User Tag List

Sayfa 33/60 İlkİlk ... 23313233343543 ... SonSon
1128 sonuçtan 609 ile 627 arası

Konu: Esnaflar İşleriniz Nasıl?

arda35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.98 çok az kişiye kullandırıldı. Durumu ortalama, kredi geçmişi düzgün olan bir tanıdığıma vermemişler. Adamın evi yok kirada oturuyor. Morali aşırı bozulmuş. ''Tanıdığın varsa neden çıkmadı öğrenebilir miyiz'' dedi. Tanıdığım bir şube müdürünü aradım '' Kimseye vermiyoruz zaten, bu ay şube olarak 1 müşteriye verdik'' dedi.

Kullandırılan kişi sayısıyla, aynı dönem kredili alınan konut sayısına oranlarsak zaten gerçek ortaya çıkıyor.
    Bu bilgi yanlış. Bayram öncesi ve sonrasında bir hayli kredi dağıttılar. Seçim sonrası normale döndü işler.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0,98 hamlesi de sona erdiğine ve yakında genel seçim de olmayacağına göre sanırım artık emlak piyasasındaki aşırı doygunluk nedeni ile fiyatlar olması gereken seviyelere gelir.
    örnek verecek olursam oturduğum sitede 2 tane ev hala satılık(birisi 1 yılı geçti, diğeri 6 ayı geçti) karşımda bir apartmanda var o da 1 yıldır satılık. büyük çaplı bir proje 2017-Aralık teslimdi hala teslim edecek ve bir çok daire satılık, peyzaj lansmandakinden çok farklı hale geldi sürekli daha da basitleşiyor. bunlar yakınımdakiler tabi, birkaç sokak ötedeki aylardır satılıklara girmiyorum bile.
    Konut tarafında doygunluk olamaz cunku alttan surekli yeni nufus gelmekte.Balon proje satmayan proje ev illaki vardir fakat konut sektörünü asil yavaslatan doviz dalgalanmasi ve faizler .Konut kredilerinin 400 500 bine kadar etki edecegini bunun üstünde ev alanin birikimiyle aldigini dusunuyorum.yada cok kucuk miktar kredi kullarak

Fiyatla ilgili birsey demeyim pahaliydi ucuzdu fakat su an faizler 10 ve alti olsa divizde duz zeminde ilerlese insanlar tekrat konuta yonelirler faizler cazip geldigi icin para dolasima girmiyor

Belediye secimleri var onumuzde

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0.98 i ev alacaklar için mi çıkardılar sanıyorsunuz Devlet , satış yapamayıp tıkanan müteahhitler için indirdi faizleri. Krediler çekildi o mevzu kapandı.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu bilgi yanlış. Bayram öncesi ve sonrasında bir hayli kredi dağıttılar. Seçim sonrası normale döndü işler.
    0.99 tam bir dümen. Nasıl mı?
    Öncelikle benim oturduğum evi alamıyorsun.
    Yada mahalledeki 4 katlı müstakil apt danda 0.99 krediyleev alamıyorsun

0.99 la ancak anlaşmalı olunan (ağaoğlu vb) firmalardan alabiliyorsun. Onlarda bu dönemde eldeki stokları eritmeye yöneldi. Satılan satılır satılmayanı düzgün personellere satılıp 0.99 la ticari kredi kullanmak için yapıyorlar.

Haaa ben bunu nerden mi biliyorum. Arkadasın evini 0.99 la almak istedim. Arkadaşın evinden gelen paraylada enparada mevduata yatırcaktık. %16,50 veriyor banka. Yani aylık bankadan gelen paraya az ekleyip taksit ödeyecektik.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.99 tam bir dümen. Nasıl mı?
    Öncelikle benim oturduğum evi alamıyorsun.
    Yada mahalledeki 4 katlı müstakil apt danda 0.99 krediyleev alamıyorsun

0.99 la ancak anlaşmalı olunan (ağaoğlu vb) firmalardan alabiliyorsun. Onlarda bu dönemde eldeki stokları eritmeye yöneldi. Satılan satılır satılmayanı düzgün personellere satılıp 0.99 la ticari kredi kullanmak için yapıyorlar.

Haaa ben bunu nerden mi biliyorum. Arkadasın evini 0.99 la almak istedim. Arkadaşın evinden gelen paraylada enparada mevduata yatırcaktık. %16,50 veriyor banka. Yani aylık bankadan gelen paraya az ekleyip taksit ödeyecektik.
    Benim arkadaşım beşiktaşta 30-40 yıllık binadan ev aldı. 5 yada 6 katlı bina (2 katı kot). 0.99 la kredi kullandı.

