konuyu okudum. Geçmişte baya bir hevesim vardı bu işlere ve araştırışordum eğitim almak için, ancak yazılanlar vs tamda tahmin ettiğim gibi bir ortam olduğunu gösteriyor..
Bunun tek sebebi bencede tekelcilik... Rekabet kaliteyi arttırır...:)
Printable View
konuyu okudum. Geçmişte baya bir hevesim vardı bu işlere ve araştırışordum eğitim almak için, ancak yazılanlar vs tamda tahmin ettiğim gibi bir ortam olduğunu gösteriyor..
Bunun tek sebebi bencede tekelcilik... Rekabet kaliteyi arttırır...:)
yaw cok afedersınız bisey sorucam madem bu klup tu kaka madem bu klup herkesı dolandırıyo madem bu klup guvenlık saglamıyor nasıl oluyorda en buyuk organızasyonu bunlar yapıyor nasıl ouyorda dıger organızasynlarda 5-6 araba olurken apex mastersda 20 arac oluyor nıye bız klup sayfasında her organızasyondan sonra ıyıkı sızı tanımısım bızı bır araya getıren apodan (acıl sıfa versın Allah suan komada olan) Allah razı olsun dıye mesajlar atıyor herkes bırbırıne. valla herkes dısardan gorundugu gıbıymıs bla bla dıyor ama kullıyen yalan ben ıcerden seslenıyorum =) yok ole bişey. benım erayla hıcbır sıkıntım olmadı sahsen olduysa yaz eray beraber antremanlara katıldık gordunmu ters bıseyımı dıosan bıraz heyecanlıydın pıtte hız sınırlarına uymuyodun yıne pıtte burnout yapıyodun 3 turdan fazla atmıyoruz sıra bekleme olmasın aracları dınlendırın dıye brıfıng yapılıyor sen 7-8 turdan assa donmuyordun bunların sende bılıncındesın ınkar edılıcek seyler dııl bunlar cokmu ters seyler dııl ben bunu yargılamak ıcın solemıyorum yanlıs anlama ama bugun aynılarını ben yapım kı en eskılerındenım benıde atarlar bu ısın kuraldan cok bı adabı olmalı bende ısterım at gıbı sabahdan aksama lastıım bıtmeden pıte gırmeden pıstte kalmayı ama ozaman baskalarının haklarına gırılıyor bos otoparkta donen tıplerden farkı olmuyor duzensız kaos oluyor. sora hep verılen ornek ıstanbul park 250 tl mıs mıs ıntercıty kı sahıbını tanırım gencler ıcın bole bı fedakarlık yaptı Allah razı olsun onun bırcok rıskı ustune almasıyla oluyor bu ısler ve sadece 20 dakıka bız 6-7 saatlık antremanlar yapıyoruz 20 katı demek assa yukarı 20 dakıka nereye 400 dakıka nereye 400 dakıka gır pıste 5000 lıra vermen lazım tek gun hemde artı ıntercıtyden evvel pıst kırası gunluk 10000euro cıvarında oda bellı kısılere verılıyodu hatırlatım. bızımde apo abının kendı cebınden bazı seylerı karsıladıgı zaman oldu antremanlar 100 lıra oldu ılk seneler ama apo abı bı ıntercıty dııl bı sure sora malıyetlerı seffaflastırıp gelırlerı ayarladık kı bu malıyetlerın fazlalasmasındakı etken bızım ambulans yangın tuplerı vs ıstememız olması oda bu fıyatı benım bulabıldıım daha ucuza ayarlayan varsa ayarlasın bu servıslerı dedı arastırıldı bulundu ona gorede fıyat belırlendı. arabalara yabancı alma almama mevzusu yav adam almak zorundamı arabasına baskasını ben tanımadımı almıyorum hem benım canımı hem baskasının camını nıye tehlıkeye atım almak zorundamıyım bılet kesıldıgı donem bıle ben bana kesmeyın almıcam dıyordum 20tl verıcek adam yanıma oturucak ben hayvan gıbı gıderken el frenı cekse vıtes atsa neyın hesabını sorucam kıme. baslarda alıyordum bızım ınsanımızda hepsı normalmı lastık bıttı dıorm adam kufur edıyor hay verdıım para dıye 20 tlnın lafını edıyor. benım suan surduum arabanın bana malıyetı 110.000 tl tulum kask katmıyorumda sırf aracın malıyetı. sımdı adamın bana verdıgı tepkıye bak. ve aynı sekılde bende egıtıme para verdım ve bende egıtım almıs bırcok kısıden daha ıyı yanlıyordum bunuda bılıyolardı ama bende gıttım nedenı su bırının sozuyle hareket edemezler bu bır kural be ben bu kuralı ıstıyorum her ben drıft yaparım dıyenın pıste gırmesını ıstemıyorum bısey ogrenmek amac 1 evet ama asıl benım egıtımdekı amacım bızle pıste cıkabılıcek bırımı onun onayını alması ben cebımden para vermısım arac yapmısım bıcı ben drıft bılıyorum dııp onden kayp vurucak bana kım odıcek masrafımı yıne ben yok ole bı dunya arkadas herkes verdıgı paradan bahsedıcekse en cok parayı emın olun pılotlar verıyor.
