Tolga oyle bi derdim yok ki ben sordum mert cana takilirmi takilsa bile %20 sini oder alirsin dedi durum bu kardesim zaten bu islerden anlayan ben deil mert can oda oyle diyince alalim abi bana birak diyince bende guvendim yolladim parayi olay bu
Printable View
replika heralde jant'lar,,3000-3200 dolar civarı orjinalleri..hadi %10 indirim filan olsa kargo dahil 4.650tl değişik bir rakam oluyor..
Karşı taraftan sürekli fatura bekledim yazmışsın Arkat beyanla çekmek için illa faturaya gerek yok,gümrük memuru açar interneti bakar bedeli iki jantın 750x2 1500dolar der ona göre vergi verirsin.yok ben ikisini 1000dolara aldım dersen dekont vb. ister + isterse incelemeye de sokar.
Biz aldigimiz zaman jant 1.999 dolardi orjinal 17.06.2014 tarihinde fatura olayina gelince gumrukten bana mail geldi bende mert cana attim ne yapcaz simdi ben bilmiyorum dedim abi fatura yollucam gitcen alcan dedi ndan sonra zaten irtibati kesti mert can ne dediyse ben ona uydum yoksa ben bu gumruk isleri nasil oluyor bilmem
Kargosu 2 tanesi 240 dolar dedi bende tamam dedim
Aldigimiz site bu
http://i.hizliresim.com/Z17Yja.jpg
Allah yardımcınız olsun kennedy cinayeti gibi olmuş konu....
Ucuz ya da pahali alinmis onemli degil ortada bir magduriyet var gordugum kadariyla mertcan forumda taninmis bir sahsiyet ortadada bir magduriyet var bu magduriyeti konusarak anlasilarak halledilmesi en kisa zamanda her iki kisiyede zarar vermez
Mert parayi yollamasin jantlari bisekilde tekrar getirtsin zarari ortak bi sekilde ikisi arasinda hallolsun yoksa mertin zaten para gonderme gibi bir ugrasisi olmadigi asikar
Avukattan once bu 2 janti alalim dedim zaten kackere yazdim cevap yazmadi gumrukcu aradim buldum paypaldan yaptigin alisverinin dekontunu istedi durumu anlattim fatura diyip durdu mert cana ulasmayi denedim cevap alamadim mertcan bekleme suresi doluyo cevap yaz dedim engellendim elimden geleni yaptim araya yalan dolanda girince ses de cikmayinca uyandim
Buyrun yazdigim yazida burda hic cevap yok ses yok ben elimden geleni yaptim ne gerekiyorsa...
http://i.hizliresim.com/3RYA0r.jpg
Konuyu okuyorum başından beri, yazmayacaktım ama dayanamadım artık.
Haklı haksız yorumuna girmeyeceğim bana düşmez de zaten ama mertcan ile alışverişte ben de sorun yaşadım. Zamanında eski arabanın parçalarını boşalttığımda çıkan bir kısım parçayı mertcan istemişti fiyatta anlaştık ettik, sonra kendisinin amerikaya gitme durumu vardı. Parçaları söktüm kenara ayırdım. Bir ara geldi parçaların neredeyse hepsini, sadece ufak bir motor kulağı hariç, teslim ettim araca takıldı ve geri amerikaya döndü. Fakat iş ücreti almaya gelince eylül-ekim gibi anlaştığımız parayı ancak mayıs gibi alabildim o da parça parça.
Bu süreçte defalarca yazdım, başta fazlasıyla anlayış gösterdim, durumu açıkladım ki gerçekten sıkıştığım sözüne inanarak kendimi ayarladığım için başkalarına mahcup olduğum oldu. Her seferinde bir söz bir tarih aldım ama yine her seferinde bir ses seda çıkmadı, soran eden ben oldum ki gerçekten hiç sevmediğim bir muhabbettir para peşinde koşan konumunda olmak.
En son mayıs gibi ancak kapatabildik hesabı. Toplam meblağ da çok büyük değil tahmini 2000-2500tl gibi birşeydi en fazla.
Kendisi ile oturmuşluğum sohbetim muhabbetim de vardır, kötü insan, yalancı veya dolandırıcı demiyorum kesinlikle ama bu işlerde sizin de başınıza geldiği üzere biraz duyarsız sorumsuz davrandığı kesin. Tecrübesizliğin ve tipik türk kafası "hallederiz yaaa" mantığının cefasını çekiyor iki taraf da. Umarım en kısa sürede çözülür.
