Merkez bankası önlemini aldı , Geç likiditeye yönlendiriyordu bankaları sonra %11 faizle verdiği parayı yarı yarıya azalttı.. Geçen hafta sonu itibarı ile işi daha sıkı tutup likidite vermemeye başladı.. Üzerine döviz 3.75'lere geldiği anda diğer kurumlar ile birlikte döviz satarak müdahale etti.. Fed kararından sonra Abd 10 yıllıklar 2.52'lere kadar gevşedi hal böyle olunca Tl - Brezilya Reali - Rus rublesi hepsi değer kazandı.. Şayet Fed sonrası dolar uçsa bile Mb aşağıya birkaç gün içerisinde indirecekti.. Şimdi Mb PPK toplantısı var ve bence faiz artırmayacak , o gün geldiğinde dolar yine ateşlenir hemen PPK öncesi ve karar sonrası dövize müdahale edip başında nöbet bekleyecek..
"Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"
28 ocakta,burada kı herkes dahıl 3,95 kırılıp 4,00-4,1 olacı tahmını yaparken ben 3,65 demıstım.(hukumetın yapıcagı ıslerı bırbır ogrenerek)
Suan 3,56 beklıyorum kısa vadede. Eger aldıgım bılgıyı teyıt ettırır sem 3,46 bıle mumkun....
Neyse bunlar sahsı yorumdur.
doları düşürmek zor bir şey değil olayın matematiği belli .. ama bir yandan dengede düşük tutalım derken bir yandan her şeyi tüketmek var.. elde avuçda ne kaldıysa artık..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Mevduat faizleri 11.60 internetten aldığım
Şubeden özel istekte bulunsam 12 alırım
Geçen ay özelden 11.70 alabilmiştim
Demek ki arttış var
Referandum sonrası sonuç ne olursa olsun
Sene sonuna doğru Dolar için 4,50 Euro için 5.00 faiz için 15.00 gibi rakamlardan bahsediliyor
Bu fikre katılan var mı
Absürt rakamlar mı
İşsizlik tavan yapmış durumda
Kimsenin yatırım yapma derdi yok
Çekler senetler gırla patlıyor
Kosgeb kredileri yalan dolan
Ben bu rakamların gerçekleşmemesi için bir neden göremiyorum
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
4.20 Garanti olarak görüyorum ben ancak şahsi fikrim.. Referandum sonrası Evet çıkarsa kısa süreli olumlu hava olur ve sonra gümmmm.. Hayır çıkarda Gümm daha çabuk olur.. Bu işsizlikte faiz artırmak intihar olur .. Suriye iç savaşını inceleyin , 2011 Senesinde Suriye parası aşırı değer kaybediyor sonrasında ise kuraklık başlıyor ve o güne kadar sesini çıkarmayan halk isyan başlatıyor.. İsyan en fakir bölgelerden başlıyor umarım bizim yetkililer bunları düşünüyordur..
Ben doların çıkmasının asıl nedeni
Bence MB para basıyor piyasaya pompalıyor
Buna rağmen bankalar kredi vermiyor
TL nin her geçen gün değersizleşeceğinden ötürü
Ama ipotekli her türlü kredi kullandırıyorlar
Devalüasyon oldu ama millet hala düzelir diye bekliyor
Evet çıkarsa 3 ay sonra hayır çıkarsa hemen doların 4 tl üstü uzar diyorlar
Yani bu işsizlik , gereksiz büyütülen inşaat sektörü ,tarımın tam anlamıyla bitik halde olması ve daha bir çok konu
İyi olan bir konu yok
Bankacılık sektörü kemal derviş olmasaydı çoktan batmıştı
Kazanılan her tl yi dolara çevirmek gerek aslında
Bu tl bize malesef güldürcek gibi değil![]()
Dr.ECU
bana ülke olarak dünyada sattığımız ürettiğimiz lider olup kar ettiğimiz bir şey söylermisiniz.. arabada montaj ülkeyiz geçin onu üretiyoruz neyi üretiyoruz elin yabancısının aracını burda montajlayıp yurtdışına geri yolluyoruz.. Başka..
en son et hollandadan gelmiyormuydu mercimek kanadadan .. altyapı üst yapıda kar eden bir şey varmı köprüler falan filan rakamlar ortada hepsi zararda.. thy zarar etmiş telekom zarar etmiş rakamlar ortada..
bana gerçekden başarılı olupda kar ettiğimiz bir şey söyleyin bende susarım en azından bu ülke için gelecek için bir umudum olur..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Az bir üretim kaldı oda bitmek üzere. Mesela ben en son 11 kasımda iş yapabildim. 6 aydır cepten yiyorum. Birlikte çalıştığımız fabrika iflasın eşiğinde. Sürekli zarar ediyorlar.
Yabancılarla işi bağlayanlar bir şekilde dayanıyor. Adamlar çok köklü firmalarla çalışıyor. Hakkında dünyanın istihbaratını topluyor. Emin olmazsa adamı çağırıp yurt dışında sözleşme imzalatıyor. Sebebide yurt dışına çıkış yasağı var mı? şirketin başına kayyum atanır mı? devlet çöker mi? Çünkü üretim zincirinde en küçük aksama çok büyük kayıplara neden oluyor.
Çoğu yer kredilerle maaş ödüyor. Koca koca fabrikalar öldüm parasına elden çıkarılıp borçlar kapatılıyor. Geçen gün koca fabrikayı 6 milyona sattı buradan biri. Ekonomi canlı olsa 40 milyonun üzerinde değeri var. Sadece içinde 25 milyonluk makine ve teçhizat var. 10 milyona yakın arsa değeri vardır.
