User Tag List

Sayfa 18/77 İlkİlk ... 816171819202868 ... SonSon
1447 sonuçtan 324 ile 342 arası

Konu: Istanbul trafik "şu rezilliğe bak"

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende kayseri'de trafik var sanıyorum :d
    SKODA SIMPLY CLEVER

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbul trafiğinin çözümü belli, daha önceden de stockholm bu şekilde çözdü.

köprüün yoğun olduğu saatlerde , binek otomobillere köprü geçiş ücretini 50 tl yapıcaksın iki yönlü böylece trafiğe tek başına çıkan insanlar başka formüllere yönelecek.

tahmin ettiğinizden çok daha az araç (misal akıcı trafiğin yüzde 20 fazlası) trafiğe neden oluyor. o kadar aracı caydırırsanız trafikten kurtulmuş olursunuz.
    kesinlikle yanlış bir çözüm !!
    7 senedir (metrobüs 2007' de açıldı) metrobüs kullanan biriyim. tıklım tıklım kavga-dövüş gidiyoruz,,, her binen ""az ilerleyelim beyler"" diyip küfür eder gibi yüzüne bakıyor,,, millet ter içinde klimalar yetişmiyor, havada çok sıcak insan çıldırıyor..

birde bu tip bir uygulama yapılırsa tam anlamıyla çekilmez ÖTESİ olur istanbul..

evet bir trafik problemi var ancak,, bunu maalesef ki çözemiyorlar. çözemezlerde..

herşey burda kardeşim, para kazanma burda, firmaların iş merkezleri burda, iş fırsatları burda, herşeyi istanbula yığdıkları için artık kaldırmıyor şehir..

imkanın olsa DAKKA DURMAM !!

tşk
    Rıdvan..

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7 senedir (metrobüs 2007' de açıldı) metrobüs kullanan biriyim. tıklım tıklım kavga-dövüş gidiyoruz,,, her binen ""az ilerleyelim beyler"" diyip küfür eder gibi yüzüne bakıyor,,, millet ter içinde klimalar yetişmiyor, havada çok sıcak insan çıldırıyor..

birde bu tip bir uygulama yapılırsa tam anlamıyla çekilmez ÖTESİ olur istanbul..

evet bir trafik problemi var ancak,, bunu maalesef ki çözemiyorlar. çözemezlerde..

herşey burda kardeşim, para kazanma burda, firmaların iş merkezleri burda, iş fırsatları burda, herşeyi istanbula yığdıkları için artık kaldırmıyor şehir..

tşk
    Rıdvan..
    Alakası bile yok hacı abi istenildiği zaman okkalı beyabilerimiz amcalarımız geçiceği zaman normal şartlarda 2.5-3 saat süren yol birden ne hikmetse açık oluyo.Herköprü üstünde polis,her kavşakta polis olunca.O zaman açan adam herzaman açabilir.

İst trafiğindeki düzensizlikte bu yüzden zaten,bigünle öbürgün birdiğerini tutmuyo .

tşk
    Rıdvan..
    - K -

________
    Dr.Ecu

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne yaparsanız yapın 15 milyonluk bir şehirde trafik olur, motosiklete geçmediğiniz sürece
    angut gibi her sabah-akşam köprüde dur-kalk yapın siz

haa tabi tabi motor çok tehlikeli pardon
    her akşam 2-3 tane ölümlü otomobil-otobüs kazası sayılmaz
    4 gün bayram tatilinde 65 kişi ölünce sayılmaz
    her sene ~3000 kişinin araç kazalarında ölmesi sayılmaz
    40 yılda bir motosiklet kazası olunca tehlikeli! (hiç olmasa keşke)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    istanbul trafiğinin tek çözümü motorsiklettir.. hep avrupa avrupa deniyorda biz avrupalımıyızki çözümlerde o yönde tutsun tutmaz.. asyada adamlar trafiği motorsikletle çözdüler.. çin dahil bütün asya uzak doğu ülkelerinde insanlar motorsiklete biniyorlar niye fakir olduklarındanmı tabiki hayır..
    hindistan gene öyle.. trafiğin keşmekeş arapsaçı olduğu ülkelerde motorsiklet her zaman en iyi çözümdür.

