Eray seninle tartismiyorum kurallar net uyardim
Printable View
Eray seninle tartismiyorum kurallar net uyardim
buğra motorsporlarına jubilemi yaparken seni bi pataklicam söz veriyorum ama şimdilik gebeyim yap giderini kankam :D
Musa Merhaba,
Beni disaridan bakan birisi olarak kabul edebilirsin fakat ben geldim o kapidan iceri girmeye calistim ve karsilastigim durumlar bunlar. Eksigi var, fazlasi yok lafini da cok rahatlikla kullanabilirim. Ben Drift Akademi yada her kimse dolandiricilikla da suclamiyorum, benim suclamam bu sporun daha ileri gitmesine kesinlikle kostek olduklari uzerine (en azindan benim icin). Basarisiz olmayan ama iyide olmayan bir araca ve pilota ya calissan olacak galiba demek cok zor degil. Bende dis kapinin mandali degilim motorsporlari icin.
Sizin ne kadar kalabalik oldugunuz yada ne kadar para harcadiginiz inan benim icin bir zerre birsey ifade etmiyor. Neden biliyor musun? Cunku ben sadece arabaya snowboard sigmiyor diye cnc de malzeme kesip kanat yerine snowboard takan bir adamim ki bu da senin en ufacik umrunda olmayabilir. Bu yuzden ben para harciyorum diye bu ise yaklasmak yanlis olur, goreceli olur. Buradaki nokta cok daha kalabalik olabilirdik, buna bende dahil olabilirdim X insanlarda dahil olabilirdi ama olamadiniz, 20-30 pilotuz diyorsun. Istanbul parka 300 araba mi ne geldi tek organizasyona, kimisi hic birsey bilmiyordu bana burada 7 senede 20-30 pilotla bu isi yapiyoruz demeniz cok komik. Senede 5 tane aktif pilot kazanamamissiniz. Zamaninda Auto Drom mudavimleri vardi ve sizden cok daha kalabalikti, neden? Ben o aktiviteyi bundan daha ustun gormuyorum ama neden yani ?
Istanbul Park fiyat kiyaslamasi; sanirsin siz gunde 400 dakika donuyorsunuz antrenmanda. Istanbul Park da cok para dokulmemis yol araclarinin cikarabilecegi maksimum 100 dakika. 60 dakikadan sonrasi amacsiz olur, zaman cikmaz. Ha dersen 400 dakika pistteyiz, bende en asagi 400 dakika Istanbul Park in gayet guzel olan tesislerinde oluyorum. Yok istanbul parkin kirasiymis vs, ben 500tl mi veririm 40 dakika donerim evime de Istanbul Park taydim diye gidebilirim, otopark ta kicim donarak takilmam. Kucumsuyorum gibi anlasilmasin, fiyat/performans kiyasi yaptigin icin soyluyorum. Yoksa insanin kalbinden gecen eger o isi yapmaksa kafana *** yagsa gider isini yapip zevkini alirsin.
Yangin sondurucu istediniz; ne zamanki araba yandi.. yangin sondurucu oldu. O talihsiz olayda bende oradaydim, caresizligi gordum. Ve o arac sahibi ben olsam sizin basinizi yakardim emin olun.
Kurallar, kurallar: Yazili olarak var mi? Pilotlar imzaladi mi bu kurallari? Yok 3 tur atacakmissiniz falan var mi boyle bir ibare? Bana orada birsey olsa sizi sorumlu tutmayacagima dair bir kagit var mi mesela? (Bilmiyorum belki artik vardir soruyorum.) Ha eger bu kurallar yazili degilse, sen bunu dikte ettiremezsin. Sana bu hizmeti almak icin para odeniyorsa bak kural agzimla soyledim diyemezsin ve boylede insanlari atamazsin. Ha bu bir sirket olsaydi Eray bunu imzali bir kagitla sunsaydi, Eray'i da atamazdiniz. En ufacik bir davada perisan olurdunuz geri alirdiniz.
