 3 ayda cildim düzeldi.doktorlar firmalardan tonla hediye tatil ıvır zıvır kazandıgı için belli firmaların ilaçlarını her hastaya yazıyolar, tuzağa düşme
zoretanin = roaccutane aynı bokun sarısıdır, doktora kim daha fazala destek çıkmıssa o firmanın ilacı yazılır
Üniversiteye başladığım sene ben de sivilceler yüzünden zoretanin kullanmıştım.
Tavsiyem dışardan çok farklı şeyler kullanma (ot, çöp, krem, jel, bitki vs. herkes bir şeyler önerir ve her cilt aynı değildir çünkü) karıştırma yani bir sürü şey. Sadece bol bol yıka, temiz tut. Sabun kullanılabilir ama geçirir diye bir şey yok.
Eğer rahatsız oluyorsan hastaneye bir cilt doktoruna görün o da zaten uygun görürse tahlil vs.den sonra ilaç verir.
Bir de o ilaçlar müthiş kuruluk yapıyor.Dudaklar, burun, ciltte kurumalar oluyor baya.
![]()
Bana ilaçla birlikte bepanten merhem de yazmıştı şaşırmıştım cilt zaten yağlı diyeama o kuruluğa arko, nivea kremler falan pek yaramıyor bile.
Bir de o ilaçları güneşli, sıcak mevsimde tavsiye etmiyor doktorlar. Yani en uygun dönem ekim-mayıs arası gibi kullanırsan aksatmadan faydasını görürsün.
Ama tabi iş gittiğin doktorda biter, görüp onun yorumlaması lazım.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)