User Tag List

Sayfa 7/10 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
175 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Ucuz Hızlı Araç Konusunda Tecrübeli Arkadaşlar

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bir sorum olucak si veya crx almak her zaman kafamın köşesinde varda ufak bir bilgi edinsem yağ pompasında sorun vardı sanırım kronik arzaydı alır almaz bu pompayı sıfırıyla değiştirsem fayda edermi yani yatak sarmanın önüne geçermiyim yoksa yatak sarması için başka sorunları da varmıdır şimdiden teşekkürler
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir sorum olucak si veya crx almak her zaman kafamın köşesinde varda ufak bir bilgi edinsem yağ pompasında sorun vardı sanırım kronik arzaydı alır almaz bu pompayı sıfırıyla değiştirsem fayda edermi yani yatak sarmanın önüne geçermiyim yoksa yatak sarması için başka sorunları da varmıdır şimdiden teşekkürler
    o dediğin si ın yada crx in kronik sorunu değil, ustalarımızın kronik sorunu. oem orjinal pompa kullanıldığı sürece sıkıntı yok. yansanayi kullanınca ustalarımız işler değişiyor .

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle tekrar yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekürler.

Alıntı Alper_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o paralara en mantıklısı 106..hesaplı alırsınız güzel bir bakım yapılır, timing, yazılım, filtre, düz boru ve sona da kumandalı bir egzoz taktırırsınız keyifle binersiniz..dikkatli kullanın bakımlara özen gösterin yeterli..yürüyen, motor, şanzuman iyi olsun gerisi çok önemli değil
    Küçük araç olmasa kesinlikle ilk tercihim olur.
    Alıntı Onur Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vectra gt sfi ufak tefek bi kac seyden sonra feh li vti gecersin. si larda cok guzel kisa polish feh sanirim onlar chipleniyor guzel yurur
    Ben olsam 1.9 tdi ibiza alirim 14-15 e var. Custom turbo enjektor debriyaj 190-200 beygir olur. Maliyet max 3 bin. Kesinlikle uzmez hem hafif. Biraz daha butce ayrilirsa 2260 ve coler ile 250 hp zorlanir. Atmosferik ile ugrasmaya degmez 10 lora harcarsin 2 boy hizlanrsin dizel alirsan 10 lira harcarsin 5 boy hizlanirsin . Hangisi mutlu ederse artik...
    İbiza 1.9 çok az var temizi denk gelirse çok iyi olur.
    Aslında 20li rakamlara çıkabilsem senin araç var aklımda.
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum yanlis anlama marka fanatikligi yapmak istemiyorum hatta suan ikinci hondama biniyorum ve cok memnunum ama.

esay i direk elemelisin nekadar da honda sorunsuz sikintisiz bilmemne deselerde d16a9 motorlu bi arac cok cok cok temiz olmadigi sürece illa motor masrafi acar ya yatak sarar ya döker ses yapar vs. dünya kadar crx , si sahibi motor yaptirmis adam var hatta ard arda bile yaptiranlari biliyorum son noktaya gelip kaç tane swap konusu var sitede bence bunlari göz önünde bulundurmalisin

Parca konusuna gelirsek b, k, serisi bi motora sahip hondan yoksa okadarda bol ve ucuz parca bulamiyosun bulunan parcalar zaten üniversal olanlar sipesifik parca bulmak d serisinde digerleri kadar ucuz degil

Kaldiki yas olarakda arabalarin kasalari biyere geldi 92 model 22 yasinda bi arabadan bahsediyoruz koltuu dösemesi tavasi sunroofu camlarin mekanizmalari ic trimler heran sikinti cikartabilecek yerler ve bazi parcalar sadece cikma olarak bulunabiliyor

Bence honda olucaksa 1.6ies düsününebilirsin ilk etap icin f,e,h yapip ikinci safhada p29 piston kisa ve yazilim ile yillarca sorunsuz binilir, 1.9 tdi da bence düsünülmesi gereken poyansiyeli olan bi araç

Son olarak bende seninle ayni durumdayim arabami satip eglenceli bi sedan almam gerekiyor ama daha karar veremedim
    Hocam daha öncede yazdım ben bu esay olanı çözemedim.
    500 liraya orjinal yağ pompası al istediğin kadar gazla diyende var.
    Oem pompada kullansan garantisi yok 1 günde sarabilir 1 sene sonra diyende var.
    Çok temiz esayda güzel fikir ama geçen sitede satıldı mümkünatı yok o paraları veremem 22 yaşındaki araca.

En mantıklısı ies elbette ama temizine nasıl paralar isteniyor.
    Birde üzerine 3-4 bin harcasan geldi mi araç 25 bine.

Vectra A güzel olur ama sensör arızası zartu zurtu bitmez yakıtı fazla deniliyor.

Aslında olay dönüp dolaşıp maddiyata denk geliyor.
    Gülü seven dikenine katlanır hesabı.

Yada bir sefer esaya motor yaptırırz deyip gireşecez lakin söylediğiniz gibi ard arda olmazsa iyi olur.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle tekrar yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekürler.

