Benim ses çıkarmayan yanlamayan arabaya 1 defa ceza yazsınlar (jant,yay vs) racing alacağım baca gibi egzosu takıp gezeceğim. Doğru düzgün araca o kadar para vereceğime yerim tadından yenmez
Printable View
Benim ses çıkarmayan yanlamayan arabaya 1 defa ceza yazsınlar (jant,yay vs) racing alacağım baca gibi egzosu takıp gezeceğim. Doğru düzgün araca o kadar para vereceğime yerim tadından yenmez
egzoz, xenon, ses sistemini, yanarlı dönerli çakarlı aydınlatması olanı alın. gerisine dokunma diye mesaj atın emniyete ataçaksanız :D :D
modifiye ne zaman yasal oldu ki ?
Gittiğim bir yer vardı, sayelerinde oraya da gidemiyoruz artık. Orada duran polis haklı mı? Bence yerden göğe kadar haklı. Sahilde olmama rağmen o saçma sapan egzozlu arabalar mı ararsın, linea, clio tarzı arabalarla makas atıp önüne kıran mı ararsın hepsi o güzergahta. Komik olan son model bmw mercedesli apaçilerde bunlara uyup makasa katılıyor. Geçen paylaştım 2 araba gerimde siyah bi corsa patladı 4 araba pert, ortalık bir anda mahşer yeri gibi oldu. İçinden bi indi 17-18 yaşında veletler. S virajının oraya gidip elinde çekirdek izleyen tayfa araba alınca maalesef yetersiz abilerine özeniyorlar.
Plakayı sök istediğin gibi gazla polisten kaç getir arabanı garaja kapat işde bunu istiyolar
Adamlar bizi her anlamda illegale iteliyo memlekette motor işletmek ölümm
Vizeye sokmak ölümm şimdi trafiğe çıkmakda eklendi daha ne olsun şahdı şahbaz oldular
Olaylar başladığından beridir arabaya marş yapmadım
Yazık yaaa
Kimse iyi yönden bakmamış.
Bu kanun ile hırsızlar modifiyeli arabalara yönelmeyecek, normalde umurunda olmayan polis peşlerine takılabilir çünkü. ;)
Burada aksam cok fena denetimr vardi kendi arbaamda film var ben bile temkinli gezdim bir arkadasin vti ve bmw yi cekmisler
suç polisin değil, polise böyle davranabilme gücünü veren hükümetindir.
Bugün bizim burda da çevirme vardı adamlar ekip arabasını iki evin arasına koymuş kendileri yola çıkmış bekliyorlar. Mekanda genelde gençlerin vs takıldığı bi çay kenarı var modlu araçlarla gelirler genelde gençler gelir kısacası yaşlı başlı insan göremezsiniz orada.
Belli yani sadece modlu araçlara yönelik uygulama yapıyor herifler ben ufak ufak geçtim yanlarından en ufak bişey deseler yazmaya kalksalar kavga ederim yani o kadar sevmiyorum bu herifleri.
bi tane kuş serisi egsozu bağırta bağırta geçti yanlarından hızlı bi şekilde dur mur yaptılar adam durmadı plakayıda göremediler en iyisini yaptı :)
Şırnakta, Hakkaride aynı şekilde böyle bi mahalle arasında bi uygulama yapsınlarda göreyim onları :) sessiz kalmamak lazım bunlara
haklı olduğu yerler var yok değil gereksiz egzoz sesi yol kapatıp yanlayanlar ıvır zıvır birsürü şey varda benim suçum ne sadece arabam basık :) kimseye zararım yok 70 le orta şeritten giderim ortalamam 4.4 bi depo ile 1200 km yol gitmişim benim gibi adama ceza deil ödül vermeleri lazım :D geçen sene trafikten men oldğmda s te yol kestiler 0 çizdiler bende sadece ordan geçiyodum 1 numara filmden arabam men oldu 270 lira civarı para ödedim benim ne suçum var şimdi.
Yapsınlar kimse yapmasınlar demiyor ama mantık çerçevesinde olsun tamam film eyw gzükmüo dersin ki gözüküo o ayrı bi konu basık arabanın kimseye hiç bi zararı yok
dipnot: siyah corsa ilkokul arkadaşım 18-19 yaşındada değil ufak tefek bişey ama benle aynı yaşta evet gazlıodu trafik durdu duramadı kaza yaptı olucağı varmış sen hiç mi gazlamadın mesela ? Kaza işin farklı bi boyutu kaza yapmak için gazlamaya gerek yok :)
Beni 4-5 Ay Önce 2 Ekip Aracı Çevirdi.Gayet Efendi Efendi Senli Benli Değilde Beyfendi Tarzında Hitap Ederek Konuştular.
Arabanda Cam Filmi Var 4 Tane Egzoz Çıkısı Var. App Plaka Vs Vs Dediler.Tek Dediğim Şey Abi Haklısnız Hiç Bişey Demiyorum Ama İzninle İzahat Edim.
App Plakalar Gördüpün Gibi Orjinal Mühürlü Abi Dedim. Tamam Dedi
Egzozların Hepsi Çalışıyor Evet Fakat Hiç Biri Ses Çıkarmıyor.Bastım Gaza Egzozlardan Milim Ses Yok Arabanın Kendisi Diesel Zaten.Sadece Görüntü Amaçlı Takdım.Ama Kanunlarda Yasak Beyfendi Haklısınız Dedim.
Cam Filmine Gelince 2 Numara Lumar Aynalı Film Yaptırmışdım.Dedim Bak Abi İçerisini Rahatça Görebiliyosun Zifiri Karanlık Değil Gerçektende Bilen Bilir İçi Rahatça Gözüküyor Görüşü Engellicek Herhangi Hiç Bişe Yok. Ama Muayeneden Geçiriyorlar Nasıl Olacak Dedim.Birşey Demedi.Sonra Kanun Kitabını Açtı Yasayı Gösterdi Falan Derken Neyse Olay Kapandı.
