Bekleyın.....
İng e turuncu hesap kullanan varmı?
İng internet bankacığımdan açtım e turuncuyu
Para attım ama vade bağlama seçeneği yok
Faiz 13,50 yazıyor direk bağlanıyor mu?
Yoksa birşey yapmam gerekirmi?
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
3,55 ten beklemedeyim bir süredir. Sabah yaptığı harekette çıkmadım. İlk fırsatta çıkıp tekrar girmeli mi yoksa beklemeli mi?
Satıs kanalından cıktı
Alıs kollayın,o kadar yazıyorum ama okumadan aynı sorular gelıyor...
52-58 arası trade...
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
3,52'lere kadar sarkar mı acaba? İyi bir alım fırsatı olur...
MSN => raymanbu@hotmail.com
İki haftadır bekliyorum 3.50-3.54 arasını
Biliyorlar şerefsizler oraya gelince 3,60-3,63 satanlar alacaklar
Sürünüyoruz ben beklemeye devam ediceğim illa biraz daha salacaklar
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
31.05.2017 tarihli yazımız (adam bile artık yorum yapmakta zorlanıyor ve spekülasyon lemmm bu hareketler demeye getiriyor!!-)
TL dün kendi klasmanındaki para birimlerinden net bir şekilde olumlu ayrıştı.
Bu eğilimin arkasında somut bir haber şimdilik yok. Ancak, dün yüklü bir döviz satışının olduğu aşikâr.
USDTRY kurunda 3.50-3.52 aralığına doğru bir geri çekilme teknik olarak mümkün görünüyor. Daha aşağısı mevcut konjonktürde zor.
Türk Lirası dünkü işlemlerde, uzun süredir görmediğimiz bir performans ile gelişen ülke para birimlerinden pozitif anlamda ayrıştı. G.Afrika Randı, Meksika Pesetası, Rus Rublesi gibi para birimleri günü %1 civarında kayıplarla tamamlarken USDTRY kuru %0.7'lik bir düşüş ile günü 3.5500'in altında, son iki haftanın en düşük seviyesinde tamamladı. Bu olumlu hareketin arkasında herhangi bir somut haber ya da gelişme yoktu. İki yabancı kurumun Türk Lirası alma yönünde tavsiyeleri neden olarak gösterilse de daha somut bir beklenti ya da gelişme olduğu kanaatindeyiz zira dün net mânâda ciddi bir döviz satışı olduğu aşikâr. Akıllara ilk gelen unsur Kabine revizyonuna ilişkin bazı beklentilerin rol oynamış olabileceği. Eğer sebep bu ise tablo birkaç gün içerisinde somutlaşacak.
Alternatif olarak büyük bir satın alma işlemi ile birlikte döviz girişi olmuş olabilir. Nihayetinde Türk Lirası'nda uzun süredir alışık olmadığımız bir hareket yaşandı ve teknik olarak da kurda daha düşük seviyeler hedef sahasına girdi. TL'deki bu iyimserlik alternatif piyasalara pek yansıyamadı. BİST100 endeksi günü %0.4 oranında düşüşle tamamlarken 10 yıl vadeli tahvilin bileşik faizi sadece 4 baz puanlık bir düşüş kaydetti.
Sonuç itibariyle, TL'deki olumlu havanın bugün devam edip etmeyeceği daha net yorum yapabilmemize yardımcı olacaktır. Teknik olarak 3.50-3.52 aralığına doğru bir hareket olası görünüyor. Ancak, daha aşağı seviyeler için yeni bir hikaye ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.
Döviz piyasasında son günlerin en dikkat çeken para birimi İngiliz Poundu (GBP)... Başbakan May'in kamuoyu yoklamalarına bakıp da açık ara bir fark ile önde olduğunu farkedip gerçekleştirmiş olduğu siyasi manevranın geri tepme ihtimali belirmiş durumda! Manchester'da gerçekleşen terör saldırısı sonrasında azalan kamuoyu desteği ile May'in seçimden büyük bir zaferle çıkma ihtimali azalmış durumda. Hatta, dün bir gazetenin saygın bir araştırma kuruluşunun analizine dayandırdığı habere göre May'in mevcut pozisyonunu dahi kaybedebileceği ifade ediliyor. Tablonun bu noktaya gelmeyeceğini düşünmekle birlikte May ve partisi Muhafazakârların açık ara bir zafer kazanma ihtimalini kuvvetlu göremiyoruz. Bu da GBP'yi olumsuz etkiliyor. Bu sabahın erken saatlerinde USDGBP paritesi 1.28 seviyesinin altına geriledi. Ancak, ABD Doları'nın son günlerdeki zayıf seyri dikkate alındığında GBP'nin asıl Euro karşısındaki hareketine bakmakta yarar var.
Bu kapsamda EURGBP paritesi bu sabah saatlerinde 0.8740'lar ile son iki buçuk ayın en yüksek seviyesini test etti. İngiltere seçimleri haftaya Perşembe günü gerçekleştirilecek ve o tarihe kadar GBP cephesinde sert fiyat dalgalanmalarına hazır olmakta yarar var.