Ayrıca bu konuda benim takıldığım konu, 2 jantın kapıya kadar gelip sonrasında gümrüğe geri nasıl dönüp de takıldığı?
2 jant gelip gunruge takilmadi geri amerikaya donmus zaten ondan sonra filmler kopuyo antalyadan geldim ptt kargoyu aradim 2 jantim gelmis geri donmus dedim beyfendi imkansiz boyle birsey gelse kapiniza not birakilir beklemeye alinir diyince anladim jeton dustu sonra mert can jantlar yok dedim abi sen evde yoktun jantlar geri dondu suan avrupada gozukuyo dedi orda anlandim artik sonra aramiz bozulunca olanlar oldu
Ben kimsenin agzindan konusmuyorum, ben kendi dogrumu konusurum, algiya oynama, soyleyecegin varsa onu soyle, milleti yonlendirme....
Sonra cahil diyince kiziyorsun, cahilsin, cunki benim NEDEN be NE ICIN yazdigimin onemi yok, onemli olan NE yazdigim ve senin yazdigima verdigin cevabin...
Yazdigim dogru olduktan sonra neden yazdigimin ne onemi var ?
Yalancilar tekbir getirince, Allahin varligi sorgulaniyor mu ? Kimin dedigi degil, ne dedigi onemli ama cahil adam kimin dedigine kitlenir...
Adam belgesini koydu, hala sozde diyorsun…
Mal gelir geri doner benim kac kere malim geri gitti, eve geldim kargo gelmis gitmis, eve yakin postahaneye gittim, aradilar sordular kadikoye gidiyor dediler, kadikoye gittim, gumruge gidiyor dediler, gumruge gittim, mal gitti dediler, hepsi ayni gun icinde oldu…
Adam sana 1000 dolar gondermis gozukmek icin neden WU komisyonu olarak 50 dolar mi yaksin ? Adam foruma WU dekontu koydu hala inanmiyorsun cocugua...
Inanmiyorsanda, bari dekonttaki numarayi WU'ya sordur, bu dekont gercekmidir, sahtemidir diye...
Para TR'ye yatti, kardesi ABD'ye cikardi koy 2 + 1
Para ABD'de firmaya gidecek koy 1+1
Para karsi tarafa gecti, karsi taraf freight cagirdi koy 1
Jant freight ile Mertcan'a geldi koy 5-6
Mertcan kendini ayarlarladi koy 3-4
ABD'den TR'ye kargo, 2 - 4
Ne etti ? 16-20 IS GUNU yapiyor, gun degil is gunu, bunun ustune 2 jantin ezilmesini, geri gitmesini, bunun onay ve iade surecini koydugunda tarihler uyumsuz degil...
Bu isleri bilmiyorum diyorsun, sonra bu mal bana neden gec geldi diyorsun, sen wideband mi aldin ABD'den ? Jant aldin, TR'de TR hesabina TL gondererek aldin.
Ha bu isi yapan baskasinin ABD'de hesabi vardir, TR'de hesabina para gecinde ABD'de ki dolarini bu ise kullanir, ama yoksa bu is bu kadar uzar, NORMAL.
Mertcan sana fatura yaparim demis olabilir, yapmamasi kabahat ama senin faturaya ihtiyacin yok, bir ustteki mesajda link mevcut bu linki gondersen malini FEDEX cekerdi, muameleci, ardiye ugrasmazdin....
Simdi ne kadar ardiye odersin bilemiyorum...
Ses seda yok dedigin olayda, kapina iki jant gelmis geri gitmis farkindaysan….
Adam’da kargonun neden geri gittigine dair fedex kagidi mevcut, sen ses seda yok diyorsun…
Ses seda yoksa, sen bankalara neden gittin ? Kimden gelen parayi bekledin ? Ses seda yoksa para geldiginden nasil haberin oldu ?
Jantlarin ABD fiyati en ekonmik sitede 2200 dolar, 180 dolarda ABD ici kargosu var, 4650 4650 4650 diyorsun da bu para sadece jantin parasi, ABD ici kargosunu bile odemiyor farkindaysan....
