Bu tablonun suçlusu hep 50 tl lik yakıt alanlar beyler
:)
Printable View
Bu tablonun suçlusu hep 50 tl lik yakıt alanlar beyler
:)
2014 Senesinde ciddi anlamda istikrar başlamış bu grafiğe göre, 2015 - 2016 yıllarında istikrar artarak devam edip 2017'de Pik yapmış ama henüz daha sene başı.. Çok kuvvetle muhtemel bu sene sonuna kalmaz Gökdelen formasyonu göreceğiz dolarda... :D
@vectra-tuner
Abi bunu nasıl eklemedin bunsuz olmaz...
https://youtu.be/ZnsftqyDGLQ
Bu tablonun suclusu Kara MURAT!!
şimdi enparaya baktım dolar alış 3.66, satış 3.58. Aradaki fark çok değil mi? Dolar alsam 10 kuruş artsa satsam aldığımız paraya satmış oluyoruz.
Daha islemler baslamadi
bıraz hareketlılık var devam edermı goruslerınız nedır 3.5xx rakmlar tekrar gelırlermı sızce
Dün 3.60'dan alım fırsatını kaçırdım, bu gün 3.62'den satış görürsem alacağım. Kimseyi yakmak istemem ama ben okuduğum, takip ettiğim kadarıyla almam gerektiğini düşünüyorum.
Turkıye bır cok konuda ambargo konuyor. Rusya'da bır cok ala konan ambargoyu kaldırmayacagını acıkladı.
Medya da duydunuz mu?HAYIR...
Amerıka bızı teror ıhrac eden lıstesıne aldı(Ucakdakı kısıtlama oyuzden) bundan dolayı 3.58 den dondu dolar...
çiftçi olduğum için senelik %6(devlet destekli) faizli 2 kişi toplam 300.000 kadar kredi çekebiliyorum. Kredi çekip dolar almayı ve dolarları faize yatırmayı düşünüyorum sizce böyle bir riske girmelimiyim dolar 4 4.5 tl yi görür mü 1 sene içinde?
.59 dan dun almadim iniş devam eder diye cuma'yı beklemek durumunda kalacagız sanırım
Bu arkadasımız gıbı yuzbınler var.Kosgeb sıfır faız kredı dahıl bır cok tesvıgı alıp yatırım yapmayıp dovıze yatırayım,3-5 para kazanayım dıye dusunenler var...
Bunu asılayan bu hukumet,ceremesınıde cekecegız.
Soyle dusun;dovızı aldın 3,60 dan. 4 oldu,sattın.Karı cebe koydun,borcu odedın.32.000 tl kazandın,eee? Sonra... Elde var hıv bır sey.
Sızlere ogretılen gunu kurtarmak ama yarıı dusunen kımse yok. Cunku sonra 4-5 senedır hep gunluk polıtıkalar yuzunden bu haldeyız.Bugun boyle yarın baska sey soyeyen yonetıcıler,halkın kımyasını bozdu....
Devlet bu kobilere çiftçiye verdiği kredileri takip etmeli. üretime yatırıma kullanılmıyorsa faizini işletmeli.
her yerde bunu duyuyorum imkanı olanlar sıfır faizli krediler çekip paradan para kazanıyor.
kobisi çiftçisi elma armut yetiştirecek diye dolar yetiştirmeye başlamış.
Sonra neden bu IPARD lar çıkmıyor? Neden ülkede üretim yok? Neden dışa bağımlıyız?
bırakın Allah aşkına .. hangi ülkede yaşıyorsunuz hadi gençler neysede orta yaşlılar iyi bilir bu ülkede ne zaman bu tür fırrsatlar yerini buldu ben hükümeti bana göre yaptığı büyük hatalardan çok eleştiririm ama iyi yaptığı işleride överim..
bu kosgeb olsun son dönemde iş verene siz çalıştırın maaşın yarısını ve ssk sını biz ödiyelimler olsun güzel şeyler ama türkiye realitesinde anlamsız şeyler.
süleyman demirel zamanı doğuya büyük yardım kalkınma paketi açıklandı doğu kalkınıcak dendi ne oldu ?? O zamanlarda alkış kıyametler gazetelerde dev başlıklar diyarbakır paris olucak falan diye.. Netice Adamlar gitti yalandan iki temel çaktı kredileri çekdi gittiler akdenizde 5 yıldızlı oteller kurdular o fiyatlara..
kosgeb aynısı olucağı dün gibi belliydi alan gitti büyük ihtimal dolara altına yatırdı parayı.. zaten kosgeb de yanlış hatırlamıyorsam 30 bin geri ödemssizdi 70 binde geri ödemeli .. 30 bine 70 bine iş kurup riske girip zarar etme batma riskini göze alıcağına gittse altına dolara yatırsa 3 tl den almışsa doları 3.7 de bozsa 7 bin tertemiz 2-3 ayda kar..
iş kursa bu karı yapamaz .. iş kurdunmu zaten 6 ay cepden yersin iş oturana kadar.. bunlarda belliydi ama unda hükümetinde bir suçu yok..
Mesela şu işver maaşın yarısını ssk sını ibz ödiyelim bir yıl boyunca mevzusuda nerde biticek devlet ssk sını ve maaşın yarısını ödemeyi kesince iş verence bence büyük ihtimal o çalışanı işden çıkarıcak..
bu ne yazık ki 90 lılardada vardı şimdide var.. insanımızda bitiyor iş..