User Tag List

Sayfa 16/77 İlkİlk ... 614151617182666 ... SonSon
1447 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden istanbul da trafigi etkileyen kriterler belli idi.
    Sabah köprü de genelde anadolu - avrupa geçişi yoğun olurdu.Çevreyolu köprüler 06:30 - 09:00 arası ve 17:00 de sonra tıkanırdı. Pazartesi sabah ve Cuma çok trafik olurdu vs vs.
    Şu an hiç sağı solu belli değil hergün her an trafik kilitlenebliyor.
    Çekmeköy - Etiler yapıyorum her sabah aynı saatte. Dün tepeüstüne 30 dk da giremezken bugün 6 dk sürdü. Ben de bunu çözemiyorum tüm şartlar aynı yol aynı , resmi tatil vs gibi bir durum yok ama bir gün bir günü tutmuyor.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arabasızadam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben ist.dan kurtuldum çok şükür ,bir yıldır bodrumda yaşıyorum huzurluyum . sizlerede tavsiye ederim.
    bodrumda satılık ev tavsiyesi alınır

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden istanbul da trafigi etkileyen kriterler belli idi.
    Sabah köprü de genelde anadolu - avrupa geçişi yoğun olurdu.Çevreyolu köprüler 06:30 - 09:00 arası ve 17:00 de sonra tıkanırdı. Pazartesi sabah ve Cuma çok trafik olurdu vs vs.
    Şu an hiç sağı solu belli değil hergün her an trafik kilitlenebliyor.
    Çekmeköy - Etiler yapıyorum her sabah aynı saatte. Dün tepeüstüne 30 dk da giremezken bugün 6 dk sürdü. Ben de bunu çözemiyorum tüm şartlar aynı yol aynı , resmi tatil vs gibi bir durum yok ama bir gün bir günü tutmuyor.
    Kış gelince her gün 30 dk oluyor sırf tepeüstü yüzünden çekmeköyden kaçtım. İstanbul açık, ama tepeüstüne gidiş kilit sürekli.

Çöllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah yardımcısı olsun istanbulluların. son yıllarda antalyadada arttı trafik.
    Antalyanında farkı kalmamış hatta her kavşağa konulan ışıklı kontrollerle kolaycı ve neticesinde işkenceye dönen dur kalk trafiği yaratılmış..

Halbuki son 10-15 yılda gelişen bir şehir antalya nerde kaldı üst geçit, battıçıktı.. Kazamı oluyor koy trafik lambasını beklesinler.. Bir yerden bir yere 3-4 km gidene kadar 8-10 tane ışık da duruluyor bazen geçen bile olmuyor beklerken.. İve ne yazıkki istanbul sürücüsü daha toleranslı ve saygılı, burda kafada hala küçük şehri yaşayanlar insanın üzerinden geçecek neredeyse üstelikte 100 mt sonraki kırmızı ışıkta duracakken.. Allah yardımcısı olsun antalyalıların ben tatilde 15-20 gün katlanamıyorum burda yaşatanların işi zor vallahi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EvO 86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kış gelince her gün 30 dk oluyor sırf tepeüstü yüzünden çekmeköyden kaçtım. İstanbul açık, ama tepeüstüne gidiş kilit sürekli.
    Şu an ofset tarama eds takıldı nevzat demirin oradaki ümraniye ayrımına. EDS ye gelmeden sağdan girmeye çalışan Halk Otobüsleri , kamyonetler vs daha da berbat oldu çekmeköy - tepeüstü güzergahı

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vatandaşlara da görev düşüyor bu cehennem gibi ortamda.

Öncelikle ev-iş mümkünse farklı yakalarda olmamalı. Ya işi ya da evi değiştirmek gerekiyor bu durumda ama hergün 2-3 saat yolda geçirmenin savunulacak bir tarafı bulunmuyor. Sabah 6da evden çıkıp akşam 8de varmak inanılmaz birşey. Kirada oturanlar 200-300 fazla verip bu dertten kurtulmalı. Ev sahibi olanlar da gerekirse evini kiraya verip işine yakın semtlerde oturmalı. Hatta bu şekilde trafik yaratan kişilerden ekstra vergi alınmalı (Fransa'da farklı bir versiyonu vardı)

Köprü bağlantı yolları şehir merkezinde (beşiktaş-levent) olmamalı. Ama bu saatten sonra geçmiş olsun zaten.

Kamyon ve tırlar binek araçların kullandığı yolları kullanamamalı, hatta bunun için uygun yol yoksa radikal davranıp karayolu taşımacılığını kaldırıp demiryolu,denizyolu ve havayolu ile taşımacılık yapılmalı.

