işte bu zihniyeti pompalayarak 2016daki erken seçimlerde %50 oyla gelecekler.
Printable View
Dolar 1 gecede "3" lira olmasinin sorumlusu ekonomi degil,belirsizliktir. Yani suni bir yukselis.
Koalisyon yada azinlik hukumeti kirulunca yatisir. Yada 45 gun hukumet kurulamazsa ki zor akp nin iktidari birakmasi,secim olur.
Kizim ****** ama eve para getiriyor diye kac yil goz yumduk,artik demokrasi ve hukuk tekrar tesis edilmeli. Bundan kotu olamaz,guzel gunler gelir insallah...
kaç aydır dolar 2.50 üstünde 3 olsa koymaz herkes panameralarını satsın olay kapansın kriz varmış bikbikbik
en yakın zamanda erken seçim olacaktır bence ve bu erken seçimde akp tek başına hükümet kurabilecek sayıya rahat ulaşacaktır. MHP oy kaybeder hdp kazanır.
akp 45
chp 23
MHP 13
hdp 14
yada akp nin zayıflayabildiğini gören vatandaş ters köşe yapar
akp 38
chp 30
MHP 14
hdp 14
Şimdi bir de Chp ve Mhp Akp gitsin diye Hdp ye oy verdiler nidaları atıyorlar sanki oyları düşen Akp değil de Chp ve Mhp imiş gibi !
chp mhp yerinde saydı akp den ayrılan kürt oyları hdp ye geçti hesap ortada neyi saklıyorlar ?
Yediremiyorlar kendilerine kendileri Barzaniyle el ele gezerken nasıl. Satildiklarini sasirdilar o kadar kurani kerim gösterdi olmadı. Bu arada buruk sevinç lafını ilk defa dün anladım uzulcem üzülemiyorum sevinicem sevinemiyorum ama halkımız artık anlasın.sonlari anavatan gibi olucak korkmasinlar artık bunlardan
40 yılın başında doğru konuşuyor işte ( Not: MHP liyim )
Şimdi bazı alternatifler üzerinde sizlere düşüncemi paylaşmak istiyorum. Bir defa tek başına siyasi iktidar oluşmamış ise koalisyon kurma zarureti doğmuş ise ülkeyi istikrarsızlığa sevk etmemek, ekonomik sıkıntılara sokmamak, piyasayı alt üst etmemek için bir koalisyona ihtiyaç duyuluyorsa, bu koalisyonun önce uyumlu bir koalisyon olması lazım. AK Parti uyumu çözümde aramıştır ve Oslo görüşmesinden bu yana bir çözüm sürecini sürdürmüştür. Bu çözüm sürecinin bir kanadı şu an yüzde 10 barajını aşmak suretiyle 79 milletvekiliyle TBMM'de bulunmaktadır. Demek ki birinci koalisyon, başlangıcından bu yana birliktelikleri devam eden AKP ile HDP arasında olması lazımdır. AKP ve HDP arasındaki örtülü işbirliğini kamufle etmek, gizlemek, koalisyon arayışlarıyla Türkiye'yi bir erken seçime mecbur bırakacak şekilde tehdit altına alarak bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır."
2.70 ken yıkılmayan ekonomi 3 olunca yıkılmaz sıkma tatlı canını..
seçime gelirsek ;
hükümet kurulmadan seçime götürürse cb ( yani chp , mhp ye görev vermeden ) akp kan kaybına devam eder. batan gemi den akıllı oynayan oyları kapar.
yok chp-mhp + dışardan destek verecek hdp koalisyonu olursa ( hdp nin barajı %5 e düşürme ve 1 sene sonra erken seçim şartıyla destek vereceği düşüncesiyle) yakın zamanda 4 bakan başta olmak üzere birçok akp liye yüce divan yolunu açarak akp yi tamamen sahneden silip yepyeni bir model ortaya çıkabilir..
yada akp hdp koalisyonu kurar ikiside birbirine ses etmeeden bakarlar keyiflerine..
Ak Parti birileri ile sadece iş yapıyordu. Masa başında işini hallediyordu.
Duygusal olarak hiçbir zaman bağlanmadı onlara.
Bu seçimde HDP barajı kürtler sayesinde değil,
Paralel yapı ve Chp'de ki aşırı soldan aldığı destekle sağlamıştır.
Ak Parti tabanını korumuştur (%42).
Ak Parti'de oy kaybetmiştir fakat bu giyilen kefenden ötürüdür. Beklenen bir şeydi...
Şimdi Ak tabanın gönlündeki, bırakınız 3'lü koalisyon yapsınlardır. Yapsınlar ki, anya ve konya görünsün.
