neden kittliyoruz konuyu istediğinzi yaptınızmı karalamanız bitti tamammı yok öle kitlemek mitlemek hepr beraber yapabiliceklerini bekliyoruz
Printable View
neden kittliyoruz konuyu istediğinzi yaptınızmı karalamanız bitti tamammı yok öle kitlemek mitlemek hepr beraber yapabiliceklerini bekliyoruz
bak bi *** yenmiş derken :)
bak şimdi olayı özetlim sende bana deki yanlış düşünüyorsun sen usa desin benim arkadaşımsın kanka o jantları alalım bana be diyorum sende bana peki alalım diyorsun para yolla alayım shipinini gidip ptt ye götünü kaldırıp yantın tanesi 8 10 kilo diyelim bana 200 dolar fiyat biçiyorsun hadi senin boşlığuna geldi 200 dolar ı soledın ben salakmıyım 20 kilonun 4 ü toplam 40 kilonun 300 dolar olduğunu bilemeyeceğim ? hadi hepsini geçtim ben kolay olsun ucuz olsun die düşük yaz faturayı aman diyorum gümrüğe geliyor AAA cok para geldi diyorum çekmiyorum senin ne sucun var? aamerika lan burası herifler jant var der sipariş edersin back order olur :) sen 2000 in peşindesin herif 30 bin dolar 40 bin dolar motora vermiş motor bozuk dediğinde biz bişiy yapamayız diyorlar ozaman napabilirsin hemde hersey legal :) süreç 3-4 ayı bulur amerikadandada hiç bişi uyapamazssın :) burda yazılma nedeni de bu bu knunun
Konuyu takıpteyım
Hukuku meselerle uğraştığımız ıcın o HAKLI bu HAKLI yorum yapmayacağım ıkı tarafıda tanımam
Şunu belirteyim konuyu açan Şahıs herseyı olduğu gıbı bu sıtede açıklamış hıc bır soru ısaretı olmadan
Hatalarımda olabılılır bunuda belirtmıs
Herseyı bırakalım burda konuşulup sozlesılmıs her ıkı tarafta tatlıya bağlamış mevzuyu Buda belirtılmiş
Sözü veren Şahıs gerı çekilmiş
Burda konuyu açan arkadaş Butun soru ısaretlere ayrı ayrı cevap vermış
Ilk adım olarak iişi resmıyete dökmüş hesaba ve muhattap olduğu kısıye noterden ıhtarname yollamış
Bu sıtede bu olayı aynı seylerı sız yaşamayın dıye konuyu açmış açıklamış
Hayal olan jantlar gelmıs gerı Donmuş trak no belgesıde verılmemıs
Iletısımıde engellenmıs bunuda belirtmıs
Olayla ılgılı aılesıne ulaşılmış bu davayla ılgılı hakaret edılmemıs
Muhattap olan kız kardesının hesabına para yatırılmıs ıadesı talep edılmış
Bu olay davadan önce ıcra ya başvurulur ıcra red cevabı verıldıgı takdırde Borçlu davalı Kışı %20 sını devlete ödemek şartıyla olay Yargıtay'a düşüp mahkeme kararı alınır
4.650 tl bın faızı avukat mahkeme masraflarıyla bırlıkte bu mebla 1yıl icerısınde davalı kısılere 4.650 tl 9 bın tl gıbı rakamlara ulaşır
Hakîm gereklı belgelerı ınceledıkten sonra kararını verır
Mahkemeye dava açan kazanırsa bu olaydan 9 bın tl gıbı bır rakamla sonuçlanır
Bu olayları büyütmeden halledılmesı mantıklıdır
Kımın HAKLI kımın haksız olduğuna hakîm karar verır bu sıte deil
Burda herseyı gördüğüm ıcın yazıyorum yapılan yorumlara bıraz daha dıkkatlı cevap yazın
Murat'ın son yazdığı cümle en mantıklı çözüm bu konuda, günlerdir takip ediyorum.
2 jant gümrükten çekilir, kalan 2 jantı Mertcan yollar. Onlarda takılır muhtemelen, jantların sahibi bunları da çeker. 4650 lira üstü ne masraf çıkarsa beraber yenilen bu nane'nin cezası olarak ikiye bölünür karşılanır herkes yoluna bakar.