Mertcan ne yapsin ? Sana 500 dolara Mugen GP mi bulsun ?
Bir kere bedeli bu degil ki;
Jant 2000 USD
ABD ici kargo 180 USD
TR'ye kargo 760 USD
Tr’den USA’e, USA ici Sirkete havale paralari 50-60 USD
Ne etti ?
Bu malin TR teslim fiyati zaten 2990 – 3000 dollar, 6800 TL, adamin senden 2150TL alacagi var…
Sen hala 4650 sayikliyorsun….
Yukarida yazdim, bu sekilde is yaparsaniz bu kadar sure gecer, forumda sponsor olan firmalar var, ABD’de hesaplari var, sen sabah parani koy masaya, aksam yada ertesi gun malin yola cikar, o durumda dahi ABD icinde kargo gorecekse, Turkiyeye gelmesi 9-12 gun…
Mali cekmek icin fatura mecburi degil, fatura dedigin kagit parcasi, sen fedex’e muadili bir internet ilanini gondersende paketini cikarirlardi….
Forumda, “bana bunlar bunlar yapildi, bunun bir hesabi olmayacak mi ?” dersen
Amacinin isinin cozulmesi degil, birilerinin canini sikmak oldugu anlasiliyor…
4650TL ile zaten su anda karsi tarafa 2150 lira borcun var, hala 4650’nin hesabindasin….
Ben kimsenin agzindan konusmam, konusurkende ailemi bile tanimam, dogru bildigim ne ise onu soylerim, bu forumda da herkez bunu bilir….
Intikam yok diyorsun, enayi yerine koyulan, cevapsiz kalan, bankalara gidip bekleyen diyorsun…
Senin bu olay janti gecmis, senin olay artik jant degil, ben cok surundum, beni Mertcan surundurdu, bende onu surundureyime donmus olay….
Bu paralara, antin kuntin sekilde jant almaya kalkarsan surunuceksin tabikide bunun tek suclusuda Mertcan degil...
KOMONDALIK: Kumandan Komando….
Ikinizde haksizsiniz...
Sen kendinden baska kimseyi dusunmuyorsun, ben 50 lira zarar gorecegime baskalari hapis yatsin diye hareket ediyorsun...
Mertcan'da olaydan bikmis, 3'e 5'e bakmadan bu isi arkasinda birakmaya calisiyor....
hocam kusura bakmada bu adamın agzı dılı elı kolu yokmu sen avukatımısın buraya roman yazıyorsun
Beni bu durumda siz daha iyi anlarsiniz benimde zoruma giden durum bu hep yalan dogru soylese yine idare etcem ama sabrim kalmadiki zaten isin ciddiyeti biyle olmasa avukatla ailesine İHTARNAME yollamam ama avukati cok eski taniyorum sen hic kafana takma dedi butun istedigi evraklari hazirladim pazartesiyi bekliyorum
Avukatlar , hakimler , savcılar çıkmış piyasaya. Mahkemeden bişey elde edemezsin diyen arkadaşlar sizedemi geldi yoksa dava dilekçesi. olay 2*2:4 adam geldi söz verdı parayı göndericem diye ve göndermedi. Hala neyi savunuyorsunuz anlamadım gitti
Ilk jantlar PTT Ile geldi ise ve adres ile sahis uyusmuyor diye geri merkeze gonderdiyseler, paket ABD'ye donuyorsa en gec 2 gun icinde ABD'ye donen ucaga binmis oluyor eger Express geldi ise, normal Priority gemi ile donebiliyor...
Benim bugune kadar sirf PTT ile kac paketim geri gitti...
Gumruge itiraz ettigim paketim bile geri gitti, mal geldi, gumrukten gecmis, gumruk hesaplanmis, mal kapima geldi, kutuyu gordum, elimle tutuyorum paketimi, ustune tekrar gumruk hesaplanmasi icin olan dilekceyi ilistirip, gumruge geri gonderdim, paketi ertesi gun gemi ile ABD'ye gonderdiler, paketin ABD adresine varmasi 40 gunu buldu...
PTT'de kimsenin kimseden haberi yok...
jantlar 2000 dolar ship ingi Fedex le 240 dolar olmaz ptt dir
700 dolar ship i olur 900dolarıdr 2900-3000 dolar vereydin vergisini %20 vs vs vs