Herkes farklı birşey söylüyor. Sanırım bankaya ve şubeye bağlı. Tersinden kalktılarsa kredi vermiyorlar...

EnesAksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kastamonuda 0.98 le 20 yaşında daire aldım. Şubeyle alakalı müdür hatta babamı istanbulda dairesi olan vs vs adamı kabul etmeyip köydemi amcamı kabul etti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek bir kredi başvurusu üzerinden nasıl bu kadar genelleme yapıyorsunuz hayret ediyorum. Kamu bankalarından biri çatır çatır kredi sattı 0.98'le. Eksperler iş yetiştiremedi. Alan şahıslar da senin benim gibi normal vatandaş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arda35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış değil tamamen doğru. Sadece ben belki 10 farklı kişi adına başvuru yaptım, aylık belgelenebilir geliri 17 bin TL olanı da vardı aralarında. Sadece 1 kişiye 300.000 TL çıktı, ondada 150.000 TL hesapta güvence gördükten sonra kredi kullandırıldı.
    Kredi dağıtıldığı falan hikaye yani.

Bu arada geçtiğimiz 1-2 ay içinde dsi ve tarım bakanlığından devam eden işlerimiz için, yeterli ödenek olmadığı için 2. bir talimata kadar işleri durdurmamız gerektiği, ödenek alamayacağımızı bildiren yazılar geldi.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Doğu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış değil tamamen doğru. Sadece ben belki 10 farklı kişi adına başvuru yaptım, aylık belgelenebilir geliri 17 bin TL olanı da vardı aralarında. Sadece 1 kişiye 300.000 TL çıktı, ondada 150.000 TL hesapta güvence gördükten sonra kredi kullandırıldı.
    Kredi dağıtıldığı falan hikaye yani.

Bu arada geçtiğimiz 1-2 ay içinde dsi ve tarım bakanlığından devam eden işlerimiz için, yeterli ödenek olmadığı için 2. bir talimata kadar işleri durdurmamız gerektiği, ödenek alamayacağımızı bildiren yazılar geldi.
    biz yüzde 25 ini hemen ödüyoruz
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman biz burada olmayan evleri hayali şahıslar için değerledik. Hepsi aslında yoktu.

Böyle kampanyalarda elbet işi sıkı tutacak banka. Karnesinde sıkıntı vardır vermez, fi tarihinde ödeme düzensizliği bulur vermez, evin yasal değeri beyan edilenden çok düşüktür hiç vermez.

Krediler gayet dağıtıldı arkadaşlar. Kanlı canlı insanlar kullandı hem de.

bomberr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim de çevremde 0.98 kullananlar oldu

tayreep_john - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süper işlerimiz bursa esnafı olarak parayı koycak yer bulamyoruz yeri olan varsa söylesin verebiliriz bi kısmını
    SM PERFORMANCE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 16EC813 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ana yüklenicide mi çalışıyorsunuz ? veya resmi altyüklenicide mi çalışıyorsunuz ? yoksa ana firmanın alt taşerenunda mı çalışıyorsun ?
    haa bunları niyemi soruyorum ? çünkü biz iller bankası olarak sadece bizim ana firmanın veye ana firmaya resmi alt yüklenici olarak çalışanı firmaların işçi alacaklarına bakıyoruz her hakedişte bunu bize yazılı olarak veriri işçi alacagı yoktur diye aksi taktirde bizden hakediş ödemesi alamaz ,daha sonra bununla ilgili bi sorun olursada iller bankası çözer aksi taktirde verdiğiniz dilekçenin veya yazının hçbi hükmü ve yaptırımı yoktur umarım tez zamana alırsınız paranızı bizde bu şekilte alt teşaronların biçogunu alacagı var ( kalığçı demirci vs vs )
    Iller bankasinin ana yuklenicisinde calismistim. Sgk kaydim da ve calisan listesinde muhendis olarak ismim geciyor. Iller bankasi hak edis icin firmayi oyaladigindan dolayi hak edisi cekememisti , bu zamana kadar cekmistir. Ayrica iceride verilmis olan teminati da mevcut. Kontrollerden hiçbiri biz bunlara hakedis oduyoruz bu adamin maasi ödendi mi dedigini zannetmiyorum. Cunku odenmedi. Hatta iller bankasinin diger bolge mudurlugunde de baska bir proje icin calistim. Oradan da alacagim var. Bunu yazi olarak belirttigimde odenmis sgk kayidimi gonderdiler. Biraksan sigorta yapmadan calistaracaklar yani. Resmi yazi olarak belirttigim sey bana iller bankasinin kurumundan geldi. Imzali, kaseli. Maasinizin odenmedigini ispatlayin , odemenizi yapalim diye. Ben de firmanin bana verdigi banka hesap para girislerini bankadan imzali olarak gönderdim , 3ay oldu , ses yok. Ariyorum kontrolleri telefonlarina bakmiyorlar.