sen bir ingiltere almanya fransa değilsinki amerika gibi o kadar obezleşmedikde.. kıta avrupasında olsa olsa italyanlara biraz kültür yaşam tarzı olarak bennzeriz olsa olsa onlarada bakdınmı alayı motorsiklet kullanıyorlar..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kullandığım güzergahlarda mı durum böyle yoksa genel durum mu bu bilmiyorum ama,2014 başından beri trafik çok daha tuhaf bir hal aldı.

Bazı güzergahları örnek vereyim.Gayrettepe'den Okmeydanı'na E-5 den saat 23:00-00:30 gibi gittiğinizde akıcı fakat yogun bir trafik oluyor.2012 yada 2013 de yarısı kadar yoğunluk oluyordu mesela.

Cevizlibag - Haliç istikameti 13:00-16:00 arası.Burası bahsettigim saatlerde gayet rahat oluyordu mesela.Simdi 2 yıl öncesine göre 4 kat yoğunluk var nerdeyse.

2011 yılından beri aynı saatlerde aynı güzergahları kullanıyorum.Aracım da aynı.O zamanlar Istanbul içi ortalamam 6.5 lt idi.Suanda 7.8 lt civarında geziyorum.aracın çok yakmasina neden olacak bir arıza yok.Bu şekilde devam ederse 2 yıl sonra trafikte olduğumuz yerde duracaz herhalde.
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aktif olarak motor ve araç kullanan biriyim.
    Bugün araba ile çıktım, karşıya gittim geldim.
    Gidiş saat ' im 12:30 civarıydı, 15 dakikada k.yalıya gittim dedim ki hep böyle olsa..
    Dönüşte 14:15 civarları, acıbadem den ara yollardan yukarı çıkarak köprünün son bağlantı noktasından bağlandım.
    Öncelikle, her ara yolu her yeri kazmaya başlamışlar.
    Her tarafta inşaat makinaları/araçları trafiği pert ediyor.
    Hele hele, köprüden sonra m.köy çıkışını geçtikten sonra " tümsek/set " koymuşlar, trafiği deli gibi aksatıyor ve kuyruk oluşturuyor.
    Çevre yolunda tümsek nedir yahu? Hangi ülkede görülmüş böyle bir şey.
    Şişlide bir ara sokağa girdim dik bir yokuş yine kocaman bir tümsek, oha dedim..
    Motor a kötü diyenler;
    Motorun kötü olmasının tek nedeni " kuryeler,mc,burger,pizza dağıtıcıları ve apaçi gibi ara sokaklarda binenler vs vs .
    Ceza katı olmadığı sürece, kasksız olsun motor a bindiği anda alıcaksın ehliyetini yada iyi bir ceza keseceksin, böyle yapılmadığı sürece " motor " hep Türk insanı için kötü olacak, iyi bir ulaşım aracı olarak asla kullanılmayacak.
    Motor olunca gitmek istediğim yere gitmek " 15 dakika " dediysem 15 dakika sonra oradayım.. Haberlerde söyledi bu hafta, 2015 de 950 bin araç girmiş trafiğe buyrun tehlikeyi siz düşünün..

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor çok tehlikeli sayılmaz istanbulda, zaten araçlar gıdım gıdım gidiyor sağ bariyerin ordan temkinli gitmenin ne kadar riski olabilirki. Evimle iş arası 25km 1 saat - 1,5 saat arası varış sürem var sabah 8den sonra evden çıkarsam. Motor alıp saatte ortalama 50km ile gitsem yarım saat sürüyor. ciddi ciddi düşünüyorum araştırıyorum

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunu yıla böldüğünde ciddi rakamlar çıkıyor. sen 1.5 diyosun - bunun daha uzağı var vsvs ortalama 12 ayın 1,5 2 ayını sadece yollarda geçirenler var mlsf..
    yahu al bir tane scooter, 2-3k ya fıtı fıtı git

