User Tag List

Sayfa 9/10 İlkİlk ... 78910 SonSon
175 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Ucuz Hızlı Araç Konusunda Tecrübeli Arkadaşlar

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 yaşında araba tavsiye ederken korkma al demek ne kadar doğru

si da olsa başka marka model de olsa o yaşta araba alıyorsan masraf edersin. bakımlı, temiz araba alırsan senden önceki sahibi para harcamıştır yaptırmıştır. sende başka şeylere harcarsın

ben olsam si alacağıma 106/saxo alırım. bunlarında parçası/ustası var. daha modelli olur, donanım olarak daha iyidirler vs.

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CRX yatak sarar muhabbetine açıklık getirelim önce; Şuan 2. CRX'ime biniyorum ve çevremde olan Crxlerden iyi biliyorum motoru adam gibi yapılmış olan ve dikkatli kullanılan Crx kolay kolay yatak sarmaz. İlk Crx'im 140.000 deydi 120.000 de yatak sardığından motor yapılmıştı fakat motor yapılırken rektifiyecide barası yapılmış her parçanın ne durumda olduğuna bakılıp yatak sarmaması için tekrar her parça alınmış yağ pompası sıfır servisten alınıp takılmıştı hiç bir sorun olmadan rahat 10.000 bindim ve ozamanlar daha toydum uçana kaçana sıkıyodum birisi yanımda vites küçültse hakaret sayıyodum buna rağmen bir defa yağ ışığının yandığını yada çalıştırırken geç söndüğünü görmedim

Şimdiki Crx'im 255.000 kmde ve hiç motor açılmamış önceki sahipleri TRT müdürü 10 sene ,Danıştay üyesi 10 sene binmiş aldığım çocuk 5.000 km anca binebilmişti Ankaradan geldiğim gün radar Hondaya bıraktım yatak sarmaması için ne gerekiyosa yapalım dedim açıldı bakıldı ne yataklarda bir gram iz nede yağ pompasının basıncında düşüklük vardı
    fabrikadan nasıl çıktıysa hala o şekilde motor yani tamamen kullanım şekliyle ve motor yapılmışsa rektifiyecinin nasıl rektifiye yaptığıyla alakalı bi durum CRX 'in yatak sarması.

Geçen hafta daha rodajda olan arkadaşım yatak sardı ama tamamen rektifiyeci hatasından dolayı o nedenle CRX alma gibi bir düşünceniz varsa ya tanıdık eşten dosttan yada geçmişi bilinen yorulmamış bir Crx alın hem kafanız hem cebiniz rahat olsun

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı maxpower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı redlinemst Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı kip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı E46 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hondadan şaşma
    Yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
    Evet Honda'dan şaşılmayacak. Çok araştırdım.
    Özellikle d16a9 hakkında çok yazı okudum.

Öncelikle yağ pompası sorunu halledilecek.
    Yan sanayi yatak kullanılmamış olacak.
    Rektefiye yapılacaksa orjinal parçalar kullanılacak. Fabrika ayarlarına göre yapabilen tecrübeli bir rektefiyeci ile çalışılacak.

Para yeterse İes alınacak uğraşması daha kolay bir motor, parçası herşeyi bol.
    Para yetmezse esay olacak. Honda kararında; 12 senedir 1.4 İSi aynı Honda özel servisine götürmemiz usta sıkıntısı olmayacağıda büyük etken oldu.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CRX yatak sarar muhabbetine açıklık getirelim önce; Şuan 2. CRX'ime biniyorum ve çevremde olan Crxlerden iyi biliyorum motoru adam gibi yapılmış olan ve dikkatli kullanılan Crx kolay kolay yatak sarmaz. İlk Crx'im 140.000 deydi 120.000 de yatak sardığından motor yapılmıştı fakat motor yapılırken rektifiyecide barası yapılmış her parçanın ne durumda olduğuna bakılıp yatak sarmaması için tekrar her parça alınmış yağ pompası sıfır servisten alınıp takılmıştı hiç bir sorun olmadan rahat 10.000 bindim ve ozamanlar daha toydum uçana kaçana sıkıyodum birisi yanımda vites küçültse hakaret sayıyodum buna rağmen bir defa yağ ışığının yandığını yada çalıştırırken geç söndüğünü görmedim

