AKP ortalığı çok kötü karıştırcak biz yoksak savaş var nidası atacak. Kürtler inş galyana gelmez.
Printable View
AKP ortalığı çok kötü karıştırcak biz yoksak savaş var nidası atacak. Kürtler inş galyana gelmez.
Baba tarafim Kahramanmaraşlı anne tarafim Rizeli az çok iki yörenin kültürlerini de biliyorum. Ben Trabzonda okumama rağmen her zaman söylüyorum doğudaki misafirperverliği hic bi yerde bulamazsınız biz burda ne zaman ogrenciyiz desek bizi daha cok s.kmeye calistilar.Benimde kürt arkadaşlarım var şu zamana kadar hiç birinden zarar görmedim üstüne çok iyi dostluklarım oldu.Sen sapla samanı bi ayır önce. Her kürt pkkli degil. Elbet bu forumda da kürt var.Insanlar etnik kökenini kendi secemiyor . Sende agir konusuyosun farkinda degilsin.
Nüfus memuru sayım yapıyo galiba herkes memleket sayıyor :) neden herkes mhp ve bir kesimi karşı karşıya getirmeye çalışıyor? Şunu söylemek gerek madem herkesin derdi vatan millet,bu ülkenin geleceğiyle ilgili herhangi bir kesim bu kim olursa olsun yanlışa yönelirse ben türküm milliyetçiyim şöyle yaparım ben kürdüm hdpliyim şöyle yaparım ben çerkezim chpliyim vs demekten artık insanlar vazgeçsin. Yüreği yeten varsa menşeisinden bahsetmeden etnik kökeni dini imanı araya sokmadan delikanlı gibi çıksın bu ülkenin evlatları gibi babalar gibi tepkisini koysun. Artık türk kürt muhabbeti duymaktan iğrenmedinizmi?
Ak partiyle koaslisyon yapan parti benim fikrim bir sonraki seçimde dibe çakılır..
Mhp deki oylar ak partiye tepki oyudur.. ve Mhp nin şimdiye kadar onca laf ettikden sonra çözüm süreci ve diğer rüşvet yolsuzluk olaylarından sonra ak parti ile işbirliği yapması tabanında büyük erimeye yol açar bence..
Chp zaten söylemeye gerek yok seçmenin %99 u anti ak partici.. Chp nin koasliyon yapması ilmiği kendi boynuna asıp sandalyeyi altından çekmesi demek bence..
Hdp zaten beyan etti ak parti ile koalisyon yapmıycaz diye onlarda yaparlarsa çünkü onlara gelen taşıma oyların ak partiye tepki oyu olarak geldiğini çok iyi biliyorlar bir daha bu oy oranını alamazlar.. ama doğru adımlar atarlarsa o taşıma oyları kemikleştirip üstüne yeni oyda alabilirler..
Kısaca bence Ak parti ile kosalisyon yapan değil ama muhalefette kalan parti kazanır benim fikrim..
neyin kavgasını yapıyorsunuz? olay bitmiş gitmiş... 2009 senesinde Mardin Kızıltepe hastanesinin işlerini aldım, firmayla Ankara'da imzalaştım, sonra da projeleri yerinde kontrol için 2 kişi Mardin'e gittim... ne mi oldu? 1 saat sonra elimde yırtılmış bir sözleşme hastane kapısının önündeydim, uçak bir sonraki akşamdı, 1 gece kaldım ve geri döndüm... aranızda 'batılı' olup da kaçınız doğuda iş yapabiliyorsunuz erkekçe yazın! kaçınız doğudaki ihalelere girebiliyorsunuz? en son Diyarbakır Belediye binasının işi geldi 3-4 ay önce, dedim durum nasıl? ' abey ne durumu? burada artık ne olabilir ki?'
