pkk 9 askeri yaraladı diye akp liler haber yapıyor inanmayın dün tokatta askeri araç devrildi ondan oldu bilginize
Printable View
pkk 9 askeri yaraladı diye akp liler haber yapıyor inanmayın dün tokatta askeri araç devrildi ondan oldu bilginize
Allah Allah
Alıntı:
Bakıyorumda Akp seçmeni tek başına iktidar olamayınca bir anda milliyetçiliğe sarılıyor!
-T.C. tabelalardan kaldırırken neredeydiniz? Göremedik sizleri...
-Andımız okullarda yasaklanırken neden çıkmadı sesini?
-Oslo görüşmeleriyle şimdi 40.000 şehidin katili zatla beraber " Barış Süreci" başlatıldığında da yoktunuz.
- Büyük Türk Milletinin şanlı ordusunun başında bulunmuş 26. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ uyduruk bir dava ile Terör Örgütü kurmak ve yönetmekle yargılanırken neden karşı çıkmadınız? Pardon siz o davada savcıydınız değil mi?
-Barış Sürecinin bir aldatmaca olduğunu bizler söylerken ve bir an önce durdurulması gerektiğini belirtirken siz şimdi katil diye nitelendirdiğiniz parti ile birlikte yürütmediniz mi? Yoksa o zaman bilmiyor muydunuz katil olduklarını?
-Bizler Türk Bayrağı açtığımızda polis copu yerken neden sustunuz.
Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Sizlerin bize sunduğu "yeni Türkiye" bu işte... O yüzden ağlamayında eserinizle gurur duyun!!
Ya amk görende sanır şu zamana kadar ortada hdp diye bir parti yoktu, siz bugüne kadar hiç haber felan izlemiyomuydunuz gülüm, hangi dünya da yaşıyodunuz, kış uykusundamıydınız, madem bu kadar hassastınız da akp hdp haburda imralıda enseye tokat göte parmak oynarken nerdeydiniz? Hadi şimdi yallah...
hdp nin meclise girmesini de kenara bırak,
somada tüm olanlara rağmen hala akp 1. çıkıyorsa kelime bitmiştir.
kimse akıllanmaz,bence boşuna kendinizi yıpratmayın.
Sanki işler çol güzeldi ekonomimiz süperdide akp liler çocuk korkutur gibi "yayyağa yediniz olum size müstehak"
Dio yok dolar yükselcekmiş yok ekonomi batıcakmış lan daha geçen gün dolar 3 tl yaklaşmadımı en azından millet size sağlam bi tokat vurdu bu sizin o kibrinizi yıksın yeter
Eski günlere dönülecekmiş. Zaten yeni günmü vardı ? Yandaşa vardı evet. Zengini zengin yaptı büyük çoğunluğu da dinle oyaladılar. Kredinin borç batağının içinde millet evi kira geliri yok doğru düzgün patatesinden etine faiş fiyatlara alıyo herşeyi ama neymiş eski günlere dönecekmiş. Ben böyle cahil parti taraftarı görmedim. Doğuda kendi kaybettikleri oyları chp ve mhp'nin sırtına sarıyolar, cahil kesimin anlamadığı bu. Olaya tarafsız bakamıyolar. Adamları yıllardır cesaretlendiren de uzun adam şimdi atıp tutanda. Şimdi adamlar barajı aşıncada kendi hatalarını başkalarına sarmaya kalkıyolar. Geçicekler o işleri. Bu ülkede chp ve mhp kadro yenilemeyip gençleşmez ise genel başkanları olduğu yerde saymaya devam ederse, biri aldığı %1 bile değil artışı başarı görüp biride hala milleyetçiliğin arkasında saklanmaya devam ettiği sürece bu iş olmaz. Erken seçimde de bu mevcut durumun değişeceğini sanmıyorum. Hdp ciddi anlamda bi yükselişe geçti kolay kolay vazgeçmez bu sevdasından.
Kayıtlı 6 milyon kayıtsızlarla beraber 10-12 milyon işsiz olduğu söyleniyor işsiz adama dolar artmiş ne .... borsa düşmüş ne ??? kriz olmuş ne ...
üstüne birde işsiz öğrencileri gss falan diye borçlandırdın milleti oturduğu yerde hiç yoktan borç çıkartıp olmayan huzurunu kaçırdın..
sonra demiyceksin niye tek başımıza iktidar olamadık.. önce bir öz eleştiri şart..
erken seçim akpyi zararlı çıkartır 3 puan kaybettirir diyim...