Ben aynı jantı 3,000 tl ye getiriyorum,,,parayı peşin isterim,,
is bozulursa artık 6 ay sonra iyi niyet göstergesi olarak 200 $ atarım hesabınıza,,bu arada 6 ay boyunca facebook ve tel engelli,,
parayı vermeyen arkadaş kimin arkadaşıysa burdan neredeyse üstüne bide para alıcak,,
Özgün ben zaten olayı özetlemek için yazdım öyle.Metrcanla mesajlaştım da çözülmesi yönündeDediğim gibi ben Mertcanın en ufak yanlışını görmedim.Bir *** yenmiş diyorum çünkü şu an ikiside uğraşıyorlar boşyere.Bu saatten sonra yapılması gereken neyse yapsınlar taraflar.İkisininde en az zararla kurtulmasını isterim.Mertcan iyi niyetli olarak kar kaygısı gütmeden bu işe girdi.Arkatta dediğin gibi düşük faturadan dolayı suçlu konumda.O jantların vergisiz şekilde ülkeye giriş yapıp alınamayacağı belli.Geçen gün ben Arenede söyledim.Mertcanın kötü niyetli olmadığını düşünüyorum.Neyse artık ben çekileyim aradanda kendi aralarında halletsinler.:)
Bide beyler sizin anlamadığınız şu;
Ben bu konunun başından beri okuyorum ve içimden Mertcana hak veriyordum. Parayı kesinlikle yatırmak zorunda değildi. Şahsi fikrim. Ama geldi burada tamam senin mağduriyetini gidericem 1000$ bu hafta önümüzde ki hafta 1000$ daha yatırcam dedi ve konu kapandı.
O ana kadar Mertcan haklı yatırmak zorunda değil diyebilirdik ve bir çoğumuzda dedi. Hatta deli gibi savunabilirdik de. Ama adam herşeyi kabul etti ve söz verdiği şeyi yapmadı.
Yani adam kendi ipini kendi çekti. Şimdide bence kimse mertcanı savunmasın; kendisini savunmayan adamı, kendi ipini çeken adamı savunmak bence kimseye düşmez.
Şu dakkadan sonra yok jant şöyle olmuş bence şu haklı yok böyle olmuş bence şu haklı demenin manası yok.
Caesar; haklı kim yada suçlu kim aramıyoruz sadece kimsenin adını soyadını yazıp burada dolandırıcı diye yazmanın ve bunu göğsünü gere gere arkasında durmanin bir alemi yok hakkında yok
Arkat nasıl mahkemeye verecem diyor; Mertcan da verebilir aynı şekilde arkat'ı hakkımda dolandırıcı yazmış diye. Ben lk başta Mertcanın yararına olan birşey yaptım başlığı düzenledim. Daha sonra tekrar eski haline getirdim.
Ben hakim değilim yaptığım iyilikten vazgeçtim sadece, iki tarafta mahkemede haklarını arayabilir.
Bunu yazan sensin konu sahibi ilk olarak açtı daha sonra sen yazdın sildiğin başlığa bu konu forumdan bir ilan için açılmadı aralarındaki bir konu için forumdan yazma taraf olma gayet net heralde yazdığım
Bende sana diyorum ki sildin kendince haklı buldun sen yazdın konu başlığına dolandırıcı diye , bende sana tekrar diyorum forumda yapılan bir ticaret değil oturdukları masada yapılan bir ticaret var aralarındaki anlaşmazlıktan bir adama dolandırıcı demesine müsaade ediyorsun üstüne de sen diyorsun bende diyorum ki bu ticaretten banane bu ticaretten sanane, sen forumda düzen sağlayacağına taraf olup hakaret ediyorsun senden yaşca küçük birini aşağılıyorsun yakışmıyor, buna katıl yada katılma fikrim budur.
Konu ilk açıldığında dolandırıcı vardı konuda ben sonra kaldırdım. Daha sonra Mertcan sözünü tutmadı diye tekrar ekledim. Anladın mı faruk dolandırıcı yazısını ben eklemedim vardı zaten ilk açıldığında. Ben konudan kaldırmıştım sonra senin deyişinle taraf olmamak için yine ilk haline getirdim.
ben farklı bişey mi yazdım? sildin ve sen yazdın eski haline getirdim diye kendine göre yorumluyorsun, benim senden ricam ikisini de tanımam hakim savcı olmaya gerek yok yazmayın yada müsaade etmeyin birine hakarete
Ayyyyynen durum bu. İkiside bi hata yapmıştı ve ellerine yüzlerine bulaştırmışlardı, Mertcan kendini sessiz kalarak burda sözler vererek ortadan kaybolarak kendini haksız duruma düşürdü. Bence hiç konuya cevap bile yazmasa daha da iyi idi ama sanırım sessiz kalarak olayı tam sentezleyemeyenlerin gözünde dolandırıcı olmak istemedi. Ama $1000 i yatırıyorum sende jantı yollican ama söz ver gibi laflar edince kendi ipini çekti
Olgar burda bişeye müsade etmiyorki. Bu forumun tek moderatörü değilki. Sonuçta Olgar adama dolandırıcı demedi, sadece başlığı orjinal haline geri getirdi