İşsizlik çok ciddi bir sorun. Bakanda sonunda itiraf etti. Hayır biraz daha böyle giderse yeni işsizler kapıda. Seferberlik ilan edilse bile işçi alacak fabrika kalmayacak.
Son anlarımızı yaşıyoruz gibi geliyor bana. Dövizin nereye gideceğini kestiremiyorum. Bu hızla giderse 4.5-5 tahminin iyimser olur bence.
4.2 Tahminim en iyi ihtimalle.. Yani olumsuz birşey olmaz ise .. Bankalar kredi vermiyor abiler, Kredibiliteniz çok iyi olsa dahi eskisi gibi arayan soran yok.. Bu aralar Kredibilitesi çok iyi olanlara KGF kredisi veriliyor.. Bunun dışında kredi limiti düşürülen pekçok firma var.. Şimdi finansal kriz geldiğinde hiç kimse doların nereye gideceğini bilemez, 4.5 tl de olur 5 tl de olur ama hep dikkatten kaçan bir konu Aslında dolar artmıyor Tl düşüyor.. Yani Altın alarakda kendinizi güvenceye alabilirsiniz.. Veya başka birşey
Babam 20 yıllık firma sahibi
İlk deda kredi kartı,çek ve kredi kullandı
Son iki yıldır beni biraz dinlediği için batmıyor ama parada kaybetmiyor
Nasıl yaptıma gelirsek
30 personel vardı şuan 6 kişiye düşürdüm
Satın almayı her konuyu a dan z ye ben ilgileniyorum
Ve ona yine diyorum çok açılma harcamalarına dikkat et
İş olmaması için bir nedenimiz yok
Ama insanlar 5 liralık işi alabilecek gücü olmasına rağmen
Kalitesi 2,5 lirayı tercih ediyor
Millet korkuyor birikmiş 3 kuruş parasını tutmaya çalışıyor
Bu korku siyasi değil ekonomi konusunda 1 tane elle tutulur bir şey yapılmadığından
Kemal Derviş politikasını geliştiremediklerinden
Uçak otomatik pilottan çıkmış durumda
Kendini aklamak içeri girmemek adına bir anayasa paketi ile piyasa oyalanıyor
Yapılan yol köprü ihale hep YİD hazinenin 20-25 yıllık gelirlerini heba etmeler
Varlık fonunda 250 milyar tl varsa neden bu projeleri devlet kendi cebinden yapmadı
Ya şimdi siyaset yapıyorsun diyecekker varda
Ekonomi siyasi kararların sonucu batar ya da çıkar
Geçen hergün evet yada hayır fark etmez dibe doğru batıyoruz
Kazanan küresel şirketler vatandaş değil
Üç kuruş kazanan adamdan 2 kuruş vergi alınarak ayak durmaya çalışan bir devlet var
Ekonominin iyi gitmemesi egoistle alakalı malesef
Müslüman bir ülkede yaşasak yani tam anlamıyla müslümanlıktan bahsediyorum
Şu an bu konu yoktu mesela
Ülke olarak göz yumdukça daha çok beter şeylere şahit olacağız malesef
Bu bataklık her geçen gün büyüyor ve içine çekiyor
Dr.ECU
Dolar'ı akp kara parasıyla 3,50ye düşürecek diye mi sevineceğim.Artık uzun vade bile değil 2 yıla(belki 2ay) çok şey değişir.Krizle gelen krizle gidecek.
Abi bu konuda takip ediyorum seni hep tutarli ve dogru konusuyosun , sormak istedigim sey en kotu tablo ne olabilir ? ve ordan sonrasi nasil olur ? acikcasi hic anlamam ekonomiden vs ama egitimim dolar uzerine bi yerlerden bilgi alsam anlicagim sekilde iyi olur diye dusundugum icin soruyorum
Bence Dolar için alım seviyesi. Hadi en iyi ihtimalle 3.50 leri gördsün amaç en dip seviyeyi yakalamak değilki. Siz elinizdeki birikimi dolara çevirmeye başlayın. ***** evette olsa hayırda olsa doların ülkemizdeki yönü yukarı doğru olacak
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Kotu tabloyu kımse cızemez.
Hayır cıksa hemen ,evet cıksa kısa bır sure sonra gerceklerle yuzlesecegız.
Bır cok sırketın gelırlerını sırf kendı amaclarına kullanmak ıcın tek bır fonda topladılar,cok fazla kırlı ıs donuyor.
Cbaskanı 2 ayda 450mılyon lıradan fazla ortulu odenek kullanmıs arkadaslar,hala neyı tartısıyoruz.
Sıze ocak 26'dan berı yazıyorum,akarken doldurun....
Tl'de kalmayın... Son ikaz
Hazine iç borçlanması 2009 Kriz seviyesini geçmiş durumda...
Faizler sürekli yükseliyor buna rağmen Dolar düşmüyor.. Her türlü müdahaleye rağmen bir gün 3.7 bir gün 3.6 bu oynaklık çok çok anlamlı mesajlar veriyor..
Bu yolun sonu belli , Devlet öyle böyle para basacak aslında basıyor ama yetmiyor .. piyasada likitide kurudu Mb habire sıkılaştırma yapıyor, Reel sektörde vadeler aşırı uzadı .. 6-7-8 aylık hatta 1 Senelik çekler yazılıyor.. Bankalar Çek vermiyor çünki çek yaprak bedeli riski var öyle olunca Sınırlı sayıda çek alabilen esnaf mecburen büyük çekler yazıyor oda ödenmiyor...
Alabildiğiniz kadar uzun vadeli kredi alın ...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)