User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
165 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Artık telefonlara taksit yapılamıyor

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olay fakir-zengin edebiyatına dönmüş gereksiz bir şekilde... ben olayı bütçene göre ayağını uzat olarak yorumluyorum, adamın parası i5 almaya yetmiyorsa almayacak bunun nesi anlaşılamıyor? o adam keyfinden 24 ay taksitle almıyor o telefonu, adamın parası yok parası... telekomünikasyon özgürlüğü engellenemez elbette ama amaç konuşmak mesaj çekmek hatta internete girmek ise 150 liralık telefon da aynı işi görüyor, lütfen olayı dramatize etmeyin...

Kredi kartlarında ipin ucu çoktan kaçırıldı, Kızılay meydanında imza karşılığı kredi kartı dağıtıldığı günleri de gördük, eve istemeden kredi kartı da geldi, aradık 'istemiyorsanız kullanmayın, kullanınca aktif oluyor' bile dediler... insanoğlu bu, canı elbet olmayan şeyleri çekiyor... ama kredi kartı bir ödeme şeklidir, paranı olduğundan daha fazla yapmaz... geçenlerde memurlar üzerinde bir araştırma vardı, borçlu sayısı %90 a yaklaşmış, ödeyemeyenler ise %30... geçinemeyip borçlanma ayrıdır, cebine i5 çocuğuna i4, eve 60inch LED TV alıp sonra da ödeme güçlüğü çekmek ayrıdır, sitede bu konuyu okuyanların bu ayrımı yapabileceğini umuyorum...
    Gelire göre limit verilmesini olumlu karşılıyorum..

Limit dahilindeki harcamayı ne şekilde yapacağıma karışılmasına ise sonuna kadar karşıyım.. Buradaki olay devletin verdiği şeyi nasıl harcayacağımıza karışması.. Daha önce de yazdım, 1000 lira limitim varsa gidip LCD tv aldığımda sorun olmayacak da 1000 liraya telefon aldığımda mı sorun olacak?

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelire göre limit verilmesini olumlu karşılıyorum..

Limit dahilindeki harcamayı ne şekilde yapacağıma karışılmasına ise sonuna kadar karşıyım.. Buradaki olay devletin verdiği şeyi nasıl harcayacağımıza karışması.. Daha önce de yazdım, 1000 lira limitim varsa gidip LCD tv aldığımda sorun olmayacak da 1000 liraya telefon aldığımda mı sorun olacak?
    hocam ben de diyorum zaten alayının taksit olayı kalkmalı... aylık geliri 2.000 tl ise toplamda 4.000 tl limiti olsun, ama ben bıktım vallahi hacizleri bankaya yatırmaktan, bakıyorum ceplerinde 2 tane akıllı telefon olan var, halkın bilinç düzeyi belli değil mi zaten 10 senedir kimleri seçtiklerinden... ama sosyal devlet olarak en azından yol göstermek zorundayız...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cem yılmaz'ın Fundamentals da dedigi gibi
    "Bizim millet evini satar yine alır o son model telefonu

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hocam ben de diyorum zaten alayının taksit olayı kalkmalı... aylık geliri 2.000 tl ise toplamda 4.000 tl limiti olsun, ama ben bıktım vallahi hacizleri bankaya yatırmaktan, bakıyorum ceplerinde 2 tane akıllı telefon olan var, halkın bilinç düzeyi belli değil mi zaten 10 senedir kimleri seçtiklerinden... ama sosyal devlet olarak en azından yol göstermek zorundayız...
    E abi adam dangalaksa, "ki dangalak" o 4000'i bir kerede harcayacak; yine haciz yine intihar.. Bunun çözümü muhtemelen bireysel değerlendirme sistemidir. Maaşına, geçmiş ödeme dengesine, kredibilitesine, evli olup olmamasına, ev geçindirip geçindirmemesine göre her birey için bir puan belirlenecek ve o puana bir katsayı atanacak. O katsayı ile maaş çarpılacak ve kredi kartları limiti belirlenecek..

Şöyle ki;

Evli bir adam 2000 TL alıyorsa, 4000 kredi kart limiti sıkıntı olabilir..

Ailesi ile oturan ve çalışan bir genç 2000 alıyorsa, 4000 limit gayet rahat ödenebilir bir limittir onun için.

Evli adam için katsayı daha düşük, ailesiyle oturan genç için daha yüksek belirlenebilir.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilk kredi kartını almak için hatırlayın neler yaptıgımız
    maaşının yüzde 60 ı kadar limit veriliyodu ,bide almak için hertürlü garanti isteniyodu 2 kefil vs.vs
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burda en önemli olan devletin otokontrolü sırf çıkarları dogrultusunda elinden bırakması sonucudur bu durum ,yani yineliyom burda devlet baba vatandaşını korumamıştır
    meseleye ben hep bu yönde bakmışımdır
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GökhanAkdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşçi hakettiği maaşı alamıyor ama herkesin hakedebileceği telefonu taksitle alıyor diye suçlu öyle mi ?

