User Tag List

Sayfa 5/10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
174 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Scirocco DSGmi Manuel mi?

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haklısın kusura bakma iyi geceler.

Gry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E manuel candır gerisi heyecandır
    Jackson Racing Supercharger Setup / Nardo Fn2 TypeR

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    torku limitli tuttuktan sonra yazlımdan,dsg'den korkmaya gerek yok. Kronik arıza olarak kabul ediliyor servislerde zaten,bakımları düzgün yapılan araç olduktan sonra korkmayın, hiç bir servis kapıdan çevirmez.İyi niyet garantisinden halledersiniz işinizi.
    slowest tsi of cosmos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    torku limitli tuttuktan sonra yazlımdan,dsg'den korkmaya gerek yok. Kronik arıza olarak kabul ediliyor servislerde zaten,bakımları düzgün yapılan araç olduktan sonra korkmayın, hiç bir servis kapıdan çevirmez.İyi niyet garantisinden halledersiniz işinizi.
    iyi niyet garantisi dediğinde müşteri elini cebine atmıyormu ?

arkadaş 2. el alacak niye riske girsin onu anlamadım. Genç adam çatır çatır atsın vitesleri aklında acabalarla yaşamasın.

yoksa dsg 5 para etmez diyen yok. Ama her daim risk, manuelde ise bu durum yok denecek kadar az yani 5 diye 3 e atmazsa..

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alıntı kip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aklın yolu bir
    Hangi aklın ?

Veriler aşağıda;

Kaynak: ODD

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyi niyet garantisi dediğinde müşteri elini cebine atmıyormu ?

arkadaş 2. el alacak niye riske girsin onu anlamadım. Genç adam çatır çatır atsın vitesleri aklında acabalarla yaşamasın.

yoksa dsg 5 para etmez diyen yok. Ama her daim risk, manuelde ise bu durum yok denecek kadar az yani 5 diye 3 e atmazsa..

Konuyu açan genç kardeşimizin, dsg istediği ama sorunlarından korktuğu için çekindiğini anlıyorum ben. Çatur çutur vites atmak istiyorsa dsg'nin nedir olayı diye neden sorsun ki?

İyi niyet garantisi dahilinde dsg değişimi için 300 TL civarı para ödeniyor.
    slowest tsi of cosmos

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    azmi 300 tl ndn odesinki manuel varken aklinda hep soru isaretleriyle yasamak bnce dgru dgl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hangi aklın ?
    Tr genellemesi yapmanın bir anlamı varmı ben arkadasın hissiyatına dayanarak aklın yolu bir dedim

he senin yaşın kemale ermiştir ya da bıkmışssındır istemezsin.

ben empati yaparak yazıyorum 17-18 yaşında olsam manuel vites alır zevkle vites değiştirerek araç kullanırdım.

30 umdan sonra da oto. alırdım yeter diyerek..

dsg çok king şanzıman ya google yazın dsg sorun diye kaç sayfa yazı çıkacak bir bakın..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    hangi 300 liraymış o ?

Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı model ve aynı sorunla Jettamızı götürdük biz de Doğuş Otoya. 70.000 km civarıydı bizim araç. Mekatronik ve kavrama değişmesi gerek dediler ve 12.000 TL bir masraf çıkmıştı. Araba tamamen yetkili servis bakımlı olduğu için bir kısmını karşılayacaklarını söylediler. Bize 3.000 - 4.000 arası bir masraf ödememiz gerektiği söylenmişti.

Yaptırmadan arabayı çıkarttık ve ertesi gün satmıştık biz.
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dsg pişmanlıktır, ondan Golf 7yi manuel aldım.

Evin arabası var passat 2007, 144.000de vuruntu yapmaya başladı. Maslakta yaptırdık 1.500 gibi bi rakama. Garanti falan hak getire bizde

Alıntı Cupra03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar,

Bir doğuş klasiği yaşayanlardanım ve en son doğuş grubuna yazdığım şikayet mail'ini paylaşmak istedim.