Şimdiki Crx'im 255.000 kmde ve hiç motor açılmamış önceki sahipleri TRT müdürü 10 sene ,Danıştay üyesi 10 sene binmiş aldığım çocuk 5.000 km anca binebilmişti Ankaradan geldiğim gün radar Hondaya bıraktım yatak sarmaması için ne gerekiyosa yapalım dedim açıldı bakıldı ne yataklarda bir gram iz nede yağ pompasının basıncında düşüklük vardı
    fabrikadan nasıl çıktıysa hala o şekilde motor yani tamamen kullanım şekliyle ve motor yapılmışsa rektifiyecinin nasıl rektifiye yaptığıyla alakalı bi durum CRX 'in yatak sarması.

Geçen hafta daha rodajda olan arkadaşım yatak sardı ama tamamen rektifiyeci hatasından dolayı o nedenle CRX alma gibi bir düşünceniz varsa ya tanıdık eşten dosttan yada geçmişi bilinen yorulmamış bir Crx alın hem kafanız hem cebiniz rahat olsun

2007 gibi ben bostancı sanayide iken sanırım egzoscunun önündeydim , jeep tarzı bir araçtan 40 lı yaslarda bir bey indi aracın yanına geldi , konustuk biraz meğerse aracın 90 yılında ilk sahibiymiş.Plakası hiç değişmemiş.2. generasyon ilk crx miş hatta tr de alınan kendisi de bagdat caddesi taraflarında oturuyormuş o zamanlar.Çok duygulanmıştı
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 gibi ben bostancı sanayide iken sanırım egzoscunun önündeydim , jeep tarzı bir araçtan 40 lı yaslarda bir bey indi aracın yanına geldi , konustuk biraz meğerse aracın 90 yılında ilk sahibiymiş.Plakası hiç değişmemiş.2. generasyon ilk crx miş hatta tr de alınan kendisi de bagdat caddesi taraflarında oturuyormuş o zamanlar.Çok duygulanmıştı
    Simdiki Crximin eski sahibiyle gorustum cunku 97 den beri butun aldigi civatasina kadar faturasina kadar saklamis adam delsolumun sahibiyle ayni semtteydik reklamciydi kendisi 2. sahibiydi arasira beni cagirip arabayi gormek isterdi ilk sahibide arkadasiymis izmirden ondan almis telefonda gorusmustuk onunlada degisik oluyo ya delsolu sattiktan sonra soylemistim sattigimi adam neresinde ne hangi serviste degistiyse direk soyluyodu bana

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizden rahatı gevşektir demeyi çok isterdim ama ,sen yinede fazla rahatolma
    abi ikinci el arabada zaten istesemde fazla rahat olamıyorum si veya crx alırkende mümkün mertebe temizini arıcam bulamasam pek bulaşmıcam zaten bu arada abi alıntıda 2-3 kenarda varsa diye yazı okudum ama yazan kaynağı bulamadım onun için sizden cevaplıcam şuhanki aracımı satıp alıcağım için kenarda param olur o da biraz cesaretlendiriyo tabi soruna değilde modifiyeye harcarsam daha iyi olur

Gönül rahatlığıyla crx veya si alınmaz ) Temiz alırsan rahat edersin o ayrı ama yaşını almış sert kullanılmış araçlar bunlar illaki birşeyler çıkıcaktır ama kronik sorunları yok bu araçların.Atıyorum eski peugolarda ekışmetre kronik bir sorundur mesela.Ben eski hondalarda öyle bir kronik sorun duymadım daha.Ha en çok karşılastıgım crx için 180- 200 üstünde egzos kopuyor )) Sunroof uçabiliyor yüksek hızlarda.Bunun gibi şeyleri var
    sunroof uçma olayını 2 kere falan duydum abi illaki eski araba sorun çıkartıcaktır bunu biliyorum ama hani yatak falanda sararsa beni üzer onun dışındaki yağ pompası tarzı şeyleri yaptırabilirim teşekkür ederim bilgilendirme için

