Turkiye’de serviste satilan, Sanayi’de en az 10 dukkanin getirebilecegi bir janti biri neden forumda buldugu cocuktan alir ?
Cunki bu jant hicbiryerde 4.650’ye gelmez…
Alici ile satici, jantlari 2’li paketler halinde kargolandiginda gumruge takilmayacagini dusunerek ise girismisler, jantlarin ikisi takilinca, 1.000TL civari masraf cikinca alici yan cizmis…
Jantlar su anda 100 degil 1 dolarlik fatura ile gumrukte beklesin, jantlarin degerinin ustunden vergisini oder jantini alirsin, bu jantlari almaya engel degil….
Burada alici, insanin namusunun sinirlarini zorlayacak sekilde davranmakta, kendi 4.650TL’sinin 50TL’si gitmesin diye karsi tarafa jant iade ediyor, edilen jang Mugen GP, distributor satamiyor bu janti, servis siparisle getiriyor, bu cocuk nasil satsin bunu ? Neden satsin ?
Bu islerde iade olmaz, alirsin mali, takilmayacagini dusunursun, bazen takilir, takilisa vergisini odersin.
Bu isin hukugu boyledir, yillardir insanlar ABD’den parca getiriyor, ben gumrugu ustlenen satici gormedim, ustelenende jantlara 4.650TL demez, mal senin ise satici elinden “geleni” yapar, gerisi senin mesuliyetinde….
Olayin ozeti su;
-----------------------------------
Avukatinla tekrar gorus, boyle giderse kan aldiracaksin yakinda...
Gumruk isleri takilir/takilmaz size oyun geliyor ama 'yalan beyan' diye oturan kalkamiyor....
Sen istedigin kadar benim faturadan haberim yok de, bak burada ne demissin ? SUPER, iste bu kadar SUPER bu isler...
33'luk kardesim, evine 1000 dolarlik jant takilmadan gelmis, nasil olur boyle birsey ? Beyan senin sorumlulugunda...
Isterse FeDeX evine 1 konteynır mal doksun, beyanini sen yapacaksin, takilmamasina sevindigin gibi severler adami...
Dava acma ihtimalin dahi yok, sadece korkutuyorsun karsindakini
Ne icin ?
4.650TL icin...
Zamaninda jant alirken, kral, aslan olan kardesini, bugun atese atiyorsun..
Birde forumda bu adam hakli diyenler var...
Bu adam seref yoksunu benim gozumde, iki kisi bir *** yemisler, kendisi iki jantin vergisini odememek icin adami hapisle tehtid ediyor...
Olaya bak ya....