Amerikan Merkez Bankası cephesinde de bu aralar entresan gelişmeler yaşanıyor. 14 Haziran toplantısına yönelik faiz artırım beklentileri korunurken ABD'de enflasyonun zayıf düzeyde kalması FED üyelerinin tahminlerini yeniden gözden geçirmelerine neden olabilir. Bu kapsamda, para politikası konusunda oy kullanma hakkına sahip olan Guvernör Brainard'ın dün yaptığı açıklamayı dikkate değer buluyoruz. Brainard, yumuşak enflasyonun para politikasının ileride izleyeceği yol konusunu yeniden düşünmesine neden olabileceğini söyledi. Bu demek oluyor ki, ABD'de enflasyon düşük düzeyde kalmaya devam ederse FED'in geleceğe ilişkin faiz tahminlerinde düşüş olabilir. Zaten, dün itibariyle %2.21 seviyesi ile son on günün en düşük düzeyine gerileyen Amerikan 10 yıllık tahvil faizi de bu kafa karışıklığını teyit ediyor. Kısacası, ABD'de yakın gelecekte açıklanacak enflasyon verileri ya da öncü göstergelerinin piyasalar açısından oldukça önemli olacaği kanaatindeyiz. Bu kapsamda dün açıklanan çekirdek PCE (kişisel tüketim harcamaları) enflasyonu yıllık bazda %1.5 ile tahminler düzeyinde kaldı. Politika yapıcıları penceresinden baktığımızda bu rakamın yakın gelecekte %2.0 ve üzerine çıkması gerekiyor. ABD'de Cuma günü açıklanacak Mayıs ayı istihdam raporunda yer alacak ortalama saatlik ücretler de aynı bakış açısı ile yakından takip edilecek.
Siyaset cephesi gerek içeride gerekse dışarıda bir miktar gündemin alt sıralarına geriledi. ABD ve Brezilya'daki soruşturmalara ilişkin yeni bir haber yok ve sanki biraz da bilinçli bir şekilde unutturulmaya çalışılıyor.
Ancak, konunun soruşturma aşamasında olduğu unutulmamalı ve her an yeni bir haber ile farklı bir boyuta taşınabilir. Türkiye cephesinde uzun süredir merakla beklenen Kabine revizyonunun bu Cuma günü yapılacağını ve dar bir çerçevede kalacağını tahmin etmeyi sürdürüyoruz. Kulis haberleri de bu görüşümüzü destekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birkaç gündür dile getirdiği "metal yorgunluğu" betimlemesi de bu tahminimizi destekliyor.
Mali piyasaların bu noktada ilgileneceği temel husus ekonomi yönetiminde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı... Basına yansıyan haberlere göre ekonomi yönetiminin yeniden tek başlı bir yapı haline getirilme isteği kuvvetli. Ancak bunun bakanlık bazında değil de daha kapsayıcı bir yöntemlr yapılmasının planlandığı kanaatindeyiz. Başka bir ifade ile tüm ekonomi yönetimini tek bir bakanlığa bağlamaktan ziyade bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir koordinasyon komitesi altında toparlamak amaçlanıyor duyumlarına sahibiz. Bu şekille de isimlere bağlı hale gelen ekonomi yönetiminin yeni dönemde isimlerden bağımsız bir yapıda şekillendirilmesi hedefleniyor olabilir. Bu tarz bir tepkinin piyasalarca nötr karşılanacağı kanaatindeyiz. Ancak, piyasalar açısından asıl önemli unsur Kabine'nin kimlerden oluşacağı değil de izleyeceği politikalar olacaktır. Son dönemde basında buna ilişkin ipuçları var. Buna göre, "Babacan-Şimşek ekolünün" izlediği mali disiplin esaslı politikalardan ziyade büyümenin ön plana çıkarılacağı bir model üzerinde duruluyormuş. Hiç şüphesiz ekonomi politikasının temel hedefi büyümedir. Ancak, ne pahasına olursa olsun değil. Bu nedenle de büyümenin finansmanı daha da önemli bir husus. Bu bağlamda yeni hükümetin kuruluşu ve dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen 180 günlük yol haritası piyasalarca yakından izlenecektir.
Bugün Mayıs ayının son günü... Son 10 yılın 7'sinde küresel mali piyasaları etkisi altına alan "sell in May, go away (Mayıs'ta sat ve git)" eğilimi bu yıl gerçekleşmedi. Hatta, hisse senedi piyasaları ayın tamamını kazançlarla kapatmaya hazırlanıyor. Bu eğilimin arkasındaki temel etken merkez bankalarının piyasaya sürdüğü "ucuz ve bol likidite" imkanlarının bir süre daha koruyacağına ilişkin kuvvetli beklentiler... En azından FED cephesinde durum böyle! Haziran ayı makro ekonomi rakamları ile tablo daha da netleşebilir. Bugüne dönersek, Türkiye'de dış ticaret verileri; Avrupa bölgesinde perakende satışlar, istihdam ve TÜFE enflasyonu; ABD'de ise konut satış rakamları açıklanacak. Ayın son günü olması münasebetiyle bazı fixing işlemleri piyasalara ilave bir volatilite getirebilir. USDTRY kurunda teknik olarak yön aşağı. TL'deki değerlenme hisse senedi ve bono&tahvil piyasalarını olumlu etkileyebilir. EURUSD paritesinde 1.1250-60 yukarı yönde kırılana kadar 1.11'li seviyelerdeki sıkışma sürebilir.
GBP'nin seçime kadar dalgalı kalmayı sürdüreceğini tahmin ediyoruz ve değer kaybı yönünde bir hareket ihtimali kuvvetli.
MSN => raymanbu@hotmail.com
Allah yüzüme güldü de 4,00'dan çıktı en azından..
FOR US BY US
[/CENTER]
bugünkü hareket çok hızlı , piyasa tabiri ile şelale formasyonu yada kısaca serbest düşüş diyebiliriz
Enpara ilk çıktığında fiyat ve oranları çok rekabetçiydi. Sonrasında klasik, muadilleri çıkınca ve benzer satış kanalları türeyince şu anki fiyatlar ve oranları vasat ve ortalamalarda.
MSN => raymanbu@hotmail.com
enparayı bılmıyorum ama ıng cok sacma
sıstemlerde gec yansıyo dıye 10 kurus farklı satıyolar alıyolar.
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)