zaten maksimum 5 ay falan kullanır satarım tek amacım biraz güçlendirip birde hafifletip pistlere çıkmak istiyorum allah nasip ederse uzun soluklu kullanmıcam pek
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi ikinci el arabada zaten istesemde fazla rahat olamıyorum si veya crx alırkende mümkün mertebe temizini arıcam bulamasam pek bulaşmıcam zaten bu arada abi alıntıda 2-3 kenarda varsa diye yazı okudum ama yazan kaynağı bulamadım onun için sizden cevaplıcam şuhanki aracımı satıp alıcağım için kenarda param olur o da biraz cesaretlendiriyo tabi soruna değilde modifiyeye harcarsam daha iyi olur

sunroof uçma olayını 2 kere falan duydum abi illaki eski araba sorun çıkartıcaktır bunu biliyorum ama hani yatak falanda sararsa beni üzer onun dışındaki yağ pompası tarzı şeyleri yaptırabilirim teşekkür ederim bilgilendirme için

zaten maksimum 5 ay falan kullanır satarım tek amacım biraz güçlendirip birde hafifletip pistlere çıkmak istiyorum allah nasip ederse uzun soluklu kullanmıcam pek
    hepböle başlar bu aşklar ama sonu mutlu bitmez
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncelleme: Arkadaşlar yine araştırırken modifiye olmadan 1.6lar içinde en seri araçlara bakarken E11 pörtlek göz Corollalar ile 1.6 tek kapı Cliolar ilgimi çekti.

Clio küçük olması dezavantaj ama Corolla sedan ve motor kodu 4A-FE yani AE101 ile aynı ve ondan daha ucuz daha donanımlı sadece daha tipsiz

Sorunsuz olduğu söyleniyor zaten aynı motor. şanzımanı bilmiyorum.

Piyasası çok mu kötü bunların?
    Siteye baktım doğru düzgü bilgi yok araç hakkında.

Birde megane1 k4m var arkadaşlar pek değeri bilinmemiş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E11 Corollanın piyasası gerçekten yavaş birde parça bulman zor AE101 zamanımda çok sıkıntı yaşadım 1.6 Clio Sport almak daha mantıklı hem tip olarak daha sportif hemde motor ve parça olarak daha verimli yakıt konusundada güzel Clio yerinde olsam Clio alırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E11 Corollanın piyasası gerçekten yavaş birde parça bulman zor AE101 zamanımda çok sıkıntı yaşadım 1.6 Clio Sport almak daha mantıklı hem tip olarak daha sportif hemde motor ve parça olarak daha verimli yakıt konusundada güzel Clio yerinde olsam Clio alırdım
    Dostum sağol yorum için clio sport megane1 ile aynı motor.

O zaman megane daha iyi olmaz mı hem aileye uygun.

İeslerle kafa burun gidiyor galiba bu araçlar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum sağol yorum için clio sport megane1 ile aynı motor.

O zaman megane daha iyi olmaz mı hem aileye uygun.

İeslerle kafa burun gidiyor galiba bu araçlar.
    Clio hafiflikten dolayı daha hızlı olur mutlaka. Megane daha geniş ve konforludur ve daha yavaştır (stock)

Megane'ın 2000 sonrası yani makyajlı olanlar 1.6 16V 110 luk. makyaj öncesi olanlar 1.6 8V 80 -90 Hp arasında olması lazım.

Ben de sürekli clio bakıyorum ama fiyatları biraz yukarda aynı bütçelere ( 12 - 14K arası) 2000 - 2002 Clio ya da megane alınabilir.

Alacak olsam ilk tercihim 2000 sonrası sunrooflu kumaş - deri koltuklu clio olurdu.

Sonra da yine sunrooflu megane 1 makyajlı bakardım.

