User Tag List

Sayfa 3/9 İlkİlk 12345 ... SonSon
165 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Artık telefonlara taksit yapılamıyor

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    abi fakirin-zenginin hakkıdır diye bişeymi var .mevzu gosteris meraklısı olmakda ve g.tünün deligini bilmemekle. abartırsak ayranı yok içmeye tahtrevanla gider ....

mesela kim istemez ferrariye binmek ? ama binemiyo. kim tecavüz ediyor ozaman senin benim ferrariye binme hakkıma versinler hakkımızı
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşım 27 hiç kredi kartım olmadı. Geçen yıla kadar bizde 5 sene kadar kredi kartı kullanımını bırakmıştık. Bazen gerekli de olabiliyor. Düşük limitli bir kredi kartı aldık arada kullanıyoruz.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evkur ve türevi marketlerin kar marajı baya yükselir gibi. ***** 24 aya kadar senet yapıyorlar
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi fakirin-zenginin hakkıdır diye bişeymi var .mevzu gosteris meraklısı olmakda ve g.tünün deligini bilmemekle abartırsak ayranı yok içmeye tahtrevanla gider ....

mesela kim istemez ferrariye binmek ? ama binemiyo. kim tecavüz ediyor ozaman senin benim ferrariye binme hakkıma versinler hakkımızı
    Bahsettiğin ne kadar uç bir nokta olduğunun farkındasın herhalde. Örneğe bak Ferrari. Bu sitede ben de dahil belki de sende dahil, bir çok kişi araba alacağız diye elinde olmayan bir miktar ile araba alıyor. 20 bine - 15 bine vs Neden o telefonu aldın diye kimseyi suçlayamazsın. Yapılan şey mantıklı mıdır bu tartışılırda yok gösterişmiş falan filan bundan sana ne der adam geçer. Para benim, borç benim. Ödeyemez ise kendi bileceği iş. Bilinçli bir tüketim toplumu muyuz? Hayır. Senin mesela hiç bir fuzuli harcaman yok değil mi? Bu sana öyle gelir çünkü farkında olamazsın. İnsanlar için bazı şeyler vaz geçilmez olabilir. Dediğin hesaba göre haftasonu ayda 2 kere eğlenmeye gittiğinde de kasada hangi kredi kartından çektirsem diyen insan da çok. O zaman eğlenceyede gitmeyelim herkes evde otursun hareketsizlikten ölelim. Sadece telefon üzerinden gidip de e insanlar almasın demek çok basit duruyorda işin aslı bence öyle değil.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin hakkıdır, adamın ilgisi vardır teknolojiye almak ister. Yanlış olan bu değil bence. Ya fiyatlar çok yüksek ya da insanların asgari geçim miktarının altın da yaşamak durumunda olmasında sıkıntı var. İnsanlar bir şekil de hayatta kalmaya çalışıyor, fakat bunu hayat standardından kısarak yapmak istemiyor. Herkesi kendimiz gibi sanmayalım. Bu yüzden yüksek taksit miktarları çıkıyordu ortaya. Hele ki ekonominin ve dövizin bu hale geldiği bir ortamda bunu yapmak yerine farklı önlemler alıp, en azından toplumun belli bir süre dikkatli davranması teşfik edilebilirdi.
    Benimde egzotic supersportlara ilgim var standardımdan kısmayım gidip bitane 458 italia çekiym altıma taksidini öder garajda birbirimize bakarız. Söylediğin şeyin mantığı var mı ? Gelir meselesi ayrı tabii ki adaletsizlik var ama şu an durum bu kimse ilgisi ve keyfine göre standartlarını belirlemiyor bütçesine göre belirliyor.

hondafit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    apple mağazasında çalışıyorum bence insanlar ne yapar ne eder alır o pahalı telefoları ....taksit olmadığı için insnalar ihtiyaç kredilerine yönelecek kredi patlaması yaşanacak bence.Birde ikinci el telefon satan yerler eskısı gıbı revaçta olacak
    telefon fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum

Ertan Ömür
    Misafir

Thumbs up

Çıktığı günden bu yana cep telefonu kullanmıyorum ve gayet mutluyum .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde egzotic supersportlara ilgim var standardımdan kısmayım gidip bitane 458 italia çekiym altıma taksidini öder garajda birbirimize bakarız. Söylediğin şeyin mantığı var mı ? Gelir meselesi ayrı tabii ki adaletsizlik var ama şu an durum bu kimse ilgisi ve keyfine göre standartlarını belirlemiyor bütçesine göre belirliyor.
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu iş sonunda tamamen telefon operatörlerinin eline geçecektir

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğin ne kadar uç bir nokta olduğunun farkındasın herhalde. Örneğe bak Ferrari. Bu sitede ben de dahil belki de sende dahil, bir çok kişi araba alacağız diye elinde olmayan bir miktar ile araba alıyor. 20 bine - 15 bine vs Neden o telefonu aldın diye kimseyi suçlayamazsın. Yapılan şey mantıklı mıdır bu tartışılırda yok gösterişmiş falan filan bundan sana ne der adam geçer. Para benim, borç benim. Ödeyemez ise kendi bileceği iş. Bilinçli bir tüketim toplumu muyuz? Hayır. Senin mesela hiç bir fuzuli harcaman yok değil mi? Bu sana öyle gelir çünkü farkında olamazsın. İnsanlar için bazı şeyler vaz geçilmez olabilir. Dediğin hesaba göre haftasonu ayda 2 kere eğlenmeye gittiğinde de kasada hangi kredi kartından çektirsem diyen insan da çok. O zaman eğlenceyede gitmeyelim herkes evde otursun hareketsizlikten ölelim. Sadece telefon üzerinden gidip de e insanlar almasın demek çok basit duruyorda işin aslı bence öyle değil.
    dedigimi anlamamıssın ki bak hako'da aynısını demiş bahsetmek istedigimin baska tarzda acıklanmısı

1881 - 193

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ertan Ömür Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çıktığı günden bu yana cep telefonu kullanmıyorum ve gayet mutluyum .
    ohhh ertan reyiz gelmiş
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

Emre Akçay
    Misafir
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen bizde kardeşe 5s aldık. inanılmaz kuyruk var telefon ve fotoğraf makineleri satışında. çoğu yerde stok yok. banada senetli satışa geçileceği söylendi...
    500 adet stok geldi dedi 3 gün olmuş geleli. Dün aldım ben 6 tane kalmış. Herkes 5S inceliyor, alıyordu. Garip vala ya.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı barakuda26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi oldu adamın yemeye ekmeği yok cebinde son model cep telefonu, herkes bütçesi kadarını alsın.

ama telefoncular senetle satışlarımız başlamıştır vb gibi yazılar asmışlar hep, piyasada insanların canı çok yanar bu senet olayı yüzünden. evkur evdiz vb gibi zaten senet satışı olan yerlere gün doğdu faiz üstüne faiz koyarlar artık
    Adamın cebinde 5 tane k.kartı üc kere icraya gitmiş borçları kara listede adam, hala kalkmış diyor ki iphone 5 alıcam eeee ? Ama evkurdan 36 ay taksitle.. Kaç para toplamda 2800 3000 lira. En ufak acıyorsam şu evkurdan böyle alışveriş yapanlara ne olayım. Ha kimi var k.kartı kullanmak istemiyor bankayla uğraşmak istemiyor/kullanmıyor o mecburen kullanıyor bu tip fırsatçı adileri onlara diyecek bir şey yok.

coastguard - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya abi şu fakir bir şey sahibi olmasın anlayışına tilt oluyorum !

He veriyorsa'da kendi ödüyor/ödüyemiyor sizene ?

Madem taksitle telefon almıyorsunuz , bu yasa da size giren çıkan yok ? Neden o değerli parmaklarınızı yorup post kasıyorsunuz!

Bırakın adamın cebinde 5 kredi kartı olsun maaşının 10 katı olsun adam ödeyemeyince abeyy ne olur yardım et mi diyor?