Küçük araç olmasa kesinlikle ilk tercihim olur.

İbiza 1.9 çok az var temizi denk gelirse çok iyi olur.
    Aslında 20li rakamlara çıkabilsem senin araç var aklımda.

Hocam daha öncede yazdım ben bu esay olanı çözemedim.
    500 liraya orjinal yağ pompası al istediğin kadar gazla diyende var.
    Oem pompada kullansan garantisi yok 1 günde sarabilir 1 sene sonra diyende var.
    Çok temiz esayda güzel fikir ama geçen sitede satıldı mümkünatı yok o paraları veremem 22 yaşındaki araca.

En mantıklısı ies elbette ama temizine nasıl paralar isteniyor.
    Birde üzerine 3-4 bin harcasan geldi mi araç 25 bine.

Vectra A güzel olur ama sensör arızası zartu zurtu bitmez yakıtı fazla deniliyor.

Aslında olay dönüp dolaşıp maddiyata denk geliyor.
    Gülü seven dikenine katlanır hesabı.

Yada bir sefer esaya motor yaptırırz deyip gireşecez lakin söylediğiniz gibi ard arda olmazsa iyi olur.
    bisefer si ye motor yaptırıp arkana bakmadan 200 bin gidecegini sanıyosan aldanırsın d16a9 bisefer açıldımı japon havası kaçıyo o yüzden açılmamış motoru gazlayıp bittikten sonra atacaksın ,bunu için d16a9 çöp motor diyolar
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bisefer si ye motor yaptırıp arkana bakmadan 200 bin gidecegini sanıyosan aldanırsın d16a9 bisefer açıldımı japon havası kaçıyo o yüzden açılmamış motoru gazlayıp bittikten sonra atacaksın ,bunu için d16a9 çöp motor diyolar
    Üstad sende öyle diyorsan çekinirim ben esaydan.
    Açılmamış olanda kalmamıştır herhalde.
    Kısaca sizde tavsiye etmiyorsunuz yada diken batacak artık mı diyorsunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla giren şemsiye açılmaz bizim içerde plaj oluştu
    PROSTOCK GARAGE

taytay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahuahauhauha abi yaw kopardın d16 ya bende tövbe ettim Sorun yaşamayan arkadaşlarımızda var tabi ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hahaha
    Ben anladım üstad sağolasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar araştırırken bir konuya denk geldim.
    @Sercanius arkadaştan alıntılıyorum.
    Önce konu linki http://www.techturkey.com/forum/gene...16a2-mi-2.html

Alıntı Sercanius Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    D serisi motorun çok bitikse, önden arkadan yamalıysa, ustan yoksa fln hiç uğraşma kanser olursun.. ister bitik olsun ister fena değil denilecek durumda olsıun diyelim ki uğraşmaya kalktın; tam sağlıklı hale getirmek için en az 2 defa rektefiye yaptırıcaksın yani 8000-9000 harcayacaksın ve bu kadar harcamana rağmen acaba ne zaman kol bacak çıkarıcam diye dişini sıkarak gezeceksin.. Yok dişini sıkmadan tamam oldu bu motor artık diyerek umursamadan gazlamaya devam edersen ummadığın bi anda o saatli bomba patlayacak emek, para ve hevesin buharlaşıp gidecek.. Sağlıklı yürüyen Si ve CRX yokmu var tabiiki ama kaç tane? Birde git onlara sor araçlarını o şekil sağlıklı yürütmek için ne kadar uğraşmışlar, doğru ustayı buldukları için ne kadar şanslıymışlar, motorları daha ilk alırken yani orijinalinden ne kadar temizmiş, diktirilen kızlık zarı gibi gibi blok yamalımıymış.. acaba sen o kadar şanslı olacakmısın, hırs yapıp o kadar emek ve para harcayabilecekmisin? işin sonu koca bir hiç olabilir.. dohc d16 sorunlu bir motor, piyasadaki dohc d16 ların alayı yamalı, kim ne derse desin bu da bu motorun çok iyi bir motor olmadığının ispatıdır.. Kimse alınmasın yanlış anlamasın kusura bakmasın ama gazlansın gazlanmasın hangi markada hangi modelde böyle kronik kol çıkarma hastalığı olan bir motor var? e30lar, şahinler, 106 lar böyle zorlandığı halde yatak sarar, kitler, kendini bitirirr vs ama kronik bi şekilde kol çıkarmaz... diğer markalarda istisna olur bu işler. dohc d16 da standart doğal birşey. Bu kronik kol bacak çıkarma savunulacak bir tarafı olmayan büyük bir ayıptır, malesef acı ama gerçektir, 1984 yılının teknolojisini barındıran ve fazla hassas bir motor.. Geçmiş dönemde daha iyisi yokken en iyisi oydu eyvallah. otomatik vites Si üzerinde çok uzun ömürlü ve sağlıklı çalışan bir motor olabilir, CRX veya düz vites Si üzerinde gazlandığında ise kısa ömürlü ve belli bir süre için yüksek randıman verip miladı dolunca işi biten bir motor. Çok çok iyi bakılması gereken ve masraftan kaçınılmaması gereken bir motor ancak ozaman verim alınır. En basitinden örneği bi subap ayarı yaptırıp külbütörü söktürsen tekrar yerine kapattıktan sonra bujilere yağ dolması ve külbütör etrafından sızan yağı önlemek için akla karay seçersin. Defalarca sök tak conta vs yaparsın işini gücünü bırakıp böyle saçma sapan işlerle paranı ve zamanını öldürürsün, 50tl deyip geçme bunun gibi bir sürü sıkıntısı akı poku bir araya gelip birleşio bütün keyfi hevesi alıp götürüyo. Tam herşeyi düzelttik bitti artık şkürler olsun dediğin an üzerine yatak sesleri, kol çıkarmalar, duman atmalar, distribütör ve sensör arızaları vs vs eklenince kendini sorun yumağı içinde buluverirsin.. S..erim arabasını tekerini yeter ulan ben bunla mı uğraşıcam kanser oldum, millet suyunu çıkarmış çilesini ben çekiyorum dersin... Tabi çok şanslıysan ve yılmayıp çok emek harcarsan bunların başına gelmeme ihtimali de var.. Bu yüzden bence elindeki d16 çok temiz değilse uğraşmaya değmez. Ha amcadan si bulsan üzerinde zil stock orjinal ellenmemiş tertemiz bi motorun olsa koru, ona çok iyi bak derdim.. ama öyle motor kaldımı? Usta konusundada 10 senedir gördüğüm bir şey var her D16 rektefiye ettiren benim ustam çok iyi der.. bak eminmisin sonra yanlış olmasın diye sorunca tabiiki emminim yapılsında gör orjinal topluyoruz 3500tl parça aldım cevabı alınır.. Bazen çok nadirde olsa gerçekten iyi ustaya denk gelinir adam bir toplatır helal olsun dersin 50.000 100.000km sıkıntısız gider ama bu şansa kalmış bi olay herşeye hazırlıklı olmak lazım.. aynı futbol takımlarının başına yeni getirilen tecrübeli ve başarılı teknik direktörler gibi. sonunun ne olacağını sezon başında kimse bilemez..

