Yes![]()
![]()
Haa şunuda belirtim bende kırmızıda falan geçiyorum dayanamayıp ama en azından orda kaza yapsam iner özür dilerim yani suçluyum kırmızıda geçtim diye en azından o kadar eğitebildim kendimi.Umarım hiç kırmızıda geçmeyecek kadarda eğitebilirim![]()
Yes![]()
![]()
Haa şunuda belirtim bende kırmızıda falan geçiyorum dayanamayıp ama en azından orda kaza yapsam iner özür dilerim yani suçluyum kırmızıda geçtim diye en azından o kadar eğitebildim kendimi.Umarım hiç kırmızıda geçmeyecek kadarda eğitebilirim![]()
Valahi bizim milletimize müstehak. bugün ivedikteydim biraz eğlence vakit geçsin diye gittim. Sıfır çizen kalkış yapan vs haliyle boldu. tamam yap , arkadaş polis geliyo ortada bekliyo adamlar halen dönmeye çalışıyo polisin önünde egzoz açıp gazlıyorlar polislerde istemese bile böyle yapınca takıyor modifiyeli '' eski '' araçlara.
Şimdi iğneyi batırdım kendimize sıra geldi çuvaldızı '' sokmaya '' hükümetimize..
Arkadaş bu söz çok klişe oldu ama madem yasak koyuyosun neden vergisini aldısını alıyosun o spor helezonlardan, egzozlardan vb modifiye parçalarından ??
Birde Ankara da sözde pist yaptılar mamak bölgesine . başkan çıkıyo gençlerimizin artık stres atacağı trafıkten uzak olacagı yer ve pisti var dıye. gittik neymiş devlet izinli organızasyon olmayınca alamıyolarmış içeri. ne anladık bu işten ? her kapıyı kapa önümüze sonra yaz cezayı. sen bıze özgür alan vermezsen apaçisi de bilinçliside gazlamaya devam eder kamu alanında.
Lan arkadaş drag organızasyonunu drıft organızasyonunu bıle engelledıler taş koydular.. ( Ankara için konuşuyorum )
bu videodada görüldüğü gibi genelde belli başlı piyasa yapmış araçları çeviriyolar gibime geldi ?
Modifiye araç uygulaması yapan polis, sürücülere 40 bin lira ceza kesti - CİHAN
Imza kampanyasinda istek noktasini ne olarak belirtmek gerekiyor peki ?
Bir de kanunun bilidigim kadariyla TBMM tarafindan onay verilerek sonuclandirildigini biliyorum bu hususun TBMM den gecmesi mumkun gorunmuyor gibi gorunuyor.
Ben de kesinlikle tasvip etmiyorum bu olaylari insanlar gercekten korkuyor sesten,makastan vb.seylerden.Fakat arabasina ciddi parcalar koyup trafigi riske atmamak adina gece cikip yarisanlar,top speed yapanlar veya trafikte efendi gibi gidenler var.
Neden ben veya benim kafamda ki insanlar bundan zarar gorucek sekilde genelleme yapilmis anlamak mumkun degil.
Savaş MotorSports
Valla o kadar detayını hukukcu arkadaşlar bilir.Ben en temel formda aklıma gelen fikri sundum.
Kanunu meclis yapar yada kanun hükmünde kararname bakanlar kurulundan yayınlanır.
Ama yani düşünüldüğü kadar umutsuz değil.
Ben 5 sene öncemi ne evsiz bir amca için valiliğe mail atmıştım gelip adamı bakım yurduna yerleştirmiş banada cevap olarak gelişmeleri mail ile bildirmişlerdi.
Heleki bu değişiklikten oy toplayabileceğini düşünen bir vekil bayada koşturur bunun peşinden kesinlikle.
Bunun yanında öğrenci ikende otobüsler için mail atmıştım.Onada kibarca sadece senin değil başkalarınında ihtiyacı var bu otobüslere o yüzden kafamıza göre saatlerinde ve güzergahlarında değişiklik yapamayız eldeki imkanlar bu o yüzden akrobatik hareketlere devam diye cevap vermişlerdi![]()
Zaten lamba siren duyup gorunce aklim bi tarafima kaciyordu simdi arabayi birakip kacicam heralde![]()
Savaş MotorSports
Şimdi arkadaşlar mevut kanuna göre :
1) 3.5 luk spor yay yasak mı ?
2) ledli stoplar yasak yasak mı?
3) jant lastik ebat değişikliği neye göre yasak örneğin 185 65 14 orjinal ölçüye 195 50 15 takınca yassak
mı ? kıstası ne bilen varmı ?
4) Bu egzost desibel olayının sınırı nedir ? kim belirler ? motora
göremidir ?
ben bunları ruhsata işletecem nasıl oluyor bu iş nereye gidecez kaç para tutar önceden
yaptıran eden varmı onu söyleyin lütfen olan olmuş karar cıkmş meclisten geçti geçmedi
gene damgalı eşşek muamelesi olacak biz iyisimi nasıl işleniyor bunlar bilen bi söylesin yazsın
burayada ömlemimizi alalım
Birde bunların hepsini muyeneden geçerken şu yasak bu yasak flanda demedi tüv oda ayrı konu (egzost hariç ) nasıl iş anlamadım .![]()
beyaz 99 1.6 ies
Üşenmeyip trafik yönetmeliğine bakmak lazım.
