ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
ben de acizane piyasada yemediği kazık kalmamış, ülkemin sınır kapılarından tut da, parkına bahçesine rezidansına kültür merkezine hastanesine kadar yaptığı hayratlarla ünlü (bari adımı verseydiniz de kalan paralarımı helal etseydim :) ) birisi olarak fikir paylaşmaya çalışıyorum...
dolar isterse 5 TL olsun, olsun ama sabit olsun biz hepimiz USD yi Euro yu yatırım aracı zannediyoruz hala... benim neyi kaçtan aldığım belli olsun gerisi önemli değil, hükümet bunu sağlayamıyorsa da konuşmayacak, döviz sakat arkadaş ona göre plan yapın diyecek, böylece piyasada dövize güven azalacak TL ye dönüş hızlanacak, diğerleri ise ha haftasonları Kıbrıs'a gitmiş parayı kumara gömmüş ha gelmiş ülkede hammaddeye gömmüş dövizle aynı şey olduğunu bilecek...
meydanlarda katrilyonlar milyarlar vs zikrediliyor zaten TL den 6sıfır atılalı çok oldu ama baktım ki bunu atanlar şimdilerde atılmamış gibi veriler bağırıyor seçim meydanlarında, amaç hala daha halkı kandırmak... halkı kandırdın da ekonomiyi nasıl kandırabilirsin? ancak sıcak körfez parasını piyasaya verip sanal bir ekonomi yaratarak, hani IMF e borcu sıfırladık ya, meydanlardakiler zannediyor ki borcu sıfırladık artık dünyaya borç veriyoruz (vallahi öyle zannediyorlar, yeminle, gördüm ben)... bunlarla oynamasınlar artık...
ülkeye giriş kuru uygulasınlar bu bir nevi dövizi sabitlemek anlamına gelir, en azından bize ne kadar girdiğini önceden görür ona göre hareket ederiz, çekle vadeli ekonomiyi durdursunlar parası olan iş yapsın her önüne gelen şirket kurup iş yapıyorum demesin.. bu tedbirler çok kişinin başını yakar bunu uygulayan hükümeti de 3 ayda indirirler, o da ayrı bir konu...