ahuahauhauha abi yaw kopardın d16 ya bende tövbe ettim :D Sorun yaşamayan arkadaşlarımızda var tabi :) ...
Printable View
Arkadaşlar araştırırken bir konuya denk geldim.
@Sercanius arkadaştan alıntılıyorum.
Önce konu linki http://www.techturkey.com/forum/gene...16a2-mi-2.html
meşhur ordinaryüs yüksek profösör doçent doktor sercanüz :D o şimdi asker :D
Bu mesajdan sonra esay gelmez bana.
Ama geriye ne kaldı?:beuj:
Hondadan şaşma
crx aracım 24 yaşında hala üstünde orjinal yağ pompası var.Yani kronik sorun değil.Eğer yağ pompası orj ise veya orj parça takıldıysa değiştirmene gerek yok.Ama tabiki değiştirsen kafan rahat eder 500-600 gibi bir fiyatı var.Mesela si ve crx lerde kol çıkarmayada kronik arıza derler ama yine yağ pompası ile ilgilidir :) Benim gördüğüm kronik diyebilecegimiz tek sorun adını unuttum bir hava karısımını saglayan bir zıpçıktı var onda sorun olabiliyor sorun oluncada boşta dururken devir bi aşağı bir yukarı oynuyor.
Kendi aracimdir diye demiyorum verdigim paraya benim aracla yuruyebilecek yine benzer fiyatlarda baska bir arac oldugunu dusunmuyorum.
Fiyat/ performance tavan...
abi para senin keyif senin ama harcayacak devamlı nakit paran yoksa hızlı araba arama derim ben gc 8 aldım hızlıydı ama benzin ve de servis derken kredi kartına bayağı bi girdik ,gc8 i satıp 5.20 aldım o da gitmedi ama masrafı bitmedi. :) bana sorarsan naçizane fikrim standart aile arabası al normal bin bide egsoz yaparsın kendin mutlu olursun yoksa sadece sanayiye çalışırsın paralarına yazık.Tabi parada seçimde sizin umarım aradığınızı bulursunuz
Babacan masrafsız araba mı var? :) O nasıl bişey ben henüz arkadaslarımda veya etrafımda hiç öyle bişey duymadım .. Masrafların coğu keyfii oluyo orası ayrı mesele ama şahsen ben hiç bi arabama at arabası muamelesi yapamıyorum .. Ki çoğu arkadasım da öyle .. İlla bi yerine bişey yapıyoruz, al bin vur kırbacı sat, bu sitede öyle bi adam yoktur zannımca :)
aslan besleyen yemini düşünmez rexs atasözü :D
Masrafsız derken 5 kuruş harcamayalım anlamında değil.
Motor yaptırdın tamam dedin kafa rahat hoop yatak sardı.
İki yazlamak için senede sanayiye 4-5 bin harcamak dediğim.
Sonuçta bunlar 20 yasında sıfır sorun diye birşey olmaz.
Bütçeyi zorlamayacak küçük masraflar sorun değil diyeyim kısaca.
Örneğin ise sıfır sorun mübarek.
iyisimi sen bi tane eg al b16 motor at üzerine kafan rahat olsun :D
miilet yazıyor ama boş beleş hem ucuz hem sorunsuz şu devirde asma kabağı buralarda yetişmez
yok hondalar yatak yorgan sarıyormuş sen adam gibi yere yaptır düzgün parça kullan
işibilerek kullan sarıyor mu
sen al arabayı çalıştırır çalıştırmaz redline yaparsan ferrari olsa sarar;)
Hayatinda hondaya binmemis adamlar yorum yapiyor ya deli oliyorum. Adam gibi kullanan yok bakim yapan yok kiymet bilen yok duzgun usta yok sonra arabam yatak sardi masraf cikardi vs vs
2.0 sağlıklı ve orjinal bir tipo bulun tavsiyem,aklınızın bir kenarında bulunsun italyan grubuda :)
İkinci el araba loto gibidir şans işi birazda ama ne alırsanız alın hep masraf tabi
hem ucuz hem cam kenarı yok öle bi dünya ,bahsi geçen arabalar spor arabalar
bu zamana kadar duydugumuz gordugumuz si in yag pompasi zayif lafi palavrami degil mi ?
puhahah sorma ya sabaha karşı bide :D yok kanka ben hiçbirzaman yatak sarmadım.O senin dediğin olay da aracın beynine giden sokette sorun olmuştu.Baya bir bulamadık sorunu sonra soketi elektrikçiye tamir ettirince düzeldi.
hayır benimki yatak vurma değil.Yüksek hararet sebebi ile 4. piston vuruntu yapıyordu.
Ben gittim taa o zaman 250 lira verdim çıkmasını aldım o parçanın , o parçada da aynı sorun varmış :D Kaderimi kabullendim öle kullanıyorum :)
Gönül rahatlığıyla crx veya si alınmaz :)) Temiz alırsan rahat edersin o ayrı ama yaşını almış sert kullanılmış araçlar bunlar illaki birşeyler çıkıcaktır ama kronik sorunları yok bu araçların.Atıyorum eski peugolarda ekışmetre kronik bir sorundur mesela.Ben eski hondalarda öyle bir kronik sorun duymadım daha.Ha en çok karşılastıgım crx için 180- 200 üstünde egzos kopuyor :))) Sunroof uçabiliyor yüksek hızlarda.Bunun gibi şeyleri var :)
20 yaşında araba tavsiye ederken korkma al demek ne kadar doğru
si da olsa başka marka model de olsa o yaşta araba alıyorsan masraf edersin. bakımlı, temiz araba alırsan senden önceki sahibi para harcamıştır yaptırmıştır. sende başka şeylere harcarsın :D
ben olsam si alacağıma 106/saxo alırım. bunlarında parçası/ustası var. daha modelli olur, donanım olarak daha iyidirler vs.