Eray sunu yapmis bunu yapmis; ben Eray'i savunmuyorum ve bence Korfezde time trial da yaptigi da iyi birsey degildi fakat ben 2 drift gunune geldim ve ikisinde de sacma sapan hareketler yapan sendin. Evet seyirciydim ve kicimin dibinde o arabayi jantlara dusene kadar burnout yaptin, hani biri birsey yapsa kim hesabini verecek diyorsun ya; bende sana soruyorum senin jantindan bir parca kopsa benim bir yerime saplansa orada? Bu dengesiz hareketinin hesabini kim verecekti bana soyler misin? Giden arabanin tavanina ciktiginda (Ki bunu kartal la da yaptin yanlis hatirlamiyorsam), ya birsey oldu araba bize dogru geldi, yada sen dustun ustunden.. Ne olacakti? Madem olay kurallara geldi, ben senden fazla orada sov yapan adamda gormedim. Buradan seni sucluyor musum gibi dusunme ben disaridan olaya bakan ve irdeleyebilen, bunun uzerine de sana soru yonelten biriyim. O eskidendi demeyin bana, eskiden insan hayati onemli degil miydi? Bunu dusunemiyor muydunuz? O donemler belkide oranin en kalabalik gunleriydi para alinmadigi icin ama siz sov yapmayi sectiniz. Arabaya 5 kisi binip kollar eller disarda gazlarken en ufacik birseyde yaninizdaki insanlara birsey olabilecegini dusunmemek eglencesine cikmak degildir, bir bakis acisidir. Ben pistte yanima tek bir kisiyi bile alacak olsam tereddut ederim. Hic bir hardcore zamanimda yanimda birisi yoktu, hep tektim.
Guvenlik; ya akla deve degil. Aranizdan biri gidecek; sen mi dondun kardes bu otoparkta al plakasini cagir polisi (orasi ozel mulk, girmesine izin vermiyoruz diyecek bir yetkili bulacaksin, direk polis esliginde atacaksin) o plakayi da yaz kagida, alma iceri ne var bunda. Ya simdi mayista cektiginiz goruntulere baktim, ortada bir tane direk var. Sarsaniz yandan Allah korusun fatality, suraya guzel kalin lastik koyun bari ( eglencesine cekmissinizdir ama ).
Egitim: Biri onden kayar vurur. Arkadan kayip vuramaz mi? Illa onden mi kayacak? Lastigi patlayamaz teknik bir aksaklik olamaz mi? Buna istinaden sozlu bir kuraliniz var mi? Biri geldi sizin araciniza dururken yada giderken vurdu bunlarin yaptirimlari nedir ? Egitim yerine test olmali, ha buradan egitim almak isteyen alir, gerekli gorursunuz bu adam almali dersiniz alir ona birsey diyemem. Gurkan egitim aldi mi ? Cok basit bir soru sana.
Sonuc olarak siz burada yapmadiginiz ve eksik olan herseye eglence diyorsunuz, iste biz bizeydik soyleydi boyleydi. Onceden boyleydi sonradan boyle, yazili olmayan ingiliz kanunlari gecerli.. Ben yapsam benide atardilar diyen de benim gozumde en yersiz hareketleri yapan insan, cunku ben 2 antrenman izledim ve benim gozumde artik sen busun. Insan beyni boyle calisiyor, Musa denince seni o arabanin tepsinde goruyorum ben. En eskilerdenim diyorsun, bende en eskilerden birinin bunu yapmamasi ornek olmasi lazim. Bak Eray yenilerden, gitmis yapmis atilmis. Sen eskilerdensin ve atilmamissin. Ornek: Ben cok eskilerdenim Time Trial da bana sormadan ismimi yazarlar listeye, gidip orada birsey yapsam belki tolere ederler lan herhalde sicak basina gecti falan derler, neden? Hep o onumdeki yazili kurala uymusum ben.
Bakin ben hepinizi elestiriyorum, hep sordugum soru; neden? Ben kimim ki sizi elestireyim bu sekilde? Fiyat politikasi elestirilir o olur bu olur ama sizin hic birseyiniz tam degilki. Bana burada ne desen tersini ben sizin organizasyonunuzda gormusum, bana neyi inandiracaksin sen yada drift akademi? Yikici yada kirici olmak istemem, ben isterimki bu sporlara daha cok deger verilsin, yarismaya calisanlara, disarda hevesli gozlerle izleyenlere deger verilsin. Bak 20-30 pilotuz diyorsun, 21-31 olacaktiniz 1/20 daha fazla pilotunuz olacakti. Hevesli, az-cok kabiliyetli, iyi bir araca sahip, setup tan anlayan, sirf 10 dakika aranizda olacagim diye butun ayarlarla oynayan bir pilotun daha olacakti. Tabi dunya benden ibaret degil, kim bilir kac kisi daha boyle sogudu bu olaydan ama ben bizzat yasadigim icin sana ornegini veriyorum.