Biliyorsunuz çok rahat bir milletiz. Vatandaşın Marmaray'a bir binişi var, sanarsınız ki 50 yıldır var. Hafızamız bizimle alay ediyor.
Ama eminimki Ak Yöneticileri yine taşın altına elini koyup sırf ülkenin istikrarı için omurgada kalmaya devam edeceklerdir.
hiç bir şey olmaz kriz miriz bu sadece bazılarının temennisi.... şu anki olan şey dalgalanmadır oda doğaldır.. sunidir hükümet belli olsun durulur yada sabit bir noktada kalır..
dolar gerçek değeri zaten 3 tl nin üstü idi bana göre.. bunu ya bu konuda yada buna benzer başka bir konuda aylar önce yazmışdım.. dolar 3 tl değildi ise bunun nedeni kaynağı belirsiz sıcak paraların gezinmesiydi bana göre.. yani ortalıkda bir şey yok en fazla dolar gerçek olması gereken yerde olur o kadar..
Borsa da hisselerin tamamı neredeyse taban açtı. Bir saat içinde %10 eridiler. şaka gibi
daha ortada hükümet bile yokken gidip mhp chp hdp ve diğer partileri suçlayıp onlara hakaret vari konuşan insanlarada ayrı ayar oluyorum..
kimse daha hükümet bile olmadı belki gene ak parti olucak nerden biliyorsunuz.. şu anki yükselişin nedeni mhp chp hdp değil belirsizlik ..
seçim olmasa zaten $ 1.5 tl gerilicekti dimi :D
son 12 yılın istatıslıklerıne bı bakın sonra konusun,şu andan sonra ekonomı sabit kalsa bile erken seçimde halk aa bak akpesizde oluyormuş diyecek akp 3/1 alır bu sefer.
dolar 2,80 oldu gün içi benzin mazota direk geçirecekler
2011
AKP %49.9
CHP %25.9
MHP %12.9
BGM %6.58
vs
2015
AKP %41.14
CHP %25.24
MHP %16.59
HDP %12.57
vs
Yeter artık omurga olmasınlar boş ver
8 Haziran 2015 de AKP iktidar olamazsa istifa ederim
Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU
bu piyasalara bir şey olmaz sen kafanı rahat tut boşver seçimden önce herkes piyasalarda alımını satımını yaptı spekülasyona gerek yok zaten bu sonucu her yatırımcı biliyordu sırf kalıp anamızı ağlatıcaklarına bir kaç sene daha hayaller ertelenir gelecek paralak özgür daha yaşanabilir
GEYİK:
Yeter artık batının ahlaksızlığını özledik cine 5 tuttu frutti seküler günler merhaba :D haha
egemen bağış iki ayet sallasın zamanı değil mi?
sırf oy kaybının nedenleri:
4 bakanın yüce divana verilmeyişi
kaçAK saray
diyanet işlerine verilen 1 milyonluk araba
sonra maliye bakanın cıkıp çerez parası demesi
davutoğlunun iş adamlarını tehdit etmesi neymiş 1500 lira ücrette hükümet batar ulan işçiden az vergi al bakalım batar mı sonra sen çıkıp 500.000 e daire satan tapuda 80.000 gösteriyor onun vergisini alamıyorsun asgari ücretli keriz ya ondan topla sen ona göz dik ulan size niye oy vereyim ben
doların yükselmesi en çok akp lileri mutlu edecek çünkü onların güzel dolar stokları var
chp seçmeninin hdpnin barajı geçmesi için oy vermesi ve hdpnin teşekkürlerini minnetlerini sunmasından sonra MHP ve chp koalisyonu hayal. akp ve MHP koalisyonu olmaz. DEVLET baba oyuna gelmez. 2 tekeri patlamış arabaya binmez...
Bu kadar tartisiyoruz da , krizde yine olan garibana olacak elinde parasi olup kullanmayi bilen her sartta kimin yaninda olursa olsun kazanacak zaten .
bir önceki seçimden %9 kaybeden akp ve yaklaşık aynı oyu alan chp var ortada. hdp nasıl barajı chp ile geçiyor?
chp istanbulda 1 puan kaybetti izmirde arttırdı. akp istanbul ve izmirde 10 ar puan kaybetti..
chp den ufak bir kayma mutlaka var ama ana etmen parti barajı geçemeyecek diye çözüm süreci bahanesiyle akp ye oy veren kürt seçmenlerdir.
Rakamlar yalan söylemez.
Bu seçimin kazananları aşağıdaki gibidir;
Bilerek veya bilmeyerek emeği geçenler aşağıdaki tabloyu başarmıştır...