2011 seçimine göre 2 milyona yakın yeni seçmen var.Bunu hesap katmıyorsunuz.MHP'nin artan oyunu da hesaba katan yok.2milyon arttırdı oyunu mhp..
2011'e göre yüzde 8 oy artışı var hdp'de.Yüzde 5 ak partininse yüzde 3 chp'dir.Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday yapıldı, üstelik bu aday mhp'nin adayıydı.MHP tam destek verdi.Ama chp'deki kayma yüzünden yine yüzde40 geçilemedi.Orda da mı kayma akp'nin? tayyip %51 oy aldı..Dün chp genel merkezi bile bayram yeri gibiydi.hdp nin barajı aşmasına herkes sevindi.Çünkü chp veya mhp birleşse bile yıkamıyor akp'yi.
Chp Mhp ve Hdp'nin koalisyon kurmasını istiyor Akp ki bahsettiğim üçlünün kuracağı üçlü zaten başarız olacak ve Rte'de alamayacakları destkler sebebiyle erken seçime gidilebilir.
Bu erken seçimde Akp açık ara yapar şuanda ben Bülent Arınç'ın son röportajından bunu çıkartıyorum.
https://www.facebook.com/ihlassondak...44792/?fref=nf
Euro dolar karışıktı :D Euro'ya sabah güzel yüksek yakalayıp yol verdim o sırada dolardaki anlık düşüşle bütünleyip rotar moduna geçtim :D
Zamanında hoca'da güzel konuşmuş buarada. Kimler neler konuştuda işte hep bildiğimizi okuduk :)
https://www.facebook.com/haberaycom/...9933341032207/
valla ak partinin bi tokat yiyip biraz silkelenmesi, 2002-2009 arasındaki tutumuna tekrar yaklaşması gerekiyordu. onun yerine aziz milletimiz sağolsun en okkalısından bi osmanlı şamarı indirdi. :D
benim de yaşım 37. koalisyon da gördüm kriz de gördüm. her seferinde zengin biraz daha zengin olur. fakir biraz daha fakirleşir, aradaki makas açılır. orta direk gittikçe kaybolur. babam çıkrıkçılar yokuşunda esnaftı, 80lı yıllarda kendine istediği evi alıyordu. 90 lı yıllarda abilerimi evlendirirken de rahat ev alabiliyordu, sonra 94 krizi, 2001 krizi. ben evleneceğim zaman elde avuçta ne varsa satıp da anca ev alabildi bana. şimdi abim devam ediyor babamın işine. son krizden sonra değil çocuklarına ev almak araba bile alamıyor. olacak olan budur, bu sefer de farklı bir şey olmaz. onun dışında:
1- bu ülkede seçimler manüple ediliyor deniyordu, demek ki öyle değilmiş, başka dinamikler varmış
2- bu heriflerin seçimle gideceğine inanıyor musunuz deniyordu? valla geldikleri gibi giderler, milletimiz getirdiği gibi götürür de, yerine başka bi hareket geliverir
3- bizim insanımız krizden falan hiç etkilenmez, ayağını yorganına göre uzatmaz, geçmişten ders almaz. başkalarına tavsiye verir ama kendisi uygulamaz. örnek: bu konuda aman ha kriz var paraları savurmayın yakında bulamayacaksınız diyen kardeşlerim bir sonraki konularında bilmem kaç yüzbin tl lere mercedesler, porsche ler, ferrari ler alma mevzuu açarlar. bize de bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demek düşer
herşeyi hesaba katıyorum merak etme.
2011 e göre toplam seçmen sayısında 2 milyon değil 5 milyon artış var.
fakat kullanılan toplam oydaki fark 1.800 bin.
MHP nin aldığı fazla oy sayısı 1.800 bin..
gerisini tekrarlamaya gerek yok herhalde..
Chp nin sevinme nedeni hdp nin barajı geçmesi değil iktidar ümidi doğduğu içindir..
cumhurbaşkanlığında kayma sözkonusu değil katılımın düşüklüğü o oranı doğurdu..
demin hastanedeydim hatta adres vereyim ümraniye hisar hospital :) bi baktım acilden içeri yüzü kıpkırmızı biçimde beyaz kuğu gibi 3 trilyonluk arabasından inen aga bey girdi :) belli sıkıntılı dün gece uyumamış.