Devlet'in saçma dayatmalarından sadece birisi.
    Başbakan'ın oğlu yakında evkur'u filan satın alırsa şaşırmayın.

Ayrıca kredi kartı doğru ve bilinçli kullanıldığında gayet mantıklı bir araçtır.
    yanlış anlama ama sende biraz kompleks var herhalde.hala nokia 6300 kullanan bir insan olarak söylüyorum bunu , yanlış anlama
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

ZaZy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi oldu. Milletin g.tünde giymeye donu yok, elinde iphone 5s geziyor.
    ya tam ben yazıcaktım hocam ağzına sağlık.
    Adamda Iphone var hala ödemeli atıyor, yok internettim bitti; cart oldu curt oldu

GökhanAkdeniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlama ama sende biraz kompleks var herhalde.hala nokia 6300 kullanan bir insan olarak söylüyorum bunu , yanlış anlama
    Çalıştığım yerde memur statüsündeyim, nakit aldığım bir iphone 5 im var, gelir düzeyim iyi çok şükür. (Küçük görmek için değil tezini çürütmek için söylüyorum)

Bu yazdıklarım aslında biraz da siyasal görüşümün getirdiği şeyler yani işçinin emekçinin hakkını savunmak.

Komplekse kapılmam için aslında hiç bir nedenim yok yani, ben sadece görüşümü belirtiyorum, bir kompleks yada çekememezlik aramanızın anlamı yok yazılanlarda.

Bu arada 6300 da sağlam telefondur. Güle güle kullan.
    Daddy COOL..

e39.. / Dişi Doberman Queen / Golden Rottweiler Zeyna..

Gökhan Akdeniz..

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne iphone 5 miş arkadaş tefe tüfe yi de ıphone5 e göre hesaplasınlar baksana iyice statü belirtisi olmuş fakirin sesi teknoloji özgürlüğünün simgesi olmuş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsi fikrim herkes ayağını yorganina gore uzatacak.

Paran varsa alirsin. Yoksa almazsin olur biter.

Alacak olan adam ayda 200 TL kenara koyup 9-10 ay sonra gider pesin para alir ne alacaksa o kadar ihtiyacsa.

Kendim avukatim ve inanin icra dairelerindeki dosyalarin yarisindan fazlasi bu tarz borclarin dosyalariyla dolu. Ya kredi ya da kredi karti.

4-5 kartla borc ceviren biliyorum. Merak ediyorum ne zaman gumleyecek diye..

Teknolojiyi kullanmak elbette herkesin hakki. Ama yukarda da dedigim gibi kredi kartiyla taksit yapacagina; maasindan bir kısım miktari ayirip belli sure sonunda gitsin alsin ne alacaksa.

Sokakta nufus cuzdani fotokopisini verip, imzayi attigin anda kredi karti sahibi olmak acikcasi cok da mantikli bir is degil.

He su var, bunun da pek care olacagini sanmiyorum. Senetli satisin neredeyse ruhuna fatiha okuyacaktik; bu yasa itibariyle senet yine doner gelir aramiza.

Insanlar kullanmasin demiyorum. Herkes guzeli, iyiyi yasamak ister. Ama olmayan bir parayı harcayip borclanmak yerine kenara koyup bir sure disini sıkıp almak daha mantikli bana gore.

Gercekten de uzuluyorum o dosyalardaki odenmeyen meblaglari gordukce. 400-500 tl kart borcu icin icraya dusen var memlekette..

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanki zorla yaptırıyorlar alışverişi millete. Bazen bazı şeylerde kazığın dayanmasıyla öğrenilir, öğrenmeyende ya sürünüyor yada acı ama yokoluyor.
    Dünyanın heryerinde bu sistem böyle işte arkadaş, senin olmayan parayla alışveriş yaparsan ya seni soyarlar ya hapse atarlar, yada kanun nizam yoksa işkence ederler, öldürürler.

Anlamıyorum biri diyorki parası yoksa harcamasın öteki diyorki paramız az bizimde almaya hakkımız yokmu. Finans-kapital icat oldu olalı bu tartışılıyor. Gına geldi arkadaş. Bu sisteme bir altenatif lazım ama sistem alternatif oluşmasına imkan vermiyor. Takas usulunemi dönelim napalım yani?

Mikrop_Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kuyumcular yapıyordu karta taksıt altın alıp nakıt parasını alıyodun oda kalktı sanırım.

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    insanları eğitip bilinçlendirmek yerine bir şeyleri yasaklamak işin kolayına kaçmaktan başka bir şey değildir. Çözüm de değildir ne yazık ki

Bu iktidar değilmiydi zamanında kriz olabilir krize girmemek için alışverişi kesmeyin diyen ? Şimdi ne hakla millete onu taksitle alma bunu taksitle alma diyebiliyor ?