Selamlar,
    6-7 kasım tarihleri arasında,2011 model Cadyy dsg ile alakalı bir mail yazmıştım.Konuşulduğu üzre aracımı Uzay oto ya çektirdim.Tahmin ettiğim gibi,iyi niyet garantisinden faydalanamayacağımı öğrendim telefon ile az evvel.Bırakın iyi niyeti,arızanın tam tespiti için 177 TL de para istediler)Şaka gibi.2008 leon cupra Altur,2011 Cadyy mez ve 2011 polo gti Uzay.Üç tane sıfır bir tane ikinci el,Doğuş grubu aracı almış biri olarak,çok üzüldüm.Bayilerinizin iyi niyet ile alakası yok,aracımın periyodik bakımlarını yapan Hakan bey tarafından nerede ise azarlanıyorudum bile.Böylesine önemli markarı Türkiye'ye getiren bir firmanın bayileri biraz daha titiz olmalı.Polo Gti gene Uzay otoda,test sürüşünde tamponunu vurdular ses çıkartmadım,leon cupramın bir sürü sıkıntısı oldu gene ses çıkartmadım.Ama aldığım günden beri,şanzumanında sıkıntısı olan,bu sıkıntıyı hem Uzay otoya hemde Doğuş Esenyurta bildirmeme rağmen her iki bayide,bunda bir sıkıntı yok abi bu modeller böyle yapar diyerek geri gönderildim.Sonrada beni başlarından komik bahaneler ile gönderen bu servis yetkilileri,rapaorlarına,müşterinin vakti olmadığı için kapsamlı test yapılamadı yazmışlar)
    Aracımın garantisi bittiği için yapacak pek fazla birşeyim yok,tekrar bir çekici ile özel bir servise çektirip orada derman arıyacağım.Ama önce wv detaylı yazacağım bu konuyu,şikayet siterinde paylaşacağım,oldukça popüler olan şirket internet sitemde flaş habar yapacağım,birdaha kesinlik ile doğuş grup aracı almayacak ve aldırtmamaya çalışacağım.Anca bunları yapabilirim.

Aracımı her 15 binde periyodik bakımlara sokan biriyim bu arada.
    Alıntı Cupra03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu belli oldu arkadaşlar,
    Mekatronic arızalanmış,komple değişim yapacaklarmış.6071 TL masraf çıkarttılar,iyi niyet felanda olmuyormuş
    Alıntı Mzc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi forumlar konuyu açmamın sebebi son zamanlarda aldığımız çoğu Volkswagen araçta birçok arıza ile karşılaşmamız )araçlar otomatiktir) birkaçını sıralayım;
    2011 Doğuş çıkışlı 2.0 comfortline Caravelle araç 2 yılda moturu yedi mazotu felan bıraktı yağ yakıyor servise gidiyoruz arzayı tespit edemiyor motorun açılması gerektiğini ve garantiye girip girmeyeceğini bilemeyeceklerini söylüyor
    2012 caddy aldık araç 70.000 km de '' Şanzıman aşırı ısındı dur'' ihtarı altında bir arza vermeye başladı ve bunu ufak bir trafikte kalsa bile yapmaya başladı götürdük neeyse garantiye girdi ve 2 ay sonra tekrar bu sefer garanti %30 unu karşıladı
    ve son olarak daha 1 ay önce yeni aldığımız passatda da daha 2 gün önce 8-9 dakikalık bir trafikte Şanzıman aşırı ısında ihtarı ile karşı karşıya kaldık
    düz viteste gerçekten başarılı olabilir torkları felan da gayet güzel ama Bence bu adamlar otomatik şanzımanı beceremiyor yazık günah abi moralim acayip bozuldu araba daha 0 ya sıfır bana arza ihtarı veriyor bu adamlar BMW nin onun bunun adını kullanıyor güya alman markası hikaye..
    bilmiyorum bu tarz sorunlarla karşılaşan var mı veya çözümüne kavuşan varsa bilmek isterim tekrar herkese iyi forumlar...