Akpartinin yanlış politikaları, Erdoğan'ın tek adam tutumu, başkanlık ısrarı , açılım fiyaskosu bu tablonun baş mimarı. Miilet artık bir dur demek istedi bana kalırsa. Mhp ve Chp başkanlarının ve kadrolarının koalisyon hükümeti kursalarda bu ülkeyi yönetemeyeceklerini kendileri de halk da çok iyi biliyor. Koalisyonun kargaşadan başka birşey getirmeyeceği düşüncesindeyim. Akpartinin iyi bir kadro kurup geçmişten ders alıp başlıca ekonomi, dış politika ve çözüm süreciyle ilgili oturup düşünüp güzel çözümler üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Tek adam sevdasıyla bu iş yürümez. Ülkenin yüzde 50-60 lık kesmi bizi alakadar etmez politikasıyla bu işler yürümez. Benim kürt kardeşlerim diye bağır çağır yapıp chplilere dinsiz,mhplilere çakma milliyetçi gözüyle bakıp bu işler yürümez. Kürtler açık ve net tavrını ortaya koydu.
Hdp'ye giden oyların %80i akpartiden. Chp den kaymanın ufak olduğunu düşünüyorum, olmasa da barajı geçeceklerdi. Bu sürecin iyi değelendirilip milletin ,ülkenin hayrına, bekasına ne faydalıysa o adımlar uygulanmalı. Olan yine millete olacak çünkü.
Bir Akpartili olarak bu seçimde bilerek sandığa gitmedim. Sebebi Erdoğan'ın artık işi abarttığı düşüncesindeydim ve bu sonucu bekliyordum. Bence halkın bu tepkisi iyi değerlendirilmeli. Sonuç olarak akpartiye oy veriyorum ancak ağam,paşam mantığında değilim. Yanlış politikalarını acilen düzeltip iyi bir kadroyla geçişten ders alıp gelmeleri lazım. Koalisyon hükümeti bu ülkeye zarardan başka birşey getirmez. Saygılar...
sandığa gitmeyince yanlış politikayı yinede desteklemiş oluyorsunuz farkında mısınız ?
Herşey olması gerektiği gibi oldu.
Kimse kusura bakmasın ama ekonomi bıdı bıdı diye konuşmak çok saçma, paraya kendini satmaktan farksız.
AKP'nin bir derse ihtiyacı vardı, aldı da.
Ümit edelim de bunu idrak edebilecek kadar zeki olsunlar.
Sanırım son koalisyon hükümeti 2002 de olmuştu, ee buda 13 yıl önce ediyor. Bana lütfen biri 13 yıl önce koalisyondan ne hatırladığını söyleyebilir mi ? ben 17 yaşındaydım hani başka hobilerim vardı politikayla pek ilgilenmezdimde, aramızda yaşı bir hayli küçük olup sanırım o sıralar baya bir politikayla iç içe olan ve koalisyonun ülkemiz adına kötü olacağını düşünenler varda. Cahilliğimi mazur görün.
Koalisyon çok başlılıktan farksız.Günlük hayatta görüşleri birbirine zıt olan partiler nasıl ortak karar alsınlar..
kimse ekonomi batsın istemiyor istemezde ama kimse baskıcı bir rejimde istemiyor dayatmalarla zorla insanlara bir şeyler empoze etmekde çok yanlış. bunu genele yazıyorum bütün partiler sistemler için geçerli..
iş özgürlükler olursa insanlar ekonomi falan tanımaz kimsede çocuklarını baskıcı "bizim dediğimiz olucak o kadar" tarzı bir sistemin içinde yetiştirmek istemez..
Bu arada tüm bu basın , oyuncu , sanatçı tayfasıda ne kadar Hdp meraklısıymış demekki böyle bi akım bekliyolarmış ...
şurda yazılanları okuyorum da inanamıyorum çoguna.
siz akp dışındaki herhangi bir partinin tek başına iktidar olacağını mı sanıyordunuz? ya da chp + mhp yeterli çogunluga ulaşacak falan?
akp'nin indirilmesinin tek yolu vardu, hdp'nin barajı geçmesi ( pkk vs diyen olacaktır. doğrudur. pkk'ya en çok destek veren ikinci partidir. birincisi için bkz.akp ).
yapılabilecek en harika şey : geçici 3 'lü bi hükümet kurar, tüm ak itleri yargılar, asgari ücreti de yukarı çekip akp tabanından oy çalarak erken seçim için hazırlık yaparsın.
en aptalca şey ise erken seçim olur. ben yemin olsun gider veririm oyumu akpye.