Sallayın ayrıntılara takılmayın siz yinede peşin paranızla bile olsa şu aralar hiç açılmayın dursun kenarda sonuçta bu aralar her an hüloooooooo olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi kartınla 458 alabiliyorsan al tabi ki. Taksit konusun da sıkıntısı yok telefonlar için geçerli. Haklısın. Bla bla... Entellektüel olmak için farklı modellere ilgini arttırmalısın. Tesla coupe filan da bakabilirsin teşfik vardır belki.

Daha ulaşılabilir kaidelerden bahsetsen oturup konuşacağız ama ben diyorum HTC ONE, sen diyorsun 458. Biri 500 euro civarın da yanılmıyorsam, diğeri 400.000. He öyle öyle. Nasıl anlamak istersen anlayabilirsin bu da senin kredi kartı ile alabileceğin bir şey değil.

İnsanlar ilgisine göre standartını belirliyor işte bütçesine göre değil. Deminden beri herkes ne diyor? Adamın elinde olmayan parası ile gidip telefon alıyor demiyor muyuz? Ve ben de burada bilinçli tüketim var mı? Hayır dememiş miyim? Ben gittim aldım telefon kredi kartım ile ne yapacaksın? Beni yargılayan sen misin? Borcumu ödüyor muyum? Ödüyorum. Belki başka bir şeyden kıstım bütçemi ayarladım, istedim ve aldım. Ödeyemezsem cezamı çekerim. Şu anda ki durum keyfine göre harcama yapmak ve gelinen sonuç ile ilgili. Öyle bir toplum yok henüz. Bütçesine göre harcama yapabilmek zaten bankaları gerektirmez. Bankalar da bunu istemez adamlar para kazanamaz. Kredi kartı alt ve orta gelirli insanlara imkanlarının dışına çıkmasını teklif eder. Bu telefon ise gider alır adam, fakat sen ferrariden bahsediyordun pardon... Bir sonra ki postu hayal eder gibiyim. Sana iyi günler.

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coastguard Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya abi şu fakir bir şey sahibi olmasın anlayışına tilt oluyorum !

He veriyorsa'da kendi ödüyor/ödüyemiyor sizene ?

Madem taksitle telefon almıyorsunuz , bu yasa da size giren çıkan yok ? Neden o değerli parmaklarınızı yorup post kasıyorsunuz!

Bırakın adamın cebinde 5 kredi kartı olsun maaşının 10 katı olsun adam ödeyemeyince abeyy ne olur yardım et mi diyor?

Sallayın ayrıntılara takılmayın siz yinede peşin paranızla bile olsa şu aralar hiç açılmayın dursun kenarda sonuçta bu aralar her an hüloooooooo olabilir.
    Doğru söze ne denir.
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başkasının ne aldığı beni hiç ilgilendirmedi. Borcunu ben ödemiyeceğimden, ceremesini ben çekmeyeceğimden ötürü olsa gerek.
    Ülke ekonomisi olarak bakacaksak bin tl maaşı olana 20bin lira ihtiyaç kredisi veren kredi sistemini incelemek lazım bence önce, tek soru sormadan çekilebilinen nakit avanslara, ailesinin verdiği dışında geliri olmayan öğrencilere devletin bankaları dahil verilen kredi kartlarına ya da öğrenimi başladığında kredi verip, okuldan çıktığında 2 haneli şekilde öğrencilerin borçlu olmasını sağlayan sisteme. Böyle uzar gider bu

Sadece kredi alan öğrencilerin borçlarını saysak sanırım baya büyük bir oranı oluşturur borçlular listesinde.
    Instagram: mutusgarage

ahmet_xy
    Misafir
    ayakkabı kutularındaki paralar, yolsuzluklarla heba edilen paralar devletin kasasında dursaydı, asgari ücret çok rahat 1500 lira olurdu. misal ali ağaoğlu denen sonradan görme hırbo, çalıştırdığı ameleye 100 lira zam yapmamak için uğraşır, ama rolls royce otomobile 1 trilyonu gözünü kırpmadan verir..

Ertan Ömür
    Misafir

Talking

Alıntı GökhanAkdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ohhh ertan reyiz gelmiş
    Vallahi kim olduğunu çıkartamadım .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)