Çok fazla bişey almana gerek yok giysi olarak çünkü kantinde bir çok şey olduğunu söylüyo genelde askerliğini bitirenler. Yanına bol bol bozuk para al.
Printable View
Çok fazla bişey almana gerek yok giysi olarak çünkü kantinde bir çok şey olduğunu söylüyo genelde askerliğini bitirenler. Yanına bol bol bozuk para al.
Vay bee herkes askere mi gidiyor la :D
Anıl Kıbrısamı düştün kardeşim ? Düştüğün yeri Pm atsana bana. Bi kardeşim şu anda orda asker. Ama neresinde bilmiyorum sorarım. Herif gider gitmez note2 aldı bütün gün face de. Valla çok rahatım abi deyip komutanlarla fotoğraf çektirip atıyor puşt :) Oralara düşersen eminim bi yardımı dokunur. Anlattığına ve gördüğümüz kadarıyla çok rahat orda askerlik.
Özel mesaj olarak yolladım . Vallaha çok iyi olur her şey için sağolun şimdiden.
Beyler vücud temizleme mendili,bot için tabanlık , bir sürü çorap, asma kilit,boyuna bağlamak için cüzdan, ve boxer mı don mu bilmiyorum ne giyeceğimizi ama ben onlarada küçük cep diktirmeyi planlıyorum .
Pişik kremi ,mantar falan kremi alalım götürelim.
Manisaya gelecekler 13 mayısta izmirdeyim,14 mayısta teslim olacağım. İsterseniz beraber toplanıp gidelim . Kıbrıs biletlerini araştırdım , sadece pegasus direk olarak uçuyor thy ,anadolu jet vs.. hep aktarmalı ve akşam saatlerinde . 8 haziran'da kıbrısta olmamız gerekiyor eğer dağıtım iznini kullanmazsak ,kullanırsak 15 haziran.
8 haziran'da kıbrıs'a akşam uçak var pegasusun, 7 haziranda uçalım derim izmirden . Haberleşelim ihmal etmeyelim birbirimizi
Anıl acemilik ne kadar sürecek? Heryerde aynı süre mi oluyor? Ben 12sinde teslim olacağım 5 hafta sürecek diyende var 3 hafta diyende.
gelmeyin beyler:D
Kıbrısa düşen varsa hayırlı işler :D
357kdy olarak yenı geldım tecrubelerımı bılgılerımı paylasırım eger kıbrıs cıkan varsa
tertipleeeeer uyumaaaaa
Koğuuş kaaaaalkkkkkkkk
Neden insanların üstünde ''kıbrıs''diyince ooo keyif kebap yere düşmüşsün algısı var anlamadım. Hep araştırıyorum millet rezillik çekiyor askerde kıbrısda
Askerlik her yerde çile be kardeşim. Çile o kışladan içeri girdiğinde başlıyor ister Kıbrıs olsun ister Ankara.
Kazasız belasız bitirip dönmeye bak.
Kışlanın kapısından girerken beynimi orda bırakıcam :D Robot gibi yaşayacağım başka türlü altından kalkılmaz. İngilizcemi ilerletmek için okuma kitapları alacağım yanıma sıkıntı olmaz heralde
Paşa paşa gidip , bitirip geleceğiz ALLAH'ın izniyle beyler.:icon_tup:
Bunca zamandır seneler sular seller gibi akıp geçiyorsa , şu askerlikte elbet biter.
Kısa dönemler kış mevsiminin başlangıcında burada olurlar kazasız belasız. Benim gibi uzun dönem gidecekler için seneye bu vakitler buradayız inşAllah. Az sabır.. :)
12 ay sonra tekrar aynı konuya hort yapmak ümidi ile diyorum. :)
Tabii en azından kitap götürmek lazım illa ki sıkıldığımız boş zamanlarımız olacak . Ben Kuran-ı Kerim'in türkçe mealinden tutun baya bir roman götüreceğim olur ya boş kalırız en azından zamanı anlamlı geçiririz.
Acemilik için kitap götürmeyin okuyacak vaktiniz olmaz, usta birliğine kesin götürün nöbetlerde yada koğuşta okursunuz. Özellikle Kıbrıs' a gidecekler kesin götürsün, adam gibi kitapçı bulmak bile zor valla :)
Kıbrıs 'ta çoğunluk samsung ace kullanıyor 150 civarı piyasası askerlerin büyük kısmında bu telefon var. Kendi telefonunu götürebilirsin tamamen şansa bağlı üst devreler uyuzluk yapıp didik didik arayabilir yada direk geçebilirsin içeri :)
Sonradan yollamak daha zor, burdan oraya kargo çok pahalı. Tavsiyem başta çantanın bir yerine gizleyip, bir iki hafta ortalığı ispiyoncuları vs. sezdikten sonra çıkarmak.