Insallah daha iyi yerlere gelirsiniz. Once su kurallari yaziya dokun, o diregin etrafina guzel bir barikat koyun, gelin benimde tabularimi yikin lan adamlar yapiyor dedirtin. Cok zor birsey degil. Tekrar soyluyorum olay sen-ben degil, drift-Time trial olarak motorsporlari karsilastirmasi degil, organizasyon ve yonetim karsilastirmasidir. Umarim kimse alinmaz.
Not:Quote u kesip yayinladim yer kaplamasin diye, ozenle sectigim bir alan degildir.
onurcan dışardan bile bukadar şeyi görüp yazabiliyosan Allah tan içeri almamışlar seni muhtemelen kulübü sen kapttırırmışsın :D
Tek tek isimleri ifşa ediceğimi belirtmiştim bunu şöyle yapma kararı aldım boş bir vaktimde oturup saatlerce kim ne dediyse hepsini yazıcam herkesin okuması için tek seferde paylaşıcam duyduklarımı kim kimin arkasından konustu o grup içersinde neler oldu kimler iki yüzlülük yaptı neden drift ileriye gitmedi şu anda gösterilen devamlı duydugumuz problemler apo abi zamanındaydı deyip hala aynı şeylerin tekrarlanmasındaki en önemli etkenler bunlar ne işte hala x bir firmanın org gidemezsiniz demeleri :) vs vs çok şey var yazıcak en sevmediğim şeyde bu ama yazıcam hayatımda yapmadım böyle bişey ama sizin için yapcam sevgili akademyyyy
Herseyden once selamlar
Aranizda beni taniyan tanimayan uyeler vardir.
Bu sebebten mutevelli birazcik kendimden bahsedeyim sonrasinda konuya girmek kolay...
Avcilarda MTG Performance olarak ezelden beri mercedes Bmw servisi olan ve son 10 senedir tuning sektoruyle ugrasan chip tuning yapan bir firmanin sahibiyim
Abdurrahman abi drift yapacaz dediginde cnr da herry ye araclari hazirlayan sonrasinda olimpiyatta yardimci olan kisilerdenim
.sonrasinda sebebini bilmedigim bir konudan ekarte edildim ki cok emekler verdim. Hatta su an team art oktay ile aramin bozhk olma sebeblerinden biri o zamanlarki drift sevdamizdan birseyler yapabilmek icin olan kosturmalarimizdan dolayi oktayin islerini aksatmam onunla aramin bozylmasina sebeb oldu o gün bugun dur aramiz acik.
Herneyse asil konuya girelim
O kadar emek ustune drift ile alakali birsey yapmak istedigimde beni kimse yanina yanastirmazken birde taniyip tanimadan.hakkimda kotu yorumlar istememeler falanlar filanlar oldu. Sebebiii belli değil eray a yapılanla hemen hemen aynı şeyler?????
Onuda gectim parasiyla dahil olmak uzere bu piste giremessin dediler
Onuda gectim benim yaptigim araclarin soforlerine bile posta koyuldu.
Burada ozellikle
Ozer Mollaogluna yaziyorum cunku yazismalarindan anladigim kadariyla
Muhattab alinacak yazdigi okunacak adam akilli cewap alinacak olan kisi o
Driftc kulubunun benimle olan derdi nedir?? Ben size ne yaptim???
Tamam mustafa mert ile face den bi atismisligimiz var o konuda hakliyim diyemem biraz fazla ileri gittim.
Bununla alakali ozur dilemesini de cok iyi bilirim aa.mewzu mustafa degil mewzu tr de drift niye yerinde sayıyor
.
Yok canimla istanbulun gobeginde otururken buradan 1000 km yol gidip baska memleketlerde araba alip oralarda antreman yapiyorum bumudur memlekette olmasi gereken
Yaris duzenledik davet ettik geleceginize sikayet ettiniz abicim.
Ama gun olur devran doner... diyorum siz drift e destek olmak yerine köstek oluyorsunuz başka yaptığınız bişey yok.