Bunlar yapılabilse bir nebze çözülür ama yapılması imkansız.Trafikte millet birbirini öldürmeye başlayınca düşünürler belki.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul trafiği daha çekilmez bir hal alacak arkadaşlar bu sabah gördüm dün akşam yoktu çünkü
    mecidiyeköy'de e5 üzerinde, havalimanı istikametine giderken e5 üzerinne kasis koymuşlar.Bilmeyen ve hızla giren biri için tuzak gibidir.Dikkat etmenizi öneririm amacını anlamadım ama büyük oranda trafik yaratacagı kesin
    O kalıcı bir şeymi acaba? Bu sabah bende gördüm ve gerçekten saçmalığın en büyüğü. Mantığı nedir onu oraya koymanın? Çok kaza olur gibime geliyor.

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı AliGizda Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kalıcı bir şeymi acaba? Bu sabah bende gördüm ve gerçekten saçmalığın en büyüğü. Mantığı nedir onu oraya koymanın? Çok kaza olur gibime geliyor.
    Radyodan dinledim, oradaki calısma nedeniyle gecici bir seymis o.
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

arabasızadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bodrumda satýlýk ev tavsiyesi alýnýr
    Ev çok kardeşim, gelmeyi düşünen varsa elimden gelen yardımı yaparım.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı IbizaFR150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vatandaşlara da görev düşüyor bu cehennem gibi ortamda.

Öncelikle ev-iş mümkünse farklı yakalarda olmamalı. Ya işi ya da evi değiştirmek gerekiyor bu durumda ama hergün 2-3 saat yolda geçirmenin savunulacak bir tarafı bulunmuyor. Sabah 6da evden çıkıp akşam 8de varmak inanılmaz birşey. Kirada oturanlar 200-300 fazla verip bu dertten kurtulmalı. Ev sahibi olanlar da gerekirse evini kiraya verip işine yakın semtlerde oturmalı. Hatta bu şekilde trafik yaratan kişilerden ekstra vergi alınmalı (Fransa'da farklı bir versiyonu vardı)

Köprü bağlantı yolları şehir merkezinde (beşiktaş-levent) olmamalı. Ama bu saatten sonra geçmiş olsun zaten.

Kamyon ve tırlar binek araçların kullandığı yolları kullanamamalı, hatta bunun için uygun yol yoksa radikal davranıp karayolu taşımacılığını kaldırıp demiryolu,denizyolu ve havayolu ile taşımacılık yapılmalı.

Bunlar yapılabilse bir nebze çözülür ama yapılması imkansız.Trafikte millet birbirini öldürmeye başlayınca düşünürler belki.
    Ben dahil bir çok insanda da şu mantık var ne yazıkki . Merkezi yerde 1500 Tl verip yıkık evde oturacağıma uzakta iyi evde otururum mantığı var.

Örneğin Mecidiyeköyde 1250 TL ye sıradan 50 yıllık bir apartmanda ev tutabilirsiniz ama uzak bir lokasyonda çok daha güzel imkanları olan bir sitede 1000 Tl kira ile oturabilirsiniz. Bu biraz tercih meselesi. Yolda geçirdiğim vakit + yeni ev mi yoksa yolla uğraşmayayım ev çok da önemli değil mi tercihi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ev iş farkli yakalarda olmasi disinda en onemli etken sirket arabalari ve servislerin artmasi.2005te ehliyetimi aldigimda sadece marketlere giden standart kamyonetler olurdu simdi yok jti yok o firma yok bu firma en az 5 arabasi var hepsi yollarda.her sirket en az 10 araba aldi sonrada neden trafik var.ben is cikis saatinde 3000 araba arasinda 10 yada 20 tane coluk cocuklu alisveristen donen kisi goruyorum , geri kalan hepsi servis ve sirket arabasi kullanan kisiler.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ınsanların bılınclenmesı lazım bırcok konuda. bır konuda ıs cıkıs saatlerınde keyfı olarak toplu taşımayı kullananlar ve dışarı cıkanlar. ben aıleme hep soyluyorum ya işinizi 4 e kadar bitirin yada 8 e kadar oyalanın... iş çıkışı bakıyorum yaşlı amcalar teyzeler metrobuste marmarayda yahu amca ben işten çıktım senın ne işin var bu saatte burada okadar kalabalığın içinde. kimisi doktora vs gidiyor ama hepside doktora gitmiyordur herhalde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu sene evi mütahite verirsem direk kiraya adalara yerleşicem bu gidişle. haftasonu oraya mı gitsek yok trafik vardır. Şileye mi gitsek? yok dönüşü tıkalıdır. Sahilde mi yürüsek? kömür dumanından zehirleniriz. Piknik mi? Abi deli misin? İnsanlar akıllı uslu araba kullansa motorsiklete bin git istediğin yere. Ama o da mümkün değil. Tek çare ada valla.
    IN BOOST WE TRUST

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burdan varsa kusura bakmayın ama şu emniyet şeridine gereksiz yere girenlerin Allah belasını versin. Hadi girdin emniyet şeridine annene acımadın bari yolu tıkama. Arkasında ambulans var adam polis var ilerde zannetti durdu emniyet şeridinde. Arkada ambulans ciyak ciyak.. Bak abiler söylüyorum arkanızdan beddua ediyoruz. Ananız , babanızda binebilir o ambulansa. Benim bindi ordan biliyorum. Allah size yaşatmasın diyorum bir yandan. Emniyet şeridi biten yerde birde fazladan şerit oluşturup trafiği p.ç ediyorlar. Sonra gel de sakin kal. O yol benim de hakkım arkadaş , ben de hakkımı helal etmiyorum.
    Oh rahatladım.

