Bu islere para isi girdi mi hep böyle oluyor sonu
belki 2 sene önce konu açsan sinirli olduğum için farklı yazardım ama artık o sinirim geçti. Allah'a havale ettim bitti gitti. Drift'in gelişmesi hakkında da bir şey yazayım. Drift 2007'den beri çok gelişti açık diferansiyelli araçtan nerelere geldik ama bir Kıbrıs olamadık. Araçlarımız çok gelişti ama sürüş yeteneklerimiz o kadar gelişti elbette gelişmiştir ama ciddi anlamda sponsorumuz olmadığı için arabasını çöpe atma pahasına da olsa sınırları zorlar bir duruma gelemeyiz. Çünkü herkes cebinden veriyor ve bunu çöpe atmak istemiyor. Yurt dışındaki sponsorluk rahatlık imkan vs vs biz de olmadığı için cesaret etmek zor. Biz kıbrısa'a showa gittiğimizde kıbrıs neydi şimdi ne çok iyiler ve imkanları çok güzel imrenerek takip ediyorum onları.
JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
Onur gürkan konusuna iyi değindinonu oraya eğitimsiz soktular biz söyleyince sokmadılar süper hatırlattın gerçekten buna bağlı çok örnek var bu resmen para çokomel ikilisi
![]()
Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
Dr. Ecu
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Ben hayatimda bu piyasa kadar ****** kari bi arada gormedim wassuptan bana erayla ilgili sunu yaptikliklarini yaziyosunuz burdan kanka diye yaziyosunuz guluyosunuz bunu yapiyosunuz ******danda betersiniz
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
Kanka ben koymam laf tasidi olurim kendileri yazsinlar delikanlilar ya![]()
Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..
Alana kimsenin girilmemesi söyleniyor ama aracın marka ve modeli söylenince fikir değişiyor bknz: s2000
SKODA SIMPLY CLEVER
Sadece Gurkan da degildiki.. O gun en asagi 3 kisi girdi diye hatirliyorum ama Gurkan direk olarak aklimda kalmis.
Alana kimsenin girmemesi mevzusu degil yalniz bu. Onceden konusup araci denemek icin seyirciler gelmeden once bir deneme talebiydi. Belkide o an s2000 degil ismim yuzunden kabul etti, orasini bilemem.
Abi nasıl milletiz çözemiyorumki bedava olsa apaçilerde dalacak sıkıntı çıkacak paralı olsa böyle sıkıntılar doğuyor Dövlet bize bahmiiy
35 KU 606- Outlander MT Turbo
34 ENP 29 - TypeR
34 VTE 64 - S2000
34 VG 3670 - Type-R
10 E 6622 - Civic vti
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Ben de bir kaç bir şeyler yazmak istiyorum ,
Öncelikle drift kariyerim yok denilicek kadar az arka iter çok aracım oldu ve hali hazırda arka iter bir araç kullanıcısıyım ,
Ben de zamanında katılıp ders almak istedim fakat katılan arkadaşlarımdan gördüm ki zaten öğretilen anlatılan şeyleri zaten biliyorum teoride ve pratikte bilinen şeylerdi ,
Hatta yakın zamanda bile drift aracı hazırlama projem vardı S14 ya da 93 model bir miata yapmak aklımdaki planlar arsında var - dı fakat gördüğüm kadarıyla bu işler artık sektör haline gelmiş , çok normal sonuçta piyasayı belli başlı kişler segment segment elde tutuyor ,
Ticaretin düzgün yapılanı kabuldur sonuçta bir iş ama eşşeği bile ikmenin bi üsülü var , istanbul park gibi bir piste çıkmanın bdeli 250 TL iken yıllık club üyeliği antreman başında gereksiz paralar ile insanları soğutmak ve hazla kazanmak birazcık olmamış ,
Bildiğim kadarıyla zaten tosfed baya bir yardımda bulundu stada kira ödenmiyordu sonrası ne olcu bilmiyorum ama şunu anlamak çok zor değil ,
Başkalarının organizasyonuna katılanlar benim pistime çıkamaz ! giden gelemez ! ?? ben ben benim benim e hani bu yola çıkarken bizler vardı spor gelişiyordu destek yoktu insanlar gelsin izlesincilikler vardı ? tabi bu işler zamnla değişiyor para bazen boxzabiliyor ,
Burdan anlaşılan rakip istenmiyor başkaları gelişmesin piyasayı tek elde tutalım hali hazırda bir club var techturkey gibi trajı yüksek bir sitede hep reklamı dönüyor parça satışı da var e zaten 15 liralık s13 ler zebille neden yapmayalım , her koldan bağlamak tabiki güzel ama rekabet oldukca bu işler daha güzel insan kendini rekabet içerisinde geliştirir , değil ki etrafında mürit toplamak tehtit etmek