her ne koşulla olursa olsun, herhangi bir paartinin akp ile koalisyon kurması da, Bahçeli'nin "ben ülke yönetemem ama güzel ana muhalefet olurum yaaae" demesi de vatana ihanettir.
yukarda birileri " demekki daha önceki seçimlerde şaibe vs yokmuş" tarzında bişeyler yazılmış. bu seçim sonuçlarından yola çıkarak öyle bi düşünceye ulaşmayın. binlerce insan sabah 6'dan akşam 9'a kadar nöbet tuttu. gerektiğinde avukatlar okuldan okula koştular anayasayı anlatmak için.
korkacak bişey yok arkadaşlar. herşey güzel olacak inşallah..
al amk akp seçmeninin mhp versiyonu. bi bitmeniz amk
yıllardır muhalefetti de ne yaptı?
o iş öyle kendini naza çeken yeni gelin gibi " gelip benle koalisyon isteyecekler. o zaman istedigimi alicam :$ " demekle de " ben milliyetçiyim ana muhalefet olurum ya da erken seçim olsun lalalla" demekle olmuyor.
akıllı olun biraz da şu akp gitsin. sonra nasıl olsa ak *** kara *** belli olur
2002de bahçeli erken seçime götürmüştü ve akp iktidar olmuştu. Hatırlatayım istedim.
Neyi niye hatırlatıyorsun ki aga?
sanıyor ki mhp'nin 2-3 puan artırmasının sebebi mhp'nin doğru siyaseti. Değil. oylarının artmasının sebebi hem akpnin yanlış siyaseti hem de bilinçli milliyetçi bir kesimin Hdp'ye oy vermeyi midesi kaldırmadıgı için mhp'ye vermesidir.
matematik belli. Bahçeli koalisyon kurmazsa erken seçime gidilir ( chp, akp ile kurmazsa tabiki ).
erken seçin de tek başına akp iktidarı demek oluyor. rte gerekirse her okula eli silahlı polis koyar ama yine tek parti çıkartır burdan. Polis adamın elinde, asker, yargı, herşey.. adam erken seçimde her okula eli silahlı adam koyup oy ve ötesi ya da diger gönüllüleri sokmasa, oyları ben sarayda saydırcam dese kim ne diyebilir?
bu bir firsattır. ya degerlendirilecek ya da ******* bu milleti diyip siktirip gidip akp çocuk kollarına kaydımı yaptırıp çekirdekten akpli olucam.
Dün cnn de deniz zeyrekde söylemişti. Hdpnin dışarıdan desteklediği chp mhp koalisyonu kurulur. Akpnin yaptığı tahribatlar giderilir. Yolsuzluklar cumhurbaşkanlığıyla ilgili düzenlemeler vs. Ekonomik düzenlemeler yapılır sonra erken seçime gidilebilir dedi. En mantıklısı bu olur. Bidaha böyle bir fırsat geçmez muhalefetin eline.
devlet bahçeli bu partinin başında durduğu sürece bırakın hükümet kurma koalisyon ortağı olma ana muhalefet bile olamaz barajın az üstünde sürünür durur bi zikimede yaramaz.
Aslına bakarsanız hem sol hem milliyetçi hem de kürtlerin oldupu bir koalisyon neden olamaz ? neden amaç sorunları çözmek değil de sorun çıkartmak üzerine olur ?
hiç empati yapıyor musunuz neden gerilla dediğimiz terör unsurları yokluk açlık sefalet içerisinde öleceğini bile bile dağa çıkıyor ? köylerinde otuturken rahat mı battı diyorsunuz ? hanginiz köyünüzde memleketinizde savaş yaşadı savaş gördü ? kimin evine köyüne bahçesine havan mermisi düştü eşinin dostunun eli kolu parçalandı ? kim sürekli asker yada gerilla tarafından tehdit görerek 2. sınıf insan muamelesi görerek ve ölüm korkusu ile yaşamak ister ? rahat koltuklarımızda oturup dünyayı kurtarmak siyasi oyunları çözmek ne kadar kolay değil mi ? ya bu insanların gerçekten derdi ülkeyi bölmek değil de batı bölgelerinde yaşayan insanlar ile eşit muamele görmek eşit imkanlardan yararlanmak olamaz mı ? ya her grubun her ilin her bölgenin içinde olduğu gibi bu insanların arasında da provakasyon yaratan ajanlar var ise ve işin pislik kısmını ve bu algıyı onlar yaratıyor ise ? Ya bu ülkenin askeri gerçekten haksızlık yaptıysa o bölgedeki insanlara ? her şey tv lerde gördüğümüz yada bize anlatılan gibi değil ise ? tabii bu saydıklarımın terside olabilir dimi ?
