Drahte abinin postlardaki yilmaz ozdil benzerligi :)
Printable View
Drahte abinin postlardaki yilmaz ozdil benzerligi :)
Bu Site Üzerinden Yapılmamış Bir Alış Verişi Bu Site Üzeriden Çözüm Aramak Bence Hiç Etik Değil..Burası Adalet Sarayı Değil..
Arkat bisi sorucam hani senin su dusuk km li typerinda sadece bi kac parca cizik boyasi vardi dimi? Simdiki beyaz kapala mugen fn2 dede sadece iki parca boya var dimi ?
Yarın belli bir tutar kadar haciz gönderilir ama bu durum olayı daha komik hale getirir, günümüzde adı ı soy adını bildiğin herkese haciz gönderebiliyorsun oda 7 gün içinde itraz edip kaldırıyor,
Sonrasında açılacak dava bu tutarın haklı olup olmadığı üzerine gider, oda birine yollanmış bir para var kira mı, alacağa karşılık mı neye belli değil, ortada resmi ticaret yok bişey yok.
2 jant neredeyse bulun çıkarın masrafını ödeyin ya geri gitsin yada teslim alın, ondan sonra geri kalan rakam için anlaşın yada mertcan resmi fatura tutar ile yollasın.
Bu sitede 50 tane başlık vardır, abd'den nasıl jant getiririm diye, resmi ithalat yapıp satanlar çakal, orjinal fatura ile jant getirenler aptal, bi adam söz verdi ile köprüden atlamak gibi bişey olmuş.
Sülün Osman'dan
“Benim dolandırdığım insanlar dolandırıcıydı aslında. Bana yaklaşma sebepleri de beni dolandırmaktı.
10 tane bilezikle geliyorum adamın önüne akşam vakti... Kuyumcunun kapısındayız... Ve dükkan kapalı... Karımın hastalığını anlatıyorum, acilen bilezikleri bozdurmam gerektiğini... O an nöbetçi eczaneye gidip hastaneden istedikleri ilaçları almamın şart olduğunu söylüyorum falan. Hakiki olsalar bileziklerin fiyatı bin lira. Diyorum ki ‘300 liraya ihtiyacım var. Paranın gerisi umurumda değil, yeter ki karım ameliyat masasında kalmasın’. Adam sabah kuyumcuya gidip bilezikleri bin liraya bozdurabileceğini ve birkaç saat içinde havadan 700 lira kazanacağını düşünüyor. O arada benim ayakçım ortaya çıkıyor ve almak istiyor bilezikleri. Telaşlanıyor adam kazanç imkanı kaybolacak diye. 300 lirayı verip alıyor bilezikleri. Ben de kayboluyorum ortalıktan. Adam ertesi sabah kuyumcuya gidip de bileziklerin sahte olduğunu öğrenince ‘dolandırıldım’ diye karakola gidiyor. Ben aranıyorum. Demiyorlar ki ona ‘be adam, bin liralık bileziği 300 liraya almayı düşünürken aklında ne vardı?’. Gayet açık ki beni dolandırmayı planlamıştı. Ben, hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi bile dolandırmadım"
Anlayana..
Aliciyida Saticiyida Tanimam Ama Buradaki Konusulanlardan Anladigim Tek Sey Burada Urunun Dusuk Degerde Ulkeye Girisini Saglayip Devletin Dolandirilmaya Calisildigini Goruyorum Beni Baglayan Devlet Kismi Bu Her Ne Kadar Site Beni Baglamaz Desede Bu Olayin Burada Bu Kadar Acikca Konusulmasi Bence Sakincali Bir Durum..
forumdaki 10 kişiden 6 sı yurt dışından parça getittirmiştir soruyorum kaçı faturasını tam gösterdi bizde bayılmıyoruz böle numaralar yapmaya ama mecbur bırakılıyoruz yeri geliyor bana 5 dk uzaklıktaki yetkili servisten alıcağım oem bi parçayı taa anasının USD sinde yarı fiyata alıyoruz.
ben hep normal fiyatı üstünden getirtiyorum ve vergisi neysede ödüyorum.. bu vergi niye milletin gözünde büyüyor bu kadar anlamışda değilim.. 1000 dolarlık şey getirtsen ödiyceğin para 180-200 dolar bir şey.. sana gelişi 1200 dolar olsun.. herkes iyi biliyorki o 1200 dolara sana gelen şeyin türkiye fiyatı gene nerden baksan 2500-3000 dolar.. yani her halukarda misli misli kardasın..
okadar okudum ama benmi yanlış anlıyoum zaten o 2 jant ortada olmadığı için mevzu bu kadar uzamış ama hala herkes sen jantın masrafından kaçmışsında almıyorsun diyor :)
Mertcan'ın yazışmalarından samimiyetine inandım ben, kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. ama maalesef burası türkiye, insanlar birbirini dinlemeden, hırsız, sahtekar, üçkâğıtçı diyebiliyor. ondan sonra "insanlar çok kötü" diyoruz, iyi insan arıyoruz. bu gidişle, kimse kimseye en ufak bir iyilik yapmayacak, çünkü "kötü niyetli insan riski" Türkiye'de cok fazla.