Hondanın gözünü yiyim )
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hersey ortada genelde problemliler bunun dahasi yok yani...simdi kesin biri cikar bugatridede bu sanzumani kullaniyolar derallah akil fikir versin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunu artik kabul etmeli herkes dsg sorunlu sikintili problemli dahasida yok ahaa kawga sebebi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hangi 300 liraymış o ?
    Cımbızla tek tek bunları çekip yazmak marifet değil ki. Bir de araştırın garantiden değiştirenleri, onları da koyun ki tarafsızlığınızı görelim.
    slowest tsi of cosmos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sen herşeyi güllük gülistanlık gösterme ben kötü olanları cımbızla çekmedim arkadasların yasadıklarını kopyaladım buraya ,okusaydın keşke neyse bidaha yazıyım...bak ilk sefer para yok ikinci seferde nolmus.tabi herkesin para verecegi anlamına yada vermecegi anlamına gelmiyor. ücret vermeyen yok demedim zahmet olcak ama ücretsiz degişen olsun bizahmet garanti adı üstünde.

Alıntı Mzc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese iyi forumlar konuyu açmamın sebebi son zamanlarda aldığımız çoğu Volkswagen araçta birçok arıza ile karşılaşmamız )araçlar otomatiktir) birkaçını sıralayım;
    2011 Doğuş çıkışlı 2.0 comfortline Caravelle araç 2 yılda moturu yedi mazotu felan bıraktı yağ yakıyor servise gidiyoruz arzayı tespit edemiyor motorun açılması gerektiğini ve garantiye girip girmeyeceğini bilemeyeceklerini söylüyor
    2012 caddy aldık araç 70.000 km de '' Şanzıman aşırı ısındı dur'' ihtarı altında bir arza vermeye başladı ve bunu ufak bir trafikte kalsa bile yapmaya başladı götürdük neeyse garantiye girdi ve 2 ay sonra tekrar bu sefer garanti %30 unu karşıladı
    ve son olarak daha 1 ay önce yeni aldığımız passatda da daha 2 gün önce 8-9 dakikalık bir trafikte Şanzıman aşırı ısında ihtarı ile karşı karşıya kaldık
    düz viteste gerçekten başarılı olabilir torkları felan da gayet güzel ama Bence bu adamlar otomatik şanzımanı beceremiyor yazık günah abi moralim acayip bozuldu araba daha 0 ya sıfır bana arza ihtarı veriyor bu adamlar BMW nin onun bunun adını kullanıyor güya alman markası hikaye..
    bilmiyorum bu tarz sorunlarla karşılaşan var mı veya çözümüne kavuşan varsa bilmek isterim tekrar herkese iyi forumlar...

Hondanın gözünü yiyim )
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen herşeyi güllük gülistanlık gösterme ben kötü olanları cımbızla çekmedim arkadasların yasadıklarını kopyaladım buraya ,okusaydın keşke neyse bidaha yazıyım...bak ilk sefer para yok ikinci seferde nolmus.tabi herkesin para verecegi anlamına yada vermecegi anlamına gelmiyor. ücret vermeyen yok demedim zahmet olcak ama ücretsiz degişen olsun bizahmet garanti adı üstünde.
    Değişen parça 2 yıl garanti ile değişiyor zaten ödeme ne alaka çözemedim. Ben güllük gülistanlık niye göstereyim, satışlardan prim vs mı alıyorum. Neyse uzatmak istemiyorum.Ben kullanıcısı olduğum halde sizler kadar bilmiyorum. Aydınlık sayenizde teşekkürler.
    slowest tsi of cosmos

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bana degil onu vw ye yada araç sahibine söylemek lazım..

seve seve herzaman .bilmeye bilirsin her forumda carsaf carsaf var
    1881 - 193

MuratGürakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu dsg kavgasını yapmak yerine durum iyi analiz edilse?
    1- Dsg piyasada bulunabilecek en iyi otomatik şanzımanlardan birisidir. Daha iyileride dsg'den türemiş safkan spor otomobillerindeki modellerdir. Lütfen *** atmayın.
    2- Dsg söylendiği kadarda sıkıntılı bir şanzıman değildir. Şayet kavraması biterse ve garantin yoksa dışarda 2000tl den aşağıya yaptıramazsın.
    3- performans almak ama rahatta etmek istiyorsan alacağın en ekonomik en ulaşılabilir şanzımanlardan birisidir dsg..