sahsı bır dusuncem ben hatta guvenlık ıcın yıllardır antremanları seyırcısız yapalım yarıslara sadece seyırcı cagıralım dıyorum cunku malesef bızım mılletımızde bazı ınsanlar hatta afedersınız hanzolar 5 tl verdım dıye mısafır otoparkında arabaını cevırıp oraya gelen coluk cocugu olan aılesıyle gelen ınsanların hayatını tehlıkeye atıcak kadar dusuncesız 5 tl verdı dıye bunu kendıne hak goruyor o parada alınmadıında ordakı kaos ınanılamaz hale gelıyor o toplanan 5 tl erde organızasyonda gordunuz kapıda duran seyırcı pıste gırmek ısteyınce gırmeyın dıyen guvenlık gorevlılerıne gıdıyor onlarda olmasa zaten kımsenın bu pıst ben buraya gırmeyı dedıgı yok ınsan hayatı bukadarmı ucuz. cok sukur son antremanlarımızı seyırcısız yaptıkda kurtulduk o dertten.
arkadaslar bu ıs kendını elıt gormek zengın gormek dııl atlıksa en atı benımdır arabanın ustunede cıkarım yanana kadar gazada basarım at gıbıde konusurum ama ınsanı degerler vardır bırkere pıtte ters bı hareket yapmadım mıllet annesını yegenını kardesını getırıyor onların can tehlıkesı hıcbıseyle olculmez
sonuc olarak ben tekrar soluyorum 2007 gıbı kluple tanıstım ozamandan berı elımden geldıgınce zamanım ve maddıyatım yettıgınce elımden geldıgı kadar destek oluyorum 1 kuus ıcın bıle pısman dıılım ve hala solerım ıyıkı bu ınsanlarla beraberım ıyıkı hepsını tanımısım. bugun emın olun kendı aramızda bole dusunmeyen hıckımsede yok.
ben soluyorum benım kımseylede sahsı bı sorunum olmadı ısmı gecen kısılerden eraylada abbaslada volkanlada doguslada bugun gorussek sarılır muhabbet ederız.
ozamanlar sahsı aranızda ne konusuldu bılemem ama ben ozamanda bugunde sunu soyleyebılırım benım klupdekı kımseyle bı problemım yok hepsıyle ck ıyıyız. eskıden klupde olan sımdı yollarını baska sekılde cızen herkesın Allah yolunu acık etsın onlarda cok guzel yerlere gelsın onlarlada cok ıyıyız ama ıyı kotu muhabbetınız oldu ınsanlarla sımdı tum klube tu kaka burdakı ınsanlarada egosu ucuk burnundan kıl aldırmayan tıpler dersenız bu klubun yetıstırdıgı 100un ustunde ogrencı aktıf olan 60-70 cıvarında egıtım almıs takıp eden pılot ve araba hazırlamıs arabasına kıyıp rollcage bıle yaptırmıs ınanılmaz paraları cebınden vermıs 20nın ustunde aktıf pılota buyuk haksızlık etmıs olmuyomusunuz bı dusunun derım
uzun bve cok ımla hatalı bı yazı oldu sımdıden gozlerınıze verdıgım zarardan dolayı ozur dılerım
dılerım bazı seylere baska acıdan bakabılmenızı saglamısımdır.
hepınıze ıyı haftalar
musa senin yazman süper olmuş keşke mustafayı dinleseydin sende diğerleri gibi :) niye diceksin senide kaosa sürüklemek zorunda kalıcam aslında bu işe sürüklencek en son adamsın dünya umrunda değil en güzelini yapıyosun cokta kral ınsansın bak oturup bir kere yiyip içmişliğimiz bile yok ama az cok biliyoruz kimin ne oldugunu...
