ozans Nickli Üyeden Alıntı
Trafiğe kapalı alanda trafik memurunun ne kadar söz hakkı var? Zaten trafik kurallarının dışına çıkabilsin diye almışın adamı içeri, 5 dakika geçti 7 dakika oldu diye ne ceza verebilir polis? Polisi oraya nasıl getirteceksin? Zamanı hakkıyla insanlara nasıl bölüştüreceksin? 3 saati 5 dakikaya bölsen 36 araç eder. Hata payı ekle 30 araç. 5 dakika için o kadar yolu kim gelicek, geldi diyelim kim mutlu ayrılacak. Hadi beni araya sıkıştırın diyen adam ile kim uğraşacak. Ambulansın, itfayenin parasını kim vericek. 5 dakikasına 20 lira dedin masrafları karşılamak için, bir tayfa insanın topluca 3 saat almasını nasıl engelleyecen? Biz vakit niye alamıyoruz diyenler ile kim ilgilenicek? Beğenmediğimiz konileri kim dizicek, devrildiğinde kim toplarlayacak?
Yanlış anlama, fikrin çok güzel, keşke yapılabilse. Ama uygulamasını ile detaylı düşündüğünde bir sürü detayı var ve başlı başına bir iş. Hadi polis çağıralım kapıya izimleri yazalım ile olabileceğini sanmıyorum. Bu yükü sırtına alan biri çıkarsa ilk müşterisi ben olurum, onu da söyleyeyim, düşünce çok güzel.
Istanbul Park'ın fiyat zammını da zamanında bilip bilmeden çok eleştirdim. İşin iç yüzünü öğrenince organizatörlerin fedakarlıklarını da görüyorsun, dışarıdan gözüktüğü kadar basit birşey değil.