ilk başlarda gelen herkese kapılar açıktı ilgi büyüktü siz insanlara o apaçi bu bilmemne bu gelmesi bu havalı korna vs diye sınıflandıramazsınız , siz sanıyo musunuz usa de japonyada buluşmaya gelen herkes keiichi tsuchiya evet reklam markası yüksek bir çok kişi var ama ülkemizde ne kimse keiichi ne de kimse mad mikeinsanları uyarıcaksın değil ki paralı yapalım apaçi kitle gelmesin insanları zamanla küstürdünüz önce bu kitle daha sonra kıt kanaat kız arkadaşıyla bulucağı free time dediğimiz zamnını garajda harcıyan insanları küstürdünüz 3 5 tane biraz maddi durumu iyi olan ama bu işlerden hevesi çabuk geçen insanları görünce e tabi bir değişim oldu
Eray apaçi gelmesi hayati tehlike vs . geniz efendim Erayın marka değeri var kim ne derse desin ben bir kaç kez gitmiştim izlemeye ama ne zaman Erayın çıkıcağını duydum o zman gittim adamı tanımaz etmezdim izledim elinden geldiğince döndü hatta yorumum vardır kendisine hatırlar gol makinsi diye gittik çamaşır makinesi çıktın diyemekanik bir sorun varmış şu var Eray arka iter araba kullanmaya çok hakim ama bence o piste çıkan bir çok kişiden çok daha iyi dönüyo
malesef drift pistimiz yok insanlar gelsin parasını verip çıksın biz bu ilerde malesef çok gerideyiz sizin cahil dediğiniz herkes sırf sizlerin bu hegemonyasından bıktığı için geceleri belli yerlerde kendi hayatlarını başkalarının ve araçlarını riske ediyorlar inanın çok yetenekli kişiler var bunlardan birisi de benim arkadaşım oğulcan , ben bir RX8 in bu kadar yetenekli olucağını ondan gördüm öğrendim
Onurcan zaten çok güzel yazmış insan kazanmak bize göre değil ya Onurcan gibi yine marka değeri olan bir adamı neden tutmazsın S2000 gibi fenomen bir araç var adam pist kovalıyo ve çok başarılı S2000 i ile adamı kazan arkası gelsin , yok
şimdi ben drift arbası hazırlamay işini rafa kaldırdım yapsam ne olucak nerede kullanıcam araç fiyatları zaten koptu gitti yine 350Z imle minik heyecanlar yaşamaya devam![]()
Hatta Erayla bunu konuştuğumuzda olum Z i boşver gel M3 le çıkarız kullanırsında ben sana elimden geldiğince yardımcı olurum da dedi ben ne eray ne de bir çoğu kadar iyi drift yapamıyorum hatta drift yapamıyorum güzel köşe dönerim 3-1 iştebunlar amatör eğlendirir ki artık o da tat vermiyor çok isterdim bu işler gelişsin ilk her şey gibi güzel başlamıştı ama yine güzel devam ettiremedik neden se bu otomabil tunyasında biraz para kazanıldı mı tavırlar değişiyor insanlar değişiyor rekabet istenmiyor birbirine çamur atılıyor ondan bu işten skıldı herkes , bence bir reform lazım mesela Buğra bence bu işe el atarsa başarılı olacaktır körfez pisti her ne kadar bu işe yatkın olmasa da drag , time attack gibi org. lardan sonra bir drift org. da olur mu acaba tüm arabalara go prolar bağlansa güzel bir video klip vs hazırlansa insanları incitemeden kırmadan güzel sponsoruklarla eventler yapılsa bir çok firma otomabil sporlarına sponsor oluyo , yine biraz uzun yazdım yazılıcak çok şey var fakat bazen kelimeler de kifeytsiz kalıyo ne diyim en sevdiğimiz motor sporları bu ülkede ne saygı görüyor ne de düzgün işler
Kısacası paran varsa adamsın,kralsın,senden iyisi yok,
Paran yoksa yada bir faydan, s.git diyorlar malesef heryerde bu böyle.
Serdar TURGUT
Kulüple uzaktan yakından alakam yok. forumdan ve sosyal medyadan kim ne biliyosa görüyosa o kadar. ama şunu söyliyim belliki klübün eğitim amacı değil ticaret amacı var. bu durumda şirket olarak yoluna devam etmesi daha uygun olur o zaman burda yazılana benzer sorunlarda yaşamazlar. belliki gelenlere öğrenci yada spora gönül vermiş biri olarak değil müşteri gözüyle bakılıyor ANLATILANLARA göre. buda hevesli hatta yetenekli insanların önünü daha ilk günden kesmek demek. durum bu olduğu sürece insanların hevesleri emekleri sömürüldüğü sürece caddelerde daha çok ARABAYI KAYDIRAN görürüz.
L4404 | you are away
Konu ile alakasız ama bir soru sormak istiyorum
Drift eğitimi veren kişiler bu işin eğitimini nerden almışlar ? Hangi kişi/kuruluş kendilerine eğitmenlik yetkisi verdi ? Verilen sertifikanın herhangi bir denkliği/karşılığı var mı ? ( TOSFED gibi kurumların adı geçtiği için soruyorum ). Drifttr.com(site adını yanlış hatırlıyor olabilirim) sitesinde vakti zamanında , bu kurum aracılığı ile alınan sertifika ile Türkiye ve Dünya çapındaki drift organizasyonlarına katılabileneceği ile alakalı bir post okuduğumu anımsıyorum . Farklı farklı bir kaç kişidende duydum . Bunu aslı astarı nedir ?
Başlık ile alaksız fakat konusu geçince sormak istedim .iyi forumlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)