şimdi işin acımasız tarafına gelelim;
benım cok donmemden bahsedıyosun kurallara uymamamdan bahsediyosun iyi hoş güzel roll bar roll cage in yokken m5 e 5 kişi binip camlardan kollar bacaklar cıkartarak yanlayan benmıydım bu 1
ikincisi haraket eden arabanın üstüne cıkıp show yapan benmıydım düşüp camını kıran benmıydım
üçüncüsü birgün hiç unutmuyorum bunu cunku (allah acil şifalar versin apo abiye ) aykutun arabayla seyircilerin önünde burnout yapıyorum apo kosa kosa geldi dediki eray napıyosun sen böyle olmaz burda burnout yapmak yasak dedım abi herkez yakıyodu ondan yaktım hayır dedi sert bi dille resmen aşşaladı cık dısarı dedi peki abi dedim bıraktım cıktım ALLAH ÇARPSIN yalanım varsa cocugumu gormek nasıp olmasın 10dk sonra sen geldın tam benım lastik yaktıgım yerde tabiri caizse m5 in mına koydun janta düşürene kadar yaktın bir kişi gelip hayırdır demedi sana daha fazla yazarım sana senle ilgili şeyler herkezle ilgili yazarım sıkıntı yok videolarınza kadar arşiv yapıyorum ben su anda :)
sadete gelicek olursak musacım adam kayırma gruplasma istemediklerini dışlama sizin içinizde mevcut zamnala buraya yazacak herkezin konusmalarından hikayelerinden yaşadıklarından bunu sende anliyacaksın
son olarak sana bir soru sormak istiyorum SEN DRİFT YAPMAYI BIRAKMISTIN BİR SEBEPTEN DOLAYI YANLIS HATIRLAMIYOSAM ONU BELİRTİRMİSİN BURAYA HERKEZİN İÇİNDE
tekrardan sendende özür dilerim kolay gelsin...
Şu noktalamalara dikkat etsek keşke. Karıncalanmış televizyon gibi görünüyor.
Eray sen karşılıksız sevdaya tutulmuşsun, karşı tarafın zaten gönlü yokmuş, bunu bir tek sen anlamamışsın ama sanırım bütün herkes biliyormuş :)
çok özür dilerim burda bi tutarsızlık var ben uzun zamandır takip ediyorum izlemeye de geliyorum ama iki gün için kişi başı para fazla geldiği için katılmadım (eğitimlerden bahsediyorum) tutarsızlık şurda madem sizi iyi tanıyolardı sizin iyi drift yaptığınızı biliyolardı neden sizden de para aldılar eğitim için ? şimdi diyebilirsiniz ki herkesten alıyorsa benden de alacak eğitmenlerin ücreti var vs. vs. eray yümsel ide mechanix i de tanımam herhangi bir bağım yok burdan okuduklarım dışarıdan gözlemlediklerimle soruyorum.
Yonetim olarak taraf tutmuyoruz kisilerin yazdiklari sahsi fikirleridir .
TechTurkey adina kimsenin yaninda yada arkasinda degiliz yanlis anlasilma olmasin .
Ayrica konuda bahsedilen odenen ucret egitim antremandan atma vb konularin basinda karar veren ve bu isi yapan organizator Abdurrahman yani Apo gecirdigi kalpkrizi neticesinde aylardir bilinci kapali sekilde hasta yataginda yatmakta. Apo bu durumdayken yazilan cizilen tum yazilari vicdaniniza birakiyorum ve tasvip etmiyorum.
Gerikalan kisisel meseleler bizi ilgilendirmez kisiler sorunlarini tartisir cozer.
Yanlis anlasilmalara sebebiyet vermemek adina bu aciklamayi yapma gereginduyduk. Iyi forumlar dileriz.
