User Tag List

Sayfa 17/22 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon
415 sonuçtan 305 ile 323 arası

Konu: Yetkili "X" Servisinde Musteriye Kufur Etme,Araci ile Makas Atma...vs

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Ben olsam şahsen bu videoya güzel bir altyazı döşeyip Y firmasının taa merkezine kadar gönderirdim. En mantıklısı bu olurdu herhalde. Sanırım kısa zamanda avukatlarıyla görüşüp olayı gerçekten tatlıya bağlarlardı.

Kameraya gelince:
    Alıntı multispace Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öneriniz var mıdır ?
    Sanırım arkadaşın kamerası da aynısından. A118. Kapasitörlü versiyonu.
    Bir forumda paylaşılmıştı burada bilgileri var: Link

Bu da kameranın satın alma linki. Tıklayın.

ferhatcam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelişme varmı ne yaptınız?
    Seatclubturkey - Ibıza Loading...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı depresif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mahkemelerin bu tarz olaylarda şu şekilde karar vereceğine inanıyorum,

bilir kişi tayin edilir. araçta yetkili servis çalışanının kullanmasından kaynaklanan zarar tespit edilir (ucu çok açık) zarar karşı taraftan tazmin edilir. konu kapanır.

bu mahkeme kararı neticesinde y firması kendi adını karalamamak için başka bir jest yapar yapmaz orası meçhul.

farlı bir tazminat vs olacağını zannetmiyorum. şahsi hukuki görüşümdür.
    Olay araca verilen veya verilmesi potansiyel zarardan öte, kişisel hakaret/küfür esas.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet kardesimiz araç,ücretsiz bakım vs kabul ederse karşı tarafın bunu suistimal etme olayı bile olabilir.. Bize şantaj yapıyor bi nevi rüşvet teklif ediyor gibilerinden..Burda nefisten önce mantıkla hareket etmek gerekir..

Şahsen bu durumda ben olsam doğuşu pas geçip videolu,görselli güzel bi maili almanyaya gönderip beklerim..Biyandan da küfür eden şahsiyet için kişisel bi dava açarım.. Zaten almanya ümit ediyoruz ki servise ve kişilere gerekli yaptırımı uygular telafi etmek adınada arabaysa araba,bakımsa bakım hepsini sunarlar..

Öyle arabaya bakıma göz boyamak için atlamamak lazım..

Hee tüm bunlardan bi sonuc cıkmadı mı,düşünülen gibi olmadı mı.. Videoyu buraya yükle sonra onlar düşünsün

buda.pest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle Almanyayla görüşün.4 sene önce,2009 model 30 binde 122 lik Dsg Jettamızda şanzıman sorunu çıkmıştı.O zamanlar forumlarda 122 lik lerde kronik falan diye okumuştum.Üstelik daha bakımdan çıkalı 1 ay olmamıştı.Önce aracınızın garantisi yok olsa da bunu karşılayamayız dediler.Almanyaya etkili bir mail,aracı evin önünden almalarını sağlamıştı.Ve hiçbir avukat falan için işine girmeden bunlar gerçekleşti.O yüzden topunuzla tüfeğinizle(avukatınızla) saldırın.

0zan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun,

Tarafınıza trafik cezası tebliğ edilme ihtimali haricinde olayda maddi zararınız yoktur. Aracınız, 10 dakikalık hor kullanımı tolere edecek yapıdadır. Bu hususta bir zararın oluşmadığını düşünüyorum.

Olayda servis çalışanının cezasal sorumluluğu vardır. Bahsi geçen ceza sorumluluğu kesinleşmiş mahkeme kararı ile sabit olduktan sonra manevi tazminat davası açılabilir. Bu süreçte zaman aşımı sürelerine de dikkat edilmelidir.

Konudaki temel problem; eldeki kayıtlar hukuka uygun elde edilmiş bir delil midir, değil midir..

Kişisel görüşüm;

Araç kameranız araca ilk binildiğinde hemen göze çarpan bir konumda ise "servis çalışanlarının kameradan haberi yoktu" savunmasının yerinde olmayacağı kanısındayım.

Ayrıca; kayıt yaparken yanıp sönen bir ışığa da sahipse yine aynı şekilde hayatın olağan akışına göre kameranın araç içine binenler tarafından görüldüğü farz olunabilir.

Kamera gizli değildir, görünür bir yerdedir, kullanım amacı aracın dışında olan biteni kayda almaktır. Bu sebeple de kamerayı araca uygulayan araç sahibinin aracın içerisine yönelik kayıt elde etme iradesi bulunmamaktadır. Bu nedenle de araç sahibinin hiç bir cezasal sorumluluğu bulunmamaktadır.

Sonuç olarak; Şahsınıza karşı sövme fiilini işleyen servis personelinin cezasal sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

Ceza hukuku ile ilgili arkadaşlarım daha ayrıntılı yazacaktır.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

-Konuşmalar şu şekilde

Formen:Çocuğu kandırdım,arabada yazılım var.Garantiden değiştirelim hemen dedim.

Diğer çalışan:Tanıdıkmı?

Formen:İstediği kadar tanıdık olsun .ikerim....

Çalışan:Sonra sana tan tana etmesin araç sahibi

Formen:...ikerim hayırdır ya,isterse topla tüfekle gelsin ben aracın resimlerini çektim garanti dışı

**Evet arkadaşlar yetkili servisteki insan bana küfür ediyor,piçliğine garanti dışı bırakmak için hemen bırak dedim diyor(kameradan bir haber) Tabi olay bu şekildede kapanmıyor.

