Bülent Arınç:
Üzülerek ifade edeyim. Olay hepimizi gururlandıracak bir olaydır. Başarı ile tamamlanmıştır ama ne var ki sorumsuz, sadece muhalefet yaptığı zanneden birileri toprak kaybettiğimiz söyleyebilirler. Bizde bunları doğrusu düşündük. Türkiye'deki muhalefetin kalitesi az çok belli olduğu için böyle bir operasyondan sonra acaba ne söylerler? İç politikada ne yaparlar diye de endişe etmiştik.
"Çok şükür operasyonun her anı Türkiye Devleti'nin izzetini, azametini, varlığını, egemenliğini ortaya koyacak biçimde yapılmıştır. Bir defa toprak kaybetmedik. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun bulunduğu arazi kadar yine Suriye toprakları içerisinde geçmişte de bir kaç defa nakil yaşandığı için bir arazi üzerinde bu gerçekleştirilmiştir. İkincisi operasyonun her anı kameralarla tespit edilmiştir. Dini merasim yapılmıştır. Nakledilecek kabirin nasıl alınacağı, nasıl nakledileceği her anıyla tespit edilmiştir. Bizim inancımızda dikilen bayrak, bir daha asla inmez. O yüzden Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda bulunan bayrağımız, inmeden hemen nakli gerçekleştirileceği yerde bayrağımız dikilmiştir. Saygı duruşunda bulunulmuştur. Askerlerimiz görevlerini yapmıştır. Oradaki binanın ve bayrak direğinin tahrip edilmesi bizim kararımızdır. Çünkü biz oradan ayrıldıktan sonra İŞİD'in burayı ele geçirmesi, oraya kendi bayrağını asması ve o binada başka gösteriler yapması mümkündü. Biz onun aynısını Suriye eşmesinde gerçekleştireceğiz. Onların eline enkazdan başka bir şey bırakmamak niyetiyle bu yapılmıştır. Buradan muhalefete sesleniyorum. Sizler önemli bir görev yapıyorsunuz ama bu operasyonun amaçlarını Sayın Başbakınımız belik kısaca arz etti. Zaman içerisinde herkes duyacak ve bilecek. Benim söylediğim çerçeve içerisinde de bunun bir askeri gereklilik olduğunu herkesin bilmesi lazım. Hükümetimizin talimatı, sıfır noksanla, sıfır hata ile gerçekleştirilmiştir. Ne var ki 500'den fazla askerin katıldığı bir operasyonda bir kaza sonucu çok değerli bir kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu operasyonlarda bu tür zaiyatların yaşanması da tabiidir. İnanıyorum ki çok kısa bir zamanda yeni yerinde nakli kubur suretiyle yine aziz hatırasını yaşatacağız, Türk Bayrağı dalgalanacak ve bundan sonraki ziyaretlerimiz burada yapılacaktır.
Mesele anlattığım gibidir. Muhalefet 'toprak kaybedildi. Çekildik' Bunların arkasına saklanmasın. Bunlarla siyaset yapmasın. Türk halkı bugün olanla yapılanla gurur duyacak bir noktadır. Toprak kaybetmedik. Bayrağımız dalgalanıyor ve Süleyman Şah'ın bizce mukaddes emaneti de şu an da elimizde geçici olarak bulunuyor. Suriye eşmesinde inşallah ikametgahını da en kısa zamanda götürülecektir. Türk milletine de başının dik olmasını, bu operasyonla Türkiye'nin gücünü kanıtladığını da söylemek istiyorum."