bir nevi alternatif bir hazine kaynak havuzu oluşturuldu.. kamu faaliyetleri bütçe dışına çıkarılıyor.. finans sektöründe haksız rekabet olabilir ki yüksek ihtimak oluşucaktır ilerde çok ciddi büyük sorunlara neden hazırlıya bilir. bireysel yatırımcıyı ilgilendiren bir şey değil..
ulusal varlık fonları petrol altın pırlanta gibi üretim geliri olan ve cari açığı fazla veren ülkelerde var.. çin rusya arabistan kuveyt katar gibi .. türkiye bu kapsamdamı siz düşünün bakalım.
bu fonun benzerini erbakan yapmışdı adıda kamu kaynak havuzuydu bunun nerdeyse çok benzeriydi..
kamuya ait kaynaklar bir havuzda toplanıyor harcamalar burdan yapılıyordu bir süre sonra aktarılan kaynakların sistemin başka yerlerindeki dengeyi bozduğunu anlayınca vazgeçdiler.. yılda 97 falandı ..zaten 2 sene sonra 99 büyük ekonomik krizi oldu.. bu tip şeyler mali disiplini alt üst eder..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Hırsızlıgın legallestırılmıs halı!
Vıcdanınız rahat mı evetcıler? Buyrun,yasa gecerse bunun daha buyuklerı olucak.
Bu kurumun denetlenmedıgını,kaynagı ıstedıgı yere yonlendırılcegını bılıyormusunuz?
bu sistem daha önce zaten uygulandı olmadı.. bizim ne toprakdan arabistan katar rusya gibi petrolümüz doğalgazımız çıkıyor nede çin gibi bir üretim kaynağımız ve devasal bir cari açık fazlamız var.. yani ne bir arabistanız ne bir rusyayız nede bir çin..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Bu fona Yiğit Bulut'u yönetim kurulu üyesi olarak atamışlar. Gerisini siz düşünün..
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Sadece şunu belirteyim sırf bizim kurduğumuz fabrikada saatte ortalama 80ton bor üretimi yapılıyordu. Diğerleri ile birlikte saatte 160-200ton olarak değerlendirebiliriz. Günde 3 vardiyada toplam kazanç için 3milyon gibi bir rakamdan bahsediliyordu. Biz tesisi devreye alırken özellikle Çin'den talep yoktu tüm silolar dolu diyorlardı. Şu an durum ne bilmiyorum ancak Dünya'da sadece yaklaşık %20 lik kısmı USA da üretiliyor diğer rezerv bizde bu meretin ve sen bunu özelleştirmeye çalışıyorsun cidden ilginç. Kısacası Türkiye'nin gücünü küçümsemeyelim ve de belirteyim daha ne madenlerimiz var sadece bu az çok bilinen işin içine girdiğimz için. Tabi ki doğru ellerde değerlendirmek gerekiyor.
Abiler kardeşlerim siyaset yapmak yasak
Lütfen çekirdek kola ile devam edelim
Teşekkürler
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
mevzu burda bor yada madenler değil bu fon onun için kurulmadı büyük ihtimal yapılıcak köprü havalanı gibi projeleri fonlamak için kuruldu .. ben ülkemi küçük görmem ama geçmişe gözümü kapatıp kafamı kumada gömmem..
bu sistemin benzeri erbakan zamanıda kuruldu başarısız oldu 2 sene sonra büyük devasal ekonomik kriz oldu..
biz küresel oyunculardan biri değiliz gönül isterki olalım.. ana küresel sermaye o boruda bize yedirtmez benim fikrim.. dünyadaki yapı belli..
Allah baba yardımımıza koşar yağan kardan yağmurdan suyu stoklarız
Bu arada
Beyler şişik BES i olanlar parasını çeksin
Tekrar başlatsın
Sakat durumlar var emekliğe çok varsa eğer kesinlikle
3,4 yıllık BES liler paralarını çeksinler
Ve yeniden başlatsınlar
Büyük bir lağam batlayacak yakında az darbe yemek için
Fonlardan mümkün oldukça uzak durun büyük tuzaklardır
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
THY ve Halkbank da fona devredildi bunlar ne amaçlıyorlar ülkeyi toptan paket yapıp verelim olmadı !!!
3,66 ya ındımurat abının tezı gerceklestı yanı kısacası. hayatımda ılk defa bısı alayım dedım
oda bıze geldı
![]()
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)