Şimdi yukarıda ki video' dan pay biçerek bir şeyler söyliyeceğim. Bende herkes gibi bu ülkede, driftin 7 yılda bu kadar geliştiyse 10 yılda geçse bu kadar gelişeceğine inanmıyorum. Ben bir süre önceye kadar hiç bir antrenmanı kaçırmadan gider izlerdim, ama baktım ki hep aynı hep. Sürekli aynı şekilde yanlamalar görmekten bir kişinin arkasından yani Twin adı altında kimsenin gidemediğini gördükçe iyice can sıkılıyor. Ya orada yıllardan beri bunu yapanlar var hiç mi çalışmıyorlar bu işlere hiç mi özenilmiyor, sürekli içlerinde bir korku falan mı var kaza yaparız falan filan diye, yoksa ben mi farklı düşünüyorum. Eray abi taşkınlık yapıyormuş çok sert kullanıyormuş falan, peki yukarda ki videodakiler nasıl kullanıyorlar ? Drift yaparken adamlar ne tamponlarlar ne bagaj havuzu bırakıyorlar çarpıyorlar gidip çekiçleyip, tamponlarına cırt atıp, tamponu çıkartıp devam ediyorlar. Hadi bu kadarda olmasın, ama bari eğitim tam bir şekilde verilsin. 2 Günlük bir eğitim var ve burada okuduğum, benim duyduğum kadarı ile hiç bir şey öğretilmiyor ve öğrenilmiyor. Eğitimsiz kimse çıkamaz piste vs vs madem bu sporun gelişmesini istiyorusunuz açın o zaman mekanı halka gelen kişiler nasıl istanbul park veya körfez e çıkarken oluşacak masrafları karşılıyorsa orada oluşacak masraflarıda karşılasınlar girerken 10-20 lira neyse versinler 2 tur 5 tur neyse yapsınlar. Sonra deniyor ki OTOPARK alanında facialar oluyor bir daha ki Antrenman' da seyirci almayacağız sadece yarışlarda alacağız bence bu saçma mantık. Küçük kardeşlerimiz geliyorlar vs onlar nerelerden geliyorlar eskiden bende oraya otobüs ile geldiğimi bilirim.
Yok sürekli aynı şeyler görmekten insan bir süre sonra sıkılıyor, sürekli aynı arabalar, sürekli aynı pist, sürekli aynı uzaklıklar.. Eskiden bir çok arabadan farklı sesler geliyordu ama günümüzde sadece belirli oranda bir ses var oda V8 başka motor yokmuş gibi her araca V8 Swaplanıyor. Motor hararet yapmıyormuş işte daha iyiymiş daha tork varmış buda bana ters geliyor, Japon arabasında Corvette motorunun ne işi var. :) Gevurlar 1JZ, 2JZ, RB26DETT, 4A-GE, Wankel vb motorlar ile efsaneler yaratırken bizde bu aralar V8 Furyası başladı.. Anlaşılacağı üzerine bizler sanırım hiç bir zaman Örnek olarak Japonya gibi olamayacağız yani orada ki konumuz olan Drift Organizasyonu yapamayacağız.
Aslında Olimpiyat Alanında, sürekli aynı pist şeklinin kurulması daha iyi oluyor bir yandan. Millet viraja nasıl gireceğini ve nasıl çıkacağını çok daha iyi öğreniyor ama hala yan yana yapışık gidemiyorlar Twin olmuyor.. Yaklaşamıyoruz, bazen 1-2 kez rastladım Twin yapıldığını ama yukarıda ki videodaki gibi değildiler tabi.
Ve bizim ülkemiz de var bu kavram sadece Sokakta bunu yapıyorsun başkasının canına kast ediyorsunuz. Buğra abinin sloganı " Caddelerden Pistlere " diyerekten. Bence Driftin de böyle olması gerekmekte, Time Trail' a giren herkes eğitimli şekilde mi giriyor tamam ilk başta söyleniyor böyle olmaz şöyle olmaz diye, bunu Drift Organizasyonunda da yapılanabilinir. Millet şahinle girmiş, anadolla girmiş vs vs bir süre belirlenir 1 saat 2 saat halka açık şekilde olacak ücret karşılığında millet girecek üstündeki enerjiyi atacak ben böyle düşünmekteyim anca bu şekilde gelişebiliriz diye düşünüyorum.. Bir adet Trafik Polisi çağırılır içeride taşkınlık yapan mı oldu alsın götürsün ondan sonra bir daha neden böyle bir şey olsun ? Onlarda biliyor çünkü, bir şey olmayacağını, Örnek olarak Harun Taştan Olimpiyat çıkışında plakana ceza gelecek denildiğinde gelsin abi sıkıntı yok diyip, yapacağını yapıp gitmişti. Çekici olsaydı arabayı alacaktı böyle bir sorun yapılmayacaktı..
Tabi bunlar benim düşüncelerim, kendi görüşlerim..