şirketten giremiyorum ama youtube den " atilla kıyat tsk ya eleştiriler arena programı " videosunu lütfen seyredin
Eğer bir koalisyon yapılırsa üç partinin ortak uzlaşıcağı tek nokta olur.. onuda herkes az çok tahmin edebiliyor.. buna yüksek ihtimal oy verenlerde destek çıkar olumlu bakar.
Devir artık kutuplaşma değil uzlaşma devridir.
koalisyonlarda yaşanan temel sıkıntı şudur: ekonomik ve diğer yapısal reformların hızla yapılabilmesi için çoğunlukla birden fazla bakanlığın, kamu kurumunun veya kuruluşunun ortak bir şekilde seri adım atması, karar alması gerekir. koalisyonlarda bu bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar farklı partilerin dolayısıyla farklı siyasi ve ideolojik grupların elinde olduğu, her grubun kendi zihniyetini kuruma yansıttığı ve kadrolaştığı için ortak karar alınması güçleşir ve genelde taraflar birbirine suç veya çamur atarlar.
mhp yaptıklarıyla oy attırmadı peki eyvallah mhp nasıl seçenek oldu bu duruşuyla.
mhpyi seçenler diğer partilerle koalisyon yapmasını neden istesin ? fikirler uysa mhpye oy vermezlerdi.
akp seçmeniyle ne alakam var amk omurgalı olmak adam olmak takım tutmak gibi siyasi parti tutmadığım için bi bitmediniz amk mı oluyorum ?
senin yaş 33 olmuş ama duruşun eğri olmuş birader sana hayırlı günler
Hdp den haz etmem, hiçbir zaman da etmeyeceğime adım gibi eminim. Ama adamlar hiç olmazsa dürüst başından beri eylemleri ile söylemleri örtüşüyor.
Genel eş başkanları Hdp değilde farklı bir muhalif partinin genel başkanı olsa siyasi durum çok farklı olabilirdi.
Ülke olarak öyle bir duruma geldik ki HDP gibi bölücü terör örgütünün izdüşümü olan bir partinin meclise girip akepe yi saf dışı bırakmasına seviniyoruz.
Bu bu ülkedeki muhalif partilerin eksikliğidir bence.
Sonuçlara bakıldığında chp nin bu denli etkili bir seçim propagandası yapmış olmasına rağmen oyları önemli derece de artmadı.
Mhp ise akp den dönen tepki oyları ile biraz artış gösterdi. O da hdp ye oy vermeyi reddeden seçmenlere bağlı olarak oldu bence.
Devlet bahçeli biraz daha etkin bir siyaset yapsa daha iyi olur ama muhalif parti başkanı olmaktan öte bir vizyona sahip değil maalesef.
Oy dağılımlarına bakın hdp geçen seçimde akp nin kalesi olmuş birçok doğu şehrinden birinci olarak çıktı.
Sonuç olarak hükümet ne şekilde kurulursa kurulsun, kendi adıma;
Huzurla yaşayacağım, gelirin eşit dağıtıldığı, (hani müslümanız ya komşusu aç yatan bizden değil ya)
Adaletin seçilmişler için tecelli ettiği değil toplumun tüm fertleri için eşit şekilde uygulandığı.
İnsanların "sadaka" ve "biat" kültürüne değil "hakkı olanı aldığı" ve " özgür düşünce" ile hareket edebildiği.
Kişilerin polisten kaçan değil korunmak için polisin desteğini aldığı bir toplumda yaşamayı istiyorum.
Koalisyon kurulursa eğer en çok istediğim şey alttaki fotoda milletle t.şak geçen kişinin ve diğerlerinin yargılanması.
http://img.hurriyet.com.tr/_np/6260/27496260.jpg
Ve şuna hala şaşırıyorum maalesef adamlar bu kadar oy kaybetti ama hala iki ana muhalefet partisinin toplamı kadar oy alıyorlar.
Ya benim dünya görüşümde ve takip ettiğim gündem de bir sıkıntı var ya da insanlar görmüyor/görmek istemiyor bazı şeyleri.
Güzel günler görürüz umarım. Zira kavgadan kime hayır gelmiş ki ?
Çok merak ediyorum,
3'lü koalisyonda Hdp, İçişleri veya Milli Savunma bakanlığını isterse verecekler mi? :)