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şile yolu nevzat demir aynı şekilde 2 yıl önce bu kadar tıkanmazdı şimdi sabahları ev akşamları girilecek gibi değil. her yıl gözle görülür artış oluyor.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

tşk
    Rıdvan..
    araç trafiği için olması gereken çözüm bu, metrobüs zaten dünyanın en saçma taşıdı. raylı sistem olmadan bir seferde 2000+ kişi taşıyamayan taşıtlarla o yoğunluğu ister istemez kaldıramazsınız. raylı sistem şart.

araç trafiği için de dediğim gibi ücretin yoğun saatlerde arttırılması lazım. insanları toplu taşımaya veya servislere yönlendirmek lazım.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç trafiği için olması gereken çözüm bu, metrobüs zaten dünyanın en saçma taşıdı. raylı sistem olmadan bir seferde 2000+ kişi taşıyamayan taşıtlarla o yoğunluğu ister istemez kaldıramazsınız. raylı sistem şart.

araç trafiği için de dediğim gibi ücretin yoğun saatlerde arttırılması lazım. insanları toplu taşımaya veya servislere yönlendirmek lazım.
    o olaylrın hiç biri türkiyede tutmaz.. tek plaka çift plaka yada başka bu tip yöntem. bizde kimse umursamaz yola çıkar polisde bir iki cezalar keser onlarda baş edemezler vatandaşlarlada devamlı uğraşıp kavga etmek istemezler bırakırlar.. yada vatandaş gider gene işin pratikliklerine kaçar uydurma plaka takar bir şeyler yapar..

türkiyede bu tip zorlama sistemler tutmaz ne kadar bir tarafımız batılı olsada bir tarafımız ortadoğulu .. Avrupada insanlar korktuklarından kurallara uymuyor değiller o insanlar bizde daha saf değiller onlarda işin pratikliklerine kaça bilirler onlar istedikleri için sevdikleri için kurallara uyuyorlar bizle onlar arasındaki belki en büyük fark bu.. bizde genelde kurallar zorunlulukdan dayatma şeklinde oluyor birde uyulması için aba altından sopa gösterir gibi cezalar sıkı denetlemeler yapıldımı vatandaşda işin arka kapılarına kaçıyor
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o olaylrın hiç biri türkiyede tutmaz.. tek plaka çift plaka yada başka bu tip yöntem. bizde kimse umursamaz yola çıkar polisde bir iki cezalar keser onlarda baş edemezler vatandaşlarlada devamlı uğraşıp kavga etmek istemezler bırakırlar.. yada vatandaş gider gene işin pratikliklerine kaçar uydurma plaka takar bir şeyler yapar..

türkiyede bu tip zorlama sistemler tutmaz ne kadar bir tarafımız batılı olsada bir tarafımız ortadoğulu .. Avrupada insanlar korktuklarından kurallara uymuyor değiller o insanlar bizde daha saf değiller onlarda işin pratikliklerine kaça bilirler onlar istedikleri için sevdikleri için kurallara uyuyorlar bizle onlar arasındaki belki en büyük fark bu.. bizde genelde kurallar zorunlulukdan dayatma şeklinde oluyor birde uyulması için aba altından sopa gösterir gibi cezalar sıkı denetlemeler yapıldımı vatandaşda işin arka kapılarına kaçıyor
    tabi ki avrupalıların mantığı böyle çalışıyor ama buradan oraya gidenler de uyuyor bu kurallara. sebebi belli, yaptırım gücü. burada nede olsa af gelir yırtarım diye devletin cezaları ödenmediği sürece bu konularda başarıya ulaşmak bayağı zor.
    arka sislerini yakanlara....