ırkçı biri asla olmadım ama artık şunu kabul edin, açılım saçılım hikaye, kimse içindeki gerçeği saklamasın, doğu bağımsız olmak istiyor, haaa arada çıkıp 'biz bölünmek istemiyoruz, hepimiz bu toprakların evladıyız' diyenlerin çoğu da 'bizim elektriğimizi kesmeyin, vergilerinizle yaptığınız yatırımlara devam edin, bize bakmaya devam edin, taaa ki Amerika gelip de petrol yataklarıyla bizi birleştirene kadar' demek istiyor...
daha bugün şantiyede yemek yerken diğer masadaki doğulu bir arkadaş Türkçe konuşanlara 'ne Türkçe konuşuyorsunuz lan anlamıyorum Kürtçe konuşun' diyerek gevrek gevrek gülüyordu...
kimse bana faşist demesin, kalp kırarım, faşizmin ne olduğunu da koyarım buraya konuşamazsınız...
http://img04.blogcu.com/v2/images/or...4580768139.jpg
Ne mutlu Türk'üm diyebilenindir bu ülke.
bazi kesimi gosterdigi misafirperverlikle icindeki yanan alevi ayirt etmekte fayda var.kurtler diyince tum kurtler dememek lazim burdaki arkadaslarda alinmasin hemen.belli kesim kurtler diyelim onlara.ha dogu bizim istanbul hepimizin kafasinda olan varsa hepsinin mk :) hernekadar insanlara baskici ayirici rejimlere sicak bakmasamda bazi kesim kurtler insanin icindeki milliyetciligi kabartiyor.bu topraklarda madem birlikte oturucaz o zaman kapatacaksin agzini şov yapmicaksin ben oraliyim ben buraliyim diye atar yaparsan en buyuk istanbullu terorist ben olurum.
evet kulislerde bunlar konuşuluyor. Ama ne çıkacak belli değil.
İlginç bir duruşmuş demişsiniz de, ülke menfaatleri diye bir şey duydunuz mu hiç ?
Akpyi denetleyen bir yapı olmak ona yaptırımda bulunmak zor değil.
Gönül isterdi ki tek başımıza iktidar olup yapılan tüm çirkin olayların hesabını soralım ama maalesef siyasette yeterince başarı sağlayamadık. Ama Bizim bir ideolojimiz var siyasetten çok öte. o yüzden oy kaygısında değiliz. Oyumuz düşer çıkar, barajın altında kalırız önemli değil. Yine o sancağı tutarız evelAllah.
Ak partiyi denetleyen yapı diye bir şey olmaz o hayal.
Akp her turlu kucakta gençler merak etmeyin.
Chp mhp hdp yolsuzluklari cozebiliyor çoğunluğa sahip
Cozemezlerse akp bi 13 yil daha iktidar olur zaten
Bana doğuyu ve doğu insanını anlatma. Çok gittim doğuya, memleketimde Bitlis. Ben yazımda kürtlerden bahsederken bu vatandan toprak alma gözüyle olaylara bakan kürtleri bahsettim. Hemen vurmaya başladınız bana. Etrafımdaki insanların %80i doğuludur (çoğunlukla kürt). Ama onlarda benim gibi bu ülkeyi seven, saçma sapan şeyler istemeyen insanlar. Bu ülkeyi sevmeyenlerin, kendilerine yeni devlet kurmak isteyenlerin burda işi yok. Bunu kast etmeye çalıştım. Nefretimde onlara. Siktirsinler gitsinler.
Ben nerdeyim sen nerdesin...
Yazında kalınlaştırdığım yerdeki anlamı vurgulamaya çalıştım fakat sende olayı faşitliğe getirdin.
Off... Memlekette faşist bitti bi ben kaldım vay be.
Yukarda yazdıklarım senin içinde geçerli...
Tekrardan yazayım bi anlam karmaşasına girmesin. Bu ülkeyi bölmek isteyen, kendine ülke kurmak amaçlı düşünen heryerde olay çıkaranlar bu ülkeden gitsin.
Çok kürt arkadaşım var benim, merak etme kürdü pkklıdan ayırabiliyorum ;)
Adamlar meclise bile girdi. Doğuda her ailede nerdeyse 10 çocuk var, çok değil 10 sene sonra görürsün neler oluyor...
isteyen faşist desin isteyen kafatasçı. iki gündür izmir gibi hem sosyal demokrat hem milliyetçi bir ilde adamlar şehrin anasını ağlattı. her yerde apo posterleri seçimden önce gösterdikleri Türk bayrakları hiçbir yerde yok. ne yazıkki barış kazanmadı arkadaşlar. eğer İzmirde durum böyleyse doğuyu düşünemiyorum. kordonda 3-5 kuruş için dilenen senin de içinin acıdığı veletler "biji serok apo" diye dolaşmaya başladı. ne yazıkki karanlık günler bizi bekliyor. çok taviz verdik çok..