aynen kardeşim uçakla geçerim tabiki telefonu yazıyorum özelden
Printable View
Acemilik
5. P.eğt.tug.k.lığı. Sivas merkez
Usta birliği
5. P.eğt.tug.48.p.eğt.a.emn. Ve mhf.tk. Tokat merkez.
Kısa dönem er. Arkadaşlar varsa giden pm atın. Konuşalım. Ayın 14 ü sabah uçakla gidiyorum.
Ben güzelyurt a bağlı yeşilyurtta yaptım. Benim yaptığım yer aşırı rahat bir yerdi biz arkadaşlarla yatılı okul dedik sabah ögle akşam içtima vardı geri kalanı ful arazı sohbet muhabbet yatma olarak geçti. Haftada 2-3 defa anca kamuflaj giyerdik böyle rahat bir yerde yaptım senin orayı bilmiyorum ama senin orasıda muhtemelen rahattır. Havalar ısınmaya başladı biraz fazla sıcak göreceksin kış görmeyeceksin gelene kadar. Sıcaklar ama senin için olumlu birşey çok sıcaklarda askere diyolar koguşlara geçin dinlenin koğuşlarda klıma var püfür püfür yatarsınız. İnternette denetleme falan yazıyor ama hiç birine aldırış etme denetlemeler komutanlar üzerinden dönüyor komutanlar koşuya gider atışa gider pentanlona gider sen birliğinde yatarsın. Denetleme olayını kafana takma ondan dolayı. Artık kısa dönem çok gidiyor kıbrısa ve problemlemli tipleri göndermiyolar ondan dolayıda için rahat olsun devrecilik falan yok kalmadı diyebilirim. Her hafta çarşın vardır gezersin tüm kıbrısı rahat rahat. Su sıkıntısı falan var diyo nette ama onada aldırış etme iyi kötu duş alıcak wc de ihtiyacını giderecek su var tamam evindeki çeşmeden akan su kadar temiz olmayabilir ama susuzluktan iyidir. Bide Girne yazar ama yerin girnede olmayabilir benim yerimde lefkoşa yazıyodu ama yeşilyurt çıktı devlet genel olarak magosa lefkoşa girne yi biliyo ondan öyle yazar ama başka yerlerde çıkabilir kıbrısta adım başı askeri birlik var ondan dolayı diyorum. Yemekleri kötü ve pistir ben yiyemedim açıkcası hep dışardan söyledim. Şimdilik aklıma gelenler bunlar soruların olursa sorabilirsin her zaman. Şimdiden hayırlı teskereler diyelim.
manisa doğu kışlaya gelecek olan varsa bana yazabilir
anıl gardaşım güzel yere düşmüssün sıkma canını
@yogi
1 inci p.eğt.tug.k.liği yazıyor batı mı doğu mu bilmiyorum ki
batı kışla doğu kışla şuan bellidir ama bize liste gelmedi
Doğuya düşmiyelim diyosunuz ama doğuda askerlik kadar rahat birşey yok :) Ben şırnakta yaptım 14 saat nöbet tutmama rağmen çok rahat bi askerlik geçirdim. tamam şartlarımız çok zordu üs bölgesindeydik fakat günlerimiz çok güzel geçiyordu gece nöbet gündüzde gelip yatıyorduk şafak çift çift atıyordu.
Hayatımda Ankaradan öte geçmedim askerde görecekmişim meğer bakalım Batman nasıl olacak :)
Bazı arkadaşlar güneydoğuda para alıyorsun diyorlar doğru mu bu? var mı aslı astarı?
Gece nöbet tutunca çift mi gidiyor şafak ?
Alıntı:
Type-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğuya düşmiyelim diyosunuz ama doğuda askerlik kadar rahat birşey yok Ben şırnakta yaptım 14 saat nöbet tutmama rağmen çok rahat bi askerlik geçirdim. tamam şartlarımız çok zordu üs bölgesindeydik fakat günlerimiz çok güzel geçiyordu gece nöbet gündüzde gelip yatıyorduk şafak çift çift atıyordu.
Ben şu konuda hemfikirim ki askerlik te nereye düştüğün önemli değildir, düştüğün yerde nasıl bir görev alacağın, nasıl bir arkadaş olacağı önemlidir.
