Dolar endeksi 99.20!!!
100'ü geçtiği anda kıyamet kopar.
Amerikan Dolar Endeksi - Investing.com
Hehehe :D
Printable View
Dolar endeksi 99.20!!!
100'ü geçtiği anda kıyamet kopar.
Hehehe :D
abi ne oluyor tahsilat haftası dışardaydım doları satıyormuyuz düşüyormu çıkıyormu?
Söyleyim , Ekonomi yönetimi tir tir titriyor... Finansal krize gidiyoruz Fed 12. Ayda artırırsa faizleri işlem tamamdır... Bundan sonra olucaklar ise şu şekilde
Usd Faiz artırımı sonrası - 3.3 - 3.4 Rüyamda görmüştüm bunu :D
Varlık fiyatları düşecek - konut,içeride üretilen mallar,otomobil fiyatları (2.el ve) 0 otolar sanıldığı gibi fiyatı yükselmeyecek kardan feragat edicek...
İstikrarı hak ettiğimiz şekilde yaşayacağız...
Saygılarımla
Abd 2 yıllık faizi Tdi sonrası %9'dan fazla arttı!!!...Dolar endeksine dikkat!!! Alttaki linki ara sıra kontrol edin ... Fed çaktırmadan zaten faiz artışı yapmış oldu iyi gelen veriler ile birlikte... Pazartesi günü Faizler yukarı gidicek... Zaten Tdi verisi öncesi bile seçim öncesi durumuna gelmişti faizler... Döviz satımları da hiçbir işe yaramadı sadece Rezervler azaldıki ; Merkez bankası aralıkta fed faiz artırdığında umarım zor durumda kalmaz ama zor..
dolar hakkaten sert tepki verdi istihdam verisine. seçim öncesindeki rakama geldi ve 5 günde -15 kuruş/1dolardan tapi oldum.
3,30- 3,40 hayal değil. Ayrıca piyasada şu an kiminle görüşsem tahsilat sıkıntısı yaşıyor. Herkes alacağının peşinde koşuyor. Şu ortamda konut, araba fiyatlarını arttırsan ne olur arttırmasan ne olur. Alıcı olmadıktan sonra. Ben aksine konutlardaki balonun da bir süre içerisinde söneceğini tahmin ediyorum.
Adamlar binayı yapıyor , 10 dairenin 3 tanesini sattı mı zaten masrafını çıkarıyor , kalanı satılsa da satılmasa da olur mantığı ile yüksek fiyat çekip yatışa geçiyordu. Zaten faizler de yükselirse kimse konut kredisi de almaz. Nakit para ile konut alan sayısı da çok değil.
Pazartesini ön görebilen var mı şuanda?
Konut fiyatlarında balonuda Fed yarattı aslında , Dünyaya bol para dağılınca emtia fiyatları fırladı... Enflasyon vs. Hikaye Fed'in derdi kesinlikle bu değil., Fed'in derdi oluşan balonu çaktırmadan az az indirmek yani zorundalar... Konut fiyatları düşecek o kesin ... Reel sektör zaten krizde bankalar bile tonla şube kapattı ve eleman çıkartıyor , asıl sorun şimdi başlıyor Fed yetkilisinden bir tanesi faiz artırımının Aralıkta %80 ihtimale çıktığını söyledi ve bence yapacaklar zaten bu gelen verilerle Abd faizleri an ve an artıyor ben biliyorumda bunu Fed bilmiyormu sizce? Reel sektör krizinden Finansal krize gidiyoruz (Bankaları kapsayan bölümü) ...
Arkadaş bende Pazartesi %1.15 den konut kredisi kullanıyorum iyimi :D Napalım evi kaçırmamak gerekiyordu. Şimdi faizler artacakmı azalacakmı?
Bencede mantıklı ama garanti gelirin varsa mantıklı Tarkan abi, iş ve kazandığın para riske girecekse endişen varsa girme kriz vs ortamında.
Nakit para bağlamak akıllıca değil ama Banka kredisi ile akıllıca .. Neden Çünki Tl'nin çok daha fazla değer kaybedeceğini artık sağır sultan duydu... Kaldıki Yükselen dolar otomatik olarak içerideki faizleri artırır.. Siz artırmaz iseniz Piyasa artırır... Merkez bankasına hata yaptırılmasa idi bugün bukadar zor durumda olmayacaktık , Merkez bankası avans veren motora avans verdi faizleri indirerek, öyle olunca faizler inmek yerine çıktı.. İşte bütün olay bu ; Hukukun olmadığı bir yere para gelmez çünki gelen paraya el koyabilirsiniz diye korkar , büyümenin olmayacağı yerede para gelmez neden çünki insanlar işsiz kalıp size olan borcunu ödemeyeceğinden....
Mogadişhu'dan bildirdim... :D
Faiz artirmalari gerekicek ama dolarin suan deger kazanmasina birsey yapamiyacaklari ve ihtacaat icin iyi oldugundan bir sure bekliyebilirler.
Beklenen oldu,aralikda vazelin gerek bizimkilere...
Buarada istikrar diyorlardi,oy verdik dolarindusurduk diyorlardi,eee? Daha 1 hafta dolmadan eski yerinde hersey...
Abi çok iyi oldu... Müstehak diyorum başka birşey demiyorum... Son 100K bi döviz ödememiz var oda 3-4 ay öncesinden verdiğimiz siparişlerin ödemesi , ondan sonra dolar alımına devam edicem uygun aralıkları yakalamaya çalışarak ama yurt dışına yollamayacağız... Burada yazmıştım karar aldık stok azaltıyoruz nakite geçiyoruz... Fed aralıkta faiz artıracak beklentisi ile piyasaları test ediyorlar şu anda faizler zaten sözlü yönlendirme ve Tdi ile artıyor... Parite sanki Usd lehine değer kazanıcak gibi gözüküyor.. 11 ve 12. Ay zaten dövizin en çok lazım olduğu dönem...
Valla abi ben yukarda aslında belli etmiştim ama kimsenin hesabına karısamayacagım için net yazamıyorum.. ben sell yaptım,verilerde harika geldi.. 16.30 da acıklanmasıda ayrı bı güzel oldu.. saatlerımızın amk tüm yapım ekıbının elıne saglık :D pazartesi düşüsğn süreceğine inanıyorum..zira piyasalar fed için zaten almış olduğu gazı spekülatif çıkara dönüstürüp ortalıgın anasını aglatıcaklar kanaatindeyim.