User Tag List

Sayfa 9/15 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
278 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Para Biriktirmenin Püf Noktaları ?

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İstanbul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kadar oku,mühendis ol,haftada 7 gün,günde 13 saat çalışıp 1200 lira maaş al..Allah yardımcınız olsun
    Hepimize olsun
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para mevzusunda hep kız arkadaşlara top atılmış. Yeri gelecek dışarıda seninle simit yiyecek kız arkadaşın olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. edit: evliyim
    men dakka dukka.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para mevzusunda hep kız arkadaşlara top atılmış. Yeri gelecek dışarıda seninle simit yiyecek kız arkadaşın olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. edit: evliyim
    Haklısın abi, ama zamane kızları böyle:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turkish kezban, sorsan götüne don alacak parası yoktur ama hava maşallah 1500 gören der 3 öğün papermoonda kendi cebinden yemek yiyor.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    KEZBAN 2

coders - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harcamaları kısmak yerine daha fazla kazanmayı tercih ediyorum

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devir panamera ile 18 lik taş hatunlarla gezen 45 yaşında müteahhit devri
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki biraz cesaretlendiririz para biriktirmek isteyen arkadaşları

mart ayından beri dolduruyordum , kağıtları son 2-3 aydır atmışımdır. 1600 lira çıktı , damlaya damlaya göl oldu

bu sefer sadece 1 tl ve kağıt para atacağım ufaklar boşuna yer kaplıyormuş , onu öğrendim
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Para ulaşılabilecek yerdeyken dürtüyor o yüzden ulaşamayacak şekilde saklamak gerekiyor onca ay çalıştım harcanan parayı bir çıkarttım höh dedim sonra daha arabayı bulmadan krediyi çektim dedim başka türlü olmayacak şimdi mutlu mesut birlikte yaşıyoruz.

Yalnız sadece son bir kaç ay haricinde her zaman kenarda ne olur ne olmaz param vardı. Yine başlayacağım aksilik olmazsa bu ay
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

taylaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşıtlarıma önerim , okulun ücreti , benzini vesairesi hariç aylık 350-400 cep harçlığı verir peder sağolsun. Onuda haftalık haftalık alırım buda haftalık 100 lira eder. Alır almaz 20 sini kutuya atıp , haftanın kalanında 80 ile geçinmeye çalışıyorum. Eğer haftanın sonunda bu 80 den 5-10 herhangi birşey kalırsa onu da kutuya atıp yeni haftaya sadece yeni gelen 100 ile aynı işlemi yaparak başlıyorum Böyle böyle biriktirdiklerimle iki yazdır yurtdışına çıkıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taylaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaşıtlarıma önerim , okulun ücreti , benzini vesairesi hariç aylık 350-400 cep harçlığı verir peder sağolsun. Onuda haftalık haftalık alırım buda haftalık 100 lira eder. Alır almaz 20 sini kutuya atıp , haftanın kalanında 80 ile geçinmeye çalışıyorum. Eğer haftanın sonunda bu 80 den 5-10 herhangi birşey kalırsa onu da kutuya atıp yeni haftaya sadece yeni gelen 100 ile aynı işlemi yaparak başlıyorum Böyle böyle biriktirdiklerimle iki yazdır yurtdışına çıkıyorum
    Sigara kullanıyo musun ?