Artan
Hisse Fiyat Yüzde Saat
DOBUR 2,62 14.41 09:38
HURGZ 0,81 10.96 09:41
IPEKE 3,08 10.79 09:41
KOZAA 2,52 10.53 09:41
KOZAL 28,95 10.50 09:41
MIPAZ 0,8 9.59 09:41
DOHOL 0,73 7.35 09:41
DGZTE 2,31 6.94 09:41
Çok güzel oldu be sabah sabah :)
Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Keban ve Karakaya Barajları'nın ürettiği toplam elektriğin, israf edilen miktardan daha az olduğunu belirterek, "Biz yine de 'kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme' diyoruz" dedi.
sen ver tayyip bunlara kaçak elektrik su ver devam et benim trakyada köyde evimin bahçesindeki kuyuya saat taktın tayyip sesim çıkmadı ama sen bunlara hala bedava ver imf den 100.000 er dolar yardım ver tarımsal kalkınmada doğulu gelsin benim trakyamda yatırım yapsın hayali yatırımlarına hibe kredi var ama benim trakyalı vatandaşıma tarımsal kalkınma fırsatı verme tayyip
KorkmuYORUM !!!
APTAL OLMAYALIM...
Rızkı veren ne AKP, ne CHP, ne MHP, ne HDP...
Saatlerdir okuyorum, okuyorum okuyorum... Bir çok kimsede telaş... Gören de rızkı veren...
Rızkı verenin ve rızka kefil olanın Allah olduğunu hatırladığımız gün, daha aydın bir Türkiye bizi bekliyor olacak...
Lütfen kendine gel ey millet!... Sebebini işle... Kriz var, kriz var diyerek krize girme... Kimsenin hakkına girmeden, halishane bir niyet ile çalışan herkesin az ya da çok rızkı yaratılacaktır... Çalış, didin, sebat et... Eğer hala rızkın daraldıysa, aç göğe ellerini... Dua et, elbet rahmet sahibi Allah duaları takdir edecektir... Hala mı rızkın daraldı. İşte o zaman da tevekkül et, şükret...
Nitekim, ben ilmi isteyene, rızkı istediğime veririm demiyor mu?...
Merak etmeyelim, hiç birimiz açlıktan ölmeyecek...
Şu borç meselesine gelince...
Ne diyor Allah-ü Teala, borcunu ödemeye niyet eden ve bu niyetle çalışana yardım ederim...
Sen krizi bahane edip, iş yok deyip, yan gelip yatarsan, borcunu sallarsan işte asıl o zaman kriz vaktidir...
Unutmayın, sizin şer olarak bildiklerinizde bir hayır, hayır olarak bildiklerinizde ise ise bir şer vardır diyor efendimiz... Sonra Rabbimiz ne diyor, ''Başınıza iyi ne geldiyse bilin ki bizden, kötü ne geldiyse bilin ki sizden (nefsinizdendir)... Allah bilir de siz bilmezsiniz...
Millet olarak bu seçimden çıkaracağımız çok ders var zira. Bugün birşey kötü gittiyse de, gidecekse de hepimizin bunda vebali var... Önemli olan hatalardan ders çıkarmak...
Tevbe edip bir daha yinelememek... İhtiyatlı davranmak...
Tüm bu olan bitenden kendi adıma çıkardığım sonuç şudur... Vakit bardağın dolu tarafını görmek vaktidir...
Vakit, daha çok çalışıp, daha çok didinme vaktidir...
Ben şahsen hiç mi hiç korkmuyorum, korkacak ne var onu da anlamıyorum. Bugüne kadar ilk defa mı koalisyonla yönetilecek bu ülke, 92 yıldır tek başına iktidarla yönetildi de ne yapacağımızı mı bilmiyoruz şuan. Hangi parti olursa olsun hepimizin istediği ülkede istikrar... Elbet bende hangi parti olursa olsun tek başına iktidardan yanayım... Ancak ne yapalım. Bu ülkenin kaderinde bu seçim sonucu, Hepimizin de bu kader de rolü vardı.
Ne diyor İsra Suresi 13. Ayette Rabb: Şüphesiz ki biz, her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık. Biz bir toplum olduğumuza göre ve kaderimiz kendi çabamıza bağlı ise, bu kaderin tecelli etmesinde hepimizin negatif ya da pozitif katkısı var.
Kendi düşen ağlamaz... Şimdi yerden kalkıp, koşma vakti...
UNUTMAYIN!!!
Aslında her kriz her birimiz için birer fırsat... Aptal olmayalım, hadi şimdi; ne yaptık değil, bundan böyle ne yapacağız diyelim...