Bak bahsettiim konu su m5 de 5 kisi hepsi kendi arkadasimdi biride fatihdi hatta ozamanlar ksk kuralida yoktu 5 kisi binemezsinde yoktu ama ozamanlar pitte hiz yapamazsin vardi piste cikinca 3 turdan fazla atamazsin vardi o gunun kurallariyla bugunun kurallrini karistirmamak lzim benim arabanin ustune cikip cam kirdiimda seyirci bile yoktu kural hic yoktu o sendende eski olay 10 kisi toplanip drifte gittimiz kimseye haber vermedimiz 2009 yillarinin basi ben ogun burn out yaptim hatirliyorum ayni yerde ve arabadan indim ilk denilen laf apo abi tarafindan musa senin aq dedi az evvel baskasina kizdim ayni boku sen yiyosun bide kac senelik ogrencisin bidaha yaparsan atmak zorundayim seni antremandan dedi yemin ediyorumki dedi o gunmudur emin diilim ama o donemde apodan bu lafi duydum yemin ederim
Ben bi donem drifti biraktim cunku askere gittim ve ardindan ben askerdeyken Allah mertten razi olsun arabamla ugrasti bakti turboladi gelistirdi bildiin 6 ay yuzune bakmamama ragmen mert kendi arabasiymis gibi ugrasti dondum 4 ay sonnra amerikaya gitme durumum oldu ve 1 sene orda kalicaktim bende giderken kanka araba bi sene daha yaasin gelince ne olur ne biter bilemem dedim merte sattim. 3 ay bile her hafta haftada 3-4 gun hicbi isim olmamasina ragmen mertlerin dukkandaydim sirf drift tayfasi gelip gidiyor diye. Ardindan amerikadan dondum 2 antreman izlemeye gittim dayanamadm m5 alip tekrar girdim. Gercekten sen bu insanlari bukadar kotumu goruyosun kardesim bana zerre kadar zararlari dokunmadi tek sey fayda gordum ben.
Özgün üyeliği olmayan insanlar var buraya yazmak isteyeyen biraz insiyatif bekliyorum senden anlayıslı ol :D
yanlıs anlasılmasın ama merak ettim 2-3 kere geldik etti ama hız sınırı asılacak uzunlukta pit alanımı varda benmi göremedim branda altında duran araç haricinde.
Buarada ozgur banamiydi mesaj anlamadim benden alinti yapmissinda ben arada girip okuyorum konularinama cevap atmadiim icin uyelik girisi yapmiyodum uzundur simdi laf buraya gelince bizede insanlar burnu havada diince cevap yazim dedim. Belkide bana demiyordun ben yanlis anladim :))) benim tanitma konum vardi ama cok eskidir heralde tahminim
Yav yok hız sınırı mızsınırı herkez laylaylom dönüyodu beni atmalarındaki tek sebep etken bunların kurulu düzenini bozmam akar geliyodu havadan hesap sorduk eray kötü oldu benım gibi bir çok kişi daha tabi :)
Oncelikle merhaba arkadaslar konuyu okudum ve konularin bazilarina yada hepsinin icinde oldugum icin yazmak istedim
Kayseride drift etkinligi olmustu hatirlarsiniz. Bu etkinligi duzenleyen kisiler ilk once drift acedemi ile irtibata gecip kayseride organizasyon yapmak istemislerdi.Fakat drift acedemi fazla para cektigi icin kayseri onlardan cekinmislerdi. Ayni organizasyon icin Eray 'a telefon geldi ve biz sadece masrafi belirttik adamlar odemeyi kabul etti ve biz organizasyonu basari ile yapip istanbula geri donus yaptik . Eray bu organizasyonu yaparken Dirft academi sizi dolandirir die suclamisti. Suan gurbette ailemden uzaktayim eger cebimize 1 lira bile gectiyse gormek nasip etmesin. Sonra Kayserideki arkadaslar gene organizasyon yapmaya karar verdiginde drift acedemi isim yapmak icin az para teklif etmislerdi.
Istanbulda drift acedeminin duzenlemis oldugu yarismada Bugra AKPINAR video cekmisti. O videoyu seyrettim fakat Eray birkere bile videoda gozukmuyordu.
Eray'in cikmis oldugu ilk anteramnda bende vardim.Ve ozellikle Mustafa Mert Kazanc ve Mert Bilaloglunun onu asaladigini gordum . Bunu yapmalari yanlis cunku oraya uye olan insanlar oraya eglenmeye geliyor.
