User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
114 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: sanrooftan araç bağlanması

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabanin menini kaldirabilirim istersen bosu bosuna ugrasma sanroof sok tak isiyle eksoz ve film menleriniz kaldirilir haberiniz olsun
    C R M performance

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Aracın tavanında destek demirleri olur sunroof yaparken bu demirler kesiliyor ve uzman ellerde yapılmassa şayet ki ne yazık ki türkiyede bu işi prof yapan uzman benim bildiğim yer sayısı beş parmağı geçmiyor onlarda haliyle çok pahalı neyse tavan zamanla deforme olur bu aracın iskeletine bütün gücünü aldığı yan direklerede zamanla etki edicektir kısaca aracın bütün dengesini mühendisliğini zaman içinde bozucaktır..

Fabrika çıkışı araçlarda mühendisler zaten bunun hesap kitabını yapıp ona göre üretim yapıyorlar..

Buna göre siz karar verin polis doğrumu yapmış yanlış mı yapmış ben tarafsızca yazdım..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teknik değişiklikle ne alakası var sanrufun? Fabrika çıkışı aynı aracın sanruflusunda yada sanrufsuzunda ruhsatta vergide vs hiç bir fark yokken neyi tadilata sokacakki arkadaş. Snruflu megane ile sanrufsuzunun ağırlık farkı bile yok ruhsatta. Kanun nizam bellidir orjinali böyle değil diye yazılan cezalar bir tek ülkemizde vardır heralde. Bayi 18 jant koyuyor araca opsiyonla sıkıntı olmuyor, aynı standartta başka jantı vatandaş takınca tadilat oluyor gitgide saçma sapanbir hale geliyor memleket
    Ne demek ne alakası var sunroof teknik değişiklik değilde nedir ? Arabanın tavanını bildiğin bir güzel kesip oraya cam ya da PVC plastik neyse birşey koyuyorsun, daha nasıl olur teknik değişiklik bize açıkla da aydınlanalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın tavanında destek demirleri olur sunroof yaparken bu demirler kesiliyor ve uzman ellerde yapılmassa şayet ki ne yazık ki türkiyede bu işi prof yapan uzman benim bildiğim yer sayısı beş parmağı geçmiyor onlarda haliyle çok pahalı neyse tavan zamanla deforme olur bu aracın iskeletine bütün gücünü aldığı yan direklerede zamanla etki edicektir kısaca aracın bütün dengesini mühendisliğini zaman içinde bozucaktır..

Fabrika çıkışı araçlarda mühendisler zaten bunun hesap kitabını yapıp ona göre üretim yapıyorlar..

Buna göre siz karar verin polis doğrumu yapmış yanlış mı yapmış ben tarafsızca yazdım..
    bunu tofaş gurubunda anlarken başka bir araçta nasıl anlaşılır ? benim aracım şuan sunrooflu sonradan yapılıp yapılmadığını nasıl anlayacaklar ?
    ...

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu tofaş gurubunda anlarken başka bir araçta nasıl anlaşılır ? benim aracım şuan sunrooflu sonradan yapılıp yapılmadığını nasıl anlayacaklar ?
    Bende tam bunu yazıcaktım şimdi
    aracım golf 4 sunroof var orjinalden polis beni çevirse sunrooftan bağlar çünkü düz tavan olanlarda var ?
    arabanın veya belgelerin neresinde yazıyo sunroofludur diye ?
    çok sinir bozucu bi ceza olmuş
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sunroof elbette ki çok ciddi bir teknik değişiklik, aracın içine roll-cage yaptırmak da öyle, arka kapıyı iptal etmek tavanı kesip alçaltmak da hemen hepsi aynı sınıfa giriyorlar... aynı modelin hem sunrooflu hem de sunroofsuz modeli varsa, polis hangisinin sonradan yapıldığını çok rahat anlıyor merak etmeyin...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polisin anlayışına bırakırsak subiye kanattan yazar sesini çıkartamazsın
    teknik değişiklik maddesinin içini doldurmaları lazım yoksa yan aynaları değiştirenede ceza yazar

ersandeniz
    Misafir
    arkadaşlar, olur da polis aracın orjinalinde olan birşeyden ceza yazarsa ya da aracı bağlarsa gidersin mahkemeye iptal edilir.. polisi bi daha gördüğünde de gösterirsin mahkeme sonucunu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uygulama doğru olabilir birşey demiyorum, o zaman araç bilgilerinin bulunduğu kağıtta aracın tüm özellikleri yazılacak bixenon sunroof vs. bu belgenin dışına çıkılırsa teknik değişiklik sayılacak en mantıklı yöntem budur bence yoksa her önüne gelen ceza yer..
    ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar, olur da polis aracın orjinalinde olan birşeyden ceza yazarsa ya da aracı bağlarsa gidersin mahkemeye iptal edilir.. polisi bi daha gördüğünde de gösterirsin mahkeme sonucunu..
    abi bu kadar basit olmuyo işte malesef polis kendisi diyo zaten ben kesiyim sen mahkemeye git iptal ederler diye ? bu ne rahatlık ben bunun için söylüyorum zaten
    teknik değişiklikle alakalı maddenin içi doldurulmadığı sürece herkeze kafasına göre herşeyi yazar peki böylemi olması lazım ? ve bildiğim kadarıyla yanlış olabilir mahkemeye başvurunca önce cezayı ödemen gerekiyo ? ne diye uğraşıcam okadar ?

