Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..
bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..
bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..
Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..
Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..
adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..
ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..
Ne alırsan al güle güle kullan..