Antrenman parasini yilliga cevrilmesindeki amac erayi istememeleriydi. Ama biz gidip gunluk parasi olan (300) kusur tam hatirlamiyorum onu yatirip gitmistik . Gene asalama gene kucuk gorme politikasi uyguladilar. Ayni anteramanda apo abinin (Acil sifalar versin) erayi lastik yatigi icin disari cikartmasi Ama herkez erayin uzerine oynamasi cok ilgincti. Paranla rezil olmak vardirya ayni o misal .
valla ben atılma olayının icerigini bilmiyorum ama klubun içerğini biliyorum ve bahsedilen sekilde diil. bence burda hesap sorma gibi üşünmemek lazım atılan dedigin bence atılan birtek sen varsın tekrar soluyorum ben sana karsı sahsı bıseyım yok az cok biliyorsun beni digerleri odeyemedigi için gelemedi.sonucta bi fiyat belirleniyor bi masrafları var talepler olyor talepler olcusunde fıyat cıkıyor odeyebılen kalıyor odeyemeyen bu klup kotu dıyor fıyat arttırdılar dıyor halbuki kimse demiyor pistin irası ambulansı zartı zurtu kimse sormuyor bu pistin temizligi guvenlik elemanlarının pazar mesaisi diger arkadasların gucu yetmemiş bırakmıs keske daha ucuza olsaydı bu iş olmamış ama. benım bildigim bu bunyede atılan tek adamsın kardes =)
Musacım atılan kişiler belli sorgusuz sualsiz atılanlar var bir gün bi bakıyosun aaa kovulmussun sebep bile göstermeden :ad hepsi yazıcak buraya
Driftle ilgili olduğu için ve kısmen adımında geçtiğini gördüğüm için yazma ihtiyacı duydum...
Adı geçen arkadaşların arasındaki konu hakkında bilgim yok, her ikisi de arkadaşım; benim yazacaklarım daha çok bu ülkede yapılan driftle alakalı.
Tanıyanlar benim Türkiye'de driftin başlangıcından beri işin içinde olduğumu bilir, en başından antrenmanlara, yarışlara, driftfestlere katılan bir pilot ve bu işin mutfağında olan bir organizatör olarak yazıyorum...
200 hp lik 5 aracı zor biraraya getirdiğimiz, alan kirasını ödemek için uğraştığımız 2008 den beri çok şey değişti, en baştaki eğlence anlayışı haliyle yok, artık parası olmayanın gerçek anlamda drift yapması da imkansız.
Az araç ve pilot, her yaştan insan, kuralsızlık, federasyon ve güvenlik maliyetleri olmadığından herşey bi bakıma daha kolaydı. Zamanla maliyetler arttı, araçlar güçlendi, sürücüler profesyonelleşti.
Genel olarak alınan eğitimin eksikliğinden yada fiyatının yüksekliğinden şikayet edenler çok, organizatörlerin kişisel davranışlarından rahatsız olanlar var.
Yarış sırasında teknik sorunlar yaşayan arkadaşlar ilgisizlikten şikayetçi, çifte standart uygulandığını düşünen veya yarışlarda yanlış puanlamalar olduğunu düşünenlerde.
Yukarıda yazanlar olsun yada olmasın, adı geçen kulübün eksikleri yada yanlışlarıdır, olmaması gerekir.
2013 yılının yazında ben alternatif bir antrenman sahası konusu açtığımda şiddetli bir tepkiyle karşılaştım. Oysaki tek isteğim anadolu yakasında bir antrenman alanı ve daha ucuza drift yapmaktı.
Bazı arkadaşlar dışında herkes benimle olan iletişimini kesti, sanki benim bu işte bir maddi kazancım yada birilerinin işini elinden almak istiyormuşum gibi.
Başka bir kulübün eğitimini yada antrenmanına katılanlar çeşitli bahanelerle organizasyonlara alınmadı. Sadece eğitim alanlar alana girebilir dendi ama almayanlarda girdi, farklı antrenman fiyatları verildi.
2014 de sadece mevcut kadronun antrenmana girebileceği söylendi ama yeni sürücülerde katıldı, sevilmeyen yada kişisel olarak sorunları olan garaj ve kişilerle beraber olanlarda aynı sayıldı.
Geçtiğimiz yıl benim yaptığım eğitim, antrenman yada driftfestler tepki hareketi değil, bu işi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik hamlelerdir. Benim zaten antrenman saham var, tosfed e kayıtlı,
herhangi bir kulüp yada alana ihtiyacım yok, hiç bir drift pilotuyla sorunumda yok.