Vatandaşını bankalardan çok korumak istiyorsan gerçekten bankaların kredi kartı faizlerini düşür hesap işletim ücretlerini düşür vs

Dünyanın hiçbir yerinde bizim bankalar kadar kar açıklayan bankalar yok neredeyse ama iş gene dönüp dolaşıp bir şeyleri yasaklamaya dayanıyor...

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    iş tüketim açlığına ve eğitimsizliğe dayanıyor.. biz bir nesil büyüklerimizin artık giymedikleri ile büyüdük ama öyle paçavra değil onlarda sıfır gibi bakarlar bize verirler bizde aynı kullanır giyer bizden sonraki küçüklerimize verirdik.. maddi durumumuz kötümüydü çok şükür değildi kimsenin değildi.. ama o zamanlar türkiyesinde hiç bir şey çöpe atılmaz sonuna kadar değerlendirilir kullanılırdı..

şimdi gelir farkı yok herkes kullan at çağını yaşıyor müsriflik hat safhada.. ve yanında gelen bir tüketim açlığı popüler medyanın yarattığı ürünler.. ve onları alma isteği arzusu bu toplumu mahvediyor.. birde gözümüzde bazı aslında değeri olmayan şeyleri ilahlaştırmaya büyütmeye olayı varki ayrı bir sorun..

5 yıl lg bir tane takoz telim vardı onu kullandım ardından mecbur kaldım internet bankaçılığı ve forex takibi yüzünden işletim sistemli bir tel almaya htc one ardından note3 aldım bunuda arıza yapana kadar götürdüğü yere kadar kullanırım yoksa memnundum lg imden işimi görüyordu.. bu telefondada bir ton özellik var ben %30 unu ancak kullanıyorum..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Kubilay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İyi oldu bence bu olay. Ortalama her sene yeni model çıkıyor, millet bağımlısı olmuş artık. 2000 liralık telefon 1 sene sonra min 700 lira zarar ettiriyor satarken. Her yıl telefon yeniliyordu millet, eskisine 700 ekle yenisini al, 700 lira telefon parası demek senelik. Kontörüydü faturasıydı dünya kadar para telefona gidiyor, yazık.

emir91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kime ne cebimizdeki karttan yine herşeye bir burun sokma politikasının eseri kart benim Allah herkeze akıl vermiş kimse kart limitini zorla diye baskı yapmıyor ya.
    Telefon muhabbetine gelince de bende 3310 var adam gitmiş 5s almış diyorsunuz ne yapsın adam fakir diye hiçbirşeye özenmesin mi hayatı boyunca sabahtan akşama çalışsın karnını doyursun sonrada ölüp gitsinmi bir köşede taksit taksit ödeyebiliyorsa alsın kullansın kime ne ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olay fakir-zengin edebiyatına dönmüş gereksiz bir şekilde... ben olayı bütçene göre ayağını uzat olarak yorumluyorum, adamın parası i5 almaya yetmiyorsa almayacak bunun nesi anlaşılamıyor? o adam keyfinden 24 ay taksitle almıyor o telefonu, adamın parası yok parası... telekomünikasyon özgürlüğü engellenemez elbette ama amaç konuşmak mesaj çekmek hatta internete girmek ise 150 liralık telefon da aynı işi görüyor, lütfen olayı dramatize etmeyin...

Kredi kartlarında ipin ucu çoktan kaçırıldı, Kızılay meydanında imza karşılığı kredi kartı dağıtıldığı günleri de gördük, eve istemeden kredi kartı da geldi, aradık 'istemiyorsanız kullanmayın, kullanınca aktif oluyor' bile dediler... insanoğlu bu, canı elbet olmayan şeyleri çekiyor... ama kredi kartı bir ödeme şeklidir, paranı olduğundan daha fazla yapmaz... geçenlerde memurlar üzerinde bir araştırma vardı, borçlu sayısı %90 a yaklaşmış, ödeyemeyenler ise %30... geçinemeyip borçlanma ayrıdır, cebine i5 çocuğuna i4, eve 60inch LED TV alıp sonra da ödeme güçlüğü çekmek ayrıdır, sitede bu konuyu okuyanların bu ayrımı yapabileceğini umuyorum...
    Aynen böyle düşünüyorum abi.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soyle bir durumda var bence nakit sicak paradan daha degerli birsey olamaz alisveriste ama ben gidiyorum ayni telefonu cash paraya ornek 1500 tl ye aliyorum elin adami gidip 12 gaksit yapip bilmem ne bonusu + site indirimi cart curtla 1250 liraya aliyor ben cebimdeki paraui vermis oluyorum adamda essek gibi indirim taksitle ama elinde olmayan parayla almis oluyor neden sadece kampanya oldu diye ... Simdi ben nakit para vermeme ragmen kaziklandigima mi yaniyim , yoksa gariban adam indirimden aldim diye sevinsede olmayan bir parayi harcadigi icin nasil oduyecegine mi yansin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)