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Iller bankasinin ana yuklenicisinde calismistim. Sgk kaydim da ve calisan listesinde muhendis olarak ismim geciyor. Iller bankasi hak edis icin firmayi oyaladigindan dolayi hak edisi cekememisti , bu zamana kadar cekmistir. Ayrica iceride verilmis olan teminati da mevcut. Kontrollerden hiçbiri biz bunlara hakedis oduyoruz bu adamin maasi ödendi mi dedigini zannetmiyorum. Cunku odenmedi. Hatta iller bankasinin diger bolge mudurlugunde de baska bir proje icin calistim. Oradan da alacagim var. Bunu yazi olarak belirttigimde odenmis sgk kayidimi gonderdiler. Biraksan sigorta yapmadan calistaracaklar yani. Resmi yazi olarak belirttigim sey bana iller bankasinin kurumundan geldi. Imzali, kaseli. Maasinizin odenmedigini ispatlayin , odemenizi yapalim diye. Ben de firmanin bana verdigi banka hesap para girislerini bankadan imzali olarak gönderdim , 3ay oldu , ses yok. Ariyorum kontrolleri telefonlarina bakmiyorlar.
    Resmi prosedür başladıysa alırsın maaşını
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Davetiyeli işler harici hakedişler biraz sorunlu bizim olmasa da çevre esnaflarda %30 ancak alıyorlar

Ihale şartnamelerine dikkat etmek lazım

CafCaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuşulan paralara bak milyon dolarlar bin tl ler flan ben bir çok sektör yaptım şimdi az çalışıp karnımı doyuracağım bir sektörü seçtim boyasız hasar onarım işi yapıyorum günde 2 araç yapıp 500 tl mi alıyorum haydi eyvallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kredi olayinin tamamen kullanılan banka ve kredi veren danışmanlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Zira bana bir türlü israrla kredi vermeyen danışman, üstelik prosedür gereği asla alamazsın bizden ayağı yapiyordu, buna rağmen aynı bankanın başka bir temsilcisi sorgusuz sualsiz çıkardı krediyi. Biraz insiyatif var sanirim. Bankacı arkadaşlar daha iyi bilecektir ama gördüğüm bu şekilde.
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konut tarafında doygunluk olamaz cunku alttan surekli yeni nufus gelmekte.Balon proje satmayan proje ev illaki vardir fakat konut sektörünü asil yavaslatan doviz dalgalanmasi ve faizler .Konut kredilerinin 400 500 bine kadar etki edecegini bunun üstünde ev alanin birikimiyle aldigini dusunuyorum.yada cok kucuk miktar kredi kullarak

Fiyatla ilgili birsey demeyim pahaliydi ucuzdu fakat su an faizler 10 ve alti olsa divizde duz zeminde ilerlese insanlar tekrat konuta yonelirler faizler cazip geldigi icin para dolasima girmiyor

Belediye secimleri var onumuzde
    doygunluktan kastım birey sayısı daire sayısı oranı değildi. son birkaç yılda fiyatlar çok ciddi artış göstermişken alım gücündeki artış buna paralel gitmedi. dolayısı ile atıyorum 300 bin olan daireyi 4-5 yıl öncesi alabilecek insan sayısı ile günümüzde 500bin olan aynı niteliklerdeki daireyi alabilecek insan sayısı bir değil. artık dairelerin yatırımlık olarak satışını çok mümkün görmediğim için fiyatların eski hızı ile artış gösteremeyeceğini öngörüyorum. hatta ülkedeki mevcut ekonomik durumu düşününce borçla yatırımlık alanların ve müteahhitlerin karlarından zarar eder pozisyona geçebileceklerini düşünüyorum.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aslında ev fiyatları düştü. ben evimi aldığımda 125bin tl idi. dolar olarak 62,500 usd

şuanda 200-220 arası aynı yerde evler yani 45bin USD. hadi ben aç gözlüyüm 250bin istesem 53bin usd..

bize ne abi biz usd kullanmıyoz kiii diyenlere selamlar

usd kullanmıyoruz da elin gavuruda hiç birşeyi tl ile vermiyor işte. hafriyatçısı mazotu öpücükle veya 5 sene önceki fiyatla almıyor. maalesef anlatamayız derdimizi. mahalle değerlendi sanıyor bizim orda kamiller. 65e aldığı eve 50k usdye satamıyor şuan ooo ben 50 bin tl kardayım diyor kamiller. 50bine 2 sene sonra tofaş alacak anca haberleri yok.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)