ateş etti ateşşş
ateş etti ateşşş
Arkadan itmek harbiden bambaşkaymış....
Kaan bazı olay lari düzeltmeleri yapmalı yaparda ama bu kadar forum a yansiyana kadar yapılmadiysa hata zaten var zaman para sinir bozukluğu yaşananlar ha bende is yaptım kaan la ufak hatası oldu telafi edebildiği kadarını etti bizde kendi cerememizi çektik zaman işçilik vs
ama kaan başka arkadaşlar la çalıştı sorun olmadı hatta kaan dan emme alacaktim yakın zamanda a3 1.8t icin crx yaptılar işlemler var araba 10 numara kaldiki atmosferik
neyse inşallah hatalar düzeltilir ama arkadaş i cidden mağdur gördüm
valla okuduktan sonra aynı şeyi bende yazacaktım ama sustum... halbuki gerçek olan bu
uzun süredir buna bende rastlamıyorum tam aksine varmış gibi gösterip senii gafil avlıyorlar... geçen gün bir yerde okumuştum pek alakası yok ama benzer bişey, 800 TL ye 16 saat işçi çalıştırıp sigortasından emeğinden alın terinden hakkından çalıp 5 vakit namaz kılanlar.. diye bir yazıydı
drahte'yi saygıyla anıyorum.geçen sene pprın konuya yazınca taşlamıştı bi grup insan ama adam haklıymış...
ilk öncelikle gerçekten üzüldüm. Hayalleriniz maddiyatınız gitti en önemlisi psikolojı tabi.
ben Sİ lerle ugraşıyorum az cok benı tanıyanlar bilir.
Sizin motorunuz ikilerde toplanırken ordaydım. Mutluhandan gelen gürcan abi (yalnış olmasın ismini öyle hatırlıyorum) o ilgilendi motorunuzla.
Hem murat ustaya hm gürcan abiye dedım kapagı protları emme ve kelebegi gördügümde ilk dedigim sey abi bunu böyle toplamayın bu motor yürümez çalışsa bile motor kırılacak dedim.
Murat abi dedi PPr yaptı motor biz toplayıp adamlara vericez adam işini biliyor dedi bende söyle dedim motor 1 defa gazlanacak sonra gene kırılacak oda ben orasını bilmem bana motoru topla dediler topluyoruz.
motordaki hatalar:
1. üst kapak yanma odaları artı şekillinde araları kaynakla doldurulmuş sıkıştırma artışı için. ben hiç tavsiye etmem kesinlikle yanma odasına kaynak olmasını. he araştırdım normal kapak ile jdm kapaklar arasındaki farkı kapatmak için yapılmış bir uygulama imiş yanma odasını kaynakla doldurmak. fakat sizinki düzensiz ve ortası doldurulmuştu.
2. egzantirikleri işlendiğini görünce merak ettim custom uygulamaları sahibindende görüyordum 10 hp ye kadar ilanlar diye onlar yaptı herhalde, gene kaynak ve torna işlemleri egzantrige yapılmış ve usta sibob ayarını yaparken baktım vidalar en sonda ayar yapıldı.
3. port polish işlemi yapılırken sibob gayıtlarınız kesilmiş oda sibobunuzun sağlıklı çalışmamasına yol açmış.
4. PPR bu işlerden anlayan biri kişi olarak race port işlemi yapıp emme portpolihs yapılıp neden oem kelebek bırakılmış en az 60-65 mm kelebek lazımdı bence o araca.
aracın altı ben gelmeden önce toplandığı için incelemedim.
gelelim Araç sahibi olarak sizin hatanıza.
1. PPr ile anlaştınız iyi güzelde arkadaşım D16A9 tr de Kaç hp yapılmış neler yapılmış belli idi sen daha fazlasını istedin denenmemişi denemek NA da en hızlı araba yapmak istedin başka modifiye eden adamlara bir danışmak fikir almadın mı? yada başkalarından fiyat almadın mı?
2. arabanın başında olmadan uzaktan yapılan her iş böyledir. Yapılan ticaret anlayışı ne yazıkki böyledir çünkü herkes kendınce birseyler yapar. küçük bir örnek bir iş yaptıracam 500 tl istediler beni bekleyın kesinlikle yapmayın gelicem bana anlatacaksınız öyle yapıcam dedim, anlattılar ben 50 tl ye sorunu cözdüm.