Hepimiz helâlinden çalışarak, azim ederek, krizi fırsata çevirelim...
gaza gelmeye gerek yok...
insanların gözünü hala yok yağ kuyruğuna girersiniz yok ekonomi batar vs diye korkuttular oy kaybetmemek için...
dolar 2.81 i gördü,
şimdi 2.77
bu dalgalanma da oldukça normal...
dolar akp geldiğinde 60 kuruştu...
ekonomik kriz oldu 1.12 ye çıktı, devalüasyon oldu diye ortalığı ayağa kaldırdı bir kesim, ve akp tek başına iktidar oldu.
13 senelik tek başına iktidarından sonra da, yani seçimden önce de 2.67 idi... kimse devalüasyon lafını ağzına almadı...
Şimdi 2.67 den 3 olunca mı devalüasyon olacak...
uyanın yahu,
gözünüzü açın biraz,
küresel dünya diye birşey var artık 70 li yıllarda değiliz, öyle et süt kuyruğu mu kaldı...
bu akp sayesinde değil, küresel dünya ve küresel ekonomiler sayesindedir...
papua yeni gine de de durum böyle türkiye de de...
he 13 senelik iktidarında küllerinden doğan pkk, tarihin bir cilvesi gibi %13 ile meclise girdi ise, bundaki tek suçlu da AKP dir.
Çok büyük üzüntü içerisindeyim o adamların mecliste olması beni kahrediyor !!!
sevindiğim tek nokta ise;
%40-45 oy alarak KAFALARINA GÖRE, toplumun diğer %55 - 60 lık kesimini sikine takmadan BEN NE DERSEM O OLUR diyerek istedikleri kanunu, yasayı, kararnameyi yapan ve bunun adına da İLERİ DEMOKRASİ diyen AKP nin bunu bir daha yapamayacak olmasıdır.
şimdi "sike sike" toplumun diğer %60 ının da rızasını alarak birşeyler yapabilecek olmasıdır... ki biz buna "gerçek demokrasi" diyoruz...
Ben çok huzursuzum, ama tutupta şimdi kimse çıkıp, CHP veya MHP demokrasi kazanmıştır dediğinde onları PKK ya destekle suçlamasın. çünkü gerçek demokrasi budur...
Oy kaybeden bir partide chp dir.yüzde 1 düştü 2011e göre.Beklenene göre ise 2-3lük bir düşüş var.sırf geçen seçim chpye oy atıp bu sene hdpye kayan bir sürü tanıdık var.Bu durum gayet net.KK bile hdp'nin barajı geçmesini isteriz diye açıklama yaptı seçimlerden önce.
Bunlar daha iyi günler diye bir laf vardır
Tayyip in 3 çocuk diye yırtınmasının nedeni Doğuda 10-12-15-18 çocuk lu ailelerdir inşaata aldığım personellerin çoğu en az 10 kardeş daha vahim bir tablo gelecek yakında.
CHP veya MHP'nin kabahati doğru bir muhalefet olamamasıdır. Adam bir önce ki şeçimle aldığı oyun aynısını alıyor bunu başarı kabul ediyor. Şaçmalıktır bu.. HDP'nin barajı geçmesinde şuçlu olan AKP'dir.
Ahmet DAVUTOĞLU adam olsun sözünü tutsun ve istifa etsin.
Erken şeçime gidersek AKP yine iktidar olucak görürsünüz arkadaşlar. Şuan millet tırstı gerçekten biz naptık diye. Ama bu belirsizlikte kendimize sahip çıkmamız lazım sağlam durmamız lazım. Hakkımız da hayırlısı olur inşallah.
Yalnız o olay pek öyle olmadı polise bomba ihbarı dahi gitmiş fakat oralı olmamış amaç orada kaos yaratıp halkı galeyana getirmekti diyarbakır bu olayda sessiz kaldı . malesek mevcut hükümet giderken kan dökecek bu çok belli insanları korkutuyorlar yok işte kriz gelicek yok işte ülke batıcak bu ülke neler gördü atlattı böşversinler . 3 gün önce allah kitap paylaşanlar seçimden sonra ekonomist oldu milleti yönlendiriyor en çok da buna gülüyorum
2011 : 11.147.000 oy
2015 : 11.269.000 oy CHP
2011 : 21.466.000 oy
2015 : 18.230.000 oy AKP
2011 : 2.800.000 bağımsız ( %95 i hdp adayları)
2015 : 5.818.000 hdp
matematik ortada..
bir sürü tanıdıkla olmuyor bu işler.. akp 3 milyon küsur kaybetmiş hdp 3 milyon küsur kazanmış..
hala chp mi?