Sonuç olarak organizasyon yapmak, pilotlarla ve insanlarla uğraşmak zordur, bu sporu bu noktaya getirmekte emek işidir herkes bunun farkında. Geçtiğimiz yıl antrenman ücretini vermeyen, sözünde durmayan,
yarış günü işim var deyip başka antrenmana giden, hertürlü yanındayım deyip ertesi gün başka kulüp toplantısına giden, tır tutturup kıvıranlara kadar her türlüsünü gördüm. Yinede İnsanlar hata yapabilirler diyorum.
Üçüncü kişilerin söylediklerini bir kenara bırakıp, o kulüp bu kulüp demeyi bırakıp, bu pilot geliyorsa bu iş olmaz demeyi bırakmadığımız sürece bu spor mevcut noktadan daha ileriye gitmez.
Ben 2015 dede doğru bildiğim yoldan devam edeceğim, kapımız Eray Yümsel dahil herkese açık. 2014 de aracımı yapan Fatih Çelik'e; yanımda olan özellikle Kemal Güvenkaya, Volkan Arısoy, Timur Pomak, Kenan Büyükbahçeçi,
Görkem Coşkun ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılarımla
Abbas Çimen
Duzeltme
Oncelikle merhaba arkadaslar konuyu okudum ve konularin bazilarina yada hepsinin icinde oldugum icin yazmak istedim
Kayseride drift etkinligi olmustu hatirlarsiniz. Bu etkinligi duzenleyen kisiler ilk once drift acedemi ile irtibata gecip kayseride organizasyon yapmak istemislerdi.Fakat drift acedemi fazla para cektigi icin kayseri onlardan cekinmislerdi. Ayni organizasyon icin Eray 'a telefon geldi ve biz sadece masrafi belirttik adamlar odemeyi kabul etti ve biz organizasyonu basari ile yapip istanbula geri donus yaptik . Dirft academideki kisiler eray sizi dolandirir die suclamisti. Suan gurbette ailemden uzaktayim eger cebimize 1 lira bile gectiyse gormek nasip etmesin. Sonra Kayserideki arkadaslar gene organizasyon yapmaya karar verdiginde drift acedemi isim yapmak icin az para teklif etmislerdi. Ve etkinli olmamistir.
Istanbulda drift acedeminin duzenlemis oldugu yarismada Bugra AKPINAR video cekmisti. O videoyu seyrettim fakat Eray birkere bile videoda gozukmuyordu. Drift academi'deki arkadaslar erayi sevmedigi icin gozukmuyordu.
Eray'in cikmis oldugu ilk anteramnda bende vardim.Ve ozellikle Mustafa Mert Kazanc ve Mert Bilaloglunun onu asaladigini gordum . Bunu yapmalari yanlis cunku oraya uye olan insanlar oraya eglenmeye geliyor.
Antrenman parasini yilliga cevrilmesindeki amac erayi istememeleriydi. Ama biz gidip gunluk parasi olan (300) kusur tam hatirlamiyorum onu yatirip gitmistik . Gene asalama gene kucuk gorme politikasi uyguladilar. Ayni anteramanda apo abinin (Acil sifalar versin) erayi lastik yatigi icin disari cikartmasi Ama herkez erayin uzerine oynamasi cok ilgincti. Paranla rezil olmak vardirya ayni o misal .
Drift kulubu die birsey yoktu olmasinin sebebi sudur. Izlemeye gittigimiz anteramnda aksilik sonucu yangin cikmasindan dolayidir. Ne itfaiye nede ambulans olmamasinda dolayi tehlikeyi uzerinden atmak icin kub kurdular ve rahat nefes aldilar.
Uyelere hicbir sekilde deger vermemekteler . Belli kisilerle toplanti yapiliyor belli kisilerle karar aliniyor. Bu yanlis evet drift acedemi topluma acik bir club ise uye olan herkezin karar verme yetkisi yada onerileri degerlendirme yapmasi gerekmektedir.
Arkadaslar sorusu olan varsa ben cevaplarim. Suan hatirlamadigim bir suru sey aklima geldikce buraya yazacam....
Soz Ucar Yazi Kalir
arkadas ben uyeyim uyede neyse bana veriyolar sen uyemisin? Uyelere deger cermiyolar diyosun?