-Araç yazılımlımı?Gel hadi turlayalım diyorlar hemen.Aracımla yola çıkıyorlar.Benim kendi aracıma yapmadığım eziyeti yapıyorlar.
    *Makas atıyorlar
    *Hız sanırını geçiyorlar
    *Kameraların altından hiç gaz kesmeden geçiyorlar
    *Işık ihlalleri yapıyorlar
    *Üstüne üstlük ısrarla garantiden değiştireceğimi sanıyor,piçlik yaptım diyor orda çalışan.
    *9dk arabanın canına okuduktan sonra atolyeye girerken başka bir usta çıkıyor aynen şunu söylüyor "Arabanın bacısını .iktin karşıdan geçerken ta buraya kadar geldi ses diyor"
    *Araç servis alanına geliyor ama aracı stop etmiyorlar.Allahmı ettirmedi bilmiyorum,araç stop edilmediği sürece kameraya elektrik gidiyor ve kamera kayıt etmeye devam ediyor.
    *Başka müşterilerede küfür ediyorlar,Sonlara doğru benim arabanın başına geçip yazdıklarını servis danışmanına okutturuyor.Nasıl yazdım ama haberi yok değişecek zannediyor diyorlar ve Diğer danışmanda Adamsııın diye karşılık veriyor.
    *İşin kısacası arabamı hor kullanabilirsin,kırmızı ışıktan geçersin,bana piçlik olsun diye garanti dışıda bırakırsın eyvallah ama Bana küfür edebilirmisin Yetkili servis çalışanı olarak? Yada servisteki başka insanların anasına küfür edebilirmisin ???
    Bana göre olayın bütün özü bu kısım.. arabaymış falanmış filanmış şu konuşmalardan sonra önemsiz kalıyor.. zaten anladığım konuyu açan arkadaşın derdi aracının tamiratı yada bu tip bir şeyde değil.. en azından ben öyle anladım.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Var mı bi gelişme ? Ne durumda olay
    DR. OWL

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdilik avukatta olay,biliyorsunuzki bu isler ulkemizde bayagi agir ilerliyor...
    Ben birszcik biktim bu konudan,belirli bir sure dusunmek istemiyorum artik
    Kendilerine soyledim,gereken konusmlari yazismalari kendileri yapsinlar
    Bekleyip gorecegiz sonuclari...

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdilik avukatta olay,biliyorsunuzki bu isler ulkemizde bayagi agir ilerliyor...
    Umarım TR ye örnek olacak şeyler çıkar bu işin sonunda.
    DR. OWL

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum aslında sen fazla vakit kaybetmeten videoların trafikte yaptığı makaslı ışık ihlalli vs vsli bölümlerini trafik şubeye sikayet olarak bildir, diğer durumlardan farklı olarak lavuğun hakkında trafikle alakalı bitakım cezai işlemlerde bulunurlar diye düşünüyorum, en azından o lavuğa buradan bi geçirmeye başla... diğer kısımları avukat çözüyormuş zaten...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet kardeşim sen görüntüleri bizimle paylaş yeter Merakla bekliyoruz. Fordclubtr'de de bir çok arkadaş merak ettiler.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Videoların zamanı var
    Tehdit vari araytan bölge sorumlusu açtı özür diledi,ben avukat değilim...vs öyle şeyleri lafın gelişi söyledim.Siz zaten zarar vermediniz...vs
    Özellikle Özelden yardım eden abilerim/arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
    Küfür eden kişiye zaten gereken yapıldı biliyorsunuz
    Bilindiği üzere altın bakım hediye edelim,şunu edelim...vs denildim kabul etmedim(Yetkili servis verdi)
    Diğer şekildede önümüzde uzun bir süreç gözüküyor,en son gelişmeler bunlar.Uzun süreçtede bir değişiklik olursa paylaşırım

AhmetKaratay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun ben de konuyu takip ediyorum inşallah hak ettiği cezayı değilde hak ettiğinde fazla ceza alırlar ki bu ve bunun gibi insanlara iyi bir ders olur. Davanın sonuna kadar arkasında durmalısın isterse 10 sene geçsin

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne oldu servis çalışanına,kovuldu mu?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Bence yaptırım kovulması olmalı inşallah öle olmuştur/olacaktır.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Başar TURHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hukuk, mağduriyeti gidermek odaklı çalışacağından buradan maddi bir kazanç beklemek hukuki açıdan mümkün değil.

Mala fiilen zarar verildiği güvenlik kamerası ile kayıt altına alınmış. Bir şekilde bunun telafisi yapılacaktır. Bence yakışanı, markanın veya servisin bugünkü sıfır kilometre araç bedeline aracı geri satın almasıdır.

Hakaret durumu için de kayıt hukuki açıdan geçersiz sayılır gibi düşünüyorum. Aksi olsa bile bu konuda bir mağduriyet veya bir zarar yaşanmamış gördüğüm kadarıyla, telafi edilecek bir durum da yok ortada.

Diğer taraftan videonun paylaşılması marka açısından deformasyona sebep olacağından gerçekten tazminat davası açabilmeleri mümkünmüş gibi geliyor. Tamam kasten kaydedilmemiş olabilir, kişisel hak ve özgürlükleri ihlal etmiyor. Fakat bu izinsiz yayınlanabileceği anlamına da gelmiyor. Uzmanlar bilir detayını.

Tabi marka ile direkt görüşerek hediye yollu (veya sus payı olarak) bir takım kazançlar sağlanabilir videonun yayınlamaması şartıyla. Bu da işin hukuki boyutunun dışında kalıyor.

Geçmiş olsun, keşke hiç olmasaymış. Ayrıca son derece soğukkanlı hareket edilmiş, tebrik ederim. Umarım kısa zamanda sonuçlanır.

erhann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmiş olsun mert hep seni buluyor.
    İzleyelim bi ara neymiş kimmiş

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok kısa bir sürede arkadaşlar dava sonuçlanmaz bence.
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)