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanlardaki mutsuzluğun temel sebeplerinden biri trafik. İşe git 1-2 saat işten gel 1-2 saat yani ortalama 2ila 4 saat trafikte adam. zaten 10-12 saat çalışıyor kalanındada malak gibi yatıyor kendine ailesine ayırabileceği zamanı hiç yok. Birikir birikir patlar.

Ortalama günün 3 saatini işe gidip gelmek için trafikte ziyan ederek geçiren bir kişi yılın 45 gününü yani yılın aşşa yukarı 8/1 trafikte geçiyor ömrün sekizde biri. Bu bedel benim gözümde fazlasıyla değerli.

Bir çok kez baya fazla ücret tekliflerini geri çevirdim şuanki günlük yol sürem gidiş dönüş 30-40dk. Bu sebepten evimde 50 yıllık kirasıda çok. Belediye parklarına muhtaç değilim heryer yemyeşil mis gibi. Gayette mutluyum. Dağın başından şehre inmek için eziyet çekmeyi tercih etmiyorum. Paramı hayatımı güzelleştirmek kendime zaman ayırabilmek için harcıyorum.

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsanlardaki mutsuzluğun temel sebeplerinden biri trafik. İşe git 1-2 saat işten gel 1-2 saat yani ortalama 2ila 4 saat trafikte adam. zaten 10-12 saat çalışıyor kalanındada malak gibi yatıyor kendine ailesine ayırabileceği zamanı hiç yok. Birikir birikir patlar.

Ortalama günün 3 saatini işe gidip gelmek için trafikte ziyan ederek geçiren bir kişi yılın 45 gününü yani yılın aşşa yukarı 8/1 trafikte geçiyor ömrün sekizde biri. Bu bedel benim gözümde fazlasıyla değerli.

Bir çok kez baya fazla ücret tekliflerini geri çevirdim şuanki günlük yol sürem gidiş dönüş 30-40dk. Bu sebepten evimde 50 yıllık kirasıda çok. Belediye parklarına muhtaç değilim heryer yemyeşil mis gibi. Gayette mutluyum. Dağın başından şehre inmek için eziyet çekmeyi tercih etmiyorum. Paramı hayatımı güzelleştirmek kendime zaman ayırabilmek için harcıyorum.
    Nerede yaşıyorsunuz özel değilse ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servislerin artmasi lazim.

Bi servis 15 kisi goturse, servis iptal oldugunda 15kisinin yarisi araba ile gitmeye baslar.

Yollardan 1 servis gider 7-8 araba gelir yerine, daha da kotu olur

Bide toplu tasima cok kotu istanbulda, mesafeler uzun, toplu tasima standarti dusuk, metrobus otobus hergun kavga gurultu

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Er34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nerede yaşıyorsunuz özel değilse ?
    Bakırköy---

IbizaFR150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben dahil bir çok insanda da şu mantık var ne yazıkki . Merkezi yerde 1500 Tl verip yıkık evde oturacağıma uzakta iyi evde otururum mantığı var.

Örneğin Mecidiyeköyde 1250 TL ye sıradan 50 yıllık bir apartmanda ev tutabilirsiniz ama uzak bir lokasyonda çok daha güzel imkanları olan bir sitede 1000 Tl kira ile oturabilirsiniz. Bu biraz tercih meselesi. Yolda geçirdiğim vakit + yeni ev mi yoksa yolla uğraşmayayım ev çok da önemli değil mi tercihi.
    Ben de şöyle bir hesap yaptırayım...
    Günde 2 saat yola gitse (eminim daha fazla gider) haftada 10, ayda 40 saat yapar ki bu 1 haftalık mesai süresine eşittir.
    Yani maaşın 1/4'ünü yola bırakıyorsunuz diye hesaplıyorum. Atıyorum 4000TL maaşınız var, 1000TL kazandığınız süre yolda geçiyor. Bu farkın yarısını mevcut kiranıza ekleseniz, işe yakın ve döküntü olmayan bir ev bulduğunuz gibi, yaşam kalitenizdeki artış (sabah 1 saat fazla uyumak, akşam 1 saat erken evde olmak) bence paha biçilemez. Tercih meselesi...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)