Üstad güzel şeyler diyorsun da videodaki gibi gitmek için arabalar burada çok pahalı. Best motoring'in, hot version'un rastgele videolarını izlersen ortalama bir drift gününde kaç tane kaza oluyo görürsün. Birbirlerine çarpmışlar, takla atmışlar vs adamların umrunda değil. Burda 100.000 lira harcadığın arabayı orada onda birinden daha aşağıya alıyorsun.
Ebisu'da 300 beygir arabayı 9000 TL'ye veriyolar sana. Çok zarar vermezsen %55'ine geri alıyorlar :) (
http://www.powervehicles.com/drift-heaven-weeks/)
Ben burda s13'ün iki camını bir tamponunu kırsam 3-4000 tl para çıkar cebimden.
Bence Türkiye'de drift'in gelişebilmesi için bu işe göre tasarlanmış bir drift parkı lazım. Birkaç aydır hayalim bu silivri taraflarında bir arsa alıp imece usülü, pist yapmak.
Vakit bulduğumda böyle bir pistin Türkiye'de kaç kişiye ekmek kapısı açacağından (Araba hazırlayan garajı olsun, ustası olsun, parçacısı olsun, video çekeni olsun), otomotiv sektörüne ne kadar fayda sağlayacağından (Drift için ar-ge yapıp parça üreten firmalar türeyebilir, açı kiti olsun, coilover olsun, motor parçaları olsun... ), toplum için doğru araç kontrolünün öğrenilmesinde ne kadar fayda sağlayacağından, yurt dışından ne kadar insan çekeceğinden vs bahsetmek istiyorum. Belki devlet teşviği de alınabilir.
Ihtiyaç olan ufacık bir pist, istanbul park'ın 300'de 1'ine mal edilebilir. Vatana millete ve bize getirisi ise belki 20 katı olacak. Düşünsenize, bir pist var. Sabah akşam açık. Drift aracınızı orda bırakabiliyorsunuz. Trafiğe çıkabilir olmasına gerek yok, kafana göre swap'lı motor koy. Böyle birşey olsa ben dişimi, kemerimi, neyim varsa sıkıp para yatırırdım. 100 kişi 10.000 lira yatırsa bence böyle bir yer rahat rahat açılır, birkaç yılda yatırımcılara paralarını geri bile ödeyebilir.