peki abi bu sektörde başlamak isteyen ilerlemek isteyen nasıl yapacak bunu ?
Printable View
bu sene film tasarımından mezun oldum izmir yasar uni. dijital fotoğrafçılık sertifikam var. foto film işlerinde görüntü ve teknik konulardan anlarım. elim işe yatkın. uzun metraj ve kısa metraj deneyimlerim var. açıkçası izmir içinde uygun güzel bir iş arıyorum.
Öncelikle satış mı ( Account Management / Project Management ) yoksa Teknik mi ( Presales / Post Sales ) istediğine karar vermen gerek. Teknik taraf ise, genellikle mühendislik mezunu isteniyor. Bu şekilde bir diploman varsa üzerine bir kaç sertifika ile ilk işe giriş için yeterli donanıma sahipsin denebilir. Junior pozisyonlarda başlayıp ( Network, Security, Sistem konularından hangisine yatkın ve yetkinsen ) ilerleyebilirsin. Satış için ise, kurumsal firmalar yerine daha küçük ya da orta ölçekli firmalarda inside sales olarak başlayıp yavaş yavaş account nedir, account managementı nasıl yapılır, proje nedir ve nasıl yönetilir gibi konuları yaşarak öğrenebilirsin. Keza Proje yönetiminde de bu işin eğitimini veren, sertifikasını sana kazandırabilecek olan çeşitli ücretli kurumlar da mevcut. Bu tarz bir sertifika farkın ve kazanımın olabilir..
erinmeyip yazdığın için ellerine sağlık abi. İşletme bitirdim kısmetse bu alese girip MIS yüksek lisansı yapacağım ve bilge adam'dan da MCSE serfitikası almak için uslu uslu ders dinleyeceğim hiçbir workshopu kaçırmayacağım. Başlangıç için bunları düşünüyorum. İşe yarar mı bu road map ?
system administration,cloud management,network administrator olmadı consultant gibi mevkiilere gelmek istiyorum abi.
Dış Ticaret, İthalat ihracat sektorunde tecrubesi olan, ingilizcesi iyi derecede olan, askerligini yapmış arkadaslar arıyorum, iletişim pm veya 0532 212 86 79
COŞKUN ARIKAN
Abilerim merhaba. Emin evim'den aradılar , pzt. günü mülakata davet ettiler ve şirket hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyormuş. İlla ki bu konuda bilgili birileri çıkar dedim bende tech'ten. Bu şirketin politikasını ve yaptığı işi 2-3 cümleyle özetleyecek olan var mı ? Saygılar.
http://eminevim.com/merak_edilenler
Öncelikle ev alacak kişi ne kadarlık bir ev almak istediğini belirler. (Ör: 80.000 TL)
* Daha sonra kaç ay taksit yapılacağını belirtir. ( 60 aydan 120 aya kadar)
* Taksit sayısı, aynı zamanda o grupta kaç kişi olduğunu belirtir. ( 60 ay taksit = 60 kişilik grup)
* Her ay gruptaki kişilerin ödediği taksit bir ev parası eder.
* Her ay havuzda toplanan bir ev parasıyla noter huzurunda yapılan sıra tespiti sonucu bir kişiye ev alınır. Tıpkı halk arasında yapılan altın günü gibi
* Peşinatı düştükten sonra evin fiyatı, direkt taksit sayısına bölünür. Ortaya aylık ödenecek taksitler çıkar.
* Bu sistemde ilk ay evini alan kişiler kiradan kurtulup kendi evlerine geçtikleri için kendinden sonra alacak gruptaki diğer kişilere bir miktar fazla ödeme yaparak yardımda bulunur. Çünkü evini ilk alan kişi gruptaki diğer kişilerin parasıyla ev almıştır ve henüz onlar kirada oturmaktadır.
* Yapılan kurada ilk aylarda evi çıkmayan kişiler ise kirada oturmaya devam ettikleri için kendisinden önce evini alanlardan bir miktar yardım alırlar.
* İlk alanlar evin değeri üzerinden ödedikleri yardımla bir miktar fazla ödeme yapar. Sırasını bekleyenler ise yardım aldıkları için evin değeri üzerinden daha az ödeme yapar.
* Bu sistemde kişi evini alana kadar yardım aldığı için ödediği taksitler her ay düşer, evini aldıktan sonra ise kendinden sonra ev alacaklara yardım yapacağı için taksitleri bir miktar yükselir.
* Evini alan kişinin taksitleri bir miktar artar ve taksit bitimine kadar herhangi bir artış olmadan sabit ödeme yapar.