Ama projelendirip araca işlettikten sonra bazıları yasak olmamalı.
Koyu cam filmlerini göz doktorundan raporla araca işletip polise gösterdiğinde sorun yaşamayan tanıdıklarımı hatırlıyorum.
Bakınız burada hangi teknik değişiklikler ruhsata işlenir anlatıyor uzman tv
Araçta yapılan hangi değişiklikleri ruhsata işletmek gerekir? - UZMANTV
artı yay jant falan ile ilgili bişiy yok yasal tadilat ve değişikliğe girmiyor diyor nasıl iş sadece cam filmi için
öneri veriyoruz diyor . buyur burdan yak![]()
beyaz 99 1.6 ies
Birde bu var
TEKNİK DEĞİŞİKLERİN ETKİLENDİĞİ TEKNİK MEVZUATLAR
Modifiye Etiği | Frenteknik Otomotiv - Fren Test Sistemlerinde Akredite Servis, Hizmet
beyaz 99 1.6 ies
sonuc olarak ulkemizde araclar uzerinde teknik degisiklik yapmak yasak.
mantikli ya da mantiksiz ama SONUC olarak yasak.
bu nedenle bu isleri yaparken sonuclarini bastan kabul etmek gerek.
cok cok nadir istisnalar haric kimse gelip de stock araca ceza yazmaz teknik degisiklik yuzunden.
hala bircok arac kullanicisi ve hatta kendilerine "arabaci" diyenler bu islerin yasak oldugunu bilmiyor.
yau 3bucukluk yay taktim ne var yani, kime batiyor vs vs.. kiseye batmiyor, o yayin (kaliteli) kimseye bir zarari da olmayabilir ama sonuc olarak yasak iste.
bu nedenle bu islere giriyorsaniz bu riskleri alacaksiniz.
ciddi ciddi hardcore dumali dizel corsa var bizde, buyuk turbo duz boru exhaust vs vs.. simdi ben kalkip ama ben merkezi yerlere girmiyorum, insanlarin uyudugu saatte gazlamiyorum, aman duman atmasin diye trafikte canim cikiyor vs vs desem ne olur? yaptiklarimin hepsi yasak yahusonuclarini bilerek yapiyoruz, yakalanmamak icin de azami gayret gosteriyoruz, cunku bu ulkede bu isler bu sekilde oluyor
ha ne zaman bu islere bir standart gelir, almanya vs gibi yapilan degisiklikler denetlenir de ruhsata vs islenir o zaman ben de kitabina uyarim bu isin. ama zaten araba modifiye etmenin toptan yasak oldugu bir ulkede su an icin bunlardan bahsetmek anlamsiz.
yine yazacagiz cizecegiz, kimisi sahin dendigi icin rahatsiz olacak, kimisi e30 dendigi icin rahatsiz olacak kimisi yau ne zarari var diyecek, hatta tartisilacak kalpler kirilacak vs ama birsey degismeyecek.
If you have no LAG, you have no turbo..
az önce gördüm ceza yazmışlar " modifiye araç" yazıyo açıklamada sadece 172 lira
L4404 | you are away
ya bildiğin çoğunluka cooper durdurmuşlar , 2.araba olarak biniyorduk haftasonu artık onuda mı yapmayalım ?
Onu geçtim diyelim ki ben aracı sıfır aldım ve sipariş verirken body kit , spoiler ve 18jant taktırdım , performans egzost istedim.
bunları napcaklar peki ? fabrika çıkışı bu şekilde arabanın hayret bişey yaa , BMW M serisinden ve ekipmanlarından haberdar değil galiba bunlar, ya basıp geçmek lazım durmadan ateş edecek g.t kalmadı poliste artık , yada arabayı kenara çekip yürüyerek uzaklaşmak lazım , böyle saçma uygulama mı olur yaa ??
Vay anam ne günlere geldik!
adamlar gördükleri cooper'ı modifiyeli araç diye çeviriyorlar, anladım ki o markayı şart koşmuşlar çevirin diye ama o canım mack2 yi neden cevirirsin?
Bravo slencer'ını takmış sessiz sakin giderken zorla onu söktürmek niye? adam belki her hafta piste gidiyor günlükte de bu şekilde kullanıyor, kime ne?
öncelikle bu işten anlayan polis memurlarını göreve versinler ve her durumu art niyetli düşünüp devletin kasasına nasıl para sokarız sevdasından vaz geçsinler bence?
vatandaştan daha ne şekilde para alacaklarını şaşırdılar. Oruç azımla sabah sabah beddua ettirecekler valla![]()
Fiat's Are Faster Than You Think!
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)