Euro 2.9x'lere gelir herhalde bugün..
10:00 EUR Fransa Öncü İmalat PMI(Haz) 50,1 49,4
10:00 EUR Fransa Öncü Hizmet PMI (Haz) 52,5 52,8
10:30 EUR Almanya Öncü İmalat PMI (Haz) 51,5 51,1
10:30 EUR Almanya Öncü Hizmet PMI (Haz) 52,9 53,0
11:00 EUR Öncü İmalat PMI (Haz) 52,0 52,2
11:00 EUR Öncü Hizmet PMI (Haz) 53,7 53,8
14:00 TRY Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı (Haz) 7,50% 7,50%
14:00 TRY Gecelik Borçlanma Faizi (Haz) 7,25% 7,25%
14:00 TRY Gecelik Faiz Oranları (Haz) 10,75% 10,75%
15:00 USD FOMC Üyesi Powell Konuşması
15:30 USD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) 0,6% -0,2%
15:30 USD Dayanıklı Malları Siparişleri (Aylık) (May) -0,6% -1,0%
16:00 USD Konut Fiyat Endeksi (Aylık) (Nis) 0,6% 0,3%
16:45 USD Öncü İmalat PMI (Haz) 54,2 54,0
17:00 USD Yeni Konut Satışları (May) 524K 517K
23:30 USD API Haftalık Ham Petrol Stoğu -2,900
Kısaca 23.30 za kadar bekle istersen bende öle yapıcam ama karar senın tabi..
Saat 3 deki powell'ın konusmaya dıkkat edılmelı...15.30 dan sonra dolar bıraz daha yukselır..zira borsaları acılıyo conilerin![]()
2,99'u gördü
Burdan çok daha fazla aşağı gitmez sanırım. 2.90'ı bulması bile sürpriz olur
tire mondi 2 günde %10
Dr.ECU
Yunan bankalarından mevduat çıkışı 7 milyar euroyu bulmuş, Yunanistana borcunu ödenebilmesi için verecekleri parada bu kadar, bugün olamasa yarın patlıycaklar. Benim tahminim kısa vadede (sene sonu) Euro ile usd yer değiştirecek.. O da 3 TL lere denk geliyor.. şaka maka haziran ayı bitti, her sene bizde bayrama doğru kurlar bi ileri gider geleneksel olarak, artık fed fiyatlaması başlar diye düşünüyorum.. Hükümet kurulsa bile pek olumlu yansımıyacak.
KardemirD .....
Dr.ECU
bankalarda güvenirlilik konusunda yorumlarınız neler ?
mesela benim hep bi tereddutum var okadar parayı hesaplarda tutma konusunda batıp gitme vs gibi bu nedenle hep birkısmını kiralık kasalarda nakit tutuyorum piskolojik ne diyorsunuz bu duruma ?
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Abi işte ben bu noktayı anlayamıyorum şimdi 1.1136 en düşüğü dedin bu ne demektir aradaki parite tamam da nasıl getiri oldu bunda usd/try mi nedir ? Tam açıklayamamış olabilirim ama bu oranı takip etmenin sebebi nedir. Bizdeki klasik yöntem dolar arttı çıktı ona bakıyoruz. Siz pariteye ?
Not : Öğrenmeye fena halde taktım bi süre sonra bu yazıya bakıp ne saçmalamışım dicem![]()
Şu anda böyle bir sıkıntı var zaten, ben devlet bankalarına yatırılması taraftarıyım. Devlet bankalarında sıkıntı olsa bile hazineden takviye ederler. Ama yinede bir yere kadar, Devlet bankalarında da şu anda aşırı derecede batak var, bi kısmı kamuoyuna açıklanmıyor , batmış parayı tekrar yapılandırma yapıp batmamış gibi işlem yapıyorlar. 3. Köprü, havalimanı vs kredileri devlet bankalarından karşılanıyor.. Son zamanlarda da sıcak paraya denetim de kalktı bunlar da hayra alamet değil...Parasını mevduata yatıranlar da artık eskisi gibi 6 ay 1 yıl gibi.vadelerle bağlamıyor... Onun yerine 1 ay gibi kısa her An çekilebilecek şekilde yatırıyorlar. Sonuç olarak hem devletin tüm Kaynakları 3.köprü vs. Gibi yerlere kanalizasyon etmesinden dolayı piyasada aşırı derecede parasızlık var
. Bence yanlış yapmıyorsunuz ama şunuda söyleyim burası Türkiye alır da parayı usd olarak bankada tutarsanız kötü bir krizde devletin belirlediği kurdan paranız TL Ye döndürülebilir.
Android den hızlı yazdığım için bir iki kelimede hata yapmışım özür dilerim. Nakit sıkışıklığı ve kanalize demek istemiştim.
Küçük bi bilgilendirme yapayım yunanistandaki durumla ilgili.
Tsipras kreditörlerle anlaştı deniyor fakat 7.2 milyar euroluk kredi için 8 milyarlık kemer sıkma vaadi vermiş.
Yunan parlementosunda tsipras 300 sandalyenin 162 sine sahip ve bildiğiniz gibi sol bir parti. Parti içinde kemer sıkma yaptırımlarından rahatsız olanlar var ve 30 milletvekilinin veto ediceği söyleniyor. Yaptırımları geçirecek çoğunluğu bulamazsa euro bölgesi için pek olumlu olmaz.
15,30 da amerikada büyüme verisi gelecek o önemli
Everyday I ** çapuling...
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)