Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı
Eray benim tanidigim ve gozlemledigim kadariyla, istedigi zaman tanimadigi biri icin bile elinden geleni bircogumuzdan fazla yapar, duygusal empatisi yuksek etki tepki ilen calisan bir insan. Ornekler zaten verilmis, isin ozu kimyasi tutan adamla savasa gider, gicik oldugu adam olecek olsa su vermez, tarzi bu. Bu yuzden gicik oldugu adama turlu hinligi yapabilir, sevdigi adama muhtelif kiyaklar da yapabilir ve bunlar yadirganan davranislar olmaz onun adalet kantarinda. Ama birine pislik yapacak bile olsa "sunu dolandirayimda yolumu bulayim" dusuncesinden cok "uyuz oluyorum inege cakayimda kendine gelsin" der, ana mevzusu budur. O yuzden naiftir, cocuksudur bu yaptiklari genelde.
Bunun yaninda ulkenin genel sartlarina uygun, duzensizlikte rahatlikla yasamaya alismis bir adamdir Eray. Kilometrelerce tersten gidebilir, bunu sirf bir inat ugruna ya da gaza getirilmis bir iddia ugruna yapabilir. Yanlis degil mi yaptigi? Tabiki yanlis ve tehlikeli ama etrafinda bu yanlislari ve yaratilan tehlikeyi marifetmis gibi gosteren, bununla eglenen ve mutlu olan insanlarin daha da gaz vermesi ile "ortaminda" iyice yucelir ve yukselir. Yapilan hatalar yuzunden zamaninda uyarilmadigi icin bugun boyle bir karakter haline gelmistir. Artik adalet anlayisida bu baglamda manipule olmustur. Kendi acisindan bakinca yaptiklari son derece normal hatta komiktir, ancak diger acidan bakinca durum vahim ve tehlike icermektedir.
Ozunde izbelik olmayan bir adamin, maruz kaldigi ortam yuzunden karakterinde olusan formasyon boyle bir sonuc vermistir. Bu adam sansli olsa ve dogru insanlarla birlikte dogru ortamda yetismis olsaydi simdi herkes "Aa Eray mi? Pirlanta gibi cocuktur" derdi diye tahmin ediyorum. Ama su an elde ne var? Kalitesiz saksakci cogunlugun ovguleri ile kaliteli insanlarin uzuntu ve endiseli bakislari.
Bakin acik yaziyorum Eray seviyeli ve kurallari olan bir klup icin uygunsuz bir karakterdir. Kurallara uymamaya alistirilmis, adalet icin "agzina geleni soyleyen", hakli oldugu noktalari mutlaka olan ama bunu duzgun izah etmek yerine kavga cikarmayi tercih eden ve bu yuzden masada kaybeden bir insan :) Ben gordum adamin icindeki iyi tarafi o yuzden anlayabiliyorum konuyu.
Valhasil kelam uzun lafin kisasi, Eray ozunde iyi olan ama deger yargilari da ruhu gibi yarali bir cocuktur. Onu daha fazla tahrik edip uzerine giderek sadece kaos elde edilir bu lafim Mustafa'ya, duysun beni.
Eray sana gelince, soylediklerinde hakli oldugun noktalar olsa bile (ki bazi noktalarda hakli oldugunu dusunuyorum) yapici hicbirsey yok yazdiklarinda. Drift akademi kotu mu? Daha iyisini yap. Adamlar dolandirici mi? Sen dolandirmadan yap. Yoneticileri kotu mu? Sen iyi bir yonetici ol.
Birsey yap dostum, karalayip, yikip, yakip "beni attiniz, agzinizi kiricam oglum" demekten vazgec artik, kocaman adam oldun yahu. Anliyorum seni hakli oldugun seyler var ama bir ipte iki cambaz oynamaz. Sen bunu gorememis olsan bile drift kulubunun bunu gorup seni basta vizyonlarina aykiri bir insan oldugun icin almamalari gerekiyordu, demek ki onlarda yeteri kadar olgun degillermis, yemeyin birbirinizi...