CRX yatak sarar muhabbetine açıklık getirelim önce; Şuan 2. CRX'ime biniyorum ve çevremde olan Crxlerden iyi biliyorum motoru adam gibi yapılmış olan ve dikkatli kullanılan Crx kolay kolay yatak sarmaz. İlk Crx'im 140.000 deydi 120.000 de yatak sardığından motor yapılmıştı fakat motor yapılırken rektifiyecide barası yapılmış her parçanın ne durumda olduğuna bakılıp yatak sarmaması için tekrar her parça alınmış yağ pompası sıfır servisten alınıp takılmıştı hiç bir sorun olmadan rahat 10.000 bindim ve ozamanlar daha toydum uçana kaçana sıkıyodum birisi yanımda vites küçültse hakaret sayıyodum :D buna rağmen bir defa yağ ışığının yandığını yada çalıştırırken geç söndüğünü görmedim :)
Şimdiki Crx'im 255.000 kmde ve hiç motor açılmamış önceki sahipleri TRT müdürü 10 sene ,Danıştay üyesi 10 sene binmiş aldığım çocuk 5.000 km anca binebilmişti Ankaradan geldiğim gün radar Hondaya bıraktım yatak sarmaması için ne gerekiyosa yapalım dedim açıldı bakıldı ne yataklarda bir gram iz nede yağ pompasının basıncında düşüklük vardı
fabrikadan nasıl çıktıysa hala o şekilde motor yani tamamen kullanım şekliyle ve motor yapılmışsa rektifiyecinin nasıl rektifiye yaptığıyla alakalı bi durum CRX 'in yatak sarması.
Geçen hafta daha rodajda olan arkadaşım yatak sardı ama tamamen rektifiyeci hatasından dolayı o nedenle CRX alma gibi bir düşünceniz varsa ya tanıdık eşten dosttan yada geçmişi bilinen yorulmamış bir Crx alın hem kafanız hem cebiniz rahat olsun :)
Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Evet Honda'dan şaşılmayacak. Çok araştırdım.
Özellikle d16a9 hakkında çok yazı okudum.
Öncelikle yağ pompası sorunu halledilecek.
Yan sanayi yatak kullanılmamış olacak.
Rektefiye yapılacaksa orjinal parçalar kullanılacak. Fabrika ayarlarına göre yapabilen tecrübeli bir rektefiyeci ile çalışılacak.
Para yeterse İes alınacak uğraşması daha kolay bir motor, parçası herşeyi bol.
Para yetmezse esay olacak. Honda kararında; 12 senedir 1.4 İSi aynı Honda özel servisine götürmemiz usta sıkıntısı olmayacağıda büyük etken oldu.
2007 gibi ben bostancı sanayide iken sanırım egzoscunun önündeydim , jeep tarzı bir araçtan 40 lı yaslarda bir bey indi aracın yanına geldi , konustuk biraz meğerse aracın 90 yılında ilk sahibiymiş.Plakası hiç değişmemiş.2. generasyon ilk crx miş hatta tr de alınan kendisi de bagdat caddesi taraflarında oturuyormuş o zamanlar.Çok duygulanmıştı :)
Simdiki Crximin eski sahibiyle gorustum cunku 97 den beri butun aldigi civatasina kadar faturasina kadar saklamis adam delsolumun sahibiyle ayni semtteydik reklamciydi kendisi 2. sahibiydi arasira beni cagirip arabayi gormek isterdi ilk sahibide arkadasiymis izmirden ondan almis telefonda gorusmustuk onunlada degisik oluyo ya delsolu sattiktan sonra soylemistim sattigimi adam neresinde ne hangi serviste degistiyse direk soyluyodu bana :D
abi ikinci el arabada zaten istesemde fazla rahat olamıyorum si veya crx alırkende mümkün mertebe temizini arıcam bulamasam pek bulaşmıcam zaten bu arada abi alıntıda 2-3 kenarda varsa diye yazı okudum ama yazan kaynağı bulamadım onun için sizden cevaplıcam şuhanki aracımı satıp alıcağım için kenarda param olur o da biraz cesaretlendiriyo tabi soruna değilde modifiyeye harcarsam daha iyi olur :D
sunroof uçma olayını 2 kere falan duydum abi illaki eski araba sorun çıkartıcaktır bunu biliyorum ama hani yatak falanda sararsa beni üzer onun dışındaki yağ pompası tarzı şeyleri yaptırabilirim teşekkür ederim bilgilendirme için :)
zaten maksimum 5 ay falan kullanır satarım tek amacım biraz güçlendirip birde hafifletip pistlere çıkmak istiyorum allah nasip ederse uzun soluklu kullanmıcam pek :)
Güncelleme: Arkadaşlar yine araştırırken modifiye olmadan 1.6lar içinde en seri araçlara bakarken E11 pörtlek göz Corollalar ile 1.6 tek kapı Cliolar ilgimi çekti.
Clio küçük olması dezavantaj ama Corolla sedan ve motor kodu 4A-FE yani AE101 ile aynı ve ondan daha ucuz daha donanımlı sadece daha tipsiz
Sorunsuz olduğu söyleniyor zaten aynı motor. şanzımanı bilmiyorum.
Piyasası çok mu kötü bunların?
Siteye baktım doğru düzgü bilgi yok araç hakkında.
Birde megane1 k4m var arkadaşlar pek değeri bilinmemiş