Psn: theace85

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ronay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bağcılarda oturuyorum iş yerim Sefaköyde trafikten bezdim saatler sürüyor bazen yıldım gerçekten sonra Bende sizin gibi düsündüm motor tek çözüm diyerekten bi motor aldım onuda çaldılar şimdi dur kalk takılıyoruz.
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

https://instagram.com/fuelronay

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Istanbul resmen bitmis . Eskiden Atakoy - Celaliye 1 saat te geldigiiz zaman miy miy ederdik , gecen tam 2.5 saatte geldim ! Yuh artik.Mumkun oldugu kadar deniz kullanilmaya baslanmali atiyorum Bakirkoy'den silivri'ye kadar uzanmali hazir deniz var sadece liman i yap bitir cok zor birsey degil.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    trafiğin tek çözümü motor.. devletin motora teşviki attırması belediyelerin motorlulara özel park yerleri ayırması trafiğinde biraz motorlulara yasalar önündede torpil geçmesi lazım.. mesela motorlular şu anda emniyet şeridine giriyorlar bu normalde yasak.. ama bir yasa çıksa emniyet şeridini motorlularda kullabilir diye.. motora teşvik misli misli artar..

birazda motordan korkanlar için 2 tekerlek şeytan işi gözüyle bakanlar için motor firmalarıda 3 tekerlekli daha denge sorunu olmayan piaggionun vardı mp3 gibi motorları getirtmesi gerekir..

TechTurkey
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trafiğin tek çözümü motor.. devletin motora teşviki attırması belediyelerin motorlulara özel park yerleri ayırması trafiğinde biraz motorlulara yasalar önündede torpil geçmesi lazım.. mesela motorlular şu anda emniyet şeridine giriyorlar bu normalde yasak.. ama bir yasa çıksa emniyet şeridini motorlularda kullabilir diye.. motora teşvik misli misli artar..

birazda motordan korkanlar için 2 tekerlek şeytan işi gözüyle bakanlar için motor firmalarıda 3 tekerlekli daha denge sorunu olmayan piaggionun vardı mp3 gibi motorları getirtmesi gerekir..
    yamaha tricity var o sekilde fiyatıda italyanlara gore makul duzeyde
    A programmer is an organism that turns coffee and pizza into software

www.drecu.com

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aktif olarak motor ve araç kullanan biriyim.
    Bugün araba ile çıktım, karşıya gittim geldim.
    Gidiş saat ' im 12:30 civarıydı, 15 dakikada k.yalıya gittim dedim ki hep böyle olsa..
    Dönüşte 14:15 civarları, acıbadem den ara yollardan yukarı çıkarak köprünün son bağlantı noktasından bağlandım.
    Öncelikle, her ara yolu her yeri kazmaya başlamışlar.
    Her tarafta inşaat makinaları/araçları trafiği pert ediyor.
    Hele hele, köprüden sonra m.köy çıkışını geçtikten sonra " tümsek/set " koymuşlar, trafiği deli gibi aksatıyor ve kuyruk oluşturuyor.
    Çevre yolunda tümsek nedir yahu? Hangi ülkede görülmüş böyle bir şey.
    Şişlide bir ara sokağa girdim dik bir yokuş yine kocaman bir tümsek, oha dedim..
    Motor a kötü diyenler;
    Motorun kötü olmasının tek nedeni " kuryeler,mc,burger,pizza dağıtıcıları ve apaçi gibi ara sokaklarda binenler vs vs .
    Ceza katı olmadığı sürece, kasksız olsun motor a bindiği anda alıcaksın ehliyetini yada iyi bir ceza keseceksin, böyle yapılmadığı sürece " motor " hep Türk insanı için kötü olacak, iyi bir ulaşım aracı olarak asla kullanılmayacak.
    Motor olunca gitmek istediğim yere gitmek " 15 dakika " dediysem 15 dakika sonra oradayım.. Haberlerde söyledi bu hafta, 2015 de 950 bin araç girmiş trafiğe buyrun tehlikeyi siz düşünün..
    Bu hız kesici tümsegin tam fotosu var mı ? Merak ettim. Çağlayana doğru giderken E5 te mi ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)