* Taksit sayısının yarısına kadar yapılan çekilişte evi henüz çıkmamış kişiler daha fazla bekletilmez ve tamamının evi taksit sayısının tam ortasında teslim edilir. Yani hiç kimse taksit yarısından sonrasını beklemez. En son alan kişi taksit sayısının yarısında evini alır.
* Belirlenen kesin teslim tarihinde ev teslim edilir.
* Daha sonra müşteri; kalan taksitleri sabit bir şekilde, kendi evine geçerek öder.
Yanlış anlamassanız merakımdan soruyorum ilaç mümessiliği iyimidir memurluğu bırakacak kadar ? bende ciddi ciddi düşndüm forumdada bunla ilgil ibi konu vardı hatta bi kişi tavsiye eden görmedim açıkçası
Avukat ihtiyacı olan şirket var mı yada referans olabilecek olan eşim için iş bakıyorum..
Şimdiden teşekkürler..
Gebze de 4 yıldızlı otele, orta düzey ingilizcesi olan ve opera programını bilen resepsiyonist ve bellboy aranıyor.
+
Sertifikalar ne kadar işe yarar bilmiyorum ancak nispeten küçük bir şirkette sales support ile başlayarak, global bir şirkette account managerlik için ilk adım atılabilir. Bu arada ingilizce şart.
Global bir şirkette account manager olarak çalışıyorum şuan. kariyer hedefimdeki bir pozisyon için satış kanadını öğrenmek gerekiyordu. Esasen operanyon tarafındaydım ve mecburen account managerliğe geçtim.
üzülerek söylüyorum ki satış her daim daha fazla kazanma potansiyeline sahip. Teknik kişi, ( yaptığa işe göre değişir albet) satışçılar tarafından el üstünde tutulurken, satışçı şirket tarafından el üstünde tutulur ve beslenir:) 1.2M$ kotayı genişleterek 1.5M$ kota verdiler 6 aylık. ilk 3 ay 3.5M$ 'lik satış yaptım ve takip ettiğim bi ihaleyi alırsam 1,5M$ daha eklenecek. Şimdiden maaş harici 12K TL gibi bir prim yapıyor bu ( heyecan yok zira kota korumalı oldugum için bi zik aldığım yok. kafamı zikim! ). operasyon tarafındaysa üstün başarı gösterdiğimde ödül olarak 500 TL boyner çeki almıştım:) aradaki fark anlaşılmıştır sanırım:)
işin nasıl yapılacağı ise sadece ve sadece işin içine girdiğinde öğreniliyor ( mnk hepi topu bişey satılacak! dediğini tahmin ediyorum:D ) zira kurumdan kuruma, karar vericenden vericiye stratejin tamamiyle değişebiliyor. Teknik taraf candır ama satışta bi hayli duygusallaştırıyor insanı:)
ingilizcem idare eder diyorsan bizim HR'a cv'ni verebilirim. işe alınman durumunda seni tavsiye ettiğim için 1 maaşlık(senin maaşın) prim veriyorlar. yarısını sana veririm yarısıyla da tüm siteye mangal partisi veririz :D
özelden bir yazdım bakıver abim. :)
Arkadaslar 4yıllık üni. mezunuyum. İzmirde yasıyorum. Bir havayolu firmasının bünyesinde pilot adayıyım fakat bu arada boş durmak istemiyorum. İş imkanı varsa değerlendirmek istiyorum.
antalda okuyorum 2. ogretım teknosa bımeks vb teknolojı magazalarında part tıme calısmak sıtıyorum orada calısan banay ardımcı olabıclek bırı varmıdır
arkadaşlar selamlar,
5 senedir çalıştığım turizm acentasından ayrılmak üzereyim... artık daha fazla ilerleyemiyorum burada... tercihen otomotiv sektöründe satış, satış sonrası destek vs ya da otelcilik gibi bir sektörde en azından uzun vadede, ilerleyen zamanlarda yükselebileceğim bir iş bakıyorum. otomotiv ya da turizm dışında da olabilir aslında... çok fazla bi maaş beklentim de olmamakla beraber seyahat engelim ya da haftaasonu çalışmam gibi bir durumum da yok..
anlayacağınız ciddi anlamda iş arıyorum
istanbulluyum, istanbulda yaşıyorum, bu arada 1984 şubat doğumluyum. tanıyan arkadaşlar vardır, referans verebilirim. evliyim ve 1 yaşında bir kızım var.. avrupa yakası 4.leventte oturuyorum. ondan önce 2013 e kadar anadolu yakasında oturuyodum. anadolu ya da avrupa yakası işyeri olarak farketmez. şu anki işim de anadolu yakasında.. aklıma başka bişi gelmiyor şu an
aklınıza gelen ya da yardımcı olabileceğiniz birşeyler var mı acaba?