Yanınıza pudra almanızı tavsiye ederim sıcakta ayaklar çok pişik yapar. Ben pudra kullanmıştım çok iyi gelmişti. :) Birde düzgün bi havlu. TSK' nın verdiği havlular %100 naylon olduğundan su emme gibi bi özellikleri yok :D
Telefonu bence acemiliğe götürmeye gerek yok içeri soksanız bile kullanmaya pek fırsat olmaz gereksiz heyecan olur. Usta birliğine giderken de bi arkadaş şöyle sokmuştu size de fikir olsun kutusunun ağzı büyük olan bi şampuan almıştı telefonu poşetle içine salmış o şekilde geçmişti :) x-ray falan yoksa şampuanın içine kadar da bakacaklarını sanmıyorum :)
acemiye cok esya getirmeyin kitap hic getirmeyiin butun gun yuruyceksiniz gecede erkenden uyuycaksiniz
Tavsiyeleriniz için teşekkürler beyler.
Dün casio f91 modelini aldım meşhur asker saati :)
Casio candır :D
358 KD olarak Kıbrıs / Lefkoşa 14.Zırhlı Tugay İstihkam Svş. Bölüğünde Revirciyim buralara düşen olursa elimden geleni yapmaya çalışırım .
Atarsa $ : 75 :)
Günaydın tertipler :)
Günaydın arkadaşlar kısmetse haftaya askeriz :)
acemilik için önceden gitmiş olupta konuyu takip eden var ise izmire yanımda ne götürmemi tavsiye edersiniz?
Bnce hicbisiy goturmeyin bosuna herseyinizi veriyolar
ben yedek olarak bikaç don atlet ve çorap alıp gitmeyi düşünüyorum acemiliğe :)
1-2 paket Gillette bıçağı yedeği, don, atlet, siyah çorap ve 1 çift terlik götürmeyi düşünüyorum. Bölük terlik veriyor bildiğim kadarıyla ama diğer asker arkadaşlarla karışmaması için götürmeyi düşünüyorum. :)
Haydi bakalım son 10 gün beyler :)
Hemen gelse de şu vakit bir an evvel gitsek gelsek .
Dolaplara dikkat edin çalmasınlar Şampuanları,jiletleri Ondan sonra banyoda arap sabunu bile fazla gelipte clearla yıkanan tipler görebilirsiniz:)
Arkadaşlar kesinlikle mümkün olduğu kadar az sey goturun orda size herseyı ıkı buyuk canta olarak tekrar verecekler,
onları tasıyacaksınız oyle dusunun, zaten askerı kıyafetlerı gıyeceksenız hıc bırınıze yakısmayacak :) ne oldu bana dıyecek herkez.
aklınıza gelen hersey gazınoda satılır merak etmeyın hıc bır seyı uzerınıze yuk etmeyın derım ben, ha benı sorarsanız yanıma hıc bır sey almadan elım cebımde gıttım askere,
ne olacaksa olsun mod. oolarak 353 kd edremıt 19. piy. tug da yaptım, anlatsam ınanın askere gıtmezsınız ama su an goturseler tekrar gıderım aynı yere,
hayatınızda hıc yasamadıgınız onca farklı duyguyu orda yasatacaklar sıze, butun ****** cocuklugunu goreceksınız ve bu kadar o. cocugu nasıl toplanmıs buraya dıyeceksenız.
acı, saskınlık, ozlem, tedırgınlık, sevınc, mutluluk, karamsarlık vs vs. hepsını yasayacaksınız ama bugune kadar hıc olmayanından. Yeri gelecek ılk tel. ettıgınızde aileyle konusurken gozlerınız dolacak
yerı gelecek ac kaldıgınızda kımseye dıyemıceksınız, kucucuk bırseyden cok mutlu olup, yıne kucucuk bırseyden sabaha kadar uyumayacaksınız.
yazarken bıle tekrar askere gıdıp geldım sankı, her nekadar okun ıcı *** da olsa ben sewmıstım askerlıgı, bıtsın dıe gun saydım ama bıtıp ewe gelıncede hıc gıtmemıs gıbıydım,
Dıyecegım o kı askerlık ne olursa olsun guzeldır, zewk almasını bılene, Askerlık zulum olur benım burda ne ısım war dıyene.
Askerlıgın en onemlı bır ıkı cumlesını soylemek ıstıyorum yapan arkadaslar cok ıyı bılır
1- ''BENMİ YAPAYIM''
2- ''GÖRMEDİM DUYMADIM BİLMİYORUM''
3- ''KAFANA KEPTEN BASKA HIC BIRSEY TAKMAYACAKSIN''
bu uc cumleyı benımseyıp, kapıdan gırerken sıvıl hayatı dısarda bırakıp gırersenız ınanın, hayatınızda hıc unutmayacagınız anılar ıcerde sızı bekler.
Komutan dahıl, kımseyi takmayın ozellıkle acemıyken. Zaten askerlıge alıstıgınız gun askerlıgın bıttıgı gundur.
Herkese hayırlı teskereler sımdıden.