Ben askerdeyken göreve istanbul 1.ordu ya gelmiştim, bi tane askerle konuştum adam günde 12 saat nizamiye nöbeti tutuyodu sabit silahlı, şahsen ben de kırklarelin de yaptım askerliğimi ama stresliydi biraz.. Onun için demem odur ki çok takılmayın nereye düştüğünüze, gittiğiniz yer de orayı kendi evinizmiş gibi benimseyin sivili düşünmeyin, ben böyle yaptım kendimi oranın bir parçası gibi gördüm ona göre davrandım çok ta koymuyor böyle olunca.. Ama kafaya takınca da bitmiyor :) :)
Hepinize hayırlı teskereler dilerim.
Günler daha çabuk geçiyor yani. :)
Bu arada askercell diyorduk;
-Konuşma ve mesajlaşma yalnızca 5’i mobil, 2’si sabit hat olmak üzere en fazla 7 numara ile yapılabilir,
-Hafta içi 08:00 – 18:00 saatleri arasında konuşmaya kapalıdır,
-Data özelliği kapalıdır,
Not: Askercell Servisi tüm cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışabilmektedir. TSK’nın koyduğu kriterlerdeki cihazları kullanmak müşterilerimizin kendi sorumluluğundadır.
13 mayıs için uçak biletimi aldım beyler
Kıbrısda Askercell olmaz herhalde :)
Kibrista ankesorlu kullanmayin cok sacma derece paraniz gidiyor, ilk carsida hemen bi telefon birde mantikli bir tarifeden hat alin onunla konusun.
Dün Kıbrıs'tan geldim :)
Normal ankesörlüden anca akşamları ve ev telefonunu ararsanız konuşun onun dışında pahalı baya.
Cep telefonu için, Turkcell işiniz olmasın hiç direk Vodafone alın. 45 lira oldu yeni fiyatı, 3gb internet 100dk 10000 sms var içinde, whatsapp viber takılırsınız burdakilerle.
Sormak istedikleriniz varsa yardımcı olurum.
bende 13 mayıs a aldım uçak biletini. İstikamet manisa ordan kıbrıs hayırlısı herkes için.
Turkcell ile görüştüm bugün henüz öyle bir kart yok gündemde reklamını yaptılar ama herhalde bizim gitmemize yetişmez. Usta birliğine mecbur kibristan hat alıcaz.
Foruma üye arkadaşımızın dediğine göre yemin töreni 5 haziranda . Ona göre de aslında hep beraber konuşup uçak biletini alsak kibrisà
BURDUR ulaştırma er oluyormuş galiba haziran 19 da burdurdayım nasipse :)
Var, çıkış kapısının yanında hemen. Ama inzibatlara görünmeden halletmek lazım izin vermiyorlar direk alıp topluyorlar herkesi valizleri aldıktan sonra :)
Orda çakallar olur sakın güvenmeyin 40tllik hatları 80tlye sattılar ve çoğu boş çıktı mesela, kendiniz alın vodafone standından.
Konuştum orada askerlik yapmış birkaç kişiyle dikkatli olunduktan sonra sıkıntı olmuyormuş. En kötü girişte bırakırım telefonu.
Acemilikte zaten ne hattı kullanıcan ki ne gerek var. Bütün gün deli gibi yürütecekler. 8 tane içtima alacaklar. Ayakta bekleyeceksin çok kalabalıktan duş bile alamayacaksın belki. Açıkcası ben bunların arasında telefonu düşünmedim bile. Ankesörlüden ara yeter. Kız arkadaşımla konuştum okadar hiç sıkıntı olmadı.
Kıbrısa kesin götür ama orda alırım tribine hiç girme çünkü ordaki cihazlar hem bombok hemde pahalı. Hattı almak içinde havalimanında hiç uğraşmayın kıbrısta 45 tl lik hat 79 tl :) . İlk hafta sıkın dişinizi çarşıya çıkan çocuklardan birine aldırın ( büyük ihtimal 2 hafta çıkamayacaksınız çünkü orda çarşıya). Yanlız gittiğinizde unutmayacağınız en önemli şey biraz kaşarlanıp iyice çözene kadar ortamı telefonu kullandığınızı kimseye söylemeyin.
Tertip gardaşlarıma selam olsun :) :)
gelmeyin kacin:)
izmir gaziemir e düşen yok galiba forumdan ? :(
12 Mayısta Kastamonudayım birliğe teslim olacağım. 4-5 hafta acemiliğm sürecek sonra Batman yolcusu olacağım.
Hepinize hayırlı teskeler beyler.
alışveriş yapan var mı beyler kimi çok bişe alma diyor kimide herşeyi al :) ne yapacagız bilemedim. Bu arada 13 mayıs manisa daha sonra kıbrıs magosa :D