Gelelim BENCE neden dsg( daha doğrusu genel olarak otomatik) almak saçma?
    Şahsen yaşım gereği olur karakterim olur bir takım sebeplerden ötürü tüm kontrolün bende olmasını tercih eden bir kullanıcıyım. Saçma sapan bir yerde dsg'nin kararsızlığından ötürü kaybeceğime, kendi hatamdan kaybederim. Nede olsa bir hissiyatım var beklentim var ikinci seffere düzelir. Ama dsg'de makine sonuçta. Makinedense kontrolün bende olması daha güzel.
    Otomatik arabaya binmezmiyim, evet binerim ama bu araçtan asla ama asla performans beklemem. Bence otomatik alınmasının tek iyi yanı konfordur. Bu yöndende cvt şanzımanlar çift kavramadan daha ilerde diye düşünüyorum..

Sonuç olarak, dsg alıyım bide yükleyim dersen bence yanlış yaparsın al onu pıtır pıtır bin keyifle. Hiçte sorun falan yaşamazsın. Ama yüklüycem şöyle hızlancak böyle hızlancam dersende bile bile ladese gerek yok derim. Hem arabanın potansiyeli beklediğin kadar artamıycak hemde korkacaksın, yada bu konudaki gibi dsg 'mi kırılır kesin yorumlarıyla canın sıkılacak.

Şuda bir gerçekki, çok iyi pilotaj'la dsg'yi aratmayacak kadar hızlı vites atılabilir.
    Huzur Spec ---> 1.6 TDI S-LINE A3 8VS

BerkinAKCAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MuratGürakan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu dsg kavgasını yapmak yerine durum iyi analiz edilse?
    1- Dsg piyasada bulunabilecek en iyi otomatik şanzımanlardan birisidir. Daha iyileride dsg'den türemiş safkan spor otomobillerindeki modellerdir. Lütfen *** atmayın.
    2- Dsg söylendiği kadarda sıkıntılı bir şanzıman değildir. Şayet kavraması biterse ve garantin yoksa dışarda 2000tl den aşağıya yaptıramazsın.
    3- performans almak ama rahatta etmek istiyorsan alacağın en ekonomik en ulaşılabilir şanzımanlardan birisidir dsg..

Gelelim BENCE neden dsg( daha doğrusu genel olarak otomatik) almak saçma?
    Şahsen yaşım gereği olur karakterim olur bir takım sebeplerden ötürü tüm kontrolün bende olmasını tercih eden bir kullanıcıyım. Saçma sapan bir yerde dsg'nin kararsızlığından ötürü kaybeceğime, kendi hatamdan kaybederim. Nede olsa bir hissiyatım var beklentim var ikinci seffere düzelir. Ama dsg'de makine sonuçta. Makinedense kontrolün bende olması daha güzel.
    Otomatik arabaya binmezmiyim, evet binerim ama bu araçtan asla ama asla performans beklemem. Bence otomatik alınmasının tek iyi yanı konfordur. Bu yöndende cvt şanzımanlar çift kavramadan daha ilerde diye düşünüyorum..

Sonuç olarak, dsg alıyım bide yükleyim dersen bence yanlış yaparsın al onu pıtır pıtır bin keyifle. Hiçte sorun falan yaşamazsın. Ama yüklüycem şöyle hızlancak böyle hızlancam dersende bile bile ladese gerek yok derim. Hem arabanın potansiyeli beklediğin kadar artamıycak hemde korkacaksın, yada bu konudaki gibi dsg 'mi kırılır kesin yorumlarıyla canın sıkılacak.

Şuda bir gerçekki, çok iyi pilotaj'la dsg'yi aratmayacak kadar hızlı vites atılabilir.
    Çok haklısın murat abicim ben cayır cayır gazlamak istiyorum arabanın zevkini almak istiyorum madem 160 beygir arabaya biniyoruz sadece gaz fren saçma gibi geliyor

BerkinAKCAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hangi 300 liraymış o ?
    DSG sanzumanın spor sanzuman dışında vites geçişlerinde çok boşluk ver sarsma oldugunu duymuştum 40 bin kilometrede 2011 passat 1.4 tsi a bindim kullanmadım arka koltukta vites geçişlerindeki boşluk ve sarsıntı bariz hissediliyor. Kıa ceed ve hyundaı i30 da ise öyle bir sıkıntı yok

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sıfır km alma ihtimalin varsa dsg al, yoksa manuel al. Garantisi bitmiş VW bana göre hem manuel hem dsg her turlu risk o da ayrı mesele.
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)