Benimde cildim yağlı, sivilce probleminden çok saçımla ilgili sıkıntım var. Telleri ince ve seyrek olduğu için yağlanınca hemen açıklıklar belli oluyor her gün veya 2 günde 1 yıkıyorum. Sömestrda bende bi cildiye doktoruna görüneceğim.
Astra G Coupe Z20LET
Benimde cildim yağlı, çok problemli bir durum gerçekten. Sivilceler Allah'tan azaldı, ama çene bölgesinde devam ediyor ne hikmetse. Bu yaşta da cidden sinir bozuyor. Kil, temizleyici jel, doğal ya da marka sabunlar, bioderma'nın temizleyici jeli vs hepsini kullandım. Yararı oldu ama halen devam ediyor.
15 gün önce doktora gittim, 30 yaşına kadar olur normaldir dedi. Yine de "benzalin" diye bir krem yazdı, 1 hafta kullandım pek fazla etki etmedi diye bıraktım. Belki tedavisi uzun sürüyor, bilmiyorum.
Gül suyunu hiç denememiştim, bir de onu denerim doğal bir gül suyu bulunca. Tavsiye için teşekkürler![]()
Real Cars, Real Roads.
gül suyunu bende deneyeceğim bide bi yöntem daha buldum onuda uygulamayı düşünüyorum herşeyi yaptık bide bunu deneyelim
eger yagi sabun vs ile kurutursak bu daha cok yaglanma anlamina gelir...
yagi su degil ancak yag soker...
sivilce, beyaz, siyah noktalardan da muztaripsen su formule denemeni oneririm:
yuzde 30 hint yagi
yuzde 70 aycicek yagi
yukaridaki yaglari karistiriyorsun...
yarim kapak kadar avcuna alip yuzune masaj yapiyorsun...
dairesel hareketlerle... 5-10 dakika boyunca yap....
uzanarak yaparsan daha da rahat olur...
bu esnada siyah noktalarin ve gozenekler icindeki birikintilerin ciktigini goreceksin...
resmen sokuyor birikitileri...
masaj bittikten sonra sicak su ile islattigin havlu ile de kompres yapiyorsun.. yalniz bunu yaparken havluyla yuzu yukari asagi ya da saga sola silmek degil, hafifce bastirip yagi ve diger kalintilari almak gerek.... yani havluyla yuzu tahris etmeden.... kompres 2-3 kez yapilinca yuzdeki yag alinmis olacaktir...
bu metodun adi "oil cleanse" olarak geciyor yurtdisinda... (Alıntıdır)
Bu da denenebilir yani doğal bişey sonuçta...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)