Açıklama da çok ince bir yer vardı. 'R.T.E. ya anayasa sınırını çizsin yada istifa etsin', 'Ahmet Davutoğlu için ise, biraz düşünmesi lazım' Özet olarak, Erdoğan'ı saf dışı bırakırsan düşünürüm. HDP ile koalisyon içine girerse MHP al aşağı olur.
AK-HDP diyorum ben, al özerkliği ver başkanlığı
Sadece Ampulden kurtulma senaryosu olarak sordum zaten ; yan yana gelmez denen kimler kucak kucağa oturuyor bu ülkedeYaşınız gereği çok daha fazlasını görmüşsünüzdür de %55 oya sahip bir 3 lü hükumet kurmak isteyince Akp nasıl %60 oyun sahibi oluyor ?
Yani şimdi kimse koalisyona yanaşmadığında , 2. en çok oyu alan partiye hükumet kurma şansı tanınması gerekmiyor mu ?
-Fırat
Olası bir krizi en iyi okuyabilecek olan dış yatırımcıdır. Citibank ve HSBC seçimlere az bir süre kala ülkemizde ki tüm değerlerini yok pahasına satıp ülkeden çıktılar. Bu yüzden ekonomimiz için ileri ki günleri hiç iyi görmüyorum, umarım yanılıyorumdur.
azınlık hükümeti de olsa iktidarı kaybetmemek akpnin işine gelir. erken seçime kadar iktidarda kalırlar. dolar ve euro alır başını gider. yandaş kanallar sayesinde halka gaz vererek 2016 seçimlerinde yine tek başına iktidara gelirler.
zaten normalde hırsızlıkları ayan beyan ortaya çıkmış bir iktidarın bırakın seçimlere girmesi, ülkede kalması bile inanılmaz bir olaydır. gelecek bence de çok kötü. bir Atatürk daha lazım bu ülkeye.
Çok yazdım ama sorayım size ,
Akp yi saf dışı bırakma adına 3 lü koalisyona mhp - hdp ile girerse al aşağı olur yok olur diyorsunuz. Kimse istemez hdp ile koalisyon falan olmayı kabul de
Kilometrelerce karşılama konvoyu kurup terörist karşılandı ,
İfadeleri sırf hapse girmesinler diye savcılar tarafından değiştirtildi,
sınırda özel mahkeme kuruldu,
bölücü başı itle görüşmeler yapıldı,
kandil meclise girdi..
Ve daha bir sürü olayda MHP kaybedeceği oyu zaten kaybetmedi mi ?
-Fırat
Kişisel görüşüm, MHP'nin oy kaybetmesinin 2 tane faktörü var:
1-Bahçeli, zira artık hem yüzü eskidi, hem de eski etkisi yok. Yeni ve aktif bir lider gerekiyor.
2- Seçim çalışmalarında ve vaatlerde pasif kalmaları.
Eğer MHP, AKP'ye belirli şartları dayayıp (4 bakanın yargılanması, yolsuzlukların araştırılması) koalisyona göz kırparsa ve bu süreci de iyi yönetirse, erken seçimde %30 civarında oy alması işten bile değil.
Şimdi RTÜK te de değişmeler olucak. 4 AKP, 2 CHP, 2 MHP ve 1 HDP atıyacak diye bütün televizyonlar daha rahat yayın yapmaya başladı. Günün komedisi ise;
https://pbs.twimg.com/media/CG7PEYGXAAAB0tL.png
bugün tv yi izleyin arkadaşlar.
Devlet Bahceli cok net konustu.Koalisyon degil erken secim istiyor.Bence akp erken secimde cok guclenerek donemez akpninde kaybedebilecegini herkes anladi.Ailemden ve yakin cevremden biliyorum , bircok insan zaten degisen birsey olmaz kafasiyla oy kullanmaya gitti.Bir suru akpli " kime vercez ya " diyerek akpye oy verdi.Sonuclar aciklaninca insanlar oturup bir dusunmus olabilir.Erken secimde Mhp biraz daha saldirgan bir politika izleyebilir hatta saadetin koalisyonunu icine alabilir.Chp ve Hdp icinde ufak sol partiler destek kampanyasi yapabilir.Bu secim akpyi devirmedi ama salladi , o balkon konusmasindaki suratlarda bunu kanitlar nitelikteydi. Olasi bir erken secimde akpnin guclenerek donmesinin tek olanaginin tayyip erdoganin istifa edip partinin basina gecmesi saglar bence.Bu durumda akp icinde zaten var olan catlaklarin dahada buyumesinin onunu acar.Baslarlar birbirlerini yemeye.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Aslında benim bir düşüncemde akp iktidarı kaybederse gider ayak yapıcakları kusursuz bir enkaz bırakabilirlerki akp mumla arasın diye en büyük çekincem budur.
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
Bence iyimser olmuş ben doların 3.20 ye kadar çıkacağını düşünüyorum.
Dün pazara sebze meyve almaya gittim cumartesileri giderim.Ama sadece sabahın çok erken saatlerinde giderim en tazelerini bulabilmek için.Önceden hatırlıyorum tezgahlar dolu dolu olur hatta taşardı,dün tezgahların neredeyse eski haline nazaran yarı yarıya olduğunu gördüm ilk defa.Fiyatlar da çok pahalıydı.
Allah sonumuzu hayır etsin... Güzelim ülkemizi bu durumlara düşüren, bunda payı olan herkesin de Allah tez vakit cezasını versin.
Real Cars, Real Roads.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)