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saçma sapan hale gelmesinde haklısın ama sanruf teknik değişiklik nasıl olmaz

güvenlik acısından bile arabanın mukavemeti değişir tavanı kesik sonradan sanruf takılms arabada.
    tavan döşemesini sökün saca ulaşın içerden görün ne kadar mukavvemet sağladığını . Bildiğiniz lambur lumbur incecik saç tavan dediğiniz. Direkler sağlıyor o mukavvemeti tavan sacının neye ne faydası olcakki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sunroof seçeneği olan modeller için ayrı tavan ürettiklerini sanmıyorum ki kendi aracımda mesela sunroof yeri kabak gibi belli, bahsettiğiniz destek demirleri tavanın ortalarına doğru geçiyor sağdan sola.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne demek ne alakası var sunroof teknik değişiklik değilde nedir ? Arabanın tavanını bildiğin bir güzel kesip oraya cam ya da PVC plastik neyse birşey koyuyorsun, daha nasıl olur teknik değişiklik bize açıkla da aydınlanalım.
    Teknik değişiklik belli kavramlar üzerinde yapılır. Mesela güç arttırırsın, araç boyutu değişir, yakıt türü değişir, ruhsatta belgelenmesi gereken şeyler üzerinde yapılabilir. Belli sınırlar, şartlar lazım yani. O zaman fabrikanın verdiği jantı değiştirendende teknik değişiklik istesinler, Spor yay takandanda istesinler sonuçta aracın seyri ile dahaalakalı hususlar bunlar. X marka 2 eş aracn sunrofflusunun ruhsatında bir fark varmı, yok. Neyini değiştireceksinizki?

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavan döşemesini sökün saca ulaşın içerden görün ne kadar mukavvemet sağladığını . Bildiğiniz lambur lumbur incecik saç tavan dediğiniz. Direkler sağlıyor o mukavvemeti tavan sacının neye ne faydası olcakki
    bazen o yarım metrelik Saç'a ihtiyac duyarsın fizik anlatımım iyi değil ama iyi anlatıcak birisi görürse yazar
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

stak67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orijinal sunrooflu aracin tavani nasil sadece sacdan olusur? Benim 89 jettamda orijinal sunroof var.Daha once sunroofsuz mk2de kullandim. Basta su tahliye kanallari var. Tavanda biriken suyun tavani ne kadar hizli curutecegi ortada. Ayrica sunroof icin tasiyici destek cubuklari var. Sunroofsuz modelde bunlar yok. Kesipte cami koyarsaniz uzerine tabiiki problem olacaktir. Kisa vadede bisey farketmese de uzun vade de arac icin buyuk bir eksi.

SEÇKİN172 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ruhsatta nerde yazıyor saounrouflu veya klimalı diye ayriyetten bilmeyenler için söyliyeyim orjinal tr ye girişli 2 adet sounrouflu dogan var ceza yazası gelmiş arkdaşın hiç bişe bulamasa yangın tüpü yok die bile yazabilir nediyelim şerefsizlikten başka bişe degil..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sac kaynatmaya gerek yok abi sunroofu kapat folyo çektir içerden de tavanı bir bezle kapla komple tamamdır
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SEÇKİN172 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ruhsatta nerde yazıyor saounrouflu veya klimalı diye ayriyetten bilmeyenler için söyliyeyim orjinal tr ye girişli 2 adet sounrouflu dogan var ceza yazası gelmiş arkdaşın hiç bişe bulamasa yangın tüpü yok die bile yazabilir nediyelim şerefsizlikten başka bişe degil..
    nerden girmiş türkiyeye? 88 öncesi mi sonrası mı?
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazen o yarım metrelik Saç'a ihtiyac duyarsın fizik anlatımım iyi değil ama iyi anlatıcak birisi görürse yazar
    Yarım metrelik sacın eksisine artısına girersek kaza esnasında çelik jantın saç jantla etki farkı vs bir dünya konu var, şaseleri direkleri kaynakla düzeltilmiş bir ton araba var onlarıda men etsinler trafikten.
    sonradan yapılan sunroofun dezavantajları değilki bizim meselemiz yazılmak için yazılan ceza. keşke polislerimizde burda yazanlar kadar bilinçli olsalarda o yüzden yazsalar cezaları. Polis haklı diyenlere inşallah öyle bir kıl memur denk gelmezde konuyu açan arkadaşı anlamak zorunda kalmazlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)