Bu benim görüşüm, fikirlerim beni bağlar, kimse üzerine alınmasın, fikirlerime katılmayabilirsiniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meşhur ordinaryüs yüksek profösör doçent doktor sercanüz o şimdi asker
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu mesajdan sonra esay gelmez bana.

Ama geriye ne kaldı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu mesajdan sonra esay gelmez bana.

Ama geriye ne kaldı?
    swap rexs
    PROSTOCK GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    swap rexs
    Çok para üstad.

Sfi ne diyorsunuz?

Yada 3.0 V6 accord kökten çözüm hiç uğraşma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok para üstad.

Sfi ne diyorsunuz?

Yada 3.0 V6 accord kökten çözüm hiç uğraşma
    25 binlik swap rexsle 75 binlik süslü helgalara go yaparsın
    PROSTOCK GARAGE

E46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hondadan şaşma
    Peugeot 206 RC Feline -1.4 Hdi

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi beni bitirdin...
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    crx aracım 24 yaşında hala üstünde orjinal yağ pompası var.Yani kronik sorun değil.Eğer yağ pompası orj ise veya orj parça takıldıysa değiştirmene gerek yok.Ama tabiki değiştirsen kafan rahat eder 500-600 gibi bir fiyatı var.Mesela si ve crx lerde kol çıkarmayada kronik arıza derler ama yine yağ pompası ile ilgilidir Benim gördüğüm kronik diyebilecegimiz tek sorun adını unuttum bir hava karısımını saglayan bir zıpçıktı var onda sorun olabiliyor sorun oluncada boşta dururken devir bi aşağı bir yukarı oynuyor.
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    crx aracım 24 yaşında hala üstünde orjinal yağ pompası var.Yani kronik sorun değil.Eğer yağ pompası orj ise veya orj parça takıldıysa değiştirmene gerek yok.Ama tabiki değiştirsen kafan rahat eder 500-600 gibi bir fiyatı var.Mesela si ve crx lerde kol çıkarmayada kronik arıza derler ama yine yağ pompası ile ilgilidir Benim gördüğüm kronik diyebilecegimiz tek sorun adını unuttum bir hava karısımını saglayan bir zıpçıktı var onda sorun olabiliyor sorun oluncada boşta dururken devir bi aşağı bir yukarı oynuyor.
    Bende de yağ pompası hala orjinal.Rolanti sorunu hafiften bende de var.Bazen kafasına göre dalgalandımda duruldum diyor

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Agah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o dediğin si ın yada crx in kronik sorunu değil, ustalarımızın kronik sorunu. oem orjinal pompa kullanıldığı sürece sıkıntı yok. yansanayi kullanınca ustalarımız işler değişiyor .
    Burda çok korkutular bu konuda teşekkür ederim
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ederim abi tam olarak aradığım cevap buydu ozaman gönül rahatlıyla crx veya si bakabilirim teşekkürle tekrardan
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)