Timur Pomak
Volkan Arısoy abimizde gerekenleri yazmakta :)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...4f3e013abcdf53
o ae86 yanarken ıtfaye nerdeydı saglık ekipleri nerdeydi aracı kurtarma paasına elleri yandı o araç sahibinin çok eksıklikler var halen
konuya bunu eklemeden yapamicam :D academy nin zamanında antrenmana gitmediğimiz halde bizden aldıgı paralara en iyi acıklık getiren fıkra budur heralde... ama abi biz antrenmana gitmedik niye 100tl ödicez :) gitseydiniz...
küfür içerir sonucta bu fıkra oldugu için buğracım kızma :D
En komik Temel fıkrası (TSP) - YouTube
Onurcan, drahte gibi yazdın lan :) zevkle okudum.
Bana kalirsa bu mevzuyu burada cozemessiniz. Hatta oyle gozukuyor ki daha da kotuye gidecek.
Bence adminlerden biri on ayak olsun ''Bugra'' olabilir ''Olgar'' olabilir toplayin abi konuyla alakali 1. 2. 3. Sahislari bi yerde bulusup oturup konusulsun yuz yuze mevzular cozulsun.
Boyle forum ustunden klavye basinda bu tarz muhabbetler hic hos olmuyor ve gorunen o ki bu is burdan cozulmeyecek. En iyi ihtimalle ozgun konuyu kitleyip kaldiracak sonrasi ne olur bilinmez.
Herseye evet ama sen dinsizsin diyip buraya yazmak hic hos olmadi, burda ateistte var agnostik de, yahudi de , yahova sahidi de..
Bu bir suc degil bir secimdir. Okurken kendimi kotu hissettim, eminim baskalari da hissetmistir.
yav adama ben niye dinsizsin demedimki abartmayın bende kendimi kötü hissediyorum :D hayır şuda var adam benimle dogru düzgün yemek yiyip icmemiş biri cocuklugumu falan anlatıyo kafasına göre sunu yasamıs bunu yasamıs siz onlara değilde buna takılıyosunuz ne güzel iş olayın akısı değişmesın bu konuda allah kitap konuları yok diğerine yazın yazıcaksanız orası daha müsait ranthor ve objektif bak onun yazdıkları dogrumu yanı bilmeden beni kötülemesi sen bölesin demesi
Ozan geç bu ayakları, aynı şeyleri siyaset içinde söyleseydiniz ya. Ne oldu adam net yazdı ateist demiş küfürmü etmiş. Dinciye dinci ateiste ateist denir.
sevgili ateist arkadasım
sevgili dindar arkadasım
şahsen birisi bana dindar dese sevinirim :) ateiste ateist denir kötü olcak bişey yok
ya emre bitirdin beni gece gece :D ausdhausdhuashda adama iltifat etmişim haberim yok :D la olm surayı geyiğe çevirmeyelim rica ediyorum taşıyın öteki tarafa konu sapmasın :D
Abi tarafsız olarak şunu söyleyeyim. Eray yümsele tanimadigi birisi gelsin msj atsin yardim istesin adam telefon numarasini birakir gun icinde ara der. Elinden geleni de yapar. Ki benim bi kere diyalogum oldu adam sagolsun birakti telefonunu. Ha biz aracimizdaki problemi cozduk rahatsiz etmedik. Mesele alisveris de degildi ha yardim icin msj atmistim sadece kendisi sorgulamadi bile. Diger tarafa ulasmaya calissak ilgilenir mi basindan mi savar ne yapar bilemiyorum ama bi arkadas muhabbeti olmaz eminim. Neticede onlar profosyonel ya işin kültürünü ta Tokyo'dan gemide getirtmişler, çık bi 100 tl daha ateşle :) üstüne yediremeyip eray yumselin dolandiricilik gecmisi diye konu acilmis ya yemin ediyorum direk konu sahibinin yaşına baktım o başlığı görünce sonra konu içeriğine baktım. Eray yumseli isim dusmese konusmam bilmem etmem tanimisligim yoktur ama hakki yenmis adamin uslubu tarzi hareketleri mesele degil bana gore. Gec kalinmis tepki gostermek icin orasi ayri. Eray yumselin dedigi gibiyse cok bile sabretmis diyorum icimizde o kadar sabirli olamayanlar var benim gibi :) Empati yapip kendimi onun yerine bile koyamiyorum cidden zor bi durum.