3. Motorunuz ikilerde toplandı orada aldınız kendınız taktınız en büyük hatanız orada ikilerde motor takılıp tüm herseyı kontrol edilip yola cıkacaktınız yalnış birsey varsada orada bırakıcaktınız aracınızı.
tabi yazdım bukadar affınıza sıgınarak bence iki tarafınca burada hatası var PPR TR de yapılmamışı deneyıp kendı tecrübelerinle NA dan en yüksek gücü almak için proje yapmış arkadaşımızda sansı yaver gitmemiş bu konudaki her gazlayan herzaman motor modifiyesi yapan kişiler çok çok iyi bilirler MODİFİYE EDİLEN GAZLANAN HER ARABA BİR GÜN KIRILACAKTIR bu senın için degil sadece benım veya bir başkası içinde gecerlidir. bu işin kendısı büyük bir RİSK tir. Kimse diyemez sana motoru modifiye ettim 50 -100 bın km garanti gidersin.
bazı anlaşmazlıklar olmuş sıkıntılar yaşanmış inşallah aranızda çözümlenmesi dilegiyle ama bu forumdan nasıl çözülür bilemem fakat bu tarz işlerde bir şözleşme yapılması iki tarafın magduriyetının azalması bakımından çok iyi olucak çünkü söz ucar yazı kalır misali arkadaş ben böyle dedım PPR ben böyle dedım diye bir yere varılması zor.
Hakkınızda en hayırlısını dilerim inşallah en kısa zamanda magduriyetınız hallolur aracınıza keyifle binersiniz.
MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ
Yahu arkadas sen komple konuyu okudunmu
Araca konulan parcalarla konusulan parcalar tutmuyor
Yapilan yapildi denilen iscilikler cikmamis
Adami 6 ay bekletmis
Araba kasasi ztn gitmemis komple motor calisir vaziyetteykrn sokulup gonderilmis
Atacin kirilma kismida bunlarin cabasi
Sen hic arabanin kasasini istanbulda gordunmu araba gitmemiski guvenr dayali motor komple gonderilmis komple geri toplanip iade edilmis araca takmasiyla olaylarin alakasi yok zaten motor ist de takilsa gene ayni seyler olacak onu soyluyorum arabanin komple gitmesi hic bisryi deistirmicek kisacasi adam 10 bin zarar eymis kulliyen bide bunun motorun cop olmasi var ankarada adamlar d16a9 dan 160hp alio 2 3 liralik islemlerle su cikan dynoya bak 10 bin ver 146hp demesin araba bide ilk gazlamada kirsin adami asarlar
Sunuda kafanizdan atin araca guc kazandirdin oem gibi olamz kirilcak diye bir olay olamaz
Biz ne yuklu makinalar bilioruz duzgun malzeme duzgun iscilikle oemlere bile tas cikaran motorlar
Bir araba bilincsiz yuklenir kirilir asiri guc olur kirar dayanmaz iscilik kotudur malzeme dandiktir kirar
Ama 130hp lik bi arac 15hp alipta duzgun iscilikle malzemelerle kiramaz kiriyorsa o aracin sucu deil yapanin sucu bukadar basit
Konuyu açan arkadaş çok çok mağdur durumda kalmış sanırım bu gün gibi ortada...
Yukarılarda bir arkadaş güzel bir konuya değinmiş insanları biz bu hale getiriyoruz doğru
Banada en yakın arkadaşım eşimin aracında beyinle alakalı sorun var dedim baktı 1.000 küsür hallederiz dedi
Opel servisine gittim biryere yönlendirdiler 400 tlye sorunsuz yaptırdım.
Burda suç benim iş yapan arkadaşımda değil bende neden mi ;
Herkes nefsimizden ala insan ancak bazılarına adamsın uçurursun yaparsın edersin diyorsun
Oda kendini Lord ilan ediyor
Konuda dava aç vs. denilmiş çok çok komik adam zaten arabasız kalmış 10.000tl side gitmiş parçalar sanayi işi vs. vs....
Senin paranla cebine sigara eline telefon alsın birde karşına geçip böyle konuşsun vay efendim vay...
Normalde konulara yazmam okur bilgi alırım. ancak arkadaşın maduriyeti gece oturduğum yerde beni bile çileden çıkardı konuyu okurken 1 paket sigara bitti.. Yazık.