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harcamamak lazım. Yani cimri olmak ve 1 liranin hesabını yapmak lazım. Bu güne kadar tanıdığım zenginlerin hepsinin 1 tlsi cok değerlidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harcamamak lazım. Yani cimri olmak ve 1 liranin hesabını yapmak lazım. Bu güne kadar tanıdığım zenginlerin hepsinin 1 tlsi cok değerlidir.
    Abi sence doğru bişey mi bu ? Yani tutumlu olmak güzel bişeyde, cimrilik ? Yani para para diye yaşamak, bi bakıma ot gibi yaşamak bence. Kolay kazanılmıyor elbette ama, kazanılıyorsa harcamakta lazım. Cefasını çekiyorsak sefasınıda sürmek lazım. Belkide yanlışımdır.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayda 1200 maaş alıyorum (Ziraat Mühendisiyim) 500 kira 80 internet, standart araba bakımları sigortası ıvır zıvırı, elektrik su doğalgaz, cep telefonu, işe arabayla giderim (30-40 km arası toplam günlük km), ayda 6-7 kez de dışarda yerim. Buna rağmen ayda 100-150 kalıyor kenarda. Haftada 7 gün günde 13 saat çalışıyorum, öğle yemekleri iş yerinde, sabah kahvaltısı çay-simit. Büyük ihtimal sçmaya bile zamanım olmadığından para harcayamıyorum, nişanlımı da alıştırdım bu duruma o da bitkisel hayata geçti benim gibi. Tv kumandası eline kendi çapında takılıyor. Bense günde 1 saat dizi film ve işe giderkenki boş yolda 3-5 tane virajda yardırarak kendimi avutuyorum. Kim bilir bir gün lastik patlar ya da yağa denk gelirim de falezlerden aşağı uçarım. Hiç olmazsa denize girmiş olurum bayadır da istiyordum. Her neyse sonuç olarak çok büyük bir şehirde değilseniz ve para harcamayacak şekilde adapte olursanız 1000 TL üstü her maaşta para birikiyor.
    Abi ağzım açık kaldı desem yeridir bende 1200 lira maaş alıyorum bana niye yetmiyor? Üstelik kız arkadaşımda yok sigarada kullanmıyorum alkol ayda 1 2 kez arkadaşlarla alır takılırız. Mekanlarada çok gitmem, ayda 150 200tl giyime maksimum 250 270lira harcarım. Bi internetim birde aylık 30 lira telefon faturam var. Hatta daha yüksek kazançlı bir iş aramaktayım şu aralar, arabam bile yok BERBAT HALDEYİM. Ama abur cubura aşırı harcarım affetmem günde 10liralık abur cubur yerim. İşe servisle gidip gelirim yol yemek parasıda çıkmaz cebimden ben neymişim öyle yav dedim şuan kendi kendime...
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu maddıyat olayı herkesın kendısınde bıten bırsey arkadaslar 1000 alıp kenara atan da var 10000 bın alıp kenara atamayan da kısılerın kendılerıyle alakalı durum evet manıta olayları cok para goturur dogrudur sıstem bu sekılde ıslıyor.Ama ınsanların zorunlu gıderlerı var bunlara da yapacak bırsey yok kımısı kısar kımısı bı daha mı dunyaya gelecegız der ne ınsanlar gorduk oglen yemegı yemez parası gıtmesın dıye bızde spora gıdıyoruz dıye sabah kahvaltısı zaten onun tum gun yedıgı ıle aynı parada o yuzden herkesın butcesı kendısınce aslan besleyen ne yedıgıne bakmaz mantıgındayım

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben para biriktirmek için hiç özel formüller üretmedim Allah a çok şükür hep para biriktirebildim. Hatta evlendikten sonra eşim itiraf etti sen eskiden çok cimriydin diye gerçi kızınca ara ara yine söylüyor ama
    kız arkadaşlarına gelen hediyeler kendisine de gelmiyormuş. Ulen ben de abartmışım o zamanlar galiba

Neyse genç arkadaşlara benden tavsiye en iyi para biriktirme yöntemi evden dışarı çıkmamak özellikle evliyseniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Le10ur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu maddıyat olayı herkesın kendısınde bıten bırsey arkadaslar 1000 alıp kenara atan da var 10000 bın alıp kenara atamayan da kısılerın kendılerıyle alakalı durum evet manıta olayları cok para goturur dogrudur sıstem bu sekılde ıslıyor.Ama ınsanların zorunlu gıderlerı var bunlara da yapacak bırsey yok kımısı kısar kımısı bı daha mı dunyaya gelecegız der ne ınsanlar gorduk oglen yemegı yemez parası gıtmesın dıye bızde spora gıdıyoruz dıye sabah kahvaltısı zaten onun tum gun yedıgı ıle aynı parada o yuzden herkesın butcesı kendısınce aslan besleyen ne yedıgıne bakmaz mantıgındayım

Hepsine katılıyorum da koyu kısıma adımı basarım. Tamamen kişinin kendisi ile alakalı, günde 5 TL kenara atılmayacak para değil(çalışan birisi için). Yaşanılan yer, kira vb. hepsi etkili faktörler ancak bunlar birikime engel değil, sadece miktarı değiştirir.
    FOR US BY US

[/CENTER]

taylaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunc. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigara kullanıyo musun ?
    Bir paket bir ay gidiyor yani kullanmıyorum denebilir...

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunc. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sence doğru bişey mi bu ? Yani tutumlu olmak güzel bişeyde, cimrilik ? Yani para para diye yaşamak, bi bakıma ot gibi yaşamak bence. Kolay kazanılmıyor elbette ama, kazanılıyorsa harcamakta lazım. Cefasını çekiyorsak sefasınıda sürmek lazım. Belkide yanlışımdır.
    Kesinlikle doğrusun, zengin değilim merak etme ) yani şuan dükkan sahibi,1 tlnin hesabında. Adamin trilyonlari var inanır mısın. Öyle insanlar tanıyorum hepsi de aynı..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)