D serisi motorun çok bitikse, önden arkadan yamalıysa, ustan yoksa fln hiç uğraşma kanser olursun.. ister bitik olsun ister fena değil denilecek durumda olsıun diyelim ki uğraşmaya kalktın; tam sağlıklı hale getirmek için en az 2 defa rektefiye yaptırıcaksın yani 8000-9000 harcayacaksın ve bu kadar harcamana rağmen acaba ne zaman kol bacak çıkarıcam diye dişini sıkarak gezeceksin.. Yok dişini sıkmadan tamam oldu bu motor artık diyerek umursamadan gazlamaya devam edersen ummadığın bi anda o saatli bomba patlayacak

emek, para ve hevesin buharlaşıp gidecek.. Sağlıklı yürüyen Si ve CRX yokmu var tabiiki ama kaç tane? Birde git onlara sor araçlarını o şekil sağlıklı yürütmek için ne kadar uğraşmışlar, doğru ustayı buldukları için ne kadar şanslıymışlar, motorları daha ilk alırken yani orijinalinden ne kadar temizmiş, diktirilen kızlık zarı gibi gibi blok yamalımıymış.. acaba sen o kadar şanslı olacakmısın, hırs yapıp o kadar emek ve para harcayabilecekmisin? işin sonu koca bir hiç olabilir.. dohc d16 sorunlu bir motor, piyasadaki dohc d16 ların alayı yamalı, kim ne derse desin bu da bu motorun çok iyi bir motor olmadığının ispatıdır.. Kimse alınmasın yanlış anlamasın kusura bakmasın ama gazlansın gazlanmasın hangi markada hangi modelde böyle kronik kol çıkarma hastalığı olan bir motor var? e30lar, şahinler, 106 lar böyle zorlandığı halde yatak sarar, kitler, kendini bitirirr vs ama kronik bi şekilde kol çıkarmaz... diğer markalarda istisna olur bu işler. dohc d16 da standart doğal birşey. Bu kronik kol bacak çıkarma savunulacak bir tarafı olmayan büyük bir ayıptır, malesef acı ama gerçektir, 1984 yılının teknolojisini barındıran ve fazla hassas bir motor.. Geçmiş dönemde daha iyisi yokken en iyisi oydu eyvallah. otomatik vites Si üzerinde çok uzun ömürlü ve sağlıklı çalışan bir motor olabilir, CRX veya düz vites Si üzerinde gazlandığında ise kısa ömürlü ve belli bir süre için yüksek randıman verip miladı dolunca işi biten bir motor. Çok çok iyi bakılması gereken ve masraftan kaçınılmaması gereken bir motor ancak ozaman verim alınır. En basitinden örneği bi subap ayarı yaptırıp külbütörü söktürsen tekrar yerine kapattıktan sonra bujilere yağ dolması ve külbütör etrafından sızan yağı önlemek için akla karay seçersin. Defalarca sök tak conta vs yaparsın işini gücünü bırakıp böyle saçma sapan işlerle paranı ve zamanını öldürürsün, 50tl deyip geçme bunun gibi bir sürü sıkıntısı akı poku bir araya gelip birleşio bütün keyfi hevesi alıp götürüyo. Tam herşeyi düzelttik bitti artık şkürler olsun dediğin an üzerine yatak sesleri, kol çıkarmalar, duman atmalar, distribütör ve sensör arızaları vs vs eklenince kendini sorun yumağı içinde buluverirsin.. S..erim arabasını tekerini yeter ulan ben bunla mı uğraşıcam kanser oldum, millet suyunu çıkarmış çilesini ben çekiyorum dersin... Tabi çok şanslıysan ve yılmayıp çok emek harcarsan bunların başına gelmeme ihtimali de var.. Bu yüzden bence elindeki d16 çok temiz değilse uğraşmaya değmez. Ha amcadan si bulsan üzerinde zil stock orjinal ellenmemiş tertemiz bi motorun olsa koru, ona çok iyi bak derdim.. ama öyle motor kaldımı? Usta konusundada 10 senedir gördüğüm bir şey var her D16 rektefiye ettiren benim ustam çok iyi der.. bak eminmisin sonra yanlış olmasın diye sorunca tabiiki emminim yapılsında gör orjinal topluyoruz 3500tl parça aldım cevabı alınır.. Bazen çok nadirde olsa gerçekten iyi ustaya denk gelinir adam bir toplatır helal olsun dersin 50.000 100.000km sıkıntısız gider ama bu şansa kalmış bi olay herşeye hazırlıklı olmak lazım.. aynı futbol takımlarının başına yeni getirilen tecrübeli ve başarılı teknik direktörler gibi. sonunun ne olacağını sezon başında kimse bilemez..
Bu benim görüşüm, fikirlerim beni bağlar, kimse üzerine alınmasın, fikirlerime katılmayabilirsiniz..