Ucuz ve hızlı diyorsan bu arada forumda satılık baya temiz proton 218 var 1.8 138 Hp fabrika verisi. İncele derim. 13 küsürlü bir rakam istiyordu sahibi.

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    crx ve si yürüyen arabalar kategorisinin en yavaş araçlarıdır
    bunların altındakiler ies lerde dahil hızlı araç kategorisine girmiyor
    bana göre günlük araçlar

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyota yı iyi düşünün dayım 9 yıldır biniyor sorunuz araç parçaları da bulunuyor rahatlıkla onu da geçtim bence ufak tefek oynanirsa tipi de düzeltilir
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

By_MuGeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    işin matematiği aslında çok basit. piyasa işi çok tutan ve zamanında çok tutmuş araçların temizini bulmanda bir o kadar zor elli tane el değiştirmişlerdir bu zamana kadar oynanmadık yeri kalmamışdır.. temizleride zaten astronomik fiyatlar istiyorlar ölülerine göre..

zamanında talep görmeyen tutmamış spor araçların temizini sorunsuzunu bulman diğerlerine göre daha fazla olur..

Mesela basit bir örnek primiera gt 2.0.. temizini bolcana sanırım bulabilirsin ayrıca dolu donanımlı kemikli araçdır..
    katılıyorum eski bir gt kullanıcısı olarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hızlı
    sorunsuz
    ucuz

2 sini seç 3. bir madde denkleme giremez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Clio hafiflikten dolayı daha hızlı olur mutlaka. Megane daha geniş ve konforludur ve daha yavaştır (stock)

Megane'ın 2000 sonrası yani makyajlı olanlar 1.6 16V 110 luk. makyaj öncesi olanlar 1.6 8V 80 -90 Hp arasında olması lazım.

Ben de sürekli clio bakıyorum ama fiyatları biraz yukarda aynı bütçelere ( 12 - 14K arası) 2000 - 2002 Clio ya da megane alınabilir.

Alacak olsam ilk tercihim 2000 sonrası sunrooflu kumaş - deri koltuklu clio olurdu.

Sonra da yine sunrooflu megane 1 makyajlı bakardım.

Ucuz ve hızlı diyorsan bu arada forumda satılık baya temiz proton 218 var 1.8 138 Hp fabrika verisi. İncele derim. 13 küsürlü bir rakam istiyordu sahibi.
    Teşekkürler.
    Alıntı pcvirus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    crx ve si yürüyen arabalar kategorisinin en yavaş araçlarıdır
    bunların altındakiler ies lerde dahil hızlı araç kategorisine girmiyor
    bana göre günlük araçlar
    Hocam o zaman hiç kasmaya gerek yok.
    Eski araca o kadar para vermeyelim az hızlı gidecek diye.
    Alıntı Risendark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Toyota yı iyi düşünün dayım 9 yıldır biniyor sorunuz araç parçaları da bulunuyor rahatlıkla onu da geçtim bence ufak tefek oynanirsa tipi de düzeltilir
    Teşekkürler.
    Alıntı By_MuGeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    katılıyorum eski bir gt kullanıcısı olarak
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hızlı
    sorunsuz
    ucuz

Bu çok iyiydi
    harbiden 3 birden olmuyor.

zOnstyLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yürüyen katagorisinde değil ama bulabilirsen temiz hor kullanılmamış A kasa vectra öneririm 2.0 motor korkutmasın guzel bi tüple yakıtı gerçekten cooook düşüyor ara ara sıkıstırmayla keyfte alırsın hacim gercekten cok baska hem güçlü hem aile için ideal sorunda cıkartmıyor, aktif olarak kullandığım 94 model 90000 Km'de 2.0 GLS var yazdıklarım tecrübeyle sabit yani.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hızlı
    sorunsuz
    ucuz

KESİNLİKLE doğru, girerse fiyat X 3 oluyor
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Agah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı slowmotion Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KESİNLİKLE doğru, girerse fiyat X 3 oluyor
    işte 3. denklem fiyatı x3 yapıyorsa denklem yine 2 ye düşüyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)