Dedimki Abim Yanlış Anlamayın Beni Ama Sizler Arabası Modifiye Olanların Hepsini Gözünüzde Serseri Artist Olarak Görüyorsunuz. Yani Efendi Gibi Süren İnsanlar Var Herkez Aynı Değil Hep Böyle Altdan Alarak Onunda Gönlünü Hoş Ederek Konuşdum Efendiligimi Asla Bozmadım.
Tamam Dedi Al Kardeşim Sen Ruhsatını Yolun Açık Olsun Dikkat Et Dedi O Kadar.
Ama Bu Çevirme Akşam Olsaydı Belki Bu Kadar Şanslı Olmazdım.
Farlarda Xenon Vardı Çıkartdım Bi Xenon Yaptırdım Kimsenin Gözünü Almıyor Gönül Rahatlığıyla Açıyorum Sislerdeki Xenonlarıda Çıkartdım Orjinale Çevirdim.
Gündüzleri Gezerken Polis Olabilicek Yerlerde Arabanın Orjinal Gündüz Ledlerini Aktif Ediyorumki Araba Biraz Daha Masum Gözüksün Önden.
Geceleri Çevirme Olan Yerden Geçerken Hemen İç Aydınlatmaları Yakıyorum.Tek Dahi Olsam Her Seferinde Çok Kolay Geçiyorum Durdurmuyor Bile.Her Zaman Emniyet Kemerim Bağlı Asla Çevirme Olan Yere Hızlı Girmiyorum.Hatda Polisle Göz Göze Gelip Devam Edebilirmiyim Diyerek İşaret Yapıyorum.
Cam Filmini Dahi Sökmeyi Düşünüyorum.Tek Korktuğum Air Süspansiyonlu Olduğu İçin Bagajdaki Tüpü Görse Ne Olucak Acaba Ne Gibi İşlem Yapar,
Birde Aracımda SQ Sisteme Yakın Müzik Sistemi Var Ama Şikayet Olmadıkça Ceza Yazılırmı Ses Sistemine
Arkadaşlar sizin bizim istediğimiz gibi bir dünya yok kusura bakmayın..İstiyorsunuz ki polis v.b kolluk kuvveti benim arabamın iyi şekilde modifiye edildiğini bilsin, o denli bilgi olsun apaçiden ayırsın.. Yok yahu öyle bir dünya hali.. Nerede görülmüş? Yurtdışında yaşayan arkadaşlar yazarsa sevinirim var mı böyle bir durum? Hesabını artık o M5i ile caddenin ortasında kontrolsüz yapan-yapmaya çalışşan delikanlı arkadaştan mı sorarsınız, civic HB lere PEPE şapkası takan duayen! e mi sorarsınız bilemem ama şu an da hesap soracağınız en son mecra polis..
bu konu açılmadan önce kütahya zaten inanılmaz sıkıydı, şimdi daha da sıkılaştı.
whatsapp'ta polis grubumuz var, inanın telefon hiç susmuyor. yok şurda radar,yok şurda uygulama diye.
Bugünde uçan sineye cam filminden ceza yazmışlar.
Allah'tan doblo ile ticari spec takılıyorum bu sıra dertsiz tasasız.
Minide de cam filmi ve egsoz var ses yapmayan onada pek karışmıyorlar ama, bu yasadan sonra ne olur bilemem.
hayır bütün bunlar başımıza o ayılar yüzünden geliyor.
polis, modifiyenin kalitesinden, doğruluğundan,düzgünlüğünden anlamak zorunda değil.
bugüne kadar herkes adam gibi modifiyesini yapsa ve diğer insanları rahatsız etmeseydi böyle birşey gündemde olmazdı.
bütün bunlar ayılar yüzünden, ayı oğlu ayıları.
-ayı eksozu söküyor mahalle aralarında da da da da da kesicide dolaşıyor at kafalı.
-gidiyor differansiyeli kaynatıyor, mahalle aralarında yanlamaya çalışıyor, durağa patlıyor falan..
-arabaya görsel "aklı sıra modifiye" yapıyor, ama ağzına sıçıyor, sonra polis niye ceza yazdı !!
-merceksiz farlara xenon takıyor milleti rahatsız ediyor.
-cam filmi taktırıyor, 38 numara, dışardan içeriyi bırak, içerden dışarısıda gözükmüyor.
-öküz, tesisat yapmış 3500 watt sonuna kadar açarak milleti rahatsız ediyor.
yani say say bitmez.
ayıların yaptığı her modifiye ***, işe yarar hiç birşey bulamazsınız
ondan sonra tabiki modifiye yasaklanır.
EDIT:
yazmayı unuttum
demek istediğim, sıkıntı arabalara modifiye yapması değil aslında..
ayıların insanları rahatsız etmesi..
sanırım herşey net?
Standart Geldigimiz noktaya bak
Seatclubturkey'den alıntı.
Saat 1 de on plakayı kare yapmak icin ortakoydeki Beşiktaş emniyete geldim, kağıdı hazırladım verdim aksam 4:30 da gel al plakayı dedi ve eski yani düz plakamı benden aldı, neyse eve gidiym bekliym dedim, Beşiktaş'a gittim ( 5 dk mesafe ). Aradan zaman gecti saat 4 oldu birazda erken gidiym diye ciktim yola gelirken motorize ekip çevirdi plaka yok diyor, anlattım durumu suan almaya gidiyorum diye, dinlemedi yapistirdi 80 lirayı, madem boyle bisey var bana yeni plakamı teslim etmeden neden eskisini alıyosunuz diyorum ses yok... Yazık..