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
Özcan abiyi dolaylı yoldan tanırım.Aynı şehirde ikamet ediyoruz. Bu tarz konulardaki ilk yazımdır. İnşallah kimsenin başına böyle sorunlar gelmez. Kendisi motoru söküp kargolarken bile çok heyecanlıydı. o zamanlarda görüşmüştük. Kısmet değilmiş çok üzüldüm. Umarım firma kendisinin mağduriyetini giderir.
dinamomotorsport.net
araç istanbula duman ata ata geldi yalnışım varsa sahibi düzeltsin murat abiye sebebini sordular oda nedir ne degildir bakayım demış. ne yapıldıgını görmedim daha sonra aracın sahibi arkadaş gayıt aldı oem takıldı veya takılmadı bir bilgim yok.
şimdi kusura bakmada kimse kimseyi asamaz onada kolay kolay kımsenın cesareti olamaz varsada cesareti asacak olan adam PPR yeri yurdu belli. biz ne arabaların dynoda kırıldıgını hatta onca para yatırılıp binemeden kırıldıgını duyduk daha yolda ayardayken yatak vuranlar mı dersın neyse bu uzar gider.
ben arkadaşın arabasının motoru toplandığında ordaydım kendi gözümle eksikleri yalnışlıklarını söyledim.
İnşallah arkadaşın magduriyeti en kısa zamanda çözülür ve arabasına rahatlıkla sorunsuzca biner.
MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ
Arac dynoda kirilabilir ama adam kendisi ucuza kacar kirilir bu adamin gunahi ne en pahalisi en iyisi olsun die milyarlar saymis kendi dedikleri konmamis dandik ucuz parcalarla arac topalanmis diorum sen hala dynodada kiran var diosun bu adam verdigi paranin karsiliginda soylenen iscilikler parcalar cikmadi die yanio sen hala isin kirilma kismindasin olaya nerden bakionuz anlamiomki elle tutulur savunulcak bir yani yok ppr nin adaminda hic bi hatasi yok olaya objektif bakamiosunuz sanirim
hayal kırıklıgının ve kaçan hevesin maddi bir telafisi yok maalesef. konuyu bastan sona okudum . cok gecmiş olsun. umarım mağduriyetiniz giderilir ki 3-5 liralık bir mağduriyet değil bence !!! . Gerçekten boyle konuları gördukce insanın araba yapası kaçıyor . allah yardmcınız olsun ....
Araç sahibine çok geçmiş olsun Hîç umudum yok ama inş uzlaşırsınız sizide bi konuda tebrik ederim sizde Peygamber sabrı var helal olsun iyi sabrediyosunuz.
Benim anlamadığım sizde Din iman Allah korkusu nerde noldu bu değerlere çoluk çocuğunuzdamı yok krem peyniremi tapıyosunuz nabıyonuz bu nasıl bi iştir.
Arkadaşlar geçenki konuda konu silinmeden o Tartışmaların vs hepsini okudum orada drahte nin tek hatası Kaan'a daha doğrusu ailesini olaya karıştırmasıydı onun haricinde Çoğunluğun bilmediği bir çok şeyi ortaya çıkardı ve Karşılığında Kaan'dan küfür yedi tehdit edildi aile olayı hepimizi Aşar kimse dil uzatmaz uzatamaz , ancak yapılan iş yanlışsa tokatlamaya çalışıyorsa burda kimse keriz değil Hesabını sorar insanları küçük görmek en büyük yanlışınız cebe birax para girince ister gel ister gelme diye post atması kolay
Sen asıl mahvettiğin motoru ve yıktığın hayallerin Hesabını öde öyle reklam yap, neymiş de Dünya'da adı geçiyormuş adama Gülerler be![]()
Büyük geçmiş olsun iki tarafida tanimam fakat kaybedilen zaman yipranan hayat 10 bin etmez kimsenin hakki kimsede kalmaz
HoLiGaN 106
o değil de vergi lehvası durumu gerçek mi acaba? eğer doğru ise bimer'e şikayette bulunacağım. ben ve ailem eşekler gibi çalışıp çatır çatır vergisini öderken böyle bir işletme vergi ödemiyorsa bunun hesabını vermeli. ama öyle